X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też rano je kaszke na 80 ml wody... nie wiem ile wspuję, tak na oko, żeby dość gęsta była. Potem obiadek, nie wiem ile ona zupki może zjeść - ze 100 -120 ml może, potem coś na podwieczorek dzisiaj np. było kawałek awokado i pól banana, zjadla prawie całe. A że jakoś wcześniej dzisiaj to dostałą, to zjadła jeszcze w międzyczasie saszetkę owoców. O 21 mleko 120 ml, teraz pewnie około 1-2 się obudzi i znó tyle wypje albo dobije do 150 potem o 5 i o 8 rano :-) też po 120ml

Agaata lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, Lily pewnie mało stałych pokarmów zjada, bo zapycha się Twoim mlekiem. Nadal tak wisi na cycu, czy trochę odpuszcza?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka wywoływaczu :) no to tak ostatnie dwa tygodnie Maja pokazała kto tu rządzi..dziś jest pierwszy dzień w którym moglam sama pójść siusiu, wykąpać się kiedy męża nie było w domu... Nie wiem co się dzieje ale podejrzewam że to te wstręęętne zęby.. Mama przyjechała na kilka dni bo nie dawałam rady i fizycznie i psychicznie.
    No dwa to jakiś czas po awanturze nie miałach ochoty się udzielać, potrzebowałam spokoju, nie chciałam czytać pewnych rzeczy bo wiem że mamy inne zdania na pewne tematy i tego się nie przeskoczy po prostu, tak więc nadrabiać nie będę...
    Trzy to zobaczyłam jak bardzo jestem uzależniona od forum i ile rzeczy zaniedbałam bo czatowałam dzień i noc kiedy ktoś coś napisze hehe :D
    Cztery głowię się jak zabezpieczyć mieszkanie bo Maja jest bardziej mobilna z każdym dniem, więcej płaczu bo się obija o coś :/ nie chcę z domu zrobić wariatkowa i obić wszystkiego pianką, za 2 lata mam nadzieje że będziemy mieszkać w domu więc też nie chcę tu remontować no i głowię się w każdej wolnej chwili co i jak zrobić.
    No i pięć troszkę mgra ruszyłam dalej choć za dużo nie napisałam bo Maja nie spała mi prawie nic ani w dzień, ani w nocy i jak tylko udało mi sie czorta uspać to spałam z nią, do tego mam do wyrwania 6stkę i daje mi o sobie znać po każdym posiłku...przez kilka dni miałam też przykurcz szyi od spania z dzieckiem przy cycku, takze no w skrócie miałam najgorsze dwa tyg od porodu, dała mi w kość, gniewać się na nią nie mogę bo widać że coś ją boli. Mam nadzieję że kryzys za nami

Migotkaa, zabka11, aaaaga, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Magda, hej :-) to fajny czas miałaś jednym słowem, miejmy nadzieję, ze będzie już tylko lepiej.

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również, byłam wrakiem i mieszkałam w śmietniku ileż kuzwa można... :)

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lys, wklej proszę linki do zakupów, bo zarówno zabawki jak i książki chciałabym kupić, ale nie mam weny żeby wyszukiwać.

Jeśli chodzi o zabawki to nic ciekawego nie kupiłam, bo pchacz w wersji z j.ang, interaktywną przytulankę w wersji z j.fr., gumowe kaczki do kąpieli i jeszcze jakąś interaktywną grającą ale linka nie mam.
    Lily lubi te wszystkie grające rzeczy i ma fazę na żółtą kaczuszkę to teraz będzie miała całą rodzinę kaczek.

http://allegro.pl/show_item.php?item=6118839649
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6123046100

A książki te:

http://www.megaksiazki.pl/jedzenie/1044041-najlepsze-na-swiecie-domowe-jedzenie-dla-dzieci.html
    http://www.megaksiazki.pl/zdrowie/1012347-zamien-chemie-na-jedzenie.html
    http://www.megaksiazki.pl/kulinaria/1029855-zamien-chemie-na-jedzenie-nowe-przepisy.html
    http://www.megaksiazki.pl/pediatrie/1036205-zywienie-dzieci.html
    http://www.megaksiazki.pl/diety/1081220-zdrowa-kuchnia-dla-dzieci.html

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc my stałe bywalczynie jestesmy tu uzależnione, prawda ?

Pulpecja, lys, zabka11, Paula_071, aaaaga, Maniuś, Aska87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Tak więc my stałe bywalczynie jestesmy tu uzależnione, prawda ?
    Widać czyje dzieci o tej porze śpią :-)

Migotkaa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ciuchcie z smily play i Szymon ja uwielbia, zastanawiałam sie nad pchaczem, ale ilośc klamotów mnie przeraza, niedługo bedzie rowerek, hulajnoga, oloboga..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 23:39

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lys, Lily pewnie mało stałych pokarmów zjada, bo zapycha się Twoim mlekiem. Nadal tak wisi na cycu, czy trochę odpuszcza?

Nadal tak wisi :( I nawet, jak nie je 2h i zaczyna się domagać cyca, to jak ją wsadzę do krzesełka i proponuję obiadek czy coś to zje 60-90 gram i wypluwa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa myśle ze dla tych stojących dzieciaczków to fajny byłby stolik interaktywny, kiedys fisher price miał taki ze z jednej strony był stolik a z drugiej mozna bylo klocki układac, al nie wiem chyba juz tego nie maja

Pulpecja chyba bym oszalała jak by moje dziecko o tej godzinie nie spało

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Nadal tak wisi :( I nawet, jak nie je 2h i zaczyna się domagać cyca, to jak ją wsadzę do krzesełka i proponuję obiadek czy coś to zje 60-90 gram i wypluwa.
    no bo ona chce cyca, a nie "jakieś" jedzenie.Ty, lys, a może kup gumową lalę, z opcją przerobienia cycków na pojemniki na zupę :-)

lys, zabka11, Paula_071, aaaaga, Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    aaa myśle ze dla tych stojących dzieciaczków to fajny byłby stolik interaktywny, kiedys fisher price miał taki ze z jednej strony był stolik a z drugiej mozna bylo klocki układac, al nie wiem chyba juz tego nie maja

Pulpecja chyba bym oszalała jak by moje dziecko o tej godzinie nie spało
    oo widzisz, zapomniałam o stoliczku! to jest fajna rzecz. Tyle, ze tym bardziej będzie wstawać.... ale i tak to robi. Z tym, ze jak mój mąż zobaczy jeszcze jednego grata na swojej drodze w pokoju to może się lekko zdenerwować...
    Migotka, mojej czasami się zdarza przespać godzinę i szaleć do północy... tylko, ze ja to delikatnie mówiąc olewam, bo wiem, ze na drugi dzień pośpi mi do południa :-)

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soryy to chicco, http://allegro.pl/stolik-edukacyjny-muzyczny-chicco-klocki-pianinko-i6118727113.html#thumb/2

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ee dobra ide spac i ja, bo rano znowu bedzie nietoma a jutro w koncu wolny dzien z wolnym popoludniem:)

Pulpecja, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalic :D Ugotowalam Laurci pierwsza zupke :D A w sumie wyszlo danie, a nie zupa, bo dosyc geste. Mam nadzieje, ze Jej posmakuje. Jutro sie okaze.

Kiedy mozna gotowac mieso razem z warzywami? W sensie, zeby nie trzeba bylo miesa gotowac osobno i dopiero ugotowanego wrzucac do warzyw.

lys, Pulpecja, Paula_071, Maniuś, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka jak dla mnie to kurde chyba sie tak nie da, bo np wołowina sie długo gotuje i ja ja wlanczam osobno wczesniej a potem wrzucam do zupy gotujacej, bo sie boje że sie nie ugotuje, może indyk, kurczak by sie ugotował, ale cielecina, wołowina to wydaje mi się ze w 25 min nie bardzo..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Katarka jak dla mnie to kurde chyba sie tak nie da, bo np wołowina sie długo gotuje i ja ja wlanczam osobno wczesniej a potem wrzucam do zupy gotujacej, bo sie boje że sie nie ugotuje, może indyk, kurczak by sie ugotował, ale cielecina, wołowina to wydaje mi się ze w 25 min nie bardzo..

Translate, please :D Troszke to po chinsku :P Jesli dobrze zrozumialam to miecho gotujesz osobno i ugotowane przerzucasz do garnka z gotujacymi sie warzywami? Dobrze? Bo nie umialam rozkminic Twojego posta, pozna godzina :P

Migotkaa lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, żeby o tej porze żadnego dzień dobry :-)
    no to znów będę pierwsza...
    Dzień dobry.

Migotkaa, Maniuś, Weridiana, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    No nie, żeby o tej porze żadnego dzień dobry :-)
    no to znów będę pierwsza...
    Dzień dobry.

Bry:)
    Wczoraj poszlam spac o 21 taka bylam padnieta. Cyc musial byc o 12:30, 2:30, 5:00 i o 6:10 witalismy dzień.

Aga, u nas tez cos dziwnego z bialkiem. Jadl Bielucha i zwykly twarog i nie zadnych zmian, a po wczorajszym jogurcie wysypalo go na buzi i dalej widze te czerwone plamy.

Agata, moj je 5 razy dziennie (a raczej nocnie bo tylko miedzy 20 a 8 ) piers. W ciagu dnia je: rano kaszke/platki owsiane/amarantus (4lyzki mnuej wiecej) 140ml na mleku roślinnym + suszone morele/rodzynki etc. Na drugie śniadanie kisiel, dogryza chrupkami czy waflami. Na obiad warzywa z miesem/ryba + kasza/ryz/makaron. Kiedys wazylam to bylo ok 180g samych warzyw z miesem, nie wazylam weglowodanow, wypija 2/3 doidy do tego prawie duszkiem. Na podwieczorek dostaje ok 100g Bielucha/serka/jogurtu + owoc (jesli do reki to roznie zje, jesli mus to ok 150g). Na 1 kolacje kaszke 4 lyzki na mleku roslinnym lub mm (4miarki) 150g. I id 2 kolacji zaczynamy nocna przygodę z cyckiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 07:40

Pulpecja, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3611 3612 3613 3614 3615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ