X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem jak będzie w nosidle w górach. Mamy to turystyczne Deutera. Mąż będzie nosił, ono ma też plecak mały pod spodem. Ja będę brala drugi turystyczny plecak. Na drugi urlop kupiliśmy parasolke Maclarena.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daje rady. Lily jest tak nieznośna jak nigdy. Nigdzie odłożyć jej nie można bo krzyczy przeraźliwie jakby jej się krzywda działa. Siedzenie z nią tez nie wystarcza. Tylko rączki.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, kiedy mąż wraca? Jak Twój kręgosłup?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ooo, ja mam 28 września :)
    14:) :)

Zetka, Paula_071 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie , czy jak dziecko samo siedzi, ale nie siada samodzielnie to mozna je sadzac ? maslo maslane.. mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi .

No bo skoro ja sadzam to i ja stymuluje , idac tym tropem myslenia.

Bo coraz wiecej mam watpliwosci czy powinnam ja sadzac ( ta moja fizjo niby mowi ze ok , ze ladnie sama siedzi - pod warunkiem zeby jej nie podpierac ) ale zaczynam miec watpliwosci. W poniedzialej ide na konstulatacje do lekarki- po druga opinie na temat samolotu , napiecia itd.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż za 10 dni wraca. Moja mama najpewniej pojedzie do siebie bo ostatnio jest w kiepskiej kondycji.
    Pierwsze dni ja planuje odpoczywać wziąć się serio za ćwiczenia bo oczywiście ostatnio nic nie robiłam i w takim tempie nigdy nie dojdę do siebie. Kręgosłup raz lepiej raz gorzej jednak wystarczy ze zaczynam nosić małą i juz czuje się gorzej.

Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 - ja właśnie nie wiem jak to w końcu jest, ja nie sadzałam - kiedyś pytałam fizjo o to jak mam dawać jeść, to powiedziała, że w pozycji jak w foteliku samochodowym i zapytałam, czy mogę kupić krzesełko do kąpieli, to powiedziała, że nie. Ale on wtedy sam nie siadał, a czy siedział, to nie wiem, u nas to było tak, że najpierw sam usiadł - chwiał się jeszcze, ale siadał do skutku i za 2 czy 3 dni już zaczął bardzo ładnie siedzieć. Nie wiem jak to jest, jeśli jest odwrotnie.

0na88 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa wycenili mi jedną głupią szafkę kuchenną z 3 szufladami na 1500 zł.. no rozumiem że trochę jest roboty ale bez przesady:/ chyba muszę coś gotowego poszukać ale z dopasowaniem może być ciężko..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my niestety sadzamy, ale od początku ładnie siedział i trzymał pion, a zaczęło się jak sam z półleżącej się podnosił albo zapierał się jak go próbowałam położyć... ale widzę że teraz sam z czworaków też próbuje usiąść raz się mu już udało
    jak Zosia poznała już siedzenie to nie wiem czy uda Ci się ją teraz spokojnie na leżąco układać :) u nas nie zawsze się udaje

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona dobre pytanie bo moj tez sam nie usiądzie ale posadzony ladnie siedzi no i wymusza
    U nas poprzez cwiczenia miesni brzucha na pilce i na rownowazni z kolan zaczail ze fajnie jest w pozycji siedzacej nie pozwalamy na za dlugie siedzenie w tym tyg mam przerwe w zajeciach ale w przyszlym tyg zapytam
    Ale moj sie rozgadal agagag gagga jajajja dadada i fuka nosem i cmoka ustami smieszny jest przy tym

Zetka, mamasia lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Agata z tym siedzeniem. A

Lys, tez mi gorzej jak Miska noszę. W weekend jest lepiej. Dobrze ze juz za 10dni :)

lys lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, powiem ci tak: gdyby dziecko nie miało żadnego problemu, to czasami bym posadziła skoro nie leci na boki, bo może wtedy chętniej będzie próbowała sama usiąść. Ale jeżeli jest jakiś problem czy to z napięciem czy z czymkolwiek to poradziłabym się specjalisty, a najlepiej dwóch, ale tak żeby uargumentowali dlaczego tak albo tak.

Aśka, ja na rękach długo nie wytrzymam, jak nosidlo jest dobrze dopasowane to się fajnie nosi. Właśnie przed chwilą wypróbowałam nasze. Poszląm do sklepu (jakiś 1 km w jedną stronę) z nosidełkiem. Młoda na początku obserwowała świat, potem zasnęła. Przyszłam do domu, wyciągnęłam ją, położyłam i śpi dalej...

Z tą torbą to naprawdę dylemat... a w sierpniu to chyba przyczepką od razu...

AgaSad, no trochę drogo... Mi facet robiła meble na zamówienie do łazienki i za wszystko zapłaciłam 3 tys. A mam wysoki słupek do sufitu z koszem na brudną bieliznę, dwiema szufladami i zamykaną szafką z półkami, dwie szafki wiszące takie dość spore), jedna z pólkami, w drugiej ukryty jest junkers i maskownicę do junkersa, a i jeszcze taka wąska szafka z póleczkami zamykana na detergenty.

AgaSad, 0na88, mamasia, Migotkaa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój totalnie nie jest zainteresowany siedzeniem, czasem dźwignie się z krzesełka z pozycji półleżącej ale od razu widzi coś ciekawego przy nóżkach i siedzi zgarbiony.. a na podłodze od razu kładzie się na brzuch.. wydaje mi się że jakby chciał to by siedział ale co tu robić w takiej pozycji jak na brzuchu wszędzie można dotrzeć:/
    w sb mamy neurologa to zapytam o to sadzanie..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot tez ma lek separacyjny. Łazi za mną i na sile się pcha na kolana. Tylko dziecka się boi ale jak mała idzie spać to tez usiąść spokojnie nie mogę. Wczoraj trzymałam na kolanach talerz z kanapkami to oczywiście wskoczył na talerz.

Pulpecja, 0na88, Migotkaa, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja no właśnie odniosłam wrażenie że stwierdzili że jednak nie chce im się tego robić i rzucili taką cenę.. może jeszcze porównam z innymi, wymiary mniej więcej znam to może mi wycenią bez przyjeżdżania..

Lys jak Lily znajdzie pierwszą pracę to powinna wypłacać Ci rentę za te wszystkie męki.. a co do kota - dobrze że nie wazy 10 kg bo chyba byś zwariowała:) chyba że waży? :)

Pulpecja, 0na88, Paula_071 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwazylam mlodego na domowej wadze 9.3 kg
    Od lutego z 7830 na 9300 to chyba ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 15:47

Pulpecja, 0na88, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Zwazylam mlodego na domowej wadze 9.3 kg
    Od lutego z 7830 na 9300 to chyba ok
    1,5 kilo jakby nie patrzeć :-)

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Aga nie, kot waży tylko 3,5 kg :)

Pulpecja, AgaSad, mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Dziewczyny a mam pytanie , czy jak dziecko samo siedzi, ale nie siada samodzielnie to mozna je sadzac ? maslo maslane.. mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi .

No bo skoro ja sadzam to i ja stymuluje , idac tym tropem myslenia.

Bo coraz wiecej mam watpliwosci czy powinnam ja sadzac ( ta moja fizjo niby mowi ze ok , ze ladnie sama siedzi - pod warunkiem zeby jej nie podpierac ) ale zaczynam miec watpliwosci. W poniedzialej ide na konstulatacje do lekarki- po druga opinie na temat samolotu , napiecia itd.
    Wszyscy mówią - nie sadzać więc na mój rozum, gdybyś jej nie sadzała to by nie siedziała. Pytanie z typu "co było pierwsze - jajko czy kura" ;) Moim zdaniem dziecko powinno samo usiąść i wtedy można mówić, że siada i siedzi. Ja nigdy młodej nie sadzałam, od jakiegoś 1.5 miesiąca zaczęła sama siadać z czworaków ale podpierała sie rączką. Od paru dni coraz więcej siedzi bez podparcia.

Ale dzisiaj pogoda, nie byłysmy na spacerze bo ciągle chmury-deszcz-słońce. Z resztą wybitnie mi się nie chciało wychodzić a po południu i tak musimy podejśc do kościoła po zaświadczenie do chrztu bo robimy poza parafią.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosze przepis na kisiel z bobofruta, ktora robila? Przyznac sie ;)

lb17w98.png
‹‹ 3608 3609 3610 3611 3612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ