X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Woła, tzn beczy jak by go obdzierali

Ok, ale potrafi się obrócić z brzucha na plecy przez obie strony czy nie? Bo to mi się wydaje istotne, dlatego tak dopytuję.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata potrafi, chcociaz bardzo niechętnie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, czy już śpisz? Czy mogę do Ciebie na fb napisać?

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Migotka, czy już śpisz? Czy mogę do Ciebie na fb napisać?
    Jestem:D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Agata potrafi, chcociaz bardzo niechętnie

To może jak go położysz na tym brzuchu, to w jakiś sposób go do turlania zachęcaj? Nie wiem, ulubiona zabawka, jakieś dźwięki itp? Bo może on się nudzi na brzuchu, ciężko mu się przeturlać - a jak go zachęcisz, to załapie i zacznie się tym bawić. Tak sobie głośno myślę.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata czasem sie udaje i jak ma dobry dzien i checi to sie turlamy i bawimy:)

Agaata lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze szwankuje mi Internet ale jestem :-)

Jesslin to byly propozycje dwóch drinkow jeden z sopilica i mlekiem a drugi z martini wodka i sokami :-)
    Dla jednej osoby :-) jak wspomniala Pulpecja :-)

Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to Hipp przesłał mi maila z testem dla 8-msc dziecka, wklejam, może któraś z Was skorzysta, jeśli nie dostałyście.

Rady HiPP

Tylko lekarz może w fachowy sposób ocenić postępy w rozwoju Twojego malucha. Dlatego nie powinnaś zaniedbywać regularnych wizyt. Jeżeli masz czas i ochotę, możesz sama dokumentować osiągnięcia swojego dziecka, prowadząc specjalny dzienniczek i wklejając do niego zdjęcia.

Proponujemy Ci mini test:

Czy Twój maluszek:

bawi się swoimi rączkami i wkłada wszystko do buzi?
    przewraca się samodzielnie z plecków na brzuszek i odwrotnie?
    uśmiecha się do Ciebie i próbuje zwrócić na siebie Twoją uwagę?
    lubi, gdy nosisz go na rękach?
    nasłuchuje, gdy zbliżasz się do niego?
    zaczął już gaworzyć?

Jeżeli na wszystkie pytania odpowiedziałaś "TAK!", to wspaniale. Ale jeśli choćby na jedno nie udzieliłaś twierdzącej odpowiedzi, powinnaś omówić wątpliwości z pediatrą.

Pulpecja, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Paula, jak Ty sobie radzisz z laktacja, jak nie karmisz w dzień? Nie rozpiera Ci piersi na wieczór? Starcza Ci mleka na całą noc?

Agata, ja teraz ciągle biegam bo wszędzie coś się znajdzie czego albo nie powinien brać (ksiazki) albo wspina się na krzesło, w sensie staje i nim rusza, albo koło kanapy jak pójdzie na rog, to chcę do szafy z lustrami to jak się puści to nie na tylek tylko na buzie leci bo chce do tej szafy, albo na szafę się wspina i daje buziaki do lustra :) albo na parapet tarasowy no masakra. Mam kojec po Jaska, ale jakoś Miska w nim nie widzę.

Ja stopniowo schodzilam z karmieniami, wiec jakos piersi sie dostosowaly, chociaz kilka razy musialam sciagac pokarm kolo 17 z jednej piersi. A w nocy jakos piersi sa pełne:)
    Moj tez uwielbia calowac sie z lustrem:) my nie mamy praktycznie zadnych otwartych polek, bo ja nie lubię bibelotow i wycierania kurzy;) wiec tu mamy mniej problemow z serii co spsoci Tomek:)

Tylko RAZ KARMILAM W NOCY! O 12 Tomek sie obudzil, maz dal mu te owoce w saszetce, zjadl, zasnal, obudził sie na cycka o 4 i wstal o 6:10:))) wiem, ze to nie jest dobry sposob, bo jeszcze dostanie próchnicy. Zamowilam wiec takie saszetki ktore mozna samemu napelniac i wtedy bedzie dostawac kasze w nocy:)

lys, Pulpecja, Zetka, Katarka, Agaata, Weridiana, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Hahaha to nie byly blizniaki hahaha ale mnie rozbawilas

mowili tylko ze starszy brat wazyl tez duzo około pieciu kg

Cala moja mamuska. Ja tego w tv nie slyszalam tylko ona mi taka relacje zdala :D Ja jej dam blizniaki

jesslin87, Agaata, Paula_071, Aska87, Katarka, Martucha86, Weridiana, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Cala moja mamuska. Ja tego w tv nie slyszalam tylko ona mi taka relacje zdala :D Ja jej dam blizniaki

hahahahahah no to widzę, że Twoja mama może sobie podać rękę z moją mamą, bo moja coś tam przeczyta, coś tam usłyszy, a jednak nie to samo :P

Migotkaa, Paula_071, niecierpliwa, Weridiana, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahahahahah no to widzę, że Twoja mama może sobie podać rękę z moją mamą, bo moja coś tam przeczyta, coś tam usłyszy, a jednak nie to samo :P

Ooo i moja tez, coś usłyszy, nie zawsze dobrze a opowiada potem ze hoho, a czasem to takie głupoty że głowa mała

lys, Weridiana, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Popily pyszności i śpią ;) ja juz pije kawę i pakuje niedługo mała, koło południa odstawiamy do teściów i zbieram się na wesele.
    Nie dość ze przejmuje się tym zostawieniem dziecka to jeszcze @ przyszla i czuje, ze będzie świetnie :/

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka, tez nie miałą kiedy przyjsc franca tylko dziś , ale mimo wszystko życze udanej zabawy:)

witaminkab lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też pije kawkę :-)
    Paula, super, ze udało wam się go przetrzymać. Może powoli się odzwyczai. A nie dałoby się go oszukać wodą np.? Próchnicą się aż tak nie przejmuj, to przereklamowane :-)

Migotkaa, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :)

Apaczka, chcialam sie Ciebie poradzic. W szpitalu Karol nie kaszlal, poza sporadycznym kaszlem od nadmiaru sliny. Na wieczor jednak zaczal mi tak mokro kaszlec, jakby probowala oderwac mu sie flegma i niestety co jakis czas ma takie napady kaszlu. Przypuszczam, ze katarek mu tam splywa i sie meczy, no i nie goraczkuje. Co moge mu podac, zeby mu pomoc. Wieczorem i teraz przed drzemka podalam mu syrop prawoslazowy, bo tylko taki mialam, wydaje mi sie, ze na chwile pomogl. Nie chce jeschac na swiateczna opieke medyczna, bo zas jakis internista zdiagnozuje mu zapalenie pluc, ktorego nie ma i wrocimy do szpitala, a tego wolalabym uniknac. Do pediatry jestem umowiona na poniedzialek, ale do tego czasu musimy jakos przetrwac. Robie mu inhalacje, oklepuje, do noska woda morska i nasivin soft. No injak juz bardzo ciezko mu sie oddycha, to katarek plus.
    Bede wdsieczna za pomoc.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skonczyłam pić kawkę, wyspałam sie na rózowow bo Szymon w nocy popłakiwał, wzięłam go do siebie, nad ranem spałam na kraju łózka na jednym boku a prezes wyciągnięty w poprzek..
    Tesciowie pojechali na wycieczke wiec mamy pod opieka ich psa, problem w tym, że ona nie bedzie u nas spała bo piszczy wiec mąż bedzie dojezdzał do niej i wyprowadzał..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche odespalam ten szpital. Synus pomimo infekcji obudzil sie w nocy tylko dwukrotnie ok 1 i 4, dzien rozpoczal kilka minut po 6, ale jesc nie chcial, dopiero cyca zjadl przed 8, a teraz spi.
    Wczoraj po powrocie myslalam, ze niga sie przezegnam. W chacie syf i malaria. Wybaczam, bo mezu w domu tylko nocowal, ewentualnke wpadal po rzeczy dla nas. Szukajac wszystkiego, powyciagal wiekszosc rzeczy z szafek. Jak dodac do tego fakt, ze przed szpitalsm super czysto nie bylo, mialam sprzatac po powrocie od pediatry, to wszystko razem wygladalo jakby cos tu wybuchlo. Musialam to troche poogarniac. Zrobilam juz 4 prania i konca nie widac. Po wakacjach nie mialam tyle prania.
    No i powiem Wam, ze okropne jestescie, ja tu karmie cycem, a te szczuja mnie tu drinkami, piwkami. Narobilyscie ochoty i slibka po pas grrr

Weridiana lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka wypita, tatus w robocie, a my z Karolkiem musimy wyskoczyc na szybkie zakupy spozywcze, bo bedziemy drapac tynk ze scian ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Hej, ja też pije kawkę :-)
    Paula, super, ze udało wam się go przetrzymać. Może powoli się odzwyczai. A nie dałoby się go oszukać wodą np.? Próchnicą się aż tak nie przejmuj, to przereklamowane :-)

Niestety nie chce wody, nawet mojego mleka nie chce. Alebon nigdy nie chcial mojego mleka z innego dystrybutora niz cycek;)

Pulpecja, a ile wzrostu ma Twoj maz? Bo waga wagą, ale to zalezy czy wazy sie 71kg mając 170 czy 190cm. :)

Agata, znajoma przedszkolanka mówiła zeby wlasnie pozwolic dziecku samemu odchodzić, bo jak widzi ze Ty go zostawisz to moze ryczec, zwlaszcza gdy je w okresie leku seperacyjnego. Moj jak zobaczy cos "super" np. kapcie, skarpetke, kaloryfer to leci z przyspieszeniem i okrzykiem, nikogo wtedy do szczescia nie potrzebuje:) ja mam pozamykane drzwi od lazienek, nie wchodzi tam:)

Pulpecja, Agaata, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3627 3628 3629 3630 3631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ