X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietnie bardzo się cieszę że jest ok a to znaczy że w niedalekiej przyszłości będziemy w nim chodzić.

Szczególnie chodzi mi o wyjazd do Niemiec bo raczej wiem że nie usiedzi za długo w wózku a jednak nosić go na rękach to ja dziękuję bardzo a tak to go zapne mężowi i niech nosi :D

Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Uwielbiam soplice orzechowa z mlekiem , to moje smaki

lubię tez martini bianko dwa kieliszki plus kieliszek wodki plus jedna trzecia soku grapefruit i dwie trzecie pomaranczowego i lod

Jak rozumiem nie jest to przepis na 1 drinka? :D

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Uwielbiam soplice orzechowa z mlekiem , to moje smaki

lubię tez martini bianko dwa kieliszki plus kieliszek wodki plus jedna trzecia soku grapefruit i dwie trzecie pomaranczowego i lod
    Lubię to, lubię to, lubię to :-)

Weridiana, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jak sie mu zachce to robi, czasem jest tak że położe to nie robi wogóle a czasem sie obraca jak wariat co chwila, jak juz nie chce to się złości i płacze, ostatnio zaobserwowałam ż ejakby chciał się raczkami podciągac do przodu, nózki by odpychał ale tak jak by mu ciezko było ciało posunąc do przodu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Jak rozumiem nie jest to przepis na 1 drinka? :D
    nie jednego :-) dla jednej osoby :-)

Weridiana, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    nie jednego :-) dla jednej osoby :-)

Otoz to haha

Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Agata jak sie mu zachce to robi, czasem jest tak że położe to nie robi wogóle a czasem sie obraca jak wariat co chwila, jak juz nie chce to się złości i płacze, ostatnio zaobserwowałam ż ejakby chciał się raczkami podciągac do przodu, nózki by odpychał ale tak jak by mu ciezko było ciało posunąc do przodu

Hmm, to nie mam pomysłu. Bo skoro się obraca, to w sumie nie powinien się denerwować na brzuchu tylko się obrócić do dogodnej pozycji i też ma możliwość sam sobie regulować jak chce leżeć. A on najczęściej leży na podłodze na tych plecach, tak, że ma możliwość swobodnie się turlać po swojemu?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam isc wczesniej spac ! wyszło jak zwykle..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ją idę mały spi mąż spi :D Maksy spi od 20 wstanie o 4 na cyca a na znowu będę połamaną bo potem już do 6 spi że mną. :)

Także miłej nocy drogie panie i koniec o alkoholu bo to też kalorie a mnie aż kusi ale w domu nic nie ma hehe :)

74diqps6a69lyc94.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A teraz mam jeszcze pytanie z serii, czy Wasze dzieci...
    Otóż czy Wasze dzieci, te które się przemieszczają, też raczkują sobie po całym domu nie zważając za bardzo na to gdzie jest mama? Mój np. wychodzi sobie z salonu, idzie do małej łazienki - mimo, że jest tam ciemno, to wchodzi do prysznica, później wyłazi, idzie do drugiej łazienki - wstanie przy wannie, popatrzy sobie do środka. Później zalicza pokój, w którym stoi wózek - wstaje sobie trzymając się o koło wózka. Ja dzisiaj chodziłam za nim chowając się za ścianami i byłam bardzo zdziwiona, że jestem mu w ogóle do tych rozrywek niepotrzebna...

Acha i najczęściej wchodzi do prysznica 20 minut po tym jak mąż wyjdzie stamtąd - czyli rano - i później jest do przebrania, bo cały mokry.
    Moje dziecko jak się zapomni to zwiedza, ale co jakiś czas kontroluje czy jestem, ewentualnie coś jęknie (tak jakby wołał) :) choć ja go za bardzo z oczu nie spuszczam to może dlatego, ale zrobię test i będę się kamuflowała i zobaczę

Weridiana lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    No właśnie ją idę mały spi mąż spi :D Maksy spi od 20 wstanie o 4 na cyca a na znowu będę połamaną bo potem już do 6 spi że mną. :)

Także miłej nocy drogie panie i koniec o alkoholu bo to też kalorie a mnie aż kusi ale w domu nic nie ma hehe :)
    oj tam jesslin,z nami nie wypijesz? no z nami nie wypijesz??
    Pocieszę Cię, że ja od ponad ośmiu miesięcy śpię z młodą - zazwyczaj na jednym boku. Też jestem połamana. Ale inaczej nie czułabym, że jestem Matką :-) spokojnej nocki, a może dzisiaj Cię zaskoczy i obudzi się później?

jesslin87, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, tak, ma możliwość obrotu, ale chyba woli na boku, wiesz, brzucha nie cierpi to co sie bedzie na brzuch obracał, cwaniak mały..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Moje dziecko jak się zapomni to zwiedza, ale co jakiś czas kontroluje czy jestem, ewentualnie coś jęknie (tak jakby wołał) :) choć ja go za bardzo z oczu nie spuszczam to może dlatego, ale zrobię test i będę się kamuflowała i zobaczę

No właśnie mój się ostatnio zapomina, a ja dzisiaj zrobiłam test, bo zwykle chodzę za nim krok w krok, a dzisiaj też chodziłam, ale udawałam, że mnie nie ma ;-)

Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Agata, tak, ma możliwość obrotu, ale chyba woli na boku, wiesz, brzucha nie cierpi to co sie bedzie na brzuch obracał, cwaniak mały..
    Mówiłaś, że on z tych leniwych, no co się będzie wysilał. Na brzuchu to i głowę trzeba dźwignąć i na rękach się podeprzeć...no łatwo nie jest.

jesslin87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spać, dobrej nocki:)

A co mi sie przypomniało, mówię męzowi że snilo mi się że w ciązy byłam bo cos okres nie mógł przyjsc, obudziłam sie i juz miałam w głowie że w ciązy, a co on na to ? to byśmy się cieszyli , patrzę na niego a on do mnie , " no co, przeciez dziecko to takie szczęscie" , rozbroił mnie:)

jesslin87, Weridiana, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Pulpecja koniecznie!
    Wiesz a jak na ten wiek jest tak sprawny umysłowo że mu tego zazdroszcze, zresztą do tej pory jakies prace spawalnicze, duzo konstruuje róznych rzeczy w garazu, troche oczy juz zawodzą ale żadko sie spotyka ten wiek i taką głowę sprawną, musicie mi uwierzyć
    To babcia mojego męża też jest taka bystra, że szok, a ma 89lat. W żadnym warzywniaku czy innym sklepie choćby na grosz jej nie oszukają (po zakupach zawsze studiuje paragon), pisze takie wiersze że szok i pamięć ma, że hej :)

Migotkaa, Migotkaa, Pulpecja, Weridiana, Paula_071, Martucha86, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja napije się jeszcze z wami :)

Noo już od pewnego czasu sypia w lozeczku. No ostatnio jak mu żeby wychodziły to spał że mna hehe my we dwoje jak królowie a mąż też jak król na osobnym łóżku :D

Uwielbiam z nim spać! Najchętniej spalabym cały czas ale jednak te polamanie i bycie nieprzytomnym rano ehhh a i widzę że mu się też dobrze spi w lozeczku bo pewnie jakby się budzil co 2 godziny to spalibysmy razem a tak to niech śpi niech się uczy że ma swoje łoże ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 23:56

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

A z brzucha na plecy się obraca? Tzn, jak mu się przestaje podobać to sobie zmieni na plecy, czy Ciebie woła? :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Mówiłaś, że on z tych leniwych, no co się będzie wysilał. Na brzuchu to i głowę trzeba dźwignąć i na rękach się podeprzeć...no łatwo nie jest.
    Zebys wiedziała, od kilku dni siedzi na dupce, obraca się tak na bok, rece daje po ukosie jak by chciał na czworaki przejść, buja sie przód tył przód tył po czym stwierdza że ma to w dupce daleko i dalej siedzi zadowolony

Pulpecja, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A z brzucha na plecy się obraca? Tzn, jak mu się przestaje podobać to sobie zmieni na plecy, czy Ciebie woła? :-)
    Woła, tzn beczy jak by go obdzierali

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3626 3627 3628 3629 3630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ