SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja koleżanka urodziła tydzień przede mną chłopca - 4720g, 62cm - 6 miesięcy tylko kp, teraz dostaje dwa posiłki - i jeszcze do 10 kg nie dobił - waży 9800, więc to nie jest reguła, że musi tak szybko teraz przybierać.
Migotka, dziwne, że Szymon nie chce na brzuszku i woli plecy, bo np Hubert na plecach nie lubi leżeć bo nic nie widzi - i od początku wolał brzuszek, bo można było lepiej świat oglądać. Nie mam pomysłu, jak go zachęcać do brzuszka, ale wydaje mi się, że to ważne dla niego. -
Weridiana wrote:Hahaha to nie byly blizniaki hahaha ale mnie rozbawilas
mowili tylko ze starszy brat wazyl tez duzo około pieciu kg
Hahaha, to nie były bliźniaki, nie, nie - nic z tych rzeczy. To JEDEN takiNa niego powinni 600 zł dać
Pulpecja, Weridiana, jesslin87, mamasia, Zetka, aaaaga, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Wiesz Migotka u nas powoli staje się sytuacja jak u Agaty ja go na plecy a on na brzuch nawet pampka nie ma jak przebrać bo nie chce się dać położyć na plecach.
Ja Ci powiem że jak zauważyłam że u mnie na klatce piersiowej że on zaczął się wysoko podnosić na rękach i po mnie jakoś daję dupke dzwignac i idzie aż za moją głowę no ale nie wiem widocznie jestem lepszym podłożem. To go od razu dalam na puzzle i patrzę cud on nie dość że się podnosi wysoko to też pelza więc było to dla mnie zaskoczeniem bo dzień wcześniej na brzuchu to po 10 minutach płakał a i tak głównie leżał i rękami machal jakby pływałWeridiana lubi tę wiadomość
-
Agata no ja juz poprostu nie mam pomysłu, na piłce lubi, a jak go połoze na podłodze to przy dobrych wiatrach 20 min wytrzyma, zauwazyłam że lubi tez na łózku jak sie z nim wygłupiam ale to chyba nie jest dobre bo materac ..
Agaata lubi tę wiadomość
-
Pokazali w tv drugiego malucha dla porownania i stad pewnie nieporozumienie haha
co do brzuszka moja wciaz nie przepada ale wstaje przekrecajac sie na brzuch i podpiera raczka do siadu i przemieszvza sie tak smiesznie trochę jak raczkowanie to wyglada , wyciaga dwie raczki do przodu i leci w dol , nastepnie pupa ze dwa ruchy nogami i siada -
jesslin87 wrote:A mam pytanie dostaliśmy nosidło womar zaffiro. Myślicie że się nadaje do noszenia Maksa?
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Agata no ja juz poprostu nie mam pomysłu, na piłce lubi, a jak go połoze na podłodze to przy dobrych wiatrach 20 min wytrzyma, zauwazyłam że lubi tez na łózku jak sie z nim wygłupiam ale to chyba nie jest dobre bo materac ..
Na pewno na podłodze lepiej. A jak położysz go na brzuszku to nie robi obrotów? A jak już nie chce leżeć to co robi? Płacze? -
Agaata wrote:Ale pierwsze urodziła 5200g, więc pewnie dlatego pozwolili.
Pewnie masz rację ale i tak ryzyko , wlasnie ze wzgledu na ta pierwsza wage powinni zrobić cesarke
dobrze ze final szczesliwy i ...ze nie było blizniakowsorki ale caly czas mi wesolo
Agaata, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:ja mam to nosidełko, zamierzam używać nad morzem teraz np. na spacer po plaży. Myślę, że jest zupełnie ok dla siedzącego dziecka. Opinie też dobre. Nóżki szeroko, plecki podparte, przytulona do mnie. Doszłam do wniosku, że gdybym chciała ją gdzieś dłużej na rękach nieść, to byłaby na 100 procent w gorszej pozycji...
Ja też myślę, że to nosidło jest w porządku. Po plaży na rękach - to może ze 100 metrów i trzeba wracaćjesslin87 lubi tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Pewnie masz rację ale i tak ryzyko , wlasnie ze wzgledu na ta pierwsza wage powinni zrobić cesarke
dobrze ze final szczesliwy i ...ze nie było blizniakowsorki ale caly czas mi wesolo
Hehe, można powiedzieć że to prawie jak bliźniaki tyle, że w jednej osobie - 2w1Weridiana, jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość