SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata, Apaczka - Tomek nie chce w nocy pic nic plynnego, zadnej wody ani mleka. Albo cycek albo ten mus owocowy (Katarka, kupowalam Holle). Jak przyjda te same saszetki to sprobuje z kaszka. Tomek distaje cycka na noc i rano, a w nocy w zależności od pobudek (zazwyczaj lacznie na dobe 5 karmien). Na kolacje daje kaszke na mm. Malo?
Tomka wyrzucilo na policzkach po jogurcie, wiec kupiłam kultury bakterii i sama go zrobie, zobaczymy czy będzie ok. Dzisiaj dostal owsianke z bialym serem i rodzynkami. Przedwczoraj na deser zjadl jablko z Bieluchem. Robilam tez kopytka z bialym serem. Robie w zaleznosci od weny:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 11:33
Katarka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Agaata wrote:Hehe, mam wrażenie, że nasze dzieci mają bliźniaczo podobne zachowania. Mój też w progu salonu, jak wychodzi, to się odwróci - zaśmieje - i w te pędy spiernicza
Dziewczyny - jak podajecie mleczne przetwory? Chciałabym powoli zacząć wprowadzać jogurt, serek Bieluch i twarożek - na który posiłek podajecie? I z czym - z kaszką, owocami, warzywami? Ja bym najchętniej podawała na śniadanie wymiennie z kolacją - ale taki Bieluch z warzywami to będzie ok na śniadanie? Nie za mało węglowodanów? Nie wiem, jakoś nie mam weny na który posiłek to podać
Mój mąż pojechał do swoich rodziców, Hubert śpi w łóżeczku już 50 minut (!) - ja poleżałam w wannie, nic za bardzo mi się nie chce. Miesiąc temu dostałam pierwszy okres po porodzie, zawsze miałam cykle 26-27 dni, a teraz minęło 32 dni i ani widu ani słychu - jedynie humor mi siadł jak na razie.ale oba krwawienia słabsze niż przed porodem,oby tak zostało
-
Agata, ja mam bidon niekapek canpola, tez ciezko zaciagnac. Ale super jest na spacer bo sie nie wylewa. Ale zadna zupa czy mus moim zdaniem nie pójdzie. Dlatego nadzieje pokladam w saszetkach:)
Pulpecja, Katarka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
mamasia wrote:Ja też pierwszy okres po porodzie w marcu a wcześniej cykle jak w zegarku co 28 dni,a drugi po 38 dniach także tego
ale oba krwawienia słabsze niż przed porodem,oby tak zostało
i trwał 7 dni gdzie zwykle trwał 5. No ale na wielki plus jest to, że nie boli mnie brzuch a zawsze przez 2 dni musiałam co 6 h brać ibuprofen a i tak było średnio.
-
mamasia wrote:Apaczka poproszę przepis na tartę
Paula jak się robi jogurt,jakie kultury bakterii kupiłaś i gdzie?
Ja kupilam w Epi a moja mama w Hali Tecza. Teraz jedziemy nad Doline Barczy na spacer, pisze z telefonu wiec linka wkleje później:)mamasia lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Jezuuuuuuu moje dziecko dziś przechodzi samo siebie, nie moge nawet na sekunde z pokoju wyjsc gdzie jest bo sie obraca i ryczy, nie płącze tylko ryczy!
teraz zasnał, zupe zjadł ale bez entuzjazmu i nie całą, biore sie za obiad szybko, ogarne sie i pojdziemy na spacer -
Katarka wrote:A ja widzialam jakies saszetki owocowe w biedronce z kubusia chyba. One sa ok? Wie ktos?
raz nawet te zwykłe z kubusia (nie baby) mieliśmy
w tych składzie oprócz owoców jest jakiś aromat ...w tych baby chyba nie ma i tym się różnią z tego co zauważyłam
no i te kubuś baby kosztują coś koło 3zł a zwykłe kubuś 1,60Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:40
Katarka lubi tę wiadomość
-
Aska87 wrote:my kupujemy te z kubusia bo tansze
raz nawet te zwykłe z kubusia (nie baby) mieliśmy
w tych składzie oprócz owoców jest jakiś aromat ...w tych baby chyba nie ma i tym się różnią z tego co zauważyłam
no i te kubuś baby kosztują coś koło 3zł a zwykłe kubuś 1,60
Różnica jest taka że kubus baby to środek specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla niemowląt a zwykły kubus to środek ogólnego przeznaczenia żywieniowego i nie jest badany pod wzgledem zawartosci np. Glutenu czy tam innych substancji aż tak dokładnie jak baby. I zdaje się że owoce też nie muszą być z certyfikowanych źródeł itp. Nie znaczy to że ten tanszy jest gorszy, ale mniej badany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 13:17
-
Hej kubus baby ok same owoce deserki babydream lepsze od nestle jogollino czy jak im tam mamy kaszke manna waniliową i ma cukier ale reazta ok krotki sklad bez udziwnien pisze chaotycznie w biegu i z tel wiec mozecie mnie kiepsko rozczytac
Tez musze bidon kupic narazie mlody uwielbia pic ze szklanki ale wiekszosc leci po plecach
Buzi laski uciekam ba spacer bo moje chlopaki juz czekająKatarka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Różnica jest taka że kubus baby to środek specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla niemowląt a zwykły kubus to środek ogólnego przeznaczenia żywieniowego i nie jest badany pod wzgledem zawartosci np. Glutenu czy tam innych substancji aż tak dokładnie jak baby. I zdaje się że owoce też nie muszą być z certyfikowanych źródeł itp. Nie znaczy to że ten tanszy jest gorszy, ale mniej badany.
no się domyślam właśnie, że ta różnica w cenie to przez te wszystkie certyfikaty i badania.... no ale u nas ostatnio krucho z kasą więc jak od czasu do czasu dostanie ten zwykły to myślę że straszna krzywda się nie stanie... trucizny na pewno nie dają do zwykłych w końcu to też dla dzieci, tylko tych trochę większych
z powodu buntu na obiadki domowe to bankrutujemy na słoiczkach