X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a od czego ten brzuch, masz jakiś pomysł?

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, jak to będzie jak Lily zacznie raczkować.
    Teraz jak się przeturla w stronę półki z tv i tam sobie głową macha, to ja mam stan przedzawałowy. No i nie wiem gdzie ja głowę miałam że będąc już w ciąży kupiłam półkę, która składa się z dwóch szklanych blatów. Z resztą co spojrzę gdziekolwiek, to widzę tylko potencjalne zagrożenia.
    No i dorwała lustrzankę. Trzeba się przyzwyczaić i wszystko chować, co w przypadku mojego męża będzie mission impossible, bo on ma w zwyczaju odkładać wszytsko tam, gdzie akurat stoi.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej padlam wczora po tym winie
    Kuzwa jak nie dziecko to koty mnie budzą w mordę jeża noooooo
    Merco marcepanowe i orzechowe mmmmmniam
    No ja tez juz sezonowych owoców i warzyw nie moge sie doczekać teraz poluje na szparagi bo juz sie pojawiły a ze sa krótko to trzeba korzystać mlody ma drzemke obok mnie grzeje mnie jak farelka
    U nas pogoda w kratke wczoraj pol dnia padalo pol bylo piekne słońce ale zimno bo okolo 12-14 stopni a bylo juz 20 stopni przez kilka dni
    Ja pamietam jak sie wyjezdzalo za mlodego na majowki i weekendy czerwcowe ba domki nad jezioro i juz sie plywalo w nich
    A za dzieciaka na dzialce u ciotki w majowke woda z węża ogrodowegi sie polewalo a teraz czasami sie polar rozepnie jak slonce zaświeci
    Moja mama zapropobowala nam wspólny wyjazd w wakacje gdzies nad jeziorko na tydzien hmmmn moze skorzystamy musze sie zastanowic czy az tydzień dam rade wytrzymac ewentualnie moze 3 w porywach 4 dni to bedzie ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 08:18

Pulpecja, Paula_071 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja nie wiem, jak to będzie jak Lily zacznie raczkować.
    Teraz jak się przeturla w stronę półki z tv i tam sobie głową macha, to ja mam stan przedzawałowy. No i nie wiem gdzie ja głowę miałam że będąc już w ciąży kupiłam półkę, która składa się z dwóch szklanych blatów. Z resztą co spojrzę gdziekolwiek, to widzę tylko potencjalne zagrożenia.
    No i dorwała lustrzankę. Trzeba się przyzwyczaić i wszystko chować, co w przypadku mojego męża będzie mission impossible, bo on ma w zwyczaju odkładać wszytsko tam, gdzie akurat stoi.
    lys, dasz rade :-) u nas wiecznie wszystko jest kładzione gdziekolwiek, czasami w ostatniej chwili ratujemy... ale raczej mamy już nawyk odkładania cenniejszych rzeczy po prostu wysoko. A co do szklanych półek... no nieciekawe są zwłaszcza na wysokości glowy dziecka. Może pomyślisz o tych taśmach, które dziewczyny pokazywały?

0

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też masakra nocka. Położyłam się przed 1 to zaraz młody wstał. Zjadł i spal do 2 chyba tylko. Potem już u nas.
    Kupiłam jedna kieckę na chrzciny, ale stwierdziłam że jednak w niej nie pójdę bo nie :) i kupuje druga. Dzizas.
    I jeszcze oglądam meble, już sypialnie mam wirtualnie prawie urządzona (w glowie) teraz pokój starszego już mam wizję. Mąż już nie wyrabia bo co chwilę coś nowego wymyslam :)

Dziewczyny, już mam dość, bo mój Misiek włącza mu się marudzenie jak mnie widzi. Bawi się spoko a jak tylko na horyzoncie się pojawię to zaczyna marudzić. Podchodzi, wspina się po mnie. Jak go wezmę to zaczyna się przyssywać a to do obojczyka, a to do kolana policzka szyi. Wszędzie mam malinki. U męża tak nie robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 08:36

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa mnie wkurwila wczoraj. Jemy obiad, ona trzyma Miska ja odwracam głowę a ona mu daje do picia swoją herbatę z cukrem i cytryna gdzie jeszcze na dnie pestki były. Krzyknęłam że nie, to ona mówi że Jaś już pił w jego wieku. Gowno prawda, pił ale herbatkę dla niemowląt.
    Nawet się nie zapytała czy może podać.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, mogłybyśmy sobie rękę podać. Ja cały czas tylko planuję przeróbki, remonty itd. :-) no ale to nie moja wina, ze tu jest tyle do zrobienia ;-)

moja też ma fiola na moim punkcie. Jak mnie nie widzi, bawi się z tatą i jest super, ale tylko się pojawię to chce do mnie. A jak już przejdę obok i nie zwroce na nią uwagi, albo na ręce nie wezmę to potrafi się rozpłakać. Mam nadzieję,ze jej to niedługo minie, bo mnie to wkurza, a przecież już nie karmię, więc to nie o cycka chodzi.

Zetka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to w ogóle wkurza, jak tylko wejdziemy to od razu pytanie: a może ona zje bananka, a może ziemniaczki... nosz k.... przecież jak np. jade do nich na kawe to nie biorę z domu głodnego dziecka. Ale wg mojej teściowej "przecież może zjeść, może akurat już zgłodniała".

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa, Szymon ma wysypkę, nie wiem co robić:( nie chce go ciągnąć na ip bo wiem jak tam traktują, chciałabym iśc jutro do swojej lekarki, brak goraczki, tylko na tłowiu, brzuch i plecki, szyja noi zaczyna pojawiac sie na czoole

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja tak te taśmy musze kupić ale i tak nadal ta półka wydaje mi się tragiczna.
    Współczuję tesciowych. Dobrze ze mi nikt się nie wtrąca bo by mnie szlag trafił. Co prawda moja mama wyskakuje co jakiś czas z tekstami typu "a ciasteczko kiedy można dać?" Ale jak jej odpowiadam "nigdy, bo mała jest za gruba" to jej na szczęście opada entuzjazm.

Zetka, 0na88, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka a podalas ostatnio może coś nowego do jedzenia? Albo zmieniłaś jakiś kosmetyk proszek?
    Jak wygląda ta wysypka?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys wlasnie nic nowego, zaraz wrzuce

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bfcb6b3a57b3cc6dmed.jpg

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Pulpecja tak te taśmy musze kupić ale i tak nadal ta półka wydaje mi się tragiczna.
    Współczuję tesciowych. Dobrze ze mi nikt się nie wtrąca bo by mnie szlag trafił. Co prawda moja mama wyskakuje co jakiś czas z tekstami typu "a ciasteczko kiedy można dać?" Ale jak jej odpowiadam "nigdy, bo mała jest za gruba" to jej na szczęście opada entuzjazm.
    dlatego ja do teściów tak raz na dwa tygodnie wpadam na kawkę z mężem i po godzinie spadamy :-) nie dałabym rady częściej, bo u nich w ogóle życie wokół żarcia się kręci.

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę Migotka, i to na całym ciele? może używałaś czegoś wypranego w innym proszku?

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja brzuch od dupki do szyji i plecy, troche na czole, raczki i nózki bez zmian

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie ma gorączki zachowuje się normalnie i nie drapie się to ja bym poobserwowala i poczekała do jutra na wizytę u pediatry.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ja bym spróbowała podać wapno. Jeśli to uczuleniowe to powinno złagodnieć.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podałam mu wapno,zachowuje się normalnie, gorączki nie ma, tylko mi serce szybciej bije

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Podałam mu wapno,zachowuje się normalnie, gorączki nie ma, tylko mi serce szybciej bije
    sobie to meliskę zaparz :-)

Migotkaa, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3639 3640 3641 3642 3643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ