X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, my na 10.30 idziemy. mam nadzieję, ze się jakoś ogarniemy, bo mała oczywiście śpi.
    Griszanka,to jeśli tak wygląda sytuacja z twojej perspektywy, to może rzeczywiście lepiej jak jedziesz do rodziców ;-)
    Ona, a treningu sensorycznego nie zaleciła, skoro jest nadwrażliwa sensorycznie? Mój młody był i wiem co przez to przeżyłam. Nikt tego u nas nie odkrył odpowiednio wcześnie. Teraz ma 16 lat, jest nadal dosyć wrażliwy na dotyk, reszta jakoś przeszła.

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    No i ja tez niestety chora jestem. Diagnoza Grypa typu B, ponoc to ta co dzieci przy niej przrstaja chodzic. Nie dziwie sie, ja ledwie wleke konczyny, boli mnie wszystko i doslownie lamie mnie w pol. Nawet pisanie na telefobie sprawia bol, nadgarski, lokcie, paliczki. Utrzymuje mi sie goraczka na poziome 37,3-38,4 i czuje sie zdecydowanie okropnie. Mam 3-4 dni polezec, dobre sobie. Wczoraj pol dnia spedzilam u rodzicow, a oni stawali na glowie, zeby mlodego odciagnac ode mnie. Dzisiaj tez sie do nich wybieram, mozw uda sie polezec.
    Milego dnia dziewczynki.
    O rety! Zdrowiejcie Kochani!

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Ciagle was narabiam wieczorami i ciagle jestem w tyle...

Migotka -ja kupilam tyoowa parasolke bo mi zalezy na jak najmniejszym wozku na wakacje, potem zlobek to i tak mala jest wozona autem, wiec wozek bedzie sporadycznie uzywany. Kupilam taki:http://euro-cart.eu/wozki_spacerowe/ezzo/
    Mam pytanie do Ciebie o hybrydy:czy robilas ombre i jesli tak to czym to robisz? Gabka, pedzelkiem???? Kupilam tez pylek do efektu syrenki i dzie wieczorem bedziemy z psiapsiolka kombinowac.

Dziewczyny musze na szybko zamowic na prezent rozek dla chlopczyka. Chcialam taki dwustronny, najlepiej z bawelny i dresowki, ale w sieci sa po100zl wiec troche sporo....moze ktorac ma fajne zrodlo, z ktorego moge zamowic???nie chce z minky, bo bedzie za gruby na lato...

PAmietajcie ze DZIS PROMOCJA NA TUSZE CIENIE ITP W ROSSMANIE -49% !;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka nie robiłalam nigdy bo to nie na moje zdolności, ale na yt na filmikach jak ogladałam to włąsnie gąbką robiły dziewczyny:)

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad i Wy też się kurujcie!

AgaSad lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U mnie się dzień kiepsko zaczął, bo Hubert zagorączkował. Tak dziwnie, bo jadł śniadanie i wszystko było ok, zjadł prawie wszystko, nagle nie chciał już ostatniej łyżeczki przełknąć - trzymał otwartą buzię, kaszką wypływała z buzi, a on płakał. Zmierzyłam temp. i byłą 37.3 za chwilę 37.8 i po 10 minutach 38.8. Bardzo płakał, possał trochę z piersi i po jakimś czasie zasnął. Podałam Pedicetamol. Teraz biedak śpi, ale temperatura się utrzymuje. Czekam jeszcze godzinę i podam Nurofen. Albo mój mąż miał jednak jakąś wirusówkę, bo też wysoko gorączkował, i Hubert się od niego zaraził. Albo nie wiem co to. :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly od rana maruda na maksa nic sie nie podoba NIC nawet zabawa z dziadkiem byla beee ewentualnie u mamy na raczkach wtulony nic zrobic nie moglam
    Dziadek zacisnal zeby i zabawial mlodego zebym mogla dokonczyc porządek w szafie i nagle
    Artur "powiedzial" mama :-) :-) :-) :-) :-) :-) Siedzial u dziadka na kolanach i marudzil a ja w pokoju malym robie ten porzadek w szafie w jego ciuchach i nagle głośno pada słowo mama
    To bylo jednorazowo i nie wiem czy swiadomie ale bylo !!!! Odrazu zareagowalam i wzielam go na ręce
    Z 5 razy pytalam sie mojego taty czy też usłyszał mama za kazdym razem potwierdzil

Weridiana, Paula_071, Pulpecja, Martucha86, AgaSad, mamasia, witaminkab, Maniuś, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja jest taka ciekawa strona gdzie wpisujesz symptomy i wyszukuje Ci możliwe choroby, nie mam na celu straszenia ciebie ale czasem można podczytac rzeczy o ktorych lekarz nie pomysli i zrobić Dodatkowo badania. Poza tym to ty jesteś najlepszym obserwatorem .
    jest po angielsku , jednak mysle ze warto sprobowac .

www.mayoclinic.org/symptom-checker / foot-swelling-or-leg-swelling-adult / related-factors /itt -20009075

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata pewnie od meza zlapal biedny :-(

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kupujecie na prezenty na komunie

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa lata temu jako matka chrzestna kupilam zegarek Swatch ( byla taka prosba ps nie o markę ale o zegarek ) i bransoletke Lilou kwiatki i pamiątka
    A jako zwykły gosc moja mama szla w zeszlym roku to dala 100 zl i pamiątkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 11:01

Weridiana lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, zdrówka dla Huberta, pewno od męza, oby temp spadła, ja nie lubie tej sytuacji jak Szymon czasem je i się rozpłacze a w buzi ma jedzenie..

Weridiana ja chrześnikowi daje pieniązki bo wiem, że chce sobie urządzić pokój, drugiemu siostrzencowi nie wiem, chciałabym prezent ale on wszystko ma, tak że nie wiem czy tez nie będa pieniązki chcociaż bardzo bym nie chciała bo jego rodzice zawsze powtarzają " my kupujemy zawsze prezent"

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szxczerze mówiąc to nie wiem o co chodzi, teraz wstał, napił się wody, zjadł z cyca i się bawi jakby nigdy nic, temperatura 36.8. Co za cholerstwo.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Szxczerze mówiąc to nie wiem o co chodzi, teraz wstał, napił się wody, zjadł z cyca i się bawi jakby nigdy nic, temperatura 36.8. Co za cholerstwo.
    Agata pewnie złapał od męża infekcję :-/ A temperatura niższa bo po p/gorączkowym. Dużo zdrowia.

W ogóle widzę, że sporo osób choruje :-/ ale co się dziwić skoro taką mamy wiosnę.

My idziemy na rehabilitację, albo raczej kontrolę postępów bo rehabilitacja tego nazywać nie mogę. Później kawa z koleżankami :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy. Lekarka potwierdziła to, co apaczka już wczoraj pisala, ze wyniki ok. Na razie jakieś poważne schorzenia wykluczamy, czekamy co powie ortopeda dziecięcy i wtedy zobaczymy co dalej.
    Weridiana, stronka fajna, ale w sumie nic mi nie pasuje do niej. No jest jeszcze opcja, ze jedna noga po mamie druga po tacie... a poważnie to mam nadizeję, ze to jakimś cudem zniknie, bo naprawdę nie wiem jak dobiorę jej buty jeśli to dlużej potrwa. Poza tym, no niby upewniłam się, ze nic jej poważnego nie jest, ale jakoś mnie to denerwuje, ze tak do końca nie wiadomo jaka jest przyczyna.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie zbieram, budze małego i spadamy na spacer:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja rozumiem , nie wiadomo jak pomoc

moze jest jednak nadwraliwa na jakis skldnik w jedzeniu, sol itp i tak reaguje...

pozostaja badania, obserwacja i wykluczanie skladnikow z diety

eh trzymam kciuki

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Pulpecja rozumiem , nie wiadomo jak pomoc

moze jest jednak nadwraliwa na jakis skldnik w jedzeniu, sol itp i tak reaguje...

pozostaja badania, obserwacja i wykluczanie skladnikow z diety

eh trzymam kciuki
    Sól ograniczyłam, nawet chleb jej rzadko daję, na razie nie je jajek... dzisiaj np. na obiad same warzywa z kaszą, bez mięsa itp.

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata u nas po p/gorączkowym temoaratura spadała nawet na 4 godziny a później znowu rosła.. oby u Was jak najszybciej przeszło, może to tylko ząbki?
    Ja leżę, wyspie się za wszystkie czasy.. jedyny plus choroby..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co gorączka wróciła, teraz spał dosyć długo, jak się obudził to było 38,3, więc dostał Nurofen i leżymy. Tak spokojnego dziecka w życiu nie miałam, strasznie mi go szkoda :-( Ciekawe co się z tego wykluje.
    Aga odpoczywaj i śpij, szkoda, że nie da się wyspać na zapas, ale dobrze, że można odespać zarwane noce, więc odsypiaj.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3649 3650 3651 3652 3653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ