X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ząbki myjemy szczoteczka bez pasty bo malej nie posmakowala.

Myślę że jeśli dziecko polknie trochę pasty to nic w tym zlego przeciez producenci o tym wiedza i dostosowuja sklad do wieku dziecka .

banana daje od dawna w kawałkach , gruszke ( Agaata tu nie mam patentu na slizgajacy sie owoc ;-)
    Brokuly pomidora bez skorki , pomarancza w niewielkich ilosciach)

Plamy jakby jaśniejsze, jedne znikaja i pojawiaja sie nowe, zaczelam smarowac cialko olejem migdaliwym z kropla olejku tea tree.

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tej paście jest napisane, że mogą dzieci ją połykać.
    Weridiana - bardzo dużo tych past dla dzieci jest bezsmakowa. Ten nenedent nasz nie ma smaku.

Szkoda, że nie ma patentu na ślizgający się owoc ;-) Spróbuję w najbliźszym czasie z brokułem, może mu posmakuje w takiej formie, bo w papkach nie przepada.

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zrobie w koncu kaszke na tym mleku orkiszowym :) I tak sie zastanawiam, czy ja je mam podgrzac tylko, czy zagotowac i ostudzic? I awokado mi w koncu dojrzalo :D Wiec Laura chyba tez jutro dostanie :)

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jeszcze zabkow nie myjemy... bo ich nie mamy :P

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    My tez jeszcze zabkow nie myjemy... bo ich nie mamy :P
    no my z tego samego powodu ;-)

Katarka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka ja tylko podgrzewam do 50 st i wrzucam kaszkę, chyba wszystkie tak robimy..

Paula_071, Katarka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad duzo zdrowia, wracaj szybko do formy.

AgaSad lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U na nieciekawie. Karolkowi wczoraj wrocila goraczka, utrxymuje sie katar i kaszel. Jest strasznir marudny i ida mu gorne jedynki.
    Co mnie martwi, to spada na wadze. W szpitalu na przyjeciu pokazywalo 8500, choc wpisali 8400, wiec juz sama nie wiem, a wczoraj u pediatry 8240. Nie podoba mi sie to. Mowila, ze przy tak duzej ruchliwosci moze sie zatrzymac z waga, ale nie powinien spadac. Fakt, ze srednio ida nam ostatnio stale pokarmy, ale zdecydowaniw nadrabial cycem. Jak zje pol sloiczka obiadku 190g, to mamy sukces, zjada na raz owocki ok. 120g, kaszki na noc 100ml.
    Mam mu zwiekszyc kalorycznosc, zamiast wody, podawac soczek (probowalam, ale idzie slabienko, zdecydowanie woli wode), rano wprowadze mu jeszcze kaszke i pomiedzy posilkami dorzuce mu chrupki kukurydziane, w koncu to sama kaszka.
    No zobaczymy. Bedziemy sie przygladac tej wadze.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja tez niestety chora jestem. Diagnoza Grypa typu B, ponoc to ta co dzieci przy niej przrstaja chodzic. Nie dziwie sie, ja ledwie wleke konczyny, boli mnie wszystko i doslownie lamie mnie w pol. Nawet pisanie na telefobie sprawia bol, nadgarski, lokcie, paliczki. Utrzymuje mi sie goraczka na poziome 37,3-38,4 i czuje sie zdecydowanie okropnie. Mam 3-4 dni polezec, dobre sobie. Wczoraj pol dnia spedzilam u rodzicow, a oni stawali na glowie, zeby mlodego odciagnac ode mnie. Dzisiaj tez sie do nich wybieram, mozw uda sie polezec.
    Milego dnia dziewczynki.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, kurujcie się obydwoje. A nie dałoby się tak zrobić, żeby to do ciebie ktoś przyszedł, zrobił obiad, zabrał młodego na spacer? To chyba byłoby lepsze niż jak ty wychodzisz z grypą.
    Wiesz, nad soczkami to bym się zastanawiała, bo jak ci się już nauczy, to może być problem później z przestawieniem na wodę. W zamian za to dodatkowa kaszka z owocami na przykład.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojoj Griszanka no to Was rozłożyło, biedna! Wiesz Karolek może po chorobie ma mniejszy apetyt więc nie przejmuj się, niedługo wszystko nadrobi a Ty kuruj się jak możesz.. znam ten ten ból bo ja też chora, wprawdzie nie aż tak bo póki co rozpętał mi się straszny katar i lekka gorączka.. staram się leżeć i młodym zajmuje się m ale ewidentnie małemu brakuje mamy, w nocy jak go karmię nie chce puścić cycka i wtula się biedaczek, ciężko go odłożyć do łóżeczka.. nie wiem jak mam to zrobić żeby go nie zarazić, staram się często myć ręce i ograniczyć kontakt no ale wiadomo.. całkiem to się nie da.. fajnie że masz blisko rodziców, u nas lipa w tym temacie.. teściowa jest po zapaleniu płuc i jeszcze bardzo słaba a rodzice daleko:/.. dobrze że mąż ma trochę luzu w pracy to daje radę choć widzę że te nocki to go wykańczają .. no niech zobaczy jaki to miód mam na codzień..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam ja nadal jakas niewyraźna buuu
    Zaraz moj tata do nas przyjedzie zajmie sie troche mlodym to odgruzuje chalupe
    Przejrzalam pudlo ciuchow które dostalam od kuzynki i wyszly z tego dwie pralki a i tak polowa nadal w pudle bo jeszcze za duza
    Musze wymyślić dla nas jakiś szybki lekki bezmiesny obiad ktos cos?
    U nas dzisiaj tez słonecznie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka zdrówka!!

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad, Griszanka, duzo zdrowka! Griszanka, dziecko moze miec momenty, ze nie przybiera, ale spadek 300g wvtak krotkim czasie to zdecydowanie za duzo. Pediatra nie powiedziala nic na to?

Ja juz wiem, ze nie moge podawac Tomkowi tych saszetek owocow po nocach bo ma po nich problem z kupa, a przez to mniej chetnie je.

AgaSad lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    U nas nocka super, mama sie wyspała, aż sie obudziłam o 5 i nie mogłam zasnać, Szymcio spał calutka noc do 7.20:)

Griszanka kobieto życze Ci dużo mocy! nie lada wyzwanie zajmowac sie dzieciaczkiem , ale moze faktycznie lepiej żebys nie wychodziła z domu, wiem wiem że nie zawsze się da, ale najlepsze lekarstwo to wylezeć choróbsko

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, a Ty na ktora do lekarza?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszana zdrowka dla Was !

Ja po wczorajszej wizycie sie dowiedzialam ze mam zdrowe dziecko i zebym sie od niej odpierdzielila :) oczywiscie w grzecznej formie , i w bardziej urzedowym jezyku.

Ze jedyne co to jest nadwrazliwa sensorycznie ale nie rozpatrywac tego w zadnym wypadku jako patologie tylko jako jej nature. Wyginanie sie przy zasypianiu , czy samolot pojawia sie w chwilach kiedy dziecko jest podekscytowane czy marudne i nie moze np zasnac.. napiecie wporzadku i oczywiscie powiedziala zebym wylaczyla internet bo co 3 dziecko jest teraz rehabilitowane a 80% zupelnie niepotrzebnie.

Paula_071, AgaSad, mamasia, Maniuś, Katarka, Weridiana, magda sz, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja zasadniczo masz racje. Tylko ktos mi tych rodzicow musialby mi dowiezc. A tak ja mam 2m do auta pod domem, a z parkingu do rodzicow raptem 15m. No i wieksze prawdopodobienstwo, ze u nich rzeczywiscie poleze. W domu musialabym patrzec na ten bajzel, ktorego nie jestem w stanie ogarnac, bo wszystko mnie boli i znajac siebie zaraz bym cos probowala sprzatac. A tak czego oczy nie widza..., to posprzatam jak dojde do siebie. Mlody goraczkuje, wiec spacerki odpadaja i musimy ogarnac go jakos w domciu.

Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no lekarce tez sie nie podobal ten spadek wagi. Mowila, ze moglby sie zatrzymac z waga, ale nie powinien spadac. Moze tak na niego wplynal szpitalny stres, bo jednak co raz ktos cos przy nim robil, a to pobrania, to znowu jakas kroplowka i moja walka z nim, zeby tak bardzo nie fikal. Poki co bez wielkich nerwow bedziemy obserwowac, kolo pt kontrola i bedziemy go wazyc.
    Specjalnie nic nowego nie wprowadzalismy, zeby np zareagowal tak na jakis pokarm.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdrówka!

4me lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3648 3649 3650 3651 3652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ