X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was dawała te saszetki obiadkowe Hippa? Dzisiaj zakupiłam dwie na próbę, ciekawi mnie czy macie jakieś doświadczenia.
    Agata ten bidon Skip Hop to np coś takiego?
    http://allegro.pl/skip-hop-bidon-zoo-350ml-chowana-slomka-wzory-i5868232469.html

Dokładnie taki kupiłam, w Fabryce Wafelków kosztuje 29 zł, jeśli chcesz mogę Ci odebrać, bo mam to pod domem i przywieźć jak się w końcu uda nam spotkać ;-) Ale pewnie gdzieś indzie w Warszawie też mają. Z wysyłką raczej się nie opłaca zamawiać.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dokładnie taki kupiłam, w Fabryce Wafelków kosztuje 29 zł, jeśli chcesz mogę Ci odebrać, bo mam to pod domem i przywieźć jak się w końcu uda nam spotkać ;-) Ale pewnie gdzieś indzie w Warszawie też mają. Z wysyłką raczej się nie opłaca zamawiać.
    Byłoby świetnie gdybyś odebrała :) w końcu to przez Ciebie kupię kolejny bibelot więc wiesz... ;) Co do spotkania to może po majówce się uda. A jak tam Hubert dzisiaj? Gorączka puściła?

Griszanka biedny Karolek...trzymajcie się.

Lys ja też lubię za kochaną Lily :) A co do skóry to dawałaś coś nowego do jedzenia? U nas są trochę zaczerwienione policzki i nie wiem od czego. Albo jaja, albo mleko (jogurt) albo gluten/zboże.

Zetka u nas ostatnia drzemka jest do 15.30-16 lub tak jak dzisiaj do 17 i zwykle trwa pół godziny. Spokojnie wytrwa do 19-20 i jeszcze w wybornym humorze. Ostatnio zrobiła sie bardzo "śmiechowa" i często zaciesza z byle powodu :) Wesoło jest :)

Agaata, Zetka, aaaaga, lys lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma zasady ze spaniem. Dziś np nie spala od 12 wcale. Kapiemy zawsze między 18 a 19, przy czym my kapiemy co drugi dzień.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, nie ma sprawy, odbiorę :-) Myślę, że po majówce nie powinno być problemu, my już mam nadzieję, że będziemy zdrowi i będzie ok.

W FW stacjonarnie jest tylko kilka wzorów tych bidonów (chciałam jeża, ale był na zamówienie, więc wzięłam psa) - więc jeśli zależy Ci na którymś konkretnie, to powiedz na którym i jak będę jutro szła na spacer to zajrzę, czy mają - jak mają to kupię, a jak nie to zamówię :-) Jeśli tak Ci pasuje, to daj znać.

Hubert dzisiaj nie gorączkował wcale, ale kaszle coraz więcej :/ Niestety, jest tak jak przypuszczałam, teraz się to przerodzi w jakieś zapalenie dróg oddechowych, czy coś. Jutro mamy wizytę u lekarza rano, zobaczymy co powie. Odebrałam wynik badania moczu i jest czyściutko, zrobiłam inhalację z soli i w sumie tyle. Czekam aż go jutro lekarka osłucha i zobaczymy.

A jeśli chodzi o czerwone policzki, to ja obstawiam wietrzną pogodę - u nas jak tylko pojawia się wiatr, to zaraz policzki są bardziej zaczerwienione.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś ostatnia drzemka do 15:40 i dopiero teraz mąż go usypiania, czyli 5,5h. Nie wiem skąd on ma siły bo ciągle biega na czworakach. No i chodząc przy meblach już się puszcza, echhh. Idzie w ślady starszego.

A ja się sprzeczam z mężem od wczoraj. Jakoś mnie wkurza, stwierdził że na wszystko mam swoje zdanie i musze o wszystko wypytać dlaczego coś zrobił. No kuźwa to mam się nie interesować w ogóle?
    Wczoraj włożył walizkę do samochodu pionowo pomiędzy chłopaków foteliki i przypiąl pasami. Zapytałam dlaczego pionowo, to kuźwa źle że się zapytałam. I cała droga zrąbana.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, u nas to samo - chodzi przy meblach, kanapie, przy wannie i coraz częściej "puszcza się" i sprawdza jak długo utrzyma równowagę. Ajj wyrywni Ci nasi chłopcy ;-)

Co do męża to mój też ma takie fazy. Teraz jest cały tydzień na zwolnieniu w domu i już widzę, że za dużo mamy czasu dla siebie, bo mnie wkurza trochę. Tydzień nad morzem, tydzień w domu razem - ileż można ;-) No ale za dwa tygodnie leci... Jakoś sobie tego nie wyobrażam, jak to będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 21:22

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas policzki też się zrobiły czerwone, właściwie to pomaranczowo-czerwone. Ja obstawiam jogurt, bo podałam niedziela i pn. Fajny te bidon, chyba się skuszę.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Paula obejrzałam ten Twój odkurzacz i nawet się napaliłam, że taki lekki i w ogóle bez kabla, wysłałam linka mężowi, ale on się nie zachwycił i stwierdził, że 20 minut odkurzania to bardzo mało, a ładowanie 3,5h. Za granica jest wersja V8, gdzie jest inna bateria i trzyma do 40 min, ale w PL nie ma jeszcze tego.
    Dajecie radę odkurzyć w 20 min czy używacie zamiennie z normalnym odkurzaczem?

Mąż jest w stanie odkurzyć podłogi w całym mieszkaniu na jednym ładowaniu. Jeśli odkurza też listwy i drzwi to na dwa razy. Normalnego odkurzacza używałam tylko do katarka;)

edit. Tomek też się puszcza mebli. Dosłownie na chwilę i szybko się łapie. Bez problemów przechodzi między fotelem a kanapą i przez całą jej długość. Ale pchacza boi się jeszcze używać. Może to kwestia tego, że nie mamy praktycznie dywanów a po panelach leci jak szalony.

I też ma czerwone policzki z wysypką. Nie wiem od czego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 21:25

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka, u nas to samo - chodzi przy meblach, kanapie, przy wannie i coraz częściej "puszcza się" i sprawdza jak długo utrzyma równowagę. Ajj wyrywni Ci nasi chłopcy ;-)

Co do męża to mój też ma takie fazy. Teraz jest cały tydzień na zwolnieniu w domu i już widzę, że za dużo mamy czasu dla siebie, bo mnie wkurza trochę. Tydzień nad morze, tydzień w domu razem - ileż można ;-) No ale za dwa tygodnie leci... Jakoś sobie tego nie wyobrażam, jak to będzie.

Mój dziś odkrył drzwi, mamy takie że przez całą długość idzie gruba szyba od góry do dołu po środku. To podchodzi i liże ta szybę :) musiałam wypucowac tym do dziecięcych zabawek, a że kilka tych drzwi mam to się napracowalam hehe :)

Powiem Ci Agata, że jakbym miała takich bliźniaków jak nasi dwaj, to bym chyba rolki sobie do domu kupiła :)

Co do męża jeszcze to mam nadzieję że szybko Wam mina te 3tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 21:25

Agaata, Martucha86 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, a Twój mąż jakoś na dniach wraca chyba :)

lys lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Mój dziś odkrył drzwi, mamy takie że przez całą długość idzie gruba szyba od góry do dołu po środku. To podchodzi i liże ta szybę :) musiałam wypucowac tym do dziecięcych zabawek, a że kilka tych drzwi mam to się napracowalam hehe :)

Powiem Ci Agata, że jakbym miała takich bliźniaków jak nasi dwaj, to bym chyba rolki sobie do domu kupiła :)

Co do męża jeszcze to mam nadzieję że szybko Wam mina te 3tyg.

Aż mnie ciarki przeszły jak pomyślałam, że mogłabym mieć takich dwóch :-D Chyba bym zwariowała, a rolki faktycznie by były niezbędne. Masakra, ja z jednym nie wyrabiam.

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, nie ma sprawy, odbiorę :-) Myślę, że po majówce nie powinno być problemu, my już mam nadzieję, że będziemy zdrowi i będzie ok.

W FW stacjonarnie jest tylko kilka wzorów tych bidonów (chciałam jeża, ale był na zamówienie, więc wzięłam psa) - więc jeśli zależy Ci na którymś konkretnie, to powiedz na którym i jak będę jutro szła na spacer to zajrzę, czy mają - jak mają to kupię, a jak nie to zamówię :-) Jeśli tak Ci pasuje, to daj znać.

Hubert dzisiaj nie gorączkował wcale, ale kaszle coraz więcej :/ Niestety, jest tak jak przypuszczałam, teraz się to przerodzi w jakieś zapalenie dróg oddechowych, czy coś. Jutro mamy wizytę u lekarza rano, zobaczymy co powie. Odebrałam wynik badania moczu i jest czyściutko, zrobiłam inhalację z soli i w sumie tyle. Czekam aż go jutro lekarka osłucha i zobaczymy.

A jeśli chodzi o czerwone policzki, to ja obstawiam wietrzną pogodę - u nas jak tylko pojawia się wiatr, to zaraz policzki są bardziej zaczerwienione.
    Jeśli to nie problem to mogłabyś zobaczyć czy maja żyrafę? Hipoteza z wiatrem dobra, mam nadzieję, ze masz rację :) Teraz faktycznie okropna pizgawica, aż sie wieżyć nie chce, że już prawie maj!
    Rany co ja pacze, co ja pisze! wieżyć przez ż z kropką :P a po południu byłam w kościele się wyspowiadać przed chrzcinami i taka wtopa :D Poprawiam sie - "aż się wieRZyć nie chce"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 21:34

Agaata, Pulpecja, Migotkaa, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden problem, jutro zobaczę, czy mają żyrafę. Jak mają to brać? :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bliźniaków to w rodzinie męża ludzie mieli dwójkę dzieci, dziewczynka 7 i chłopiec 2 l. Produkcja zamknięta, oni ok 40 a tu wpadka. Bliźniaki, chłopcy ;) Tyle szczęścia na raz...:D

Zetka, lys, niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, może chodziło o to, że żyrafa Ci się z wieżą skojarzyła i stąd to wieżyć :-D A tak naprawdę t pewnie słownik Ci zmienił :-P

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej to nie słownik bo piszę z laptopa ;) nie ma wytłumaczenia, trza jutro jechać kupić jaką książkę. Swoją drogą dawno nic nie czytałam i musze to zmienić. Jak będzie żyrafa to kup, kasę oddam :)

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Raczej to nie słownik bo piszę z laptopa ;) nie ma wytłumaczenia, trza jutro jechać kupić jaką książkę. Swoją drogą dawno nic nie czytałam i musze to zmienić. Jak będzie żyrafa to kup, kasę oddam :)

Ok, to kupię :-)

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się wcześniej glebne, bo ostatnio późno chodzę spać, a Miś te pierwsze godziny to potrafi przespać ze 3-4h bez pobudki do tak około 1szej. Potem się zaczyna.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko nie wie czy chce spać czy jeść czy się bawić. W każdym razie kombinuje.
    Ja też zauważyłam, że młoda próbuje puszczać się (jak to brzmi!!!) obiema rękami, ale opiera się brzuchem o coś albo bokiem. Boję się, ze któregoś razu się zapomni, sięgnie po coś i poleci... ale w sumie ma wielką stopę, to ma się na czym podeprzeć... ;-)

Zetka, Agaata, lys, aaaaga, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam plana żeby od 21 robic paznokcie to Szymon dopiero usnał ululany, nie chce mi sie ale musze bo jutro kiedy.. eh..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3663 3664 3665 3666 3667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ