X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonilam do meza o parowki , mowi ze znalazl jakies 92% miesa niby dla dzieci - jak dojada dam znac jakiej firmy w razie "W" ;-)

edit: Parówki z szynki z cielęciną 92% mięsa - Chrzanowska Manufaktura Wędlin - podobno takie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 17:17

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzę na fb że jedna dziewczyna z osiedla pisze ze jej dziecko zaczyna ząbkowac, ma 14 miesiecy i dopiero zeby idą:) tak z espokojnie dziewczyny

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    A widzę na fb że jedna dziewczyna z osiedla pisze ze jej dziecko zaczyna ząbkowac, ma 14 miesiecy i dopiero zeby idą:) tak z espokojnie dziewczyny
    Oo kurcze, u nas chyba też późno wyjdą. Najlepsze jest to że wszystko sobie mieli dziaslami, żadnych papek a bezzebna.

Weridiana, Migotkaa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam co Wasze dzieci robią to Łucja mało umie. Bije brawo i daje cześć, ale tylko niektórym. Troszkę gaworzy ale malo. Za to ruchowo zaczyna juz chodzić przy meblach.

Weridiana lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka, czasami jest tak ze jak dziecko skupia się na rozwoju jakiejś umiejętności to brzydko mówiąc olewa inne.

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też mało robi prawie nic :p co najwyżej bije brawo ale jak ma coś w rączkach pustymi nie .... ja to nawet nie wiem co to to kosi kosi czy barany :p a gaworzy tylko nieświadomie

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    u nas też mało robi prawie nic :p co najwyżej bije brawo ale jak ma coś w rączkach pustymi nie .... ja to nawet nie wiem co to to kosi kosi czy barany :p a gaworzy tylko nieświadomie
    Kosi kosi to nic innego jak brawo :-) a barany to taka zabawa u nas np Baran Baran buc! I wtedy stukacie się głowami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 18:20

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 20 minut bedziemy w Międzyzdrojach, teraz mąż prowadzi. 18:30 a 23 stopnie:)))
    Tomek o dziwo podroz znosi super, glownie spi. Zrobilismy dwie przerwy, podczas jefnej kupilam sobie stroj kapielowy w Tesco bo cycki mi sie nie mieszcza w tych sprzed ciąży.

Btw. Dalej macie linie negry? Bo ja tak i zastanawiam się czy to nie dlatego, ze jeszcze karmie i nie mam @.

lys, Pulpecja, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zbystrzyłam trochę późno i przedwczoraj kupiłam zabawkę na przyssawkę dla Huberta - przez pół godziny ją wykręcał, po czym odkrył, że jak podłoży rączkę pod przyssawkę to sie odessie i tym sposobem zabawka przestała spełniać swoją rolę., zakup bez sensu, bo zabawka służy do zrzucania na podłogę.

Pudding z chia z mango smakowal bardzo, także mamy nowe danie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 18:45

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jak się robi taki pudding?

Witaminka moja też nie gaworzy dużo a ruchowo też super. A te wszystkie umiejętności typu kosi cześć itp to kwestia wyćwiczenia więc luzik.

Paula na ile jedziecie? Miłego wypoczynku :-) my za tydzień jedziemy do Szczecina na 2 tygodnie.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja dałam dwie łyzki nasion chia i szklanke mleka orkiszowego, wlalam to do sloika, wymieszalam potrzasajac sloikiem i zostawilam na kilka godzin w lodowce, w miedzyczasie kilka razy mieszalam - chia żeluje mleko i sama sie robi taka żelowa jakby, pozniej dodalam zblendowane mango i posypalam troche amarantusem. Dla nas zrobilam takie samo, tylko na krowim mleku. Mozna tez z innymi owocami.

apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do parowek na czytaj sklad.pl polecane sa piratki z lidla najmniej badziewia i sztucznosci
    Jeszcze nie dawalam narazie mysle o jagurcie naturalnym z owocami

0na88 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś właśnie nie bardzo się przejmuje. Wiem, ze wszystko przyjdzie z czasem.
    A i jeszcze się umie bawić w gdzie jest Łucja.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula odpoczywajcie :) sama nie mogę się doczekać wyjazdu w Bieszczady

Paula_071 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my mieliśmy jechać 11go na tydzień gdzieś na wycieczkę po Polsce lub do Pragi i gówno :/ auto dziś padło na amen :/ a u wszystkich mechaników kolejki ze masakra .... najwcześniej pod koniec przyszłego tyg popatrzą co się stało. a co dopiero naprawa ehhh dobrze, że chociaż zaliczek nie zapłaciliśmy :( ale już tak się cieszyłam, że w końcu po tak długim czasie siedzenia na dupie gdzieś się ruszę ;(

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello hello :)
    Od rana do 17 byliśmy na mieście. Pierwszy raz komunikacją miejską, ode mnie z osiedla dwoma autobusami. O ile w jedną stronę było znośnie, to powrót był nieciekawy. I na koniec jak wysiadaliśmy pod domem, kierowca przytrzasnął nas drzwiami - dokładnie wózek z Lily. Mąż był już na zewnątrz, a ja jeszcze w środku, znosiliśmy wózek a debil zamknął w tym momencie drzwi. I gdybym nie darła się na cały głos to pewnie by ruszył. Tak, nas to wk*rwiło że szkoda gadać.
    A tak poza tym to Lilusia jest słodziakiem superaśnym, dużo się tuli, lubi całuski, nawet daliśmy radę zrobić zakupy w smyku, tyle że trzeba było ją nosić na rękach i zgubiliśmy tam skarpetkę :)
    Jeśli chodzi o rozwój, to Lily nadal nie raczkuje, nie pełza, nie siada, nie staje i nie gaworzy. Próbuje różne wygibasy, ale jeszcze nic konkretnego jej z tego nie wyszło. Całymi dniami bije brawo.

Martucha86 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w autobusach nie ma fotokomórek :/ aż strach jeździć :/

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - ja dalej mam ta kreskę, co prawda bladziutką w porównaniu do tej co w ciąży ale jest widoczna.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o brawo nie ma mowy :-) Już jakiś czas mu pokazuję to, ale nie ma zainteresowania. Bardzo dużo gaworzy i wydaje mi się, że właśnie "mama" i "nienie" sa coraz bardziej świadome. Jak coś broi (próbuje grzebać w gniazdku elektrycznym) i zawołam "Hubert" to ucieka głośno się śmiejąc. Zabawy w "akuku" są bardzo lubiane - zakrywam go kocem i chodzę i mówię "gdzie jest Hubert?" - chwilę siedzi bez ruchu, później lekko się wychyla zza koca, ja wtedy mówię "akuku" i wtedy jest głośny śmiech. We wszystko uderza rękami, jakby grał na bębenku, uderza zabawkami w podłogę, w ściany, generalnie w co popadnie i uderza zabawką o zabawkę - wszelkie nietypowe dźwięki są przy tym bardzo pożądane - jak jest głośno to jest "fun". Jak go rozbieram przed kąpielą, to nie czeka na mnie tylko sam raczkuje sobie do łazienki, bo wie, że mąż tam szykuje kąpiel- staje przy wannie i patrzy jak woda leci - potrafi też nacisnąć na to coś przy kranie i wyłączyć wodę ;-)
    Sprawnie chodzi przy meblach, dość szybko nawet stawia kroki, puszcza się i jest w stanie ustać chwilę bez podparcia. Na ten moment tyle :-)

Weridiana, 0na88, Pulpecja, lys, aaaaga, Martucha86, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Iys to nieciekawie. Pamietam jak maszynista w kolejce elektrycznej przytrzasnal wozek , stres ogromny, cale szczescie ojciec zdazyl wyciagnac dziecko.

musze kupic to mleko orkiszowe

Aska no nie chce mi sie wierzyc z tym mechanikiem na prawde takie kolejki ? Wszyscy wyjechali do uk ;-) swoja droga dobry zawod

AgaSad lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3685 3686 3687 3688 3689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ