X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka- fajnie, że macie taki salon fryzjerski. Dobra fryzjerka to skarb :-) Wcale nie łatwo znaleźć taką osobę.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka a co ja mam sie martwic, moj prawie lysy, no jak ledwo opierzony kurczak; wiec fryzjer przed roczkiem mu nie grozi, najwyzej ten maluch bedzie mial "aly rozumek" ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś mi się pomyliło jednak, bo fryzjer dziecięcy ma na stronie cenę 35 zł - więc już całkiem znośną. Nie wiem skąd mi się to 60 zł wzięło - chyba, że za modelowanie dodatkowo płacą :-P

A swoją drogą to fajne miejsce:
    http://fryzurkispodchmurki.pl/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki. Ide po meza, moze w koncu przytule go do serducha :p
    Agata, tam jest ich 3 szt + rozgarniety praktykant ;) Jest nadzieja w narodzie :p

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    No coś Ty, przed roczkiem nie wolno obcinac bo się rozum skraca razem z włosami, haha, zabobonyyyyy

Mi ostatnio babcia meza (95l) powiedziala, ze Julka sciaga buty, bo w ciazy nie chcialam nosic kapci :D

Pulpecja, Griszanka, lys, Migotkaa, 0na88, Martucha86, Maniuś, Weridiana, Aska87, Zetka lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u nas noc koszmarna po prostu. Mloda padala ze zmęczenia i zasnąć nie mogla. A jak już zasnęłą to budziła się z płaczem średnio co 5-10 minut. Tak było od mniej więcej 22-3. Jestem nieprzytomna. Ona jeszcze dosypia ale bardzo niespokojnie. Poza tym, że nie da sobie dziąseł dotknąć nawet żeby posmarować, nic jej nie jest. tak więc u nas to ewidentnie zęby. Ciekawa jestem tylko efektów tego wszystkiego.

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wspolczuje. Karol tez nie daje sobie posmarowac dziasel palcem. Ostatnio nakladam zel na smoczek, wkladam do dzioba i krece nim tak, zeby troche rozsmarowac. Chyba cos tam udaje sie wsmarowac, bo sie po tej operacji uspokaja. Taki maly patent. Podawalas jej jakis paracetamol albo ibuprofen przeciwbolowo?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa dobrze, ze u mnie nie ma nikogo, kto raczylby mnie takimi bzdurnymi zabobonami, czy madrosciami.
    Moja tesciowa tylko ciagle gada do Karola, ze matka ma niedobre mleko w cyckach, bo sie kreci i wszystkim sie interesuje podczas jedzenia, ewntualnie karci mnie jak dziecko pilnuje, ze a to ma siniaka, a to zadrapanie, w koncu jej dzieci tego nie mialy. Po prawie 40 latach mozna zapomniec ;)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Griszanka, nie podawałam, ja mam w ogóle jakąś obawę zawsze przed podawaniem leków.
    Taa teściowe lubią sobie pogadać :-) moja na szczęście nie ma tego typu tekstow, ale za to daje radę w innych sprawach ;-) ciekawe jak ona by zareagowala jakby np. młody płakał a ty na to, że zla babcia, nie umie się dzieckiem zająć i plącze :-)

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam
    Oooj zazdroszcze dobrego fryzjera u nas sciecie jeden kolor i ułożenie wlosow do ramion to koszt ok 180-200 zl
    Wiecie co uslyszalam wczoraj od męża a właściwie przez meza opowiadal swojej mamie ze mlody wola mama ze sie wtula ze teraz ma mega parcie na mnie a ona na to ze to nie dobrze bo mozemy nawiazac niezdrowe relacje i za duże przywiązanie
    Zrovilam facepalm jak to uslyszalam hmmm dziecko za bardzo moze sie do mamy przywiazac hmmm 9 miesieczne dziecko hmmmm ciekawa teoria
    Co mam zrobic odtracic?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej a ja juz mlodemu podcinalam włosy uuuuuu straszne

Migotkaa lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy w domu, ale nie wiem jak będzie. Kolo 23 zeszla kroplowka i pojechalismy do domu. Tomek zjadł ładnie kaszki, po kąpieli dałam mu cycka i zasnął. Obudzil sie o 3. Niestety od 2 do 4 nie bylo u nas prądu, wiec znowu dostał piers. Zasnal, ale obudzil się po 5 minutach z rykiem. Tak bolal go brzuch, ze nie spał do 4:30. Wrocil prad, dalam troche mm. O 7 pobudka, dalam cycka, poplakal i sie uspokoil. Dalam go do lozeczka z zabawkami, sama wyszlam z pokoju, ale zaczal sie tak wydzierac przeraźliwie. Wracam, a zrobil taka wodnista kupę ze przelecialo przez pampersa, spiochy, prześcieradło i podkład. Tak mi go szkoda :(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej zdrowka dla Tomka a wiadomo co mu jest?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Czesc wam
    Oooj zazdroszcze dobrego fryzjera u nas sciecie jeden kolor i ułożenie wlosow do ramion to koszt ok 180-200 zl
    Wiecie co uslyszalam wczoraj od męża a właściwie przez meza opowiadal swojej mamie ze mlody wola mama ze sie wtula ze teraz ma mega parcie na mnie a ona na to ze to nie dobrze bo mozemy nawiazac niezdrowe relacje i za duże przywiązanie
    Zrovilam facepalm jak to uslyszalam hmmm dziecko za bardzo moze sie do mamy przywiazac hmmm 9 miesieczne dziecko hmmmm ciekawa teoria
    Co mam zrobic odtracic?
    może kup babuni jakąś książkę o rozwoju dziecka, etapach itd., może niech się dokształci i bzdur nie opowiada.

aaaaga lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Kurcze, a ja chodze do taniej fryzjerki i za standardowe farbowanie jednym kolorem i podciecie place 200 zl... Ceny uslug w Warszawie sa chore... Moj maz za najprostsze strzyzenie meskie placi 45 zl. Oszalec mozna. Nie pytalam ile za Olaplex, ale chyba wole nie wiedziec. Mam tez fryzjera pod domem, poszlam kiedys na strzyzenie i zaplacilam 100 zl, wiecej tam nie pojde bo to juz przegiecie.

we Wro tak samo, ja teraz za praktycznie nic czyli podcięcie 5 mm i pocieniowanie krótkich włosów płacę między 60 a 90 i to bez żadnego modelowania. Jak byłam jasna blondynką to co 1,5 miesiąca płaciłam za usługę 300-350 pln ale efekt był super. Jednak nie zdawałam sobie sprawy, że to będzie mnie kosztować taki majątek i wróciłam do ciemnego koloru.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula strasznie współczuję :( biedny Tomeczek

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobry pomysl Pulpecja mąż cos tam jej odpowiedział chyba o lęku separacyjnym
    Dziewczyny mlody zajadal sie moimi obiadlami dziele sie przepisem moze i waszym szkrabom posmakuje
    Danie nr 1 ryz mielone z indyka dynia cukinia
    Ryz gotuje reszte robię na parze mieszam wszystko razem daje łyżeczkę masla
    Danie nr dwa
    Pelnoziarnisty makaron gotuje do miekkosci a nawet ciut bardziej - mialam rurki wiec rozdrabniam cukinie dynie gotuje na parze w garnku podgrzewam pomidory (z puszki bo swieze jeszcze wg mnie sa bez smaku ) dodaje makaron i warzywa lyzka oliwy troche rozgniatam
    Moj mruczal jak to jadl
    Ps dynia mrozona z bonduel czy jak to tam sie pisze

apaczka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawką:)

Paula bidulek z Tomeczka:( <przytulam> daj znać co powiedzieli po obchodzie

Pulpecja ewidentnie ząbki, ja miałam tez opory przed podawaniem przeciwbólowych ale jak byliśmy teraz u lekarki to mi powiedziała żeby się nie bać bo to jest dla dziecka ogromny bol i szkoda dziecka męczyć a wszystkie te zele to mozna sobie wsadzić daleko do dupki(nie tak powiedziała dosłownie ale zagryzła język i miała ochote powiedziec)

Mnie takie głupie teorie nie interesują hehe, ja wpuszczam jednym uchem a wypuszczam drugim, nawet nie komentuje:)

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, poszukuje rybaczek dla Szymka, chyba predzej go do takich rozbiore niz do krókich spodenek, kupowałyscie? aaa i powiedzcie czy macie upatrzone jakies sandałki na dzieciaczki i kiedy planujecie kupic? Kiedy mozna takie buciki załozyc, chyba przy takiej temp 25 juz spokojnie mozna?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Paula, zdrówka dla Tomcia, biedny się umęczy :-(
    Migotka, właśnie mogłam podać coś, nie wiem skąd u mnie takie opory, ale sama też w ostateczności biorę przeciwbólowe.

201508091565.png
‹‹ 3712 3713 3714 3715 3716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ