X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Kurde, poszukuje rybaczek dla Szymka, chyba predzej go do takich rozbiore niz do krókich spodenek, kupowałyscie? aaa i powiedzcie czy macie upatrzone jakies sandałki na dzieciaczki i kiedy planujecie kupic? Kiedy mozna takie buciki załozyc, chyba przy takiej temp 25 juz spokojnie mozna?
    Ja upatrzone mam Primigi,jak już zacznie chodzić, ale ortopeda teraz doradzała, żeby jak najpóźniej buty zakładać.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie tak mi sie wydaje ze nie ma co, Szymon jeszcze nie wstaje więc tylko do wózka zakłądamy niechodki,a w lecie to boso mam zamiar jak najczesciej (już widze minę tesciowej)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    No własnie tak mi sie wydaje ze nie ma co, Szymon jeszcze nie wstaje więc tylko do wózka zakłądamy niechodki,a w lecie to boso mam zamiar jak najczesciej (już widze minę tesciowej)
    teściową się nie przejmuj, ważniejsze są zdrowe stopy dziecka. Po co mu ograniczać ruchomość bez potrzeby? Ja na spacer teraz attipasy zakładam, a w lecie jak będzie gorąco to pewnie też na bosaka. No chyba, że zacznie chodzić ;-)

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula biedny Tomus, zycze jemu zdrowka, a Tobie cierpliwosci.
    Moj Karol tuz przef majowka mial okropne kupy, smierdzace, wlasnie takie kwasne, rzadkie, ze sluzem i w dziwnym kolorze. Robil ich po kilka dziennie. Niby to od zebow, ale czy faktycznie az takie. Mi kazala jak najczesciej karmic go piersia i przez ten wyjazd na wszelki wypadek dostalismy przeciwbakteryjnie Nifuroksazyd w syropku. Podalamormowa w sumie 4 razy i kupki sie unormowaly. Moj m kilka dni pozniej dostal to samo po zatruciu, tylko w tabletkach.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    we Wro tak samo, ja teraz za praktycznie nic czyli podcięcie 5 mm i pocieniowanie krótkich włosów płacę między 60 a 90 i to bez żadnego modelowania. Jak byłam jasna blondynką to co 1,5 miesiąca płaciłam za usługę 300-350 pln ale efekt był super. Jednak nie zdawałam sobie sprawy, że to będzie mnie kosztować taki majątek i wróciłam do ciemnego koloru.
    To dawaj do nas, pol godziny od miasta samochodem, maz wybierze sie na spacer, a Ty sie upiekszysz ;). W sumie przyjezdzaja do nich babeczki po 30-50 km. Najlepiej pojawic sie przed 10-tym albo kolo 20-tego, bo po wyplatach maja dzikie tlumy ;)

lys lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za fryzjera (skrócenie włosów) płacę 100 zł, jak z 1.5 miesiąca temu robiłam refleksy to zapłaciłam 120 zł. No ale to salon w centrum Warszawy, może stąd takie ceny. Jak poszłam pare razy do fryzjerki u mnie w bloku to płaciłam 50 zł ale nigdy nie byłam zadowolona, nawet ja, laik w kwestii fryzjerstwa, widziałam, że włosy są niezbyt dobrze obcięte. Teraz płacę ale jestem zadowolona i nie boję się chodzić do fryzjera.

Paula dużo zdrowia dla Tomeczka. To jest tylko biegunka, nie wymiotuje? A jak temperatura? Dajesz jakieś probiotyki? Jest lek, Hidrasec, na rec, który zmiejsza ilośc stolców i czas trwania ostrej biegunki jakbyś była w desperacji i potrzbowała czegoś.

Ja pakuję nas, dzisiaj wieczorem wyjeżdżamy do mojej mamy na 2 tyg :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio u fryzjera za kolor i obcięcie zapłaciłam 80 zł. Tylko ja jeżdżę na wieś do fryzjera. Ile się uszukalam kogoś z kogo będę zadowolona to aż dziwne. Byłam jeszcze zadowolona z jednej fryzjerki w Krakowie, no ale bez przesady!
    Strasznie się wkurzyłam z rana. Kupiłam nową wagę, bo stara szwankowala i okazało się ze ważę prawie 5 kg więcej niż sądziłam! Dobrze, że nie wiedziałam tego na początku odchudzania, bo w życiu nie zaczelabym biegać z taką wagą. Celowo czekałam, aż schudnę parę kilo. Można się zdraznic

Pulpecja, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka śpi to sobie wypiję kawę i poczytam książkę, a co mi tam, pakowanie nie ucieknie ;)

W ogóle jak któraś nie wie co poczytać a lubi czytać o świecie i marzyć, że kiedyś wyrwie się z tego naszego polskiego grajdoła ;) jak ja hehe, to polecam "Siedem razy świat" Pawlickich, naprawdę fajnie się czyta i można się dużo dowiedzieć :)

Pulpecja, lys lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka, oddaj wagę do reklamacji, jak ci 5 kilo więcej pokazuje ;-)

witaminkab, 0na88, lys, aaaaga, Aska87, Maniuś, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbieeram sie i spadam na spacer, musze pozałatwiac choc co na miescie, w niedziele komunia i sklepy zamknięte, pamietajcie!

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Babki :)!

Staś kończy dziś 10 m! Kolejny miesiąc minął za szybko.
    Paula zdrówka dla Tomka!
    Pulpecja oby Misce szybko ząbki wyszły. Stasiak męczył się dobre 3 tyg z górnymi 1. Nocki były tragiczne.
    Niecierpliwa współczuję atrakcji jakie zapewnia Julka oby szybko jej przyszło to zapowietrzanie.
    Któraś z Was pytała o głębie. Słyszałam że to najzdrowsze ptaki. Nigdy nie jadłam :)!
    Zapomniałam połowę rzeczy które chciałam napisać; )

Stachu wszystko chce jeść sam. Kładę mu kawałeczki warzyw owoców czy pieczywo i ładnie sam je i to super tylko mam problem z zupami...zaciska usta i po karmieniu. Liczę ze mu minie.
    Kiedy jest w towarzystwie innych dzieci zaczyna płakać jak któreś dziecko krzyknie bądź pisnie:/. Boje się co będzie w żłobku. Pozostaje mieć nadzieję że przywyknie :).

Za tydzień maz ma urlop i jedziemy do rodziny :) juz nie mogę się doczekać!

5 Września wracam do pracy :/:/:/

Buziaki dla wszystkich świętujących kolejny 8 i 9 miesiąc :)

witaminkab, Pulpecja, 0na88, lys, aaaaga, Weridiana, Maniuś, Paula_071, mamasia, jesslin87, niecierpliwa lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Stasia :-)
    To mnie pocieszyłaś, 3 tygodnie??? ucieknę z domu i mnie nie znajdą :-/

Martucha86 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Stasia!

Martucha86 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leje a u sąsiadów remont. Coś czuje, ze to będzie długi dzień. Dobrze, że popołudniu jadę do rodziców do jutra.
    Pulpecja a myślisz ze da się zareklamować więcej niż te 5 kg? Z przyjemnością tak 20 zwrócę :)
    Martucha ja Pytalam o gołębie. Na razie zamrozilam, bo mam 4 małe.

Pulpecja lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys szczerze powiem ze nawet nie wiem ile ma wzrostu Emma miescie sie w ubrania 9-12 na styk, niektore za male zalezy od firmy, przewaznie teraz kupuje 12-18 miesiecy i sa fajne lekko luzne.
    za dwa tygodnie mam bilans 9 miesiecy , zdziwilam sie jak mi przyslali pismo plus do wypelnienia formularz z rysunkami i pytaniami dotyczacymi rozwoju dziecka jak chcesz to zeskanuje lub porobie zdjecia.

a to propozycja spacerowki z chin ;-)
    http://www.ebay.co.uk/itm/Grey-Prams-Pushchair-Lightweight-Baby-Stroller-Buggy-From-Birth-Ready-to-Ship-/252377949384?var=&hash=item3ac2e5e4c8:m:mRK1eVrLoMRVGAM7C0yXttA

a ta jest tutaj popularna (na miasto ok ale nie na moja "wies" ;-)
    http://www.ebay.co.uk/itm/Ickle-Bubba-Aurora-Lightweight-Stroller-in-Silver-Moonlight-Grey/291715223671?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140122125356%26meid%3Dbae00eebd4ac45429b07ca8b5f8e83aa%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26mehot%3Dpp%26sd%3D252377949384

lys lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Paula może to od zębów? Maja takie kupska strzela jak zęby jej idą. Od tygodnia kilka kup dziennie i takich rzadkich. A normalnie robi raz na 2-3 dni. Czasami też gorączka :/ drugi raz się dziś zesrała tak że muszę ją kąpać..w domu został 1 pampers i czekam na kuriera z 300pampkami... Zdrówka oby to nie rota tylko bardziej przyziemne sprawy.

Pulpecja to super wózek, miałam chęć na niego ale nie było wtedy w sklepie i kupiłam coś podobnego do Valco.

Uspałam małą i wiecie co? przyjechał jakiż żuk na parking szkoły i zaczeli znów jakieś rusztowania wyciągać...no powiedzcie mi gdzie kupię granaty? na aliexpres?

Co do gaworzenia to Maja mówi pojedyncze litery: ooo, uuu, bfff jak się pyta jak robi piesek to mówi- hauuu i nic więcej. Nie wiem czy to jest gaworzenie czy co ale nie składa sylab typu mama baba dada itp..

Weridiana, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry !

u nas tez zaraz lunie , ze spaceru raczej nici ciemno sie zrobilo jakby noc sie zblizala,siedze z wlaczonymi swiatlami w dzien.

W ogole takie pierdoly mi sie snia ze olaboga... zazwyczaj nic mi sie nie snilo a od paru dni mam takie popieprzony sny,ze albo budze sie wystraszona albo zdenerwowana , az boje sie klasc spac ;-) Ja jutro jade do poniedzialku do mamy, troche jej pomoc bo nic nie jest w stanie zrobic z tym barkiem , biore Zoske , psa - bedzie wesolo. Ciekawa jestem jak sie wszyscy pomiescimy.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa, zebralismy sie a tu pada, bryyyyyyyyyy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masakra, chciałam ją przewinąć z kupy i nie dała się położyć tak płakała no i zobaczyłam że wyszła dwójka.. Tak więc na raz idą dwie jedynki i dwójka, ja pierdole, tak mi jej szkoda, płacze bardzo :( codziennie daje jej nurofen, mam nadzieje że nie zaszkodzi :/ dentinox działa 5min..zimny gryzak też

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Maja, jak to mówi mój tesc "Musi to przejść" a ja zawsze dodaje " A ja razem z nim", eh..
    wiecie z epdoobno ten dentinox działa tylko 2 tyg po otwarciu ? Babka w aptece tak mówiła

0na88 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3713 3714 3715 3716 3717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ