SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotkaa wrote:Kurde, poszukuje rybaczek dla Szymka, chyba predzej go do takich rozbiore niz do krókich spodenek, kupowałyscie? aaa i powiedzcie czy macie upatrzone jakies sandałki na dzieciaczki i kiedy planujecie kupic? Kiedy mozna takie buciki załozyc, chyba przy takiej temp 25 juz spokojnie mozna?
-
Migotkaa wrote:No własnie tak mi sie wydaje ze nie ma co, Szymon jeszcze nie wstaje więc tylko do wózka zakłądamy niechodki,a w lecie to boso mam zamiar jak najczesciej (już widze minę tesciowej)
-
Paula biedny Tomus, zycze jemu zdrowka, a Tobie cierpliwosci.
Moj Karol tuz przef majowka mial okropne kupy, smierdzace, wlasnie takie kwasne, rzadkie, ze sluzem i w dziwnym kolorze. Robil ich po kilka dziennie. Niby to od zebow, ale czy faktycznie az takie. Mi kazala jak najczesciej karmic go piersia i przez ten wyjazd na wszelki wypadek dostalismy przeciwbakteryjnie Nifuroksazyd w syropku. Podalamormowa w sumie 4 razy i kupki sie unormowaly. Moj m kilka dni pozniej dostal to samo po zatruciu, tylko w tabletkach. -
lys wrote:we Wro tak samo, ja teraz za praktycznie nic czyli podcięcie 5 mm i pocieniowanie krótkich włosów płacę między 60 a 90 i to bez żadnego modelowania. Jak byłam jasna blondynką to co 1,5 miesiąca płaciłam za usługę 300-350 pln ale efekt był super. Jednak nie zdawałam sobie sprawy, że to będzie mnie kosztować taki majątek i wróciłam do ciemnego koloru.
. W sumie przyjezdzaja do nich babeczki po 30-50 km. Najlepiej pojawic sie przed 10-tym albo kolo 20-tego, bo po wyplatach maja dzikie tlumy
lys lubi tę wiadomość
-
Ja za fryzjera (skrócenie włosów) płacę 100 zł, jak z 1.5 miesiąca temu robiłam refleksy to zapłaciłam 120 zł. No ale to salon w centrum Warszawy, może stąd takie ceny. Jak poszłam pare razy do fryzjerki u mnie w bloku to płaciłam 50 zł ale nigdy nie byłam zadowolona, nawet ja, laik w kwestii fryzjerstwa, widziałam, że włosy są niezbyt dobrze obcięte. Teraz płacę ale jestem zadowolona i nie boję się chodzić do fryzjera.
Paula dużo zdrowia dla Tomeczka. To jest tylko biegunka, nie wymiotuje? A jak temperatura? Dajesz jakieś probiotyki? Jest lek, Hidrasec, na rec, który zmiejsza ilośc stolców i czas trwania ostrej biegunki jakbyś była w desperacji i potrzbowała czegoś.
Ja pakuję nas, dzisiaj wieczorem wyjeżdżamy do mojej mamy na 2 tyg -
Ja ostatnio u fryzjera za kolor i obcięcie zapłaciłam 80 zł. Tylko ja jeżdżę na wieś do fryzjera. Ile się uszukalam kogoś z kogo będę zadowolona to aż dziwne. Byłam jeszcze zadowolona z jednej fryzjerki w Krakowie, no ale bez przesady!
Strasznie się wkurzyłam z rana. Kupiłam nową wagę, bo stara szwankowala i okazało się ze ważę prawie 5 kg więcej niż sądziłam! Dobrze, że nie wiedziałam tego na początku odchudzania, bo w życiu nie zaczelabym biegać z taką wagą. Celowo czekałam, aż schudnę parę kilo. Można się zdraznicPulpecja, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Natalka śpi to sobie wypiję kawę i poczytam książkę, a co mi tam, pakowanie nie ucieknie
W ogóle jak któraś nie wie co poczytać a lubi czytać o świecie i marzyć, że kiedyś wyrwie się z tego naszego polskiego grajdołajak ja hehe, to polecam "Siedem razy świat" Pawlickich, naprawdę fajnie się czyta i można się dużo dowiedzieć
Pulpecja, lys lubią tę wiadomość
-
Cześć Babki
!
Staś kończy dziś 10 m! Kolejny miesiąc minął za szybko.
Paula zdrówka dla Tomka!
Pulpecja oby Misce szybko ząbki wyszły. Stasiak męczył się dobre 3 tyg z górnymi 1. Nocki były tragiczne.
Niecierpliwa współczuję atrakcji jakie zapewnia Julka oby szybko jej przyszło to zapowietrzanie.
Któraś z Was pytała o głębie. Słyszałam że to najzdrowsze ptaki. Nigdy nie jadłam!
Zapomniałam połowę rzeczy które chciałam napisać; )
Stachu wszystko chce jeść sam. Kładę mu kawałeczki warzyw owoców czy pieczywo i ładnie sam je i to super tylko mam problem z zupami...zaciska usta i po karmieniu. Liczę ze mu minie.
Kiedy jest w towarzystwie innych dzieci zaczyna płakać jak któreś dziecko krzyknie bądź pisnie:/. Boje się co będzie w żłobku. Pozostaje mieć nadzieję że przywyknie.
Za tydzień maz ma urlop i jedziemy do rodzinyjuz nie mogę się doczekać!
5 Września wracam do pracy
Buziaki dla wszystkich świętujących kolejny 8 i 9 miesiąc
witaminkab, Pulpecja, 0na88, lys, aaaaga, Weridiana, Maniuś, Paula_071, mamasia, jesslin87, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
U nas leje a u sąsiadów remont. Coś czuje, ze to będzie długi dzień. Dobrze, że popołudniu jadę do rodziców do jutra.
Pulpecja a myślisz ze da się zareklamować więcej niż te 5 kg? Z przyjemnością tak 20 zwrócę
Martucha ja Pytalam o gołębie. Na razie zamrozilam, bo mam 4 małe.Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Iys szczerze powiem ze nawet nie wiem ile ma wzrostu Emma miescie sie w ubrania 9-12 na styk, niektore za male zalezy od firmy, przewaznie teraz kupuje 12-18 miesiecy i sa fajne lekko luzne.
za dwa tygodnie mam bilans 9 miesiecy , zdziwilam sie jak mi przyslali pismo plus do wypelnienia formularz z rysunkami i pytaniami dotyczacymi rozwoju dziecka jak chcesz to zeskanuje lub porobie zdjecia.
a to propozycja spacerowki z chin
http://www.ebay.co.uk/itm/Grey-Prams-Pushchair-Lightweight-Baby-Stroller-Buggy-From-Birth-Ready-to-Ship-/252377949384?var=&hash=item3ac2e5e4c8:m:mRK1eVrLoMRVGAM7C0yXttA
a ta jest tutaj popularna (na miasto ok ale nie na moja "wies"
http://www.ebay.co.uk/itm/Ickle-Bubba-Aurora-Lightweight-Stroller-in-Silver-Moonlight-Grey/291715223671?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140122125356%26meid%3Dbae00eebd4ac45429b07ca8b5f8e83aa%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26mehot%3Dpp%26sd%3D252377949384lys lubi tę wiadomość
-
Bry,
Paula może to od zębów? Maja takie kupska strzela jak zęby jej idą. Od tygodnia kilka kup dziennie i takich rzadkich. A normalnie robi raz na 2-3 dni. Czasami też gorączkadrugi raz się dziś zesrała tak że muszę ją kąpać..w domu został 1 pampers i czekam na kuriera z 300pampkami... Zdrówka oby to nie rota tylko bardziej przyziemne sprawy.
Pulpecja to super wózek, miałam chęć na niego ale nie było wtedy w sklepie i kupiłam coś podobnego do Valco.
Uspałam małą i wiecie co? przyjechał jakiż żuk na parking szkoły i zaczeli znów jakieś rusztowania wyciągać...no powiedzcie mi gdzie kupię granaty? na aliexpres?
Co do gaworzenia to Maja mówi pojedyncze litery: ooo, uuu, bfff jak się pyta jak robi piesek to mówi- hauuu i nic więcej. Nie wiem czy to jest gaworzenie czy co ale nie składa sylab typu mama baba dada itp..
Weridiana, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Bry !
u nas tez zaraz lunie , ze spaceru raczej nici ciemno sie zrobilo jakby noc sie zblizala,siedze z wlaczonymi swiatlami w dzien.
W ogole takie pierdoly mi sie snia ze olaboga... zazwyczaj nic mi sie nie snilo a od paru dni mam takie popieprzony sny,ze albo budze sie wystraszona albo zdenerwowana , az boje sie klasc spacJa jutro jade do poniedzialku do mamy, troche jej pomoc bo nic nie jest w stanie zrobic z tym barkiem , biore Zoske , psa - bedzie wesolo. Ciekawa jestem jak sie wszyscy pomiescimy.
-
Ale masakra, chciałam ją przewinąć z kupy i nie dała się położyć tak płakała no i zobaczyłam że wyszła dwójka.. Tak więc na raz idą dwie jedynki i dwójka, ja pierdole, tak mi jej szkoda, płacze bardzo
codziennie daje jej nurofen, mam nadzieje że nie zaszkodzi
dentinox działa 5min..zimny gryzak też