X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilysmy od lekarza. Łucja od wtorku robi 6 kup dziennie i do tego dziwne i strasznie śmierdzące. W nocy źle spala i jest osowiala. No i dowiedziałam się, że to wirus.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ja u lekarza nie byłam... ale zauważyłam, ze młoda ma delikatną wysypkę na brzuchu i pleckach... czyżby trzydniówka? Poza tym,że jest masakrycznie marudna nic jej nie jest.
    Aska, mój mąż przed wyjazdem stwierdził, ze nawigacja siadła, nie dało się nic włączyć. Nastawiliśmy się już na navi w telefonie. No i przez przypadek nawigacja spadla mi na podłogę - pojawil się ekran startowy i wszystko działa :-) może u was było to samo?

Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po pierwszej wizycie fizjoterapeuty. Generalnie nie jest źle, ale zdaniem tej fizjo 9 miesięczne dziecko powinno już raczkować i siadać samodzielnie. W przypadku Lily waga może lekko jej utrudniać, więc dobrze jej trochę pomóc. Musimy popracować nad mięśniami brzuszka i rączek, żeby prawidłowo robiła wysoki podpór, bo na chwilę obecną nie umie unieść się odpowiednio wysoko. Do tego w tym wieku szyja też powinna być bardziej "wyciągnięta" a ramionka "opuszczone".
    Najlepiej nie sadzać mimo, że posadzona siedzi dość ładnie. Jednak nawet w takiej sytuacji nie zaleca się.
    Fizjoterapeutka będzie przychodzić raz w tygodniu, choć jej zdaniem 2 razy byłoby lepiej, ale ona niestety 2 razy nie może. Zatem pomiędzy jej wizytami ja będę ćwiczyć z Lily jakieś proste ćwiczenia, które fizjo nam pokaże.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się ze tu :)

Mamy zęba!!! Prawa dolna jedyneczka :) !!!

Martucha86, lys, Migotkaa, witaminkab, Griszanka, aaaaga, Paula_071, jesslin87, niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Hmm, ja u lekarza nie byłam... ale zauważyłam, ze młoda ma delikatną wysypkę na brzuchu i pleckach... czyżby trzydniówka? Poza tym,że jest masakrycznie marudna nic jej nie jest.
    Aska, mój mąż przed wyjazdem stwierdził, ze nawigacja siadła, nie dało się nic włączyć. Nastawiliśmy się już na navi w telefonie. No i przez przypadek nawigacja spadla mi na podłogę - pojawil się ekran startowy i wszystko działa :-) może u was było to samo?
    haha no może :) ale nie będę sprawdzać więcej ...no może jak znów się dziecko popsuje to wtedy się nad tą metodą zastanowię :)

jesslin87 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys trzymam kciuki i mysle ze kazdego dnia beda jakies zmiany, Emma jest troche starsza i niedawno zaczela raczkowac , a myslalam ze ominie ten etap.

Aska dziwne , dobrze ze w tym kierunku poszlo ;-)
    a ten bilans jednak jest , przynajmniej w uk bo tak jak wspominalam dostalam caly formularz do wypelnienia wraz z umowiona wizyta

Pulpecja jak jest wysypka i nie ma temperatury to rzeczywiscie wyglada na trzydniowke

lys lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Iys trzymam kciuki i mysle ze kazdego dnia beda jakies zmiany, Emma jest troche starsza i niedawno zaczela raczkowac , a myslalam ze ominie ten etap.

Aska dziwne , dobrze ze w tym kierunku poszlo ;-)
    a ten bilans jednak jest , przynajmniej w uk bo tak jak wspominalam dostalam caly formularz do wypelnienia wraz z umowiona wizyta

Pulpecja jak jest wysypka i nie ma temperatury to rzeczywiscie wyglada na trzydniowke
    ja chyba nawet w TV ostatnio słyszałam, że jest ten bilans w 9 miesiącu.... pielęgniarka poszła sprawdzić do jakiejś nowej książeczki i faktycznie tam coś było takiego...w naszej nie ma

a z tą zmianą u PAtryka to pewnie jakiś zbieg okoliczności...no mam nadzieję, może był jakiś ten magiczny skok rozwojowy akurat...wreszcie padł i zasnął w sekunde po włożeniu do łóżeczka ledwo rączki po maskotkę wyciągnął ... zobaczymy jak się obudzi czy dalej będzie miał taki dobry humor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 14:10

Weridiana lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu zaczęła się drzeć. Nie ma temperatury, wysypka delikatna na brzuchu, pleckach i trochę też na buzi, czole. I niestety nadal zrywa się z krzykiem, drze się jak opętana, do jedzenia tylko mleko, przy zupie tak się rozpłakała jakby jej krzywdę jakąś robili... Jest ewidentnie niewyspana, chce spać, nie może się ulożyc i się drze Dalam nurofen, może trochę pośpi i zobaczę jak się będzie zachowywać. Tak sobie myślę,że może się kilka rzeczy nałożyło i tak to wygląda. Jedno jest pewne - jak noc będzie taka sama jak dzisiejsza to sobie w leb strzelę.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochany mój syn,siedzi ze mną na podłodze, zrobiłam hybrydowe u jednej ręki dzięki temu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja współczuje :/

Weridiana w książeczce mam Karta rozwoju psychoruchowego z tabelką do zaznaczania w jakim miesiącu są jakie osiągnięcia, więc pewnie to coś w tym stylu jak te formularze co Ty dostałaś?

Aska ja w książeczce nie mam w ogóle podzielonych badań profilaktycznych na miesiące. Są 3 strony na wpisy zatytułowane "Profilaktyczne badania lekarskie w okresie od 2 do 12 miesiąca życia (rozwój fizyczny i stan zdrowia) . A potem tzw bilanse w wieku 2 lata,4 lata itd

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka bo Patryk wykonał wczoraj skok rozwojowy, dosłownie :-P mam nadzieję, że dobry humor nie opuści go zbyt szybko.

Współczuję wszystkim ciężkiego ząbkowania...U nas najgorzej do tej pory szły dolne jedynki. Jak szła górna to zauważyliśmy w momencie gdy praktycznie przebijała dziąsło :-)

Siedzę na ławce w parku i właśnie do mnie dotarło, że dzień przed porodem też na niej siedziałam.

Maniuś, Aska87, 0na88, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Magda a podajesz w syropie? Bo ta moja gwiazda to wypluwa i wykręca się. Ratują nas czopki, ale dawałam tylko przy gorączce. Przeciwbólowo też można?
    Zeby male nie wyplulo syropu, to strzykawke trzeba wprowadzic po policzku, przy dolnej szczece, tam jest takke miejsce, ze jakby wymusza odruch polykania. Tak mi pediatra poradzila, mowila ze jak szczepia na rota, to zawsze tak robia, zeby dziecko polknelo wszystko :) W przypadku Karola metoda sie sprawdza, tylko walka jest o to, zeby dac strzykawke do buzi, pozniej juz luz ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Zeby male nie wyplulo syropu, to strzykawke trzeba wprowadzic po policzku, przy dolnej szczece, tam jest takke miejsce, ze jakby wymusza odruch polykania. Tak mi pediatra poradzila, mowila ze jak szczepia na rota, to zawsze tak robia, zeby dziecko polknelo wszystko :) W przypadku Karola metoda sie sprawdza, tylko walka jest o to, zeby dac strzykawke do buzi, pozniej juz luz ;)
    No właśnie u nas jest walka, a ze ma silę, to naprawdę ciężko utrzymać ją i jeszcze tą strzykawką trafić gdzie trzeba, a do tego tak płacze jakby ją ze skóry obdzierali. Teraz po tym nurofenie zasnęła. Jak wstanie i dalej będzie się tak darla, to chyba zamówię wizytę domową, bo jeszcze nigdy mi tak nie płakała.

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Pulpecja współczuje :/

Weridiana w książeczce mam Karta rozwoju psychoruchowego z tabelką do zaznaczania w jakim miesiącu są jakie osiągnięcia, więc pewnie to coś w tym stylu jak te formularze co Ty dostałaś?

Aska ja w książeczce nie mam w ogóle podzielonych badań profilaktycznych na miesiące. Są 3 strony na wpisy zatytułowane "Profilaktyczne badania lekarskie w okresie od 2 do 12 miesiąca życia (rozwój fizyczny i stan zdrowia) . A potem tzw bilanse w wieku 2 lata,4 lata itd

u mnie tego nie ma w ksiazeczce , dostalam list z kwestionariuszem do wypelnienia , jest zatytuowany 9-12 Month Development Assessment i ide w sobote 28 maja. widze ze generalnie jest przeznaczony dla dziecka 10 miesiecznego , zrobilam zdjecia i wkleje jesli bedzie taka potrzeba to zeskanuje :-)

lys lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27c8e9ddd64b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b55b07d271f1.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0f01315cff9.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38fe864c4c36.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d342e6112442.jpg

i dodatkowo jest strona z dwoma pytaniami:
    7. do you have any concerns about your baby's behavior? if yes, explain

8. does anything about your baby worry you? if yes . explain:

lys, Pulpecja lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tylko dolne jedynki i nie było najgorzej. Jakby reszta też tak wychodziła to bym była bardzo rada. Jednak pewnie reszta to będzie sajgon bo z tego co opisujecie to łatwo nie jest.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ten ząb to dla mnie totalny szok :) zresztą jeszcze wczoraj pytałam kto jest jeszcze bezzębny :)
    Tak ze nie obrażę sie jak kolejne będą tak wychodzić :) jedyne co to może więcej kupek bylo i pchanie wszystkiego do buzi,ale tak nerwowo jakos...a tu dzis patrzę a tam juz kreskę widać,dotykam palcem-czuć tak ze jest na pewno!!!
    Fajna data na pierwszego ząbka Piątek Trzynastego :D

Pulpecja, lys, 0na88, Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie starsze przeszły bezboleśnie, a ta się męczy... o ile to w ogóle zęby... pożyjemy zobaczymy.

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez od rana maruder , drze sie i placze , goraczki nie ma - za to mnie cos lapie bo czuje juz po kosciach. Bawic sie nie chce , wszedzie zle . Pulpecja wspolczuje , wpadaj do mnie niech sie dra razem a my strzelimy sobie kawke ;-)

Pulpecja, niecierpliwa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Weridiana. Za chwilę sobie poczytam co tam chcą wiedzieć w tym kwestionariuszu co dostałaś.

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3715 3716 3717 3718 3719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ