SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm, ja u lekarza nie byłam... ale zauważyłam, ze młoda ma delikatną wysypkę na brzuchu i pleckach... czyżby trzydniówka? Poza tym,że jest masakrycznie marudna nic jej nie jest.
Aska, mój mąż przed wyjazdem stwierdził, ze nawigacja siadła, nie dało się nic włączyć. Nastawiliśmy się już na navi w telefonie. No i przez przypadek nawigacja spadla mi na podłogę - pojawil się ekran startowy i wszystko działamoże u was było to samo?
Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
My właśnie po pierwszej wizycie fizjoterapeuty. Generalnie nie jest źle, ale zdaniem tej fizjo 9 miesięczne dziecko powinno już raczkować i siadać samodzielnie. W przypadku Lily waga może lekko jej utrudniać, więc dobrze jej trochę pomóc. Musimy popracować nad mięśniami brzuszka i rączek, żeby prawidłowo robiła wysoki podpór, bo na chwilę obecną nie umie unieść się odpowiednio wysoko. Do tego w tym wieku szyja też powinna być bardziej "wyciągnięta" a ramionka "opuszczone".
Najlepiej nie sadzać mimo, że posadzona siedzi dość ładnie. Jednak nawet w takiej sytuacji nie zaleca się.
Fizjoterapeutka będzie przychodzić raz w tygodniu, choć jej zdaniem 2 razy byłoby lepiej, ale ona niestety 2 razy nie może. Zatem pomiędzy jej wizytami ja będę ćwiczyć z Lily jakieś proste ćwiczenia, które fizjo nam pokaże. -
Pulpecja wrote:Hmm, ja u lekarza nie byłam... ale zauważyłam, ze młoda ma delikatną wysypkę na brzuchu i pleckach... czyżby trzydniówka? Poza tym,że jest masakrycznie marudna nic jej nie jest.
Aska, mój mąż przed wyjazdem stwierdził, ze nawigacja siadła, nie dało się nic włączyć. Nastawiliśmy się już na navi w telefonie. No i przez przypadek nawigacja spadla mi na podłogę - pojawil się ekran startowy i wszystko działamoże u was było to samo?
ale nie będę sprawdzać więcej ...no może jak znów się dziecko popsuje to wtedy się nad tą metodą zastanowię
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Iys trzymam kciuki i mysle ze kazdego dnia beda jakies zmiany, Emma jest troche starsza i niedawno zaczela raczkowac , a myslalam ze ominie ten etap.
Aska dziwne , dobrze ze w tym kierunku poszlo
a ten bilans jednak jest , przynajmniej w uk bo tak jak wspominalam dostalam caly formularz do wypelnienia wraz z umowiona wizyta
Pulpecja jak jest wysypka i nie ma temperatury to rzeczywiscie wyglada na trzydniowke
lys lubi tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Iys trzymam kciuki i mysle ze kazdego dnia beda jakies zmiany, Emma jest troche starsza i niedawno zaczela raczkowac , a myslalam ze ominie ten etap.
Aska dziwne , dobrze ze w tym kierunku poszlo
a ten bilans jednak jest , przynajmniej w uk bo tak jak wspominalam dostalam caly formularz do wypelnienia wraz z umowiona wizyta
Pulpecja jak jest wysypka i nie ma temperatury to rzeczywiscie wyglada na trzydniowke
a z tą zmianą u PAtryka to pewnie jakiś zbieg okoliczności...no mam nadzieję, może był jakiś ten magiczny skok rozwojowy akurat...wreszcie padł i zasnął w sekunde po włożeniu do łóżeczka ledwo rączki po maskotkę wyciągnął ... zobaczymy jak się obudzi czy dalej będzie miał taki dobry humorWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 14:10
Weridiana lubi tę wiadomość
-
znowu zaczęła się drzeć. Nie ma temperatury, wysypka delikatna na brzuchu, pleckach i trochę też na buzi, czole. I niestety nadal zrywa się z krzykiem, drze się jak opętana, do jedzenia tylko mleko, przy zupie tak się rozpłakała jakby jej krzywdę jakąś robili... Jest ewidentnie niewyspana, chce spać, nie może się ulożyc i się drze Dalam nurofen, może trochę pośpi i zobaczę jak się będzie zachowywać. Tak sobie myślę,że może się kilka rzeczy nałożyło i tak to wygląda. Jedno jest pewne - jak noc będzie taka sama jak dzisiejsza to sobie w leb strzelę.
-
Pulpecja współczuje
Weridiana w książeczce mam Karta rozwoju psychoruchowego z tabelką do zaznaczania w jakim miesiącu są jakie osiągnięcia, więc pewnie to coś w tym stylu jak te formularze co Ty dostałaś?
Aska ja w książeczce nie mam w ogóle podzielonych badań profilaktycznych na miesiące. Są 3 strony na wpisy zatytułowane "Profilaktyczne badania lekarskie w okresie od 2 do 12 miesiąca życia (rozwój fizyczny i stan zdrowia) . A potem tzw bilanse w wieku 2 lata,4 lata itd -
Aśka bo Patryk wykonał wczoraj skok rozwojowy, dosłownie
mam nadzieję, że dobry humor nie opuści go zbyt szybko.
Współczuję wszystkim ciężkiego ząbkowania...U nas najgorzej do tej pory szły dolne jedynki. Jak szła górna to zauważyliśmy w momencie gdy praktycznie przebijała dziąsło
Siedzę na ławce w parku i właśnie do mnie dotarło, że dzień przed porodem też na niej siedziałam.Maniuś, Aska87, 0na88, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Magda a podajesz w syropie? Bo ta moja gwiazda to wypluwa i wykręca się. Ratują nas czopki, ale dawałam tylko przy gorączce. Przeciwbólowo też można?
W przypadku Karola metoda sie sprawdza, tylko walka jest o to, zeby dac strzykawke do buzi, pozniej juz luz
-
Griszanka wrote:Zeby male nie wyplulo syropu, to strzykawke trzeba wprowadzic po policzku, przy dolnej szczece, tam jest takke miejsce, ze jakby wymusza odruch polykania. Tak mi pediatra poradzila, mowila ze jak szczepia na rota, to zawsze tak robia, zeby dziecko polknelo wszystko
W przypadku Karola metoda sie sprawdza, tylko walka jest o to, zeby dac strzykawke do buzi, pozniej juz luz
-
lys wrote:Pulpecja współczuje
Weridiana w książeczce mam Karta rozwoju psychoruchowego z tabelką do zaznaczania w jakim miesiącu są jakie osiągnięcia, więc pewnie to coś w tym stylu jak te formularze co Ty dostałaś?
Aska ja w książeczce nie mam w ogóle podzielonych badań profilaktycznych na miesiące. Są 3 strony na wpisy zatytułowane "Profilaktyczne badania lekarskie w okresie od 2 do 12 miesiąca życia (rozwój fizyczny i stan zdrowia) . A potem tzw bilanse w wieku 2 lata,4 lata itd
u mnie tego nie ma w ksiazeczce , dostalam list z kwestionariuszem do wypelnienia , jest zatytuowany 9-12 Month Development Assessment i ide w sobote 28 maja. widze ze generalnie jest przeznaczony dla dziecka 10 miesiecznego , zrobilam zdjecia i wkleje jesli bedzie taka potrzeba to zeskanuje
lys lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27c8e9ddd64b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b55b07d271f1.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0f01315cff9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38fe864c4c36.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d342e6112442.jpg
i dodatkowo jest strona z dwoma pytaniami:
7. do you have any concerns about your baby's behavior? if yes, explain
8. does anything about your baby worry you? if yes . explain:lys, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
U nas ten ząb to dla mnie totalny szok
zresztą jeszcze wczoraj pytałam kto jest jeszcze bezzębny
Tak ze nie obrażę sie jak kolejne będą tak wychodzićjedyne co to może więcej kupek bylo i pchanie wszystkiego do buzi,ale tak nerwowo jakos...a tu dzis patrzę a tam juz kreskę widać,dotykam palcem-czuć tak ze jest na pewno!!!
Fajna data na pierwszego ząbka Piątek TrzynastegoPulpecja, lys, 0na88, Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
U nas tez od rana maruder , drze sie i placze , goraczki nie ma - za to mnie cos lapie bo czuje juz po kosciach. Bawic sie nie chce , wszedzie zle . Pulpecja wspolczuje , wpadaj do mnie niech sie dra razem a my strzelimy sobie kawke
Pulpecja, niecierpliwa lubią tę wiadomość