X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - czyli ze Lily nie raczkuje to najprawdopodobniej przez slabe raczki i brzuszek?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys tylko pamietaj ze inaczej bys go wypelnila dzis a inaczej za dwa tygodnie.
    ja tak patrze ze tydzien dla emmy to jak miesiac dla starszej albo i dluzej , z dnia na dzien jest roznica

lys lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja 10 miesięcy temu też już leżałam w szpitalu, ale kolor lakieru u stóp miałam taki sam,ale była furrora na porodowce haha

apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wychodzi druga Górna 1,nawet nie jest źle tfu tfu , wczoraj miał gile aż do brody,dzis coś katarkiem odciągam ale przynajmniej nie leje się z nosa

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Lys - czyli ze Lily nie raczkuje to najprawdopodobniej przez slabe raczki i brzuszek?

Na to wychodzi, że tak - słabe rączki, słabe mięśnie brzuszka i duża waga. O napięciu fizjo powiedziała, że może troszeczkę - ociupinkę jest niższe.
    Niestety fizjo powiedziała, że z dziećmi w tym wieku czasem trudno rozpocząć rehabilitację, bo albo lęk separacyjny, albo nie reagują za dobrze na obcych, albo w ogóle są niechętne do takich wymuszanych różnych pozycji, a mają już na tyle siły żeby się skutecznie opierać.
    Mówiła, że najłatwiej idzie z takimi 3-4 miesięcznymi bobasami :)
    Dziś za dużo nie poćwiczyły, bo najpierw było oswajanie z osobą Pani fizjoterapeutki, potem fizjo sprawdzała co Lily potrafi i jak to robi, w międzyczasie Lily popłakiwała i jeszcze cyca zażądała, a że była od razu po spaniu to musiałam nakarmić. Zobaczymy jak będzie za tydzień.

0na88 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Iys tylko pamietaj ze inaczej bys go wypelnila dzis a inaczej za dwa tygodnie.
    ja tak patrze ze tydzien dla emmy to jak miesiac dla starszej albo i dluzej , z dnia na dzien jest roznica

Tak, dokładnie. Wczoraj Lily pierwszy raz złapała za włosie dywanu i przeciągnęła resztę ciała, a dziś jakby udało jej się troszkę popełzać. Dziś też uniosła się troszkę nad ziemią na palcach stóp i rąk, więc jest wstęp do pozycji niedźwiadka, więc kto wie może za tydzień już jej się uda zrobić ładnie tą pozę.
    Na szybko przejrzałam ten kwestionariusz i powiem, że ciekawa forma. U nas motoryka mała ok, ale motoryka duża gorzej.

Pulpecja, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ulewa i burza. Dobrze, ze z młodą nigdzie nie wychodziłam.

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys moj tez ma slabe raczki i nie pracuje miesniami brzucha cwiczymy od marca
    Jak rejestrowalam mlodego na bilans to w przychodni wyraznie mnie sprostowali ze nie ma czegosc takiego jak bilans 9 miesiecznego dziecka jest kontrola rozwoju i tak wpisala przy dacie rejestracji
    Wlasnie jem obiad kaszotto a mlody ma ostatnia drzemke w lozeczku oduczam go spania przy mnie na prawie każda drzemke

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to agaa wszystko jasne, teraz jest kontrola rozwoju a bilanse będą jak dziecko będzie starsze.

A jak Wam idzie rehabilitacja? Ile razy w miesiącu macie spotkania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 16:41

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cwiczylismy raz w tygodniu okolo 45 minut teraz co dwa tygodnie
    Bo wg maszej fizjo mlody musi sam iść do przodu tez musielismy otworzyć ramiona wyciagnac szyję wzmocnic rece i brzuch pocwiczyc rotacje boczne
    Ostatnio pytalam czy jak nie ruszy wrocimy do co tygodniowych spotkań stwierdziła ze wtedy tak ale dajmy mu czas no i będziemy sie cwiczyc az zacznie chodzić

lys lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechaliśmy do rodziców i siedzę w aucie bo Łuśka spi, zasnęła oczywiście prawie pod domem

Pulpecja lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mlody zle stabilizuje cialo bo zaciska paluszki u nog to tez ćwiczymy aa i od kwietnia okleja go plastrami brzuszek stopy i barki po łopatki

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaga jak zwal tak zwal ;-) jakas kontrole przeprowadzaja

aaaaga lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    A i mlody zle stabilizuje cialo bo zaciska paluszki u nog to tez ćwiczymy aa i od kwietnia okleja go plastrami brzuszek stopy i barki po łopatki

O i jak Wam się sprawdzają te taśmy?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Tomek ma 8 zebow, przy zadnych tak nie bylo. Zreszta zwymiotowal raz a teraz ida kupy sama żółta woda.
    Dzieki Apaczka, dalam mu Enterol i Smekte. Oby pomoglo.
    Powieki mi leca, oby noc byla znosna.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    O i jak Wam się sprawdzają te taśmy?
    Spektakularnych efektow nie widzę ale specjalistką nie jestem fizjo mówi ze szczegolnie na barki ladnie wplywaja

lys lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja u Was taka burza, u nas do teraz bylo pieknie, teraz cos sie chmurzy, a to tylko kilkanascie km...
    Lys no to pieknie, ze Lily robi male postepy, jeszcze chwila, a ruszy na calego.
    Dzisiaj jestem dumna z nojego dziecka, rano zjadl owocki, a pozniej kaszke pelnoziarnista z mm, na oko 100 ml, pozniej 2xcyc, u dziadkow pol sloiczka obiadku i teraz na kolacje z 80 ml kaszki i spi, w miedzy czasie zjadl kilka chrupkow i popijal wode.
    Ostatnio nie bardzo chcial jesc lyzeczka, jak zrobilam klopsiki do raczki, to tez tylko poglaskal i czekal, az podalam mu widelcem, tak widelcem, bo wtedy mam wrazenie uwaza, ze je to co my ;), swoja droga pieknie mu idzie. Cod sie zmienia na plus, ostatnio nie specjalnie chcial jesc co innego niz cyc. Pekam z dumy!
    No i wyskoczylam z rodzicami na lumpeksy, kupilam sobie piekne bladoroxowe spodnie, dziecku kupilam kurtke na sezon jesien/zima, mexa obkupilam w koszule flanelowe do pracy i jestem barfzo zadowolona. Nawet wyszukalam cos fajnego rodzicom, wiec wszyscy zadowoleni.
    Maz na imprezce, dziecko zasnelo, a ja sie chyba wezme za porzadki, bo masakra jest, rozpizdziel jak po wybuchu :p
    No i jeszcze jutro wybieram sie na lowy na plac, moze znajdziemy cos ladnego.
    Milego wieczoru dziewczynki :*

lys, Pulpecja, Maniuś, Weridiana, mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, często tak jest, ze Odra nie puszcza burzy :-) ale lepszy umer jest taki, ze zadzwoniła koleżanka mieszkająca parę ulic dalej i u mnie ulewa jak cholera, a u niej ledwo kropi... Mloda nie da sobie dotknąć dziąseł, smarujemy trochę na siłę. Zaawsze lubiła "obgryzać" nam palce, teraz nawet tego nie chce. Ciekawa jestem naprawdę czy coś tam wyjdzie czy nie. No i kiedy :-/

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Tak, dokładnie. Wczoraj Lily pierwszy raz złapała za włosie dywanu i przeciągnęła resztę ciała, a dziś jakby udało jej się troszkę popełzać. Dziś też uniosła się troszkę nad ziemią na palcach stóp i rąk, więc jest wstęp do pozycji niedźwiadka, więc kto wie może za tydzień już jej się uda zrobić ładnie tą pozę.
    Na szybko przejrzałam ten kwestionariusz i powiem, że ciekawa forma. U nas motoryka mała ok, ale motoryka duża gorzej.

Lys a moglabys opisać te ćwiczenia co robicie?

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Lys a moglabys opisać te ćwiczenia co robicie?

My dziś mieliśmy pierwsze spotkanie z fizjo, więc za dużo nie poćwiczyłyśmy. Głownie Lil oswajała się z Panią, a Pani sprawdzała co Lily potrafi. Kolejną wizytę mamy w sobotę za tydzień, więc wtedy mogę napisać co robimy.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3716 3717 3718 3719 3720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ