X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze co za noc. Cala noc jeczal, cycek pomagal na chwile, to dla choc odrobiny snu mu podawalam, wyszlo 7 karmien. Prawie nie spalam jestem nieprzytomna, a moje dziecko pelne sil i werwy.
    Ja juz powiesilam nocne prabie i wstawilam kolejne, tyle tego, ze reczniki nie weszly mj na jeden wsad, masakra, tak jeszcze nie bylo. A to szystko przez to, ze do pralni musze wlezc na pietro. Przede mna jeszcze spokojnje 4 pralki. Litosci skad my mamy tyle szmat? Niech lepiej slonko wychodzi, bo gdzie ja to bede suszyc.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz popijam kawe, bo trzeba oprzytomniec i mysle o sniadaniu.
    Milego dnia dziewczynki :*

Weridiana lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski ,

Agaata - udanego wypoczynku u mamy ;-) choc ja jakos dluzej niz pare godzin nie moge u swojej wysiedziesz , a tez dzis zbieram sie az do poniedzialku do niej , maz zaczyna swoje dorobianie , czyli kazdy weekend mam go z glowy . Wlasciwie to mozna powiedziec ze widuje on corke od 18.00 do 21.00.

U nas maly postep Zoska przybiera pozycje czworacza w swoim lozeczku i dzis nawet z niej siadla ( chyba przez to ze nadal raczkami probuje isc do tylu - nie siada przez boczek jak powinna a przez swoje cofanie).

Czyli :
    - na twardym tylko pelza i sie drze,

na naszym lozku :
    - turla sie na boki

w swoim lozeczku:
    - przybiera pozycje czworacza o siadaniu nie pisze bo to moze z przypadku

ciekawe co np potrafila by na szafie albo na stoliku zrobic ;-)

Paula_071, aaaaga, Pulpecja, lys, Martucha86, jesslin87, Maniuś, Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek przed snem mial bombardowanie kup, wszystkie zalewaly body i spodnie :( cale szczescie w nocy spokojnie spal. Zjadl mm o 21, 23:30, 3 cyc, 5 mm, 7:30 cyc. Rano trzasnal znowu brzydka kupe. Cale szczęście dalej nie wymiotuje i nie ma gorączki. I jest bardzo pogodny. Dzwonilam do diagnostyki zeby upewnic sie co do oczekiwania na wyniki na rotawirusy, norowirusy i Salmonelle, ale od 2 do 21 dni. Wiec chyba oboje się wykonczymy jesli taki stan ma tyle trwac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 08:21

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona rozbawilas mnie schowaj ja do szafy i zobacz co wymyśli hehehhe
    My od 5.50 na nogach wlasnie mamy drzemke
    Tatus robi w nagrode śniadanko bo dalismy mu pospac do 7 wzielam mlodego do salonu a do tatusia zamknelismy drzwi i mogl sobie pospac
    U nas pogoda w kratke 3 dni pieknie po dwadziescia pare stopni a od dwóch dni okolo 18 i przelotne deszcze
    Znowu mam uczulenie na slonce tzn troche mnie slonko opali i juz mam plamy wysypke i swedzi opalone miejsce musze jakis krem z filtrem kupić dwa lata temu mialam takie apogeum ze smarowalam sie filtrem 50 i uciekalam w cien cale lato wygladalam jak biala mewa
    Milej soboty
    Aaa i spoznione zyczenia dla jubilatow

jesslin87, Weridiana, 0na88 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Paula,jak młody jest pogodny to super, miejmy nadzieję, ze szybko mu minie. Teraz jeszcze pewnie żołądek i jelita podrażnione, a apetyt ma?
    aaaga, ja o jednak tępol jestem. Zastanawialam się ostatnio skąd mam wysypkę na rękach? Przecież zawsze tak mam jak zaczyna się mocniejsze słońce!
    Ona, to daj się dziecku wykazać, pokaż że jesteś kreatywna, udostępnij Zośce jakieś ciekawe miejsca :-)
    U nas noc spokojna. Zobaczymy co będzie jak wstanie, ale wczoraj jak już zasnęła to się obudziła dopiero o 5.30 na mleko i poszła dalej spać i nadal sobie śpi. Zupelnie spokojnie. Pisalam po 22 że jeszcze się pewnie obudzi, ale nie.
    Idę sbie zrobić kawkę, miłego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 08:35

Migotkaa, aaaaga, 0na88, Weridiana, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami pierwsza od bardzoooo dawno spokojna noc. Spaliśmy wszyscy do 5:30:) bez jeczenia, stekania, płaczu nawet bez karmienia.
    Potem Chłopaki szaleli w salonie. O 7 mnie obudzili bo szli po zakupy. Zjedliśmy śniadanie i Mały padł :)!!!!
    Chwilo trwaj :)!
    Od rana mowie Młodemu ze tak ma wyglądać każda noc:)! Posłucha; )??

Pulpecja, aaaaga, jesslin87, Maniuś, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie i my:)
    U nas nocka niespokojna, o 2 pobudził sie z przerazliwym płaczem, pozniej popłakiwał co chwile, teraz cfaniak siedzi tu kołomnie i kuka co Wam pisze:)

Agata dobrze zrobiłaś, wieesz samej z dzieckiem cięzko a co dopiero z tak ruchliwym Hubertem, nie bedziesz w wiecznej flustracji ze nie masz jak zjeśc, iść do wc czy wykąpać się
    Mama mieszka w domu czy w bloku?

Szymon strącił pustą butelkę z łąwy i pytam się go "Co zrobiłes z butelka" a on siedzi patrzy na mnie i po swojemu ojojoj i patrzy na ta butelkę na podłodze

U nas dziś 10 miesięcy, Boże kiedy to minęło ? Kocham Go nad życie!

Pulpecja, Martucha86, mamasia, Maniuś, Weridiana, lys, Paula_071, Aska87, witaminkab lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula masakra z tymi kupami Tomka. A nic Ci nie dali, zeby to troche zahamowac? Podajesz mu teraz jakis probiotyk?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, dużo zdrówka dla Szymusia :-)

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Szymek

Migotkaa lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek! Buziaki! !

5fo2vs9.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i skladam zyczenia dla solenizanta :-)

Moja sasiadka ma termin praktycznie na juz , lada moment i Emma bedzie miala kumpele ;-)

Pulpecja jak mala lepiej?

Paula wiem ze na biegunke jest lek ziolowy ktory mozna w mniejszych dawkach podac dzieciom , jest bardzo skuteczny. Hmmm musze sobie przypomniec.
    Co prawda nie ma tam specyfikacji dla niemowlat tylko od 6 lat ale to samo jest np z lekami na alergie,a lekarze przepisuja w mniejszej dawce.

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Weridiana, chyba już ok. Co prawda pcha paluszki do buzi i jęczy jak się gdzieś tam dotknie, ale nie płacze już. Właśnie zjadła kaszkę na śniadanko i dopycha chrupkiem kukurydzianym. W nocy już nic nie podawałam oprócz dentinoxu wieczorem , a spala spokojnie, Tak więc myślę, że już jest ok. Wydaje mi się, ze to była klasyczna trzydniówka,a na to nałożyły się zęby i dlatego tak to przebiegało.

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ciesze sie ze juz lepiej i oby z zabkami lepiej juz poszlo .
    Moja na razie ma cztery jedynki, szly parami. Wklada raczke do buzki wiec cos zaczyna sie znowu dziac. Nocka z przerwa od 2:40 do 5:50 lol nie wiem co jej sie poprzestawialo. Pobawila sie zjadla kaszke kanapeczki troche ibejrzala twirly woos ;-) a my nieprzytomni. Co prawda poszla spac przed 6 ale pobodka o 8:30.
    Zasnela ponownie o 10:30 i jeszcze spi ale przy cycku , teraz jest 11:48.

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek bierze Enterol, to jest specjalny probiotyk na biegunke. I smekte. Niestety to srednio pomaga. Ale ponoc 3 dni sa najgorsze, oby jutro bylo lepiej. Ma humor i niespozyta energie. Dosiega do stolu, co chwile cos sciaga i tam kladzie. Poprawila mu się niesamowicie orientacja, dokladnie wie gdzie byl, ze do kuchni mozna wejsc z dwóch stron. I raczkuje szybciej niz ja chodze.

Dzisiaj jeszcze idziemy na 40stke meza bratowej. Mama zostanie z Tomkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 16:01

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - kciukam za Tomka ! wybaw sie na 40stce .

Jestem pare godzin u mamy i juz miejsca nie moge sobie znaleść , gdzie tam do poludnia do poniedzialku .

Straszna cisza na forum.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend każdy coś porabia, miałam sie uczyć testów ale tak mnie łeb napierdziela ze masakra;/ zaraz trzeba sie zbierac do koscioła zeby jutro nie isc bo jak bedzie padać to nie ma jak z małym na komunie, nie mam ochoty iśc na ta impreze, wprawdzie to syn brata ale z bratową nie utrzymujemy z abardzo kontaktów tak że oooo, bedzie sztywka taka ze ja pierduuu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla solenizantow :)
    Ja miałam ciężka noc bo Lily budziła się często z płaczem tak więc oczy mi się same zamykają. Myślałam że może zdrzemne się razem z nią ale od 2 godzin próbuję ja ululac i nie wychodzi.
    A poza tym pomimo smarowania wysypki na policzkach sterydem nie ma żadnej poprawy. A suche plamy które miała na plecach teraz są cały czas czerwone i widoczne od razu. Trzeba będzie wrócić do dermatologa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy chwilkę zobaczyć na noc muzeów

jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3718 3719 3720 3721 3722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ