X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tomek dalej się męczy. Chciałam z nim wyjść chociaż na chwilę na dwór, ale nie udało się, bo zanim wsadziłam go do wózka kolejny raz kupa zalała body, koszulkę, jeansy... Ogromnie się cieszę, że zaszczepiliśmy go na rota, bo w przeciwnym razie siedzielibyśmy pewnie w szpitalu, bo miałby gorączkę i wymioty. Jak byliśmy w czwartek na IP to przez 40 minut ani kropka z kroplówki mu się nie wchłonęła, wręcz krew się cofała. Nie był w stanie chwili wysiedzieć, gryzł rurkę, szarpał wenflon. Dopiero jak mąż wsadził go w tulę i zasnął, kroplówka poszła. On by rozsadził pokój szpitalu, wylizał łóżko, podłogę i ściany, a ja strzeliłabym sobie w łeb. Mam nadzieję, że jutro będą wyniki badania kału i wyjdzie, że to rota a nic poważniejszego.

Czy tylko ja nie słyszałam piosenki Szpaka i nie wiedziałam nawet, że jest Eurowizja?
    Ja też dopiero wczoraj się dowiedziałam o eurowizji,a piosenki jeszcze nie słyszałam,bo praktycznie wcale tv nie oglądam :-P ale jutro sobie znajdę "na internetach" i posłucham :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymon ma gesty katar, kurde mam nadzieje ze to sie wyleczy i nic sie ztego nie wykluje, niby nie leci ale słychac ze charczy noi jak odciagam to widze ze jest gęsta wydzielina

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Szymon ma gesty katar, kurde mam nadzieje ze to sie wyleczy i nic sie ztego nie wykluje, niby nie leci ale słychac ze charczy noi jak odciagam to widze ze jest gęsta wydzielina
    odciągaj, nawilżaj, inhaluj, dużo więcej zrobić nie możesz. Miejmy nadzieję, ze mu szybko minie.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Julka tez wstala z katarem. Zegnaj Baltyku

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No i Julka tez wstala z katarem. Zegnaj Baltyku
    Hej
    Ale czemu? Kiedy chcecie jechać? Na weekend? Rob jej inhalacje, nwilżaj nosek, odciągaj. Jak nic się nie rozwinie więcej to może do weekendu będzie ok?
    Ja już nie śpię, bo dzieci do szkoły, a ciężko mi się jakoś dzisiaj wstawalo. Muszę się kawy napić.

Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek mamy jechac do rodzicow, a stamtad w sobote do Wladyslawowa. Jak ja pomysle co ostatnio przechodzila z katarem to az mi sie slabo robi na sama mysl.

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    W piatek mamy jechac do rodzicow, a stamtad w sobote do Wladyslawowa. Jak ja pomysle co ostatnio przechodzila z katarem to az mi sie slabo robi na sama mysl.
    niecierpliwa, nie nastawiaj się tak, ale działaj już dzisiaj. Może akurat się uda? Nadmorskie wilgotne powietrze mogłoby jej pomóc. Jeszcze jest troszkę czasu, próbuj :-) i się nie poddawaj głupiemu katarowi!

Paula_071, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    niecierpliwa, nie nastawiaj się tak, ale działaj już dzisiaj. Może akurat się uda? Nadmorskie wilgotne powietrze mogłoby jej pomóc. Jeszcze jest troszkę czasu, próbuj :-) i się nie poddawaj głupiemu katarowi!

Dokładnie, bierz sie za inhalacje i glowa pelna optymizmu!

Pulpecja, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz ja zinhalowalam, ale wiecie czulam, ze tak bedzie'jak maz zaczal smarkac

• Agaata Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Niecierpliwa jeśli Julka będzie mieć tylko katar to ja tym bardziej bym nad morze pojechała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 08:00

niecierpliwa, Pulpecja, Paula_071, Griszanka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam wyniki, to nie rota i adenowirusy, ani Salomonella...

Griszanka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozostaje mi sie tylko modlic, zeby nic sie z tego nie rozwinelo. Wczoraj tez poszlismy na spacer, mial byc krotki bo dosc mocno wialo, a Julka zasnela i jak wrociliSmy to raczki i nozki miala jak lody, no i pewnie to tez sie przyczynilo

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Już mam wyniki, to nie rota i adenowirusy, ani Salomonella...

To co to znaczy??? A jak Tomek dzis??

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Paula, to w takim razie co??
    niecierlpliwa, ja bym przytrzymala ze dwa dni w domu, inhalacje, odciąganie, woda morska i powinno przejść. Moja często ma stopy jak lody, bo okno otwarte, a ona na bosaka na panelach. Nad morzem raz jak poszliśmy popatrzeć na zachód słońca, to pomimo tego, ze miała rajtuzki i legginsy, to nogi zimne były po powrocie. Też myślałam, ze się przeziębi, ale spoko.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z kawą i ciastkiem:)

Paula w takim razie co to?
    Niecierpliwa do weekendu jeszcze sporo czasu, mysle że Julce przejdzie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dobrze, ze to zadna z tych chorob, moze to jakies kolejne zabki mu wychodza i w ten sposo reaguje. Dzisiaj idziesz do pediatry, to pewnie cos zaradzi. A jak Tomus? Troche te kupy przystopowaly, czy nie bardzo?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my sie witamy
    U nas pogoda barowa i zimno
    Paula to co mu w takim razie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla dzieciaczkow.

Skonczylam z Wami pisać w czwartek rano, przyszedł ojciec od lekarza i mówi że musi iść do szpitala na kilka dni.. Zakrzepica. Taki miałam pobyt na Mazurach.

Nocki masakra, nawet nie komentuje. To nie żeby bo ileż mogą wychodzić, 4mce i nic nie widać? Moje cycki już nie wytrzymują.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie panikuj, sam katar to jeszcze nic strasznego a wilgotne morskie powietrze tylko by jej pomoglo. Ja wtedy bym jechala, jeszcze pewnie poszlabhm do pediatry, zeby ktos fachowym okiem spojrzal na dziecko i zbadal, czy na pewno osluchowo jest ok. Ja ze sraczka u Karola jechalam nad morze, ale tez wczesniej bylam sie skonsultowac u lekarza, co ona na ten temat mysli, tym brdziej, ze byl po chorobie.
    A jak nie ma goraczki to ja wychodzilabym z nia na spacery, o ile nie ma wiatru, ktory glowe che urwac, swierze, chlodniejsze powietrze dobrze jej zrobi na ten katarek. Do tego tak jak pisza dziewczyny, inhalacje, woda morska, mozesz podac jej tez nasivin soft i witamine C. No i jak najczesciej wietrz mieszkanie.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

ja dzis koncze przygode pobytu u rodziców, wieczorkiem wracam do siebie. Nastawiłam sie na tragedie a tak całkiem źle nie było ;-) co prawda mama za bardzo mi przy Zosce nie mogła pomóc bo bark ma unieruchomiony ,mój ojciec od dawna jest cieżko chory i tylko leżący, a na dokładkie wziełam jeszcze psa bo po operacji,wiec 5 min spokojnie nie siadłam bo tu z psem , to dziecko które tylko teraz chce samo siadać a zdarzy jej sie upaść ,to pomóc mamie przy najprostszych czynnosciach , spać tez nie mogłam bo miałam do dyspozycji wersalke z dzieckiem a ja jednak nie potrafie z nia spać razem - budziłam sie co godzine , połamana . Żałuje ze nie wziełam łóżeczka turystycznego bo tak to nawet dziecko do niego włożyć i niech tam próbuje sobie siadać i byłby spokój a tak niestety musiałam na zmiane z mama być przy dziecku non stop dyżur, bo jeszcze potrafi upaść na twarz czy na plecy. Mimo tych niedognosci i tego ze jestem niewyspana jak cholera ,to ciesze sie ze byłam , miałam do kogo gębe otworzyć i jakos tak raźniej jak ktoś jest obok .

Paula - trzymam kciuki za Tomka , ciekawa jestem co powie Ci lekarz.

Niecierpliwa- zdrowka dla Julki , oby urlop sie Wam udał i nic wiecej poza katarem z tego nie było.

niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 3721 3722 3723 3724 3725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ