X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Tez wczoraj byłam na komunii, zbieranie dziecka o siebie to jakaś masakra.
    Właśnie uspalam Łucje i sama bym się położyła ale u sąsiadów dalej remont i nie mogę wyjąć małej z nosidła, bo się budzi.
    Miałam tyle rzeczy napisać a nie pamiętam :(

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to w takim razie dalej nic nie wiesz, zobacz co ci powie pediatra ale pewnie przepisze lek na biegunke. oby Tomek szybko wyzdrowial

Iys te nasze plamy to bardziej jak u Agaty takie jakby pomaranczowe byly to na bank alergia poloczona z wrazliwa skora mysle bo te lekarstwa co dawalam pomogly.
    Tak Cetraben to emolient.
    tylko ze ja na wlasna odpowiedzialnosc dawalam zmniejszona dawke syropu na alergie dla dzieci.
    Byc moze to jednak banany bo dosc duzo jadla a podobno wiele dzieci jest na nie uczulone. z tym ze ja ograniczylam i kaszke i banany w tym samym czasie i teraz podaje juz duzo mniej , przez dwa dni np nie dostala banana wcale.
    zobaczymy czy plamy teraz zaczna wychodzic jak tylko smaruje , nie bede jej podawala bananow w tym tygodniu tylko kaszke na mm.

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytalyscie swojego czasu o zabawki , u nas nadal na topie jest szczeniaczek , lubi wszelkie misie i na uwage zasluguje zabawka Rocking rolling Cody firmy Vtech. jest to taka wanka wstanka z melodyjkami i elementami ktore dziecko moze poruszac i co najwazniejsze jest to mis ;-)

Zetka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Już mam wyniki, to nie rota i adenowirusy, ani Salomonella...
    Paula a kiedy macie konsultacje? Jakieś pomysły co to może być?

Zetka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to wirus, tylko inny niż te, na które robiliśmy badania, np. norowirus. Od zębów nie można chyba robić po 10 kup dziennie, gdzie leci z dziecka sama żółta woda, gazometria na granicy i obniżone elektrolity.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymko spi, zjadłam jajecznice, na obiad nie wiem co bo lodówka pusta, ide sie testów pouczyć

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja też mam wiatr w lodówce. A na żadne zakupy czy spacery się nie wybieram wiec nie mam pojęcia co zjemy na obiad. Coś kiepsko się czuje wiec mam to gdzieś

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe u nas to samo :) dobrze, że młody ma słoiczki :) pies ma karmę, a mama ma lenia :)

Pulpecja, Zetka, mamasia lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z braku innych pomysłów zrobiłam rosół :-) mam jeszcze trochę zamrożonych pierogów gdyby ktoś był chętny. Też się nigdzie nie wybieram, może dopiero wieczorem sama, jak mąż z pracy wróci.

Aska87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak pewnie się wybiorę do lekarza. Niby byłam w piątek, ale u innej lekarki i nie rozumiem jej zaleceń. Bo po co mam wracać do bezlaktozowego mleka skoro uważa że to wirus. Wczoraj było lepiej a dziś znowu 2 kupy z samej wody, wypływające ze pieluche. A i tak w tym tygodniu mamy iść na wizytę comiesięczna. Tak marudzi od rana, że nie wiem czy to się wiąże z brzuszkiem czy charakterem

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ogarniam dzis mojego dziecka..... ktoś mu w nocy motorek w dupsku zamontował :) raczkuje jak szalony już nie nadążam....nawet na rączkach dziś jest źle, bo on sobie musi "biegać"
    wczoraj wieczorem byliśmy ponad 2h na termach to myślałam, że może dziś jakiś spokojniejszy będzie, wymęczony, ale gdzie tam

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ja z braku innych pomysłów zrobiłam rosół :-) mam jeszcze trochę zamrożonych pierogów gdyby ktoś był chętny. Też się nigdzie nie wybieram, może dopiero wieczorem sama, jak mąż z pracy wróci.
    a z czym pierogi :) ?

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a z czym pierogi :) ?
    część na pewno z mięsem, ale trochę jest jeszcze ruskich chyba :-)

Aska87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od czwartku mnie nie było ale starałam się być na bieżąco..
    przede wszystkim spóźnione życzenia dla solenizantów! u nas też w sobotę minęło 9 miesięcy więc Patryk miał pierwszą 18 tkę - 9 miesięcy w brzuchu i 9 na świecie:)

Paula kurcze mam nadzieję że już trochę lepiej z Tomkiem, jak sobie przypomnę wirusówki u dzieci mojej kuzynki to było bardzo podobnie, nie nadążali z przebieraniem :( trwało t 2-3 dni ale raz wylądowali w szpitalu bo mały nie chciał pić i strasznie się odwodnił , nie wiem z czego to wynikało ale jej dzieci strasznie często miały takie akcje:( oby u Was jak najszybciej minęło:/

My cały week w gościach, w sb byliśmy u znajomych i była jeszcze 2 innych dzieci, Patryk był zachwycony pokojem starszego kolegi (2 latka) i wogóle oni mają większe mieszanie więc miał gdzie szaleć.. ogólnie jestem z niego bardzo dumna bo wytrzymał od 15.30 do 20 i nawet poszedł na drzemkę, ciocie i wujki go wynosili a ja sobie popijałam kawkę.. oczywiście wśród dziewczyn tematy nr 1 to dzieci.. chyba niestety to będzie już standard.. za tydzień u nas spotkanie więc pewnie będzie wesoło..

Niecierpliwa słuchaj! - jak mężowi jeszcze nie rozkręcił się na maksa katar to szybko do apteki po tabletki Cirrus - wprawdzie to jest lek dedykowany alergikom ale kilku moich znajomych już uratował z kataru w takich kryzysowych sytuacjach.. my przed majówką mieliśmy identyczną sytuację bo mały miał katar i mężowi się zaczynał, wziął 2 tabletki i po katarze - nie wnikam jak to działa ale działa:) może akurat:)
    A katarem u Julki to się nie przejmuj bo jak nie ma gorączki to wręcz byłoby idealnie jakby dużo przebywała na świeżym powietrzu więc Bałtyk jak najbardziej wskazany, no jedyne co to droga pewnie będzie męcząca:/

U nas nocki dalej tragiczne, karmię minimum 3-4 razy i wogóle zauważyłam, że Patryk częściej upomina się ostatnio o cyca.. nie wiem o co chodzi, on wogóle ma taki apetyt, że mnie to przeraża, jak kończy się miseczka z kaszką to potrafi się rozwyć na całego, ja nie wiem jakie porcje są dla niego odpowiednie:/ waży 9350 więc w sumie nie jakoś bardzo dużo, dziś chcę spróbować zrobić mu jakieś mini kanapeczki tzn chlebek, masełko i bieluch ale nie wiem jak sobie poradzi z tym..

A i u nas też wysypka, wczoraj rano to miał całą szyję, brzuch i buzię, pewnie reakcja na coś w jedzeniu tylko za cholerę nie mogę dojść na co.. najpierw jest czerwone i są pryszczyki, potem jest blade ale długo utrzymuje się ta wysypka.. lekarka obstawia któryś z owoców ale chyba muszę wprowadzić jakąś dietę eliminacyjną i podawać wszystko pojedynczo bo totalnie nie wiem od czego.. my smarujemy takim balsamem z La Roche i bardzo ładnie schodzi : http://www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabieg%C3%B3w-piel%C4%99gnacyjnych/Lipikar/Lipikar-Balsam-AP-p11858.aspx
    ostatnio kupiłam w promocji za 19 zł w SupherPharmie, żałuję że nie wzięłam więcej opakowań..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 13:54

Martucha86, niecierpliwa, lys, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Moim zdaniem to wirus, tylko inny niż te, na które robiliśmy badania, np. norowirus. Od zębów nie można chyba robić po 10 kup dziennie, gdzie leci z dziecka sama żółta woda, gazometria na granicy i obniżone elektrolity.

A nie podajesz czegoś na nawodnienie typu orsalit? Jak robi 10 takich kup dziennie to się może odwodnic, a to bardzo niebezpieczne. Kiedy macie wizytę u lekarza?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    część na pewno z mięsem, ale trochę jest jeszcze ruskich chyba :-)
    oj zjadłabym :)

Pulpecja lubi tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    oj zjadłabym :)
    to wpadaj, starczy dla wszystkich ;-)

Aska87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

U nas nocki dalej tragiczne, karmię minimum 3-4 razy i wogóle zauważyłam, że Patryk częściej upomina się ostatnio o cyca.. nie wiem o co chodzi, on wogóle ma taki apetyt, że mnie to przeraża, jak kończy się miseczka z kaszką to potrafi się rozwyć na całego, ja nie wiem jakie porcje są dla niego odpowiednie:/ waży 9350 więc w sumie nie jakoś bardzo dużo, dziś chcę spróbować zrobić mu jakieś mini kanapeczki tzn chlebek, masełko i bieluch ale nie wiem jak sobie poradzi z tym..

Patryki tak mają :) u nas ile by nie zjadł, to jak się skończy jest ryk, że chce więcej :/mnie by zatkało po połowie z tego co on zjada :) a na wadze ostatnio nawet traci

AgaSad lubi tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak mówiłam że nic nowego nie jadł a dostał saszetek Kubusia z truskawka i to po tym chyba ta buzia taka nieudana no dokładnie od soboty wieczór a zjadł w południe

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, truskawki często uczulaja. Mój starszy chyba miał wysypke ale potem wyrósł z tego i zjada teraz truskawki.
    Odebrałam przesyłkę, dziękuję jest super :)

Agata, pisałaś kiedyś ze będziesz szukała szelek 5pkt do krzesła z Ikei. Masz jakieś?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3722 3723 3724 3725 3726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: