X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cud! Maz dawal Tomkowi mm kolo polnocy, a kolejny raz obudzil sie o 4:30, wiec ja spalam ciagiem od 22! Od 13 sierpnia nie wydarzylo sie nic takiego:)) junior wstal o 6, wiec jestem taaaaakaaa wyspana.
    Cos popsula sie pogoda.

Pulpecja, lys, Weridiana, mamasia, Zetka, niecierpliwa, aaaaga lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Wiem też znam takie matki a i rodziców niby super na pokaz też a dziecko przesiaduje głównie u dziadków.

Jesslin no wiesz czasami niestety mimo najszczerszych checi, nie zawsze jestesmy w stanie poswiecic tyle czasu dziecku ile bysmy chcialy. Jak wroce do pracy, to niestety Karol wiekszosc czasu bedzie spedzal z dziadkami, a jak nie bede mial pracy n miejscu to juz w ogole przezzlo 10 godz.poza domem. Pewnie jak bede chciala wyjsc gdzies z mezem, to rowniez dziadkowie beda sie nim opiekowac, mysle, ze wtedy czesciej juz bedziemy sie udzielac towarzysko. Ale czy przez to bede gorsza matka? Spodziewam sie, ze wlasnie niektorzy beda komentowac, ze dziecko ciagle z dziadkami.

Paula_071 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Jesslin no wiesz czasami niestety mimo najszczerszych checi, nie zawsze jestesmy w stanie poswiecic tyle czasu dziecku ile bysmy chcialy. Jak wroce do pracy, to niestety Karol wiekszosc czasu bedzie spedzal z dziadkami, a jak nie bede mial pracy n miejscu to juz w ogole przezzlo 10 godz.poza domem. Pewnie jak bede chciala wyjsc gdzies z mezem, to rowniez dziadkowie beda sie nim opiekowac, mysle, ze wtedy czesciej juz bedziemy sie udzielac towarzysko. Ale czy przez to bede gorsza matka? Spodziewam sie, ze wlasnie niektorzy beda komentowac, ze dziecko ciagle z dziadkami.
    Griszanka, rodzicom też się chwila oddechu należy ;-) żeby mieli zdrowe podejście i cierpliwość. Gorzej, jak ktoś każdy weekend spędza na wyjazdach czy imprezach, a dziecko podrzuca komuś, bo zawadza... myslę, ze jesslin bardziej o takie sytuacje chodziło.
    Ja szczerze mówiąc nie lubię zostawiać dzieci u kogoś. Raz na jakiś czas ok, ale nie za często, po prostu źle się z tym czuję. Ale gdybym musiała iść do pracy, to wolałabym na pewno babcię niż kogoś obcego.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super, brawo dla Tomka. Oby juz mu tak zostalo, bedziem trzymac kciuki.
    Pogoda sie skiepscila, ale jak dla mnie spoko, bo po poludniu czeka nas wycieczka ok 300 km, moze synus sie tak nie upoci w foteliku ;)
    Wracajac do tematu zaparc. Wczoraj Karolek po raz drugi plakal mi przy robieniu kupy i wycisnal z siebie taka twarda grude. Dzisiaj zrobil juz taka normalna plasteline. Jak to u niego takie incydentalne, to nie chcialabym mu podawac zadnych syropkow. Jak mu pomoc? Pije duzo wody, zajada owoce. Mozliwe, ze po chlebie/bulce tak ma?
    Milego dnia.

Paula_071 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, a dodajesz oliwy do posilkow?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja z kawą
    Szymon nie spał od 4 do 6, po zrobieniu kupy stwierdził że nie bedzie spać, cos tez ma ostatnio problem, robi jedna dziennie taka mała zbitą, kupiłam wczoraj deres owoce lata ze sliwki, gruszki, zobaczymy, cos go przytkało

Kurde pogoda sie cos psuje, ja pierdzele a miałamw planach długi spacer do południa

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka myśle ze nie będa gadac, przeciez bedziesz szła do pracy a nie będziesz podrzucac małęgo zeby polezec, a zreszta i to się czasem nalezy:) Zreszta ja sie przestałam przejmowac co gadaja:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski !

ja od 6.00 na nogach , zrobilam jej zupe ,drugie danie, kompot i chcialam sie w spokoju napic kawy poki spala to oczywiscie mleka nie ma . Nic mnie tak nie wkurza jak brak mleka w lodowce ! wieczorem jeszcze bylo , wiec pewnie stary do butelki dossal :( musialam sie napic herbaty za ktora nie przepadam.

Ja mam cale kolana czerwone bo smigam na kolanach za mala, jestem chyba przewrazliwiona bo przeciez jak sie nie przewroci to sie nie nauczy ale te plytki i panele . Wy dajecie na luz ? czy tez za dzieckiem krok w krok na kolanach do asekuracji ? chyba przesadzam... nie sadzilam ze bede taka przewrazliowna matka.

Mala ma teraz drzemke , wiec lece pod prysznic. Ze starym mam ciche dni to go nawet za to mleko nie moge zjebac,bo sie nie odzywam :)

Zetka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka o takie sytuacje mi nie chodzi. Ale znam rodziców co naprawdę nie wiem po co im było dziecko potrzebne. Słyszę teksty że im się też należy od życia a potem będą za starzy. No i się bawią i to w taki sposób że ręce opadają. Co weekend gdzieś jeżdżą we dwójkę. Bo z dzieckiem to nie odpoczynek. W tamtym roku wakacje spędzili sami we dwójkę a dziecko tylko porzucają od jednych dziadków do drugich. Wydaje mi się ze takie dziecko też to odczuwa że jednak nie spędzają z nim czasu. Choć mają czas na sweet focie na fejsa z dzieckiem. Dla mnie jest to przegięcie bo jednak rodzice są ważni dla dziecka. A jak dziecko nie chce wieczorem iść do domu z rodzicami to chyba też nie dobrze a już nie mówię o przypadku w którym dziecko mówi do babci mamo. Smutne to dla mnie:(

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Co na dzien mamy kupujecie? Jadę zaraz do CH i chcę coś kupić dla mojej mamy i teściowej. Może zrobie swój odcisk stopy heheh i dam mamie :D macie jakieś pomysły?

Wirus sobie poszedł od nas dzieki Bogu :) mogę bezpiecznie wyjść na daleki spacerek.

Ona a dywany i puzzle piankowe w domu masz? moja lubi na tym, na panelach troszkę siedzi ale niecierpi płytek i zawsze w progu pokoju woła mnie żeby ją przenieść. Ostatnio ma misje - chcę wejść na kanapę i robi takie figury że padam.

Weridiana, jesslin87, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, no ja bym nie wpadla na to, żeby za dzieckiem na kolanach śmigać. Jak upadnie, to będzie leżeć. Do góry nie poleci ;-)

0na88, Paula_071, Zetka, la_lenka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pomysłu na rpezent.. jak zwykle zreszta..
    Ona brak mleka doprowadza mnie rano do szału! u mnie tatus mleka nie pija wiec jezeli juz to jest to moja wina ze brakuje..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha czyli jestem przewrazliwiona :)

mam te puzle piankowe dwa komplety ale ona na nich z 2 min pobedzie i rusza na parkiet do polek , szafek itd a ja oczywiscie za nia plus pies ktory mysli ze to zabawa i sie wciska pomiedzy mnie a dziecko ;-)

Mialam duzy dywan w salonie to go stary wywiozl na przechowanie tesciom bo strasznie ciezko bylo z niego odkurzyc siersc psa, ale cos czuje ze go zwiezie. ;-)

no ja bez mleka to furii dostaje , caly rytual z kawa , namiastka relaksu poszlaaaa, od razu dzien spieprzony przez to :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez roznicy , parkiet dywan czy plytki nic ja nie powstrzyma ;-) a dodatkowo w kuchni sa miski psa z sucha karma wiec jak jej sie uda chwycic to cala radosc ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mam to samo:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ja też nienawidzę jak nie ma mleka w lodówce ale to najczęściej ja zapominam że się skończyło i nie kupuje :(

No czasem mężowi pisze by kupił jak wraca z pracy a jak nie kupuje to od razu się wraca do sklepu. Mąż mleka nie pije nie ma na kogo zwalić.

Choć raz do jakiejś potrawy używał mleka i mleko mi skończył ja tu sobie kawę zrobilam otwieram lodówkę a mleka nie ma. Rozpłakałam się aż że złości ale mój mąż na płacz reaguje i szybko poleciał do sklepu pod blokiem ;)

Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciekawe jak by smakowala kawa z mm ;-)

Ja tez pije z mlekiem ale moj maz przewaznie z irish cream , jest to tanszy odpowiednik baylays (nie wiem czy dobrze napisalam) taki likier mleczny kupowany w lidlu :-)
    Zawsze sobie dolewa odrobine tego likieru zamiast mleka i powiem wam ze calkiem smaczne :-)

jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, robię sobie płatki na mleku i myślę o Tobie, Bidula bez kawy a ja tu rozporządzam mlekiem

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Cale szczęście dla mnie mleko może nie istnieć :) ja tylko czarna kawa ☕ parzona i bez cukru :)
    U nas tez rczkuje wszędzie,nie straszne mu ani płytki ani panele ani nic :) ostatnio znalazłam go w wc na dywaniku siedział i nie reagował na moje wołanie :)
    Udalo mu się juz również parę razy wstać przy czymś :)
    I nie mowie jeszcze głośno ale chyba idzie drugi ząbek :) lew dolna jedyneczka :)
    Miłego dnia :D

jesslin87, Paula_071, Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej mamuski !

ja od 6.00 na nogach , zrobilam jej zupe ,drugie danie, kompot i chcialam sie w spokoju napic kawy poki spala to oczywiscie mleka nie ma . Nic mnie tak nie wkurza jak brak mleka w lodowce ! wieczorem jeszcze bylo , wiec pewnie stary do butelki dossal :( musialam sie napic herbaty za ktora nie przepadam.

Ja mam cale kolana czerwone bo smigam na kolanach za mala, jestem chyba przewrazliwiona bo przeciez jak sie nie przewroci to sie nie nauczy ale te plytki i panele . Wy dajecie na luz ? czy tez za dzieckiem krok w krok na kolanach do asekuracji ? chyba przesadzam... nie sadzilam ze bede taka przewrazliowna matka.

Mala ma teraz drzemke , wiec lece pod prysznic. Ze starym mam ciche dni to go nawet za to mleko nie moge zjebac,bo sie nie odzywam :)

my też z psem za Patrykiem łazimy, chociaż częściej to młody szuka psa :) większość mieszkania mam zabezpieczone to i tak młody uczy się wstawać i może upaść głową :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
‹‹ 3752 3753 3754 3755 3756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ