X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda poszła na drzemkę... kurde, pogoda taka sobie, ale trzeba jakieś zakupy zrobić, bo jutro wszystko zamknięte :-/
    Miśka raczkuje wszędzie, testuje kolankami każdą powierzchnię ;-) wstaje przy wszystkim, calkiem fajnie trzyma pion, czasami się zapomni, sięga po coś i stoi chwilkę bez trzymania i klap na dupkę. A zębów jak nie było tak nie ma... ja nie wiem kiedy one wyjdą, ani nawet kreseczki nie widać na dziąsłach.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Ona, robię sobie płatki na mleku i myślę o Tobie, Bidula bez kawy a ja tu rozporządzam mlekiem

kopne Cie w dupke ! :)

ja chyba sprobuje z tym MM ... na spacer wybieram sie dopiero kolo 15.00 bo maz pojechal do pracy z wozkiem w bagazniku ;/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, ja na początku jak zaczął wstawać to byłam za nim zawsze krok w krok, a i tak były upadki. Teraz ma trochę więcej wolności, ale generalnie większość dnia za nim biegam. Teraz zaczął kombinować wstawanie na nogi bez podparcia, czyli z podłogi i znowu robi się ciekawie. Natomiast raczkuje tak szybko, robi slalomy pod stołem i krzesłami, wchodzi do pudła z zabawkami, odwraca pudlo i wchodzi na nie żeby sięgnąć po coś z mebli, podciaga się o krzesła, więc nie da się go upilnowac na każdym kroku. Kolana od dawna mnie bardzo bolą.

0na88, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Byłam z mala u lekarza, mojej lekarki oczywiście nie było. Łucja ma okropny katar. Od czwartku ma od 3 dni się pogorszył. Gęsta wydzielina i dużo, trochę kaszle, nie wiem na ile kaszle a kiedy mnie nasladuje. Źle śpi jest niespokojna i rozdrazniona. Gorzej je i jest bardziej hmmm ospala. Lekarz powiedział ze katar nie jest od zębów (tak dodatkowo idzie ząbek). tylko stan zapalny i ze jest też w gardle. Ma lekko podniesiona temperaturę, ale je goraczkuje. No i dostała antybiotyk na 6 dni, a ja nie wiem czy go podać. Pewnie nie Poszłabym z nią do lekarza gdyby nie to ze sama jestem chora i bałam się ze ja zaraze.
    I co byście zrobiły? O inhalacji mogę zapomnieć bo jest jeden ryk i walka.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i u nas hitem jest wchodzenie do brodzika od prysznica i chodzenie tam, stukanie w kabinę, itp. Trzeba zawsze uważać żeby zamknąć łazienkę. W domu prysznic od dawna był super, ale tam mamy w podłodze bez brodzika, u mamy natomiast jest genialnie bo trzeba się dodatkowo w brodzik wgramolic.

Zetka, 0na88 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    kopne Cie w dupke ! :)

ja chyba sprobuje z tym MM ... na spacer wybieram sie dopiero kolo 15.00 bo maz pojechal do pracy z wozkiem w bagazniku ;/
    szkoda, że cycem nie karmisz :P byłabyś samowystarczalna :)

0na88, Zetka, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ile w sumie przysługuje nam ten zasiłek z zusu? rok?

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak macierzyńskiego jest rok

Pulpecja lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na ławce w parku i zjadłam cala chalke:)

Ja chodze za Tomkiem, ale bardziej jestem w tym pomieszczeniu gdzie on niz kolo niego. Tak, zebym go widziala i zabrala go gdy zaczyna lizac kola od wozka. Lazienki mam pozamykane, ma tam bezwgledny zakaz wejścia, za duzo tam chemii i bakterii. Mueszkanie ma 100 metrów wiec nic mu nie bedzie jak nie zwiedzi dwoch łazienek.

Edit. I przewraca sie jak jest spiacy. Dostaje wtedy glupawki, robi przydziady i inne akrobacje przed lustrem w przedpokoju i wtedy czesto zalicza glebę. Mój mąż sie tym bardzo przejmuje, ja mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 13:12

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to jest tak, ze Miśka stara się być zawsze w tym pomieszczeniu co ja... Idę np. na chwilę do pokoju syna, coś zanieść, a ta już za mną lezie.

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na naszych 48m za dużo zwiedzania nie ma zwłaszcza, że wszystkie drzwi zamykam i ma tylko do zwiedzania otwarty salon, przedpokój i teraz jak ciepło to balkon :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my już po spacerku i 1,5 godz drzemce.. młodemu chyba idą kolejne zęby, a tak łudziłam się że będzie jakaś przerwa.. od rana rączki w buzi i jęczenie, przed spaniem dostał paracetamol więc obudził się w lepszym humorku..

Ona mój jest w tym samym pomieszczeniu gdzie ja i już wrzuciłam na luz i nie asekuruję go..tak jak piszesz jak się nie przewróci to się nie nauczy, u nas był etap wywalania jak samodzielnie siadał, w końcu nauczył się łapać równowagę. kiedyś przyjechali teściowie i pół dnia leżeli na podłodze i przytrzymywali go za plecki - "bo się przewróci", pomimo tego że od kilku dni nie zaliczył gleby to na kolejny dzień do południa było 5 upadków.. wydaje mi się, że przez taką asekurację dziecko może tracić czujność, bo zawsze jest ktoś kto złapie, przytrzyma itp.. nie sądzę żeby u nas było to przez przypadek.. u mnie też panele i pomimo że jest mata to oczywiście nigdy nie upadł na nią, tylko głową o podłogę.. podejrzewam że jak zacznie stawać będzie powtórka z rozrywki:/
    Oczywiście co chwilę przenoszę Patryka z jakiś niedozwolonych miejsc jak np zaczyna lizać buty albo lezie sam do kuchni i chce pozrzucać gary z barku ale mamy na pół otwarty salon więc mam go zawsze na oku..
    W przyszłym tygodniu jadę do rodziców i zostaję prawie cały czerwiec - Euro 2016 to nie na moje nerwy! mąż będzie wpadał na weekendy, w domu nie byłam od świąt bo rodzice robili remont więc chętnie sobie posiedzę na wsi i nadrobię życie towarzyskie ze znajomymi:)

0na88, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest taj, że ja nie asekuruje, tylko jestem w tym pomieszczeniu gdzie Misiek. I też jest tak, że wszędzie za mną chodzi :)
    U nas gorąco :)

Aaaaga, strasznie mi przykro. Dobrze ze mąż cały i zdrowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 14:34

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mleko i pije kawe ! swiat od razu jest piękniejszy ;-)

w takim razie po Waszych wpisach daje na luz.

Witaminkab - ja bym pewnie dala antybiotyk , jak jest dodatkowo ten kaszel a i Ty jesteś chora , bałabym się ze się rzuci na plucka . Nie chce Ci nic sugerować bo nie widziałam Lucji i w jakim stopniu to wszystko jest , ale skoro lekarz zapisal to pewnie bym dala.

Paula_071, Migotkaa, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym antybiotykiem to nie wiem sama. Może wizyta domowa jutro? Ciężko powiedzieć.

Lys, ja byłam 2 razy na bioderkach. Drugi raz profilaktycznie. Ale chyba pójdę jeszcze po wakacjach raz.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antybiotyk wg mnie wyrządzi mniejsza krzywdę niż zapalenie oskrzeli czy zapalenie pluc u takiego malucha. Tak jak pisze , nie chce Ci nic sugerować - to tylko moja opinia ( nie podparta żadna wiedza medyczna ;-)).

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona super ze piszesz, właśnie po to pytalam. Wiadomo, że podejmę decyzję sama, ale interesuje mnie wasze zdanie. Wiec dziękuję :)
    Zetka jutro wizyta domowa odpada, bo święto i jak będzie gdziekolwiek jakiś lekarz w tym mieście dyzurujacy to mi do dziecka nie obłożenie chorego nie przyjedzie . Minusy małej miejscowości. A moja lekarka i tak będzie teraz dwa tyg na urlopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 15:13

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka ja też bym chyba dala ten antybiotyk.

witaminkab lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka, faktycznie zapomniałam że święto. To ha bym chyba w takim razie podała.

witaminkab lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślę, że dam.
    Właśnie udało się i padla. Chyba położę się z nią.
    Co do bioderek my miałyśmy w szpitalu i potem 2 albo 3 razy mimo że za każdym było ok. Więcej nie mamy już kontroli

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 3753 3754 3755 3756 3757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ