X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ja się dziś zagapiłam przy robieniu zupy , robiłam ogorkowa i zazwyczaj odlewam przed zabielaniem smietana do osobnego garnuszka i jej zabielam jogurtem naturalnym a tu dupa , zapomniałam. Myslicie ze mogę dac jej zupe z 12% smietana ? ;/

yyy nie wiem, ale chyba jak raz dasz to się nic nie stanie

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrociłam.
    Ledwo żyję.
    Aśka, kupiliśmy taki: http://allegro.pl/edukacyjny-stoliczek-stolik-tima-jezyk-polski-hit-i6198335075.html

Ona, ja to bym po prostu mniej samej zupy zabielonej, a więcej tego gęstego dała, rozgniotła i już. Trochę tam tej śmietany też będzie, ale mniej chyba już.
    Lys, jak kot jest czysty, mieszka z wami to dlaczego niehigieniczne? Ja bym dala na jakiś wydzielony kawałek blatu i już.

Aska87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja bo jak mój kot je to chlapie jedzeniem, tak że zawsze wokół misek muszę sprzatać co chwilę. Sucha karma się sypie, a mokra właśnie tak chlapie jakoś. Nie wiem, czy cokolwiek zrozumiałaś, heheheh dziś jestem mistrzem retoryki ;)

Pulpecja lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Pulpecja bo jak mój kot je to chlapie jedzeniem, tak że zawsze wokół misek muszę sprzatać co chwilę. Sucha karma się sypie, a mokra właśnie tak chlapie jakoś. Nie wiem, czy cokolwiek zrozumiałaś, heheheh dziś jestem mistrzem retoryki ;)
    To ja bym polożyla jakąś mate antypoślizgową, na to wiekszą tackę czy coś takiegoz podniesionymi lekko brzegami (np. takie jak w knajpach typu mac czy ikea), a do tego dopiero miskę. Kot mialby dojście, a jakby chlapał to do tacy.

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    To ja bym polożyla jakąś mate antypoślizgową, na to wiekszą tackę czy coś takiegoz podniesionymi lekko brzegami (np. takie jak w knajpach typu mac czy ikea), a do tego dopiero miskę. Kot mialby dojście, a jakby chlapał to do tacy.
    poza tym, to tylko konserwa ;-)

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko, zamiast wyedytować posta to sama siebie cytuję, brawo ja!!!

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, wczoraj Tomek rzucil się wcziraj na moje pierogi ruskie. Zjadl 3,5 właśnie ze smietana i awanturowal sie, ze malo, chociaz godzine wczesniej zjadl obiad.

0na88, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja daje czasami zupe ze smietana. Dzis dawalam sloiczek, szpinak z ziemniakami i smietana i to po'4 miesiacu byl

0na88 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziec spi, maz chrapie, a ja leze na tapczanie, patrze na morze obzeram sie nutella i tak mysle i doszlam do wniosku, ze o wiele bardziej umeczylam sie na urlopie jak bylam w ciazy. Zeby tak jeszcze mozna sie bylo teleportowac i uniknactdlugich podrozy to byloby cudownie, bo jest to cholernie meczace i stresujace dla mnie

AgaSad, Pulpecja, Pulpecja, Zetka, jesslin87, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    poza tym, to tylko konserwa ;-)
    mi sie przypomniało jak ktoś ze znajomych opowiadał jak był zagranica i nie znał jezyka, i zajadał sie konserwami dla psa haha, ponoc były przepyszne

niecierpliwa, Aska87, Pulpecja, magda sz, 0na88, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopaki drzemią, siadam do testów a potem jedziemy do mojej mamy:)

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza.... wszystkie świętują

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki nasze pierwsze święta, w prawdzie rok temu były ale teraz są już takie na serio :) nie mogę się doczekać jak będze mi mówiła wierszyki i robiła laurki :) nie ma tak że z dzieckiem osiąga się apogeum szczęścia, z każdym dniem te apogeum osiąga nowy rekord :)

Maja dzis była marudą totalną, przez to że wczoraj nie spała od 12 do 23 i w nocy też nie pospała dobrze więc była zmęczona. Od 13 do 18 byliśmy na starym mieście i przy fontannach ale dała nam popalić...

Mam do Was pytanie czy Wasze dzieci też tak się szczerzą? Ciężko mi wytłumaczyć słowami ale chodzi o to że napina dolną szczękę i otwiera buzię, fotkę ciężko zrobić, ewentualnie sama sobie zrobie i wstawie to pokażę o co chodzi. Robi tak od wczoraj wieczorem i wygląda jak baba jaga heheh. Mam nadzieje że to przejdzie.

jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego drogie Mamuśki :)

Pulpecja, jesslin87, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk z okazji Dnia Matki zaczął bić mi brawo

Pulpecja, lys, niecierpliwa, 0na88, Zetka, jesslin87, Paula_071, witaminkab, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam pojęcia Magda o jakie szczerzenie Ci chodzi, więc chyba Lily nie robi nic takiego.

Ja z okazji dnia matki liczyłam na jakieś mama, tata, baba, gaga czy cokolwiek w tym stylu, no ale niestety. Za to cały dzień darła się pokazując swoje niezadowolenie i humorki :)

Poza tym przywaliłam z impetem najmniejszym palcem od stopy w kant od drzwi. Palec spuchł w 5 sekund, pod skórą zebrała się krew i boli. Taka sierota ze mnie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys to lepiej idź na rtg bo ja w raki sposób złamałam palca wieje lat temu, mialam mega krwiaka ale nic z tym nie zrobiłam, palec krzywo się zrósł i przez to mam mega problemy z doborem butów i wogole boli mnie jak długo chodzę.. o wszystkim dowiedziałam się przy rtg stopy przy okazji innej kontuzji ale trzeba by było na nowo łamać i składać wiec dziękuję..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z AgaSad, idź Lys lepiej to sprawdź.
    Magda, ja też nie bardzo wiem o jakie szczerzenie chodzi ;-)
    dzisiaj spotkaliśmy się z kilkoma osobami z rodziny męża i pytam kogośtam o dziecko kuzynki - młodsza jakieś 1,5 miesiąca od mojej, ur gdzieś w polowie września czy jakoś tak. Pytam czy zaczyna może raczkować, wstawać, jak tam w ogóle. I co slysze? Nie, nie, ona w chodziku zasuwa,żebyś zobaczyła jak szybko, tak sobie fajnie radzi... powiedziałam tylko, ze chyba są nienormalni.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale którego palca złamałaś? Bo ja sobie rozwaliłam najmniejszego malca od stopy, więc nawet jakby był złamany to chyba nic się z tym nie robi?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, ja to się czasem zastanawiam, czy tego typu ludzie to czasem się czymś interesują, czytają, dowiadują, czy wszystko robią na swoje wyczucie... Tyle się mówi o szkodliwości tego sprzętu, zastanawiam się jak to możliwe żeby mieć dziecko i o tym nie wiedzieć :/

Ja natomiast się zastanawiam czy ludzie są normalni z tym ubieraniem dzieci. W Warszawie jednak nie widać tego aż tak bardzo, a tutaj na prowincji jest jakaś MASAKRA. Dzisiaj upał, idę z Hubertem w wózku, on ubrany w spodenki za kolano i koszulkę z krókim rękawem, gołe stopy, czapkę z daszkiem zdjął... Obok mnie ludzie przechodzą z dzieckiem może miesiąc młodszym - skarpety, buty, dżinsowe, długie spodnie, sweter, pod szyją położona pielucha na wypadek ulania i obowiązkowa czapka na głowie... Sami ubrani stosownie do temperatury, a dziecko jak na jesień. To jest szaleństwo jakieś, przecież takie dziecko cierpi z przegrzania, wydaje mi się, że dzieci mają taką samą termoregulację jak dorośli, więc po cholerę zakładać im czapki w 26 stopni ciepła? Obłęd jakiś.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3757 3758 3759 3760 3761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ