X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ja się dziś zagapiłam przy robieniu zupy , robiłam ogorkowa i zazwyczaj odlewam przed zabielaniem smietana do osobnego garnuszka i jej zabielam jogurtem naturalnym a tu dupa , zapomniałam. Myslicie ze mogę dac jej zupe z 12% smietana ? ;/

yyy nie wiem, ale chyba jak raz dasz to się nic nie stanie

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrociłam.
    Ledwo żyję.
    Aśka, kupiliśmy taki: http://allegro.pl/edukacyjny-stoliczek-stolik-tima-jezyk-polski-hit-i6198335075.html

Ona, ja to bym po prostu mniej samej zupy zabielonej, a więcej tego gęstego dała, rozgniotła i już. Trochę tam tej śmietany też będzie, ale mniej chyba już.
    Lys, jak kot jest czysty, mieszka z wami to dlaczego niehigieniczne? Ja bym dala na jakiś wydzielony kawałek blatu i już.

Aska87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja bo jak mój kot je to chlapie jedzeniem, tak że zawsze wokół misek muszę sprzatać co chwilę. Sucha karma się sypie, a mokra właśnie tak chlapie jakoś. Nie wiem, czy cokolwiek zrozumiałaś, heheheh dziś jestem mistrzem retoryki ;)

Pulpecja lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Pulpecja bo jak mój kot je to chlapie jedzeniem, tak że zawsze wokół misek muszę sprzatać co chwilę. Sucha karma się sypie, a mokra właśnie tak chlapie jakoś. Nie wiem, czy cokolwiek zrozumiałaś, heheheh dziś jestem mistrzem retoryki ;)
    To ja bym polożyla jakąś mate antypoślizgową, na to wiekszą tackę czy coś takiegoz podniesionymi lekko brzegami (np. takie jak w knajpach typu mac czy ikea), a do tego dopiero miskę. Kot mialby dojście, a jakby chlapał to do tacy.

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    To ja bym polożyla jakąś mate antypoślizgową, na to wiekszą tackę czy coś takiegoz podniesionymi lekko brzegami (np. takie jak w knajpach typu mac czy ikea), a do tego dopiero miskę. Kot mialby dojście, a jakby chlapał to do tacy.
    poza tym, to tylko konserwa ;-)

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko, zamiast wyedytować posta to sama siebie cytuję, brawo ja!!!

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, wczoraj Tomek rzucil się wcziraj na moje pierogi ruskie. Zjadl 3,5 właśnie ze smietana i awanturowal sie, ze malo, chociaz godzine wczesniej zjadl obiad.

0na88, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja daje czasami zupe ze smietana. Dzis dawalam sloiczek, szpinak z ziemniakami i smietana i to po'4 miesiacu byl

0na88 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziec spi, maz chrapie, a ja leze na tapczanie, patrze na morze obzeram sie nutella i tak mysle i doszlam do wniosku, ze o wiele bardziej umeczylam sie na urlopie jak bylam w ciazy. Zeby tak jeszcze mozna sie bylo teleportowac i uniknactdlugich podrozy to byloby cudownie, bo jest to cholernie meczace i stresujace dla mnie

AgaSad, Pulpecja, Pulpecja, Zetka, jesslin87, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    poza tym, to tylko konserwa ;-)
    mi sie przypomniało jak ktoś ze znajomych opowiadał jak był zagranica i nie znał jezyka, i zajadał sie konserwami dla psa haha, ponoc były przepyszne

niecierpliwa, Aska87, Pulpecja, magda sz, 0na88, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopaki drzemią, siadam do testów a potem jedziemy do mojej mamy:)

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza.... wszystkie świętują

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki nasze pierwsze święta, w prawdzie rok temu były ale teraz są już takie na serio :) nie mogę się doczekać jak będze mi mówiła wierszyki i robiła laurki :) nie ma tak że z dzieckiem osiąga się apogeum szczęścia, z każdym dniem te apogeum osiąga nowy rekord :)

Maja dzis była marudą totalną, przez to że wczoraj nie spała od 12 do 23 i w nocy też nie pospała dobrze więc była zmęczona. Od 13 do 18 byliśmy na starym mieście i przy fontannach ale dała nam popalić...

Mam do Was pytanie czy Wasze dzieci też tak się szczerzą? Ciężko mi wytłumaczyć słowami ale chodzi o to że napina dolną szczękę i otwiera buzię, fotkę ciężko zrobić, ewentualnie sama sobie zrobie i wstawie to pokażę o co chodzi. Robi tak od wczoraj wieczorem i wygląda jak baba jaga heheh. Mam nadzieje że to przejdzie.

jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego drogie Mamuśki :)

Pulpecja, jesslin87, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk z okazji Dnia Matki zaczął bić mi brawo

Pulpecja, lys, niecierpliwa, 0na88, Zetka, jesslin87, Paula_071, witaminkab, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam pojęcia Magda o jakie szczerzenie Ci chodzi, więc chyba Lily nie robi nic takiego.

Ja z okazji dnia matki liczyłam na jakieś mama, tata, baba, gaga czy cokolwiek w tym stylu, no ale niestety. Za to cały dzień darła się pokazując swoje niezadowolenie i humorki :)

Poza tym przywaliłam z impetem najmniejszym palcem od stopy w kant od drzwi. Palec spuchł w 5 sekund, pod skórą zebrała się krew i boli. Taka sierota ze mnie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys to lepiej idź na rtg bo ja w raki sposób złamałam palca wieje lat temu, mialam mega krwiaka ale nic z tym nie zrobiłam, palec krzywo się zrósł i przez to mam mega problemy z doborem butów i wogole boli mnie jak długo chodzę.. o wszystkim dowiedziałam się przy rtg stopy przy okazji innej kontuzji ale trzeba by było na nowo łamać i składać wiec dziękuję..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z AgaSad, idź Lys lepiej to sprawdź.
    Magda, ja też nie bardzo wiem o jakie szczerzenie chodzi ;-)
    dzisiaj spotkaliśmy się z kilkoma osobami z rodziny męża i pytam kogośtam o dziecko kuzynki - młodsza jakieś 1,5 miesiąca od mojej, ur gdzieś w polowie września czy jakoś tak. Pytam czy zaczyna może raczkować, wstawać, jak tam w ogóle. I co slysze? Nie, nie, ona w chodziku zasuwa,żebyś zobaczyła jak szybko, tak sobie fajnie radzi... powiedziałam tylko, ze chyba są nienormalni.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale którego palca złamałaś? Bo ja sobie rozwaliłam najmniejszego malca od stopy, więc nawet jakby był złamany to chyba nic się z tym nie robi?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, ja to się czasem zastanawiam, czy tego typu ludzie to czasem się czymś interesują, czytają, dowiadują, czy wszystko robią na swoje wyczucie... Tyle się mówi o szkodliwości tego sprzętu, zastanawiam się jak to możliwe żeby mieć dziecko i o tym nie wiedzieć :/

Ja natomiast się zastanawiam czy ludzie są normalni z tym ubieraniem dzieci. W Warszawie jednak nie widać tego aż tak bardzo, a tutaj na prowincji jest jakaś MASAKRA. Dzisiaj upał, idę z Hubertem w wózku, on ubrany w spodenki za kolano i koszulkę z krókim rękawem, gołe stopy, czapkę z daszkiem zdjął... Obok mnie ludzie przechodzą z dzieckiem może miesiąc młodszym - skarpety, buty, dżinsowe, długie spodnie, sweter, pod szyją położona pielucha na wypadek ulania i obowiązkowa czapka na głowie... Sami ubrani stosownie do temperatury, a dziecko jak na jesień. To jest szaleństwo jakieś, przecież takie dziecko cierpi z przegrzania, wydaje mi się, że dzieci mają taką samą termoregulację jak dorośli, więc po cholerę zakładać im czapki w 26 stopni ciepła? Obłęd jakiś.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3757 3758 3759 3760 3761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ