X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ubieraniem to masakra to prawda. Ostatnio mój w rampersie z krótkim i nogawki krótkie bez skarpet, a laska z młodszym spodnie, skarpety, Bluzka, gruba bluza z założonym kapturem i czapka. Szok. Sama na krotki.

Ja zakładam czasami cieniutka czapkę z uszkami jak mocno wieje i wiatr zimny. Wczoraj mimo upału, pierwszy raz usiadłam na ławce i spal z godzinkę ale wiało i miał gesia skórkę, to przykrylam nóżki tetra. No ale ta czapeczke miał. Boje się o te uszy, ona taka typowo letnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 22:11

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, no tez się zastanawiam co nimi kieruje. Obydwoje wyksztalceni, jedno dziecko wyczekane, bo długo mieli problemy...dla mnie głupota totalna, po co?

Codo ubierania... hmm ja wczoraj idę z młodą, ona letnie spodenki 3/4, t-shirt i opaskę, w każdym razie ciepło było, czasami zawiał wiaterek, w cieniu trochę chłodno, ale też bez przesady. Widzialam co najmniej dwoje dzieci takich jeszcze w gondoli - pod grubym kocem. Nie wiem jka były ubrane, ale w sumie to mało istotne, bo pod takim kocem to nawet nago byłoby im gorąco.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, no jak na ławce i wieje, to ok, ale w wózku z postawioną budą, to nawet jak trochę zawiewa, to dziecku raczej i tak gorąco.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziki, temat rzeka. Masakra.

U mnie ciągle gada mama, jest maniakiem cyca. Męczące. Od kilku dni nie chce jeść tylko chce wylazic z krzesła i ciągnie mnie za bluzkę i chce cyca. Masakra.
    Dziś mu bardzo posmakowało ta pianka co Niecierpliwa podawała, z tym ze ja zrobiłam nie na mm i kleiki tylko na kaszce. (mix kaszka i banan tylko ubita w malakserze taka puszysta fajna).

niecierpliwa lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wiało dzisiaj, ale Hubert nie dał sobie nawet czapki z daszkiem założyć, więc nie wiem co z tego wyjdzie, mam nadzieję, że uszu nie przeziębił, bo wszystko z głowy zdejmował, a siedział dwie godziny na kocu - a właściwie to na trawie też, bo śmigał po całym ogródku.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę ponad tydzień i wraca mój mąż. Jutro ma ostatni dzień szkolenia. W sobotę lecą na 5 dni do Tokio, później wracają do Hongkongu na dwa dni, a później już domek :-) Nie mogę się doczekać, chce mi się do domu i do naszej codzienności :-) Ja już odwykłam od mieszkania z mamą tyle czasu :-P

Pulpecja, Zetka, lys, jesslin87, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złamałam najmniejszego w prawej stopie.. wiesz ja się nie znam na tym co można z tym zrobić ale pewnie jakieś usztywnienie czy gips na stopę..ja normalnie chodziłam i palec mam strasznie krzywy, widać gołym okiem ze tam jest jakaś masakra

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, no w najgorszym razie zapalenie ucha... ale też bez przesady, żeby od każdego wiatru od razu zapalenie było... jakoś starsze dzieci bez czapek chodzą i nic im się nie zapala ;-)

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile w tym prawdy ale zapalenie ucha to najczęściej z infekcji górnych dróg oddechowych się bierze. Ale ja tez właśnie zawsze się boję o te uszy. Bardziej o zatoki. Swego czasu u mnie byle wiatr i ja zaraz zatoki chore miałam.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżymy z moim synem, karuzela gra, on przytulny, czego chcieć więcej..

Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde tak piszecie o tych czapkach to chyba muszę jakąś zakupić.... my mamy tylko opaski od niecierpliwej, ale one już chyba za grube .... a tak jak ciepło to bez niczego chodzimy, ale jak piszecie że trzeba no to trzeba kupić :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    kurde tak piszecie o tych czapkach to chyba muszę jakąś zakupić.... my mamy tylko opaski od niecierpliwej, ale one już chyba za grube .... a tak jak ciepło to bez niczego chodzimy, ale jak piszecie że trzeba no to trzeba kupić :)

Nie, nie piszemy że trzeba :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    jakąś fajną z daszkiem na słońce :-)

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska ja czapkę tylko z daszkiem zakładam, ale Hubert zdejmuje więc najczęściej z gołą głową.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Złamałam najmniejszego w prawej stopie.. wiesz ja się nie znam na tym co można z tym zrobić ale pewnie jakieś usztywnienie czy gips na stopę..ja normalnie chodziłam i palec mam strasznie krzywy, widać gołym okiem ze tam jest jakaś masakra

Mąz mi mówił, że z tym nic się nie robi, ewentualnie można obandażować jakoś specjalnie, ale nie wnikałam w szczególy. No nic, zobaczę jak będzie jutro i pomyslimy. Dzięki za info.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki cieniutko kaszkiecik i czapkę z daszkiem,i to zakładamy,a często też bez niczego,
    Co do ubierania to Kurde jakaś masakra, ja idę z moim dzieckiem w krótkich spodenkach,krótka koszulka a idą mamy z dzieciakami które chodzą i one dres i kurtka,no luduuu, ja jestem zdania ze skoro mi jest ciepło to mojemu dziecku również
    Od jakiegoś czasu w domu tylko samo body krótki rękaw

A co do chodzikow to ostatnio sąsiadka mi mówi że jej syn (7 miesiecy ) chce chodzić więc prowadzą go pod paszki, nie siedzi sam ale w chodziku smiga,nie mogę tego słuchać bo nóż mi sie w kieszeni otwiera,nie będę jej pouczać bo ma starsze dziecko, dziewczynka 6 lat, a jak słyszę jak ona go ubiera w domu ; body, spiochy, spodnie adresowe i bluzka długi rękaw to jakoś mnie nie dziwi ze on ciągle chory,ona twierdzi że 2 piętra niżej jest tak zimno.. dobra może chłodniej, na body długi rękaw ale bez jaj tyle warstw

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mamuśki nasze pierwsze święta, w prawdzie rok temu były ale teraz są już takie na serio :) nie mogę się doczekać jak będze mi mówiła wierszyki i robiła laurki :) nie ma tak że z dzieckiem osiąga się apogeum szczęścia, z każdym dniem te apogeum osiąga nowy rekord :)

Maja dzis była marudą totalną, przez to że wczoraj nie spała od 12 do 23 i w nocy też nie pospała dobrze więc była zmęczona. Od 13 do 18 byliśmy na starym mieście i przy fontannach ale dała nam popalić...

Mam do Was pytanie czy Wasze dzieci też tak się szczerzą? Ciężko mi wytłumaczyć słowami ale chodzi o to że napina dolną szczękę i otwiera buzię, fotkę ciężko zrobić, ewentualnie sama sobie zrobie i wstawie to pokażę o co chodzi. Robi tak od wczoraj wieczorem i wygląda jak baba jaga heheh. Mam nadzieje że to przejdzie.

A wygląda przy tym jak małpka? Bo Maks tak robi wlasnie.

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Chodziki, temat rzeka. Masakra.

U mnie ciągle gada mama, jest maniakiem cyca. Męczące. Od kilku dni nie chce jeść tylko chce wylazic z krzesła i ciągnie mnie za bluzkę i chce cyca. Masakra.
    Dziś mu bardzo posmakowało ta pianka co Niecierpliwa podawała, z tym ze ja zrobiłam nie na mm i kleiki tylko na kaszce. (mix kaszka i banan tylko ubita w malakserze taka puszysta fajna).

Zetka podasz przepis na tą piankę?

74diqps6a69lyc94.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Mąz mi mówił, że z tym nic się nie robi, ewentualnie można obandażować jakoś specjalnie, ale nie wnikałam w szczególy. No nic, zobaczę jak będzie jutro i pomyslimy. Dzięki za info.

a widzisz, to może faktycznie nic się z tym nie robi ale u mnie skończyło się tak a nie inaczej..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Zetka podasz przepis na tą piankę?

Tu skopiowane z fb

120ml mm, polbanana i wg przepisu 7 lyzek kleiki i wszystko miksujemy blenderm na taka pianke puszysta

Ja zrobiłam bez kleiku i mm tylko na kaszce. Wszystko zmiksować.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3758 3759 3760 3761 3762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ