Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Tu skopiowane z fb

120ml mm, polbanana i wg przepisu 7 lyzek kleiki i wszystko miksujemy blenderm na taka pianke puszysta

Ja zrobiłam bez kleiku i mm tylko na kaszce. Wszystko zmiksować.

Dzięki :)

74diqps6a69lyc94.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę też kupić jakąś czapkę z daszkiem, mój ma tylko taki kapelusik, w którym wygląda trochę jak dziewczynka:)
    Ja mam wiecznie dylemat jak ubrać młodego, jak jest ciepło to też ma krótki rękaw ale jak wieje to już sama nie wiem czy trzeba coś zakładać czy nie.. my najczęściej w opasce albo w tym kapelusiku, muszę wybrać się na zakupy i nakupić rampersów, w niedzielę ma być 30 st..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    delektuję się spokojnym porankiem :-) kawka, śniadanko i śpiące dzieci. Lubię to!
    Miłego dnia.

Weridiana, Migotkaa, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry , emma nie spala od 2 do 5 , teraz spi a ja nie wiem czy sie klasc czy z mezem kawe wypic bo sie szykuje do pracy. Na dzien matki dostalam potrawke z makaronem ktora laura zrobila w szkole , calkiem smaczna z chili :-)

Co do ubierania to pamietam ze w irlandii jaj dziecko miali czapke to bylo wiadomo ze polka idzie ;-)
    Generalnie nawet lekarze robili sobie zarty ze polacy ubieraja dzieci zbyt grubo ale zaraz dodawali bo u was takie mrozy ..... (no nie zawsze ;-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Dzien dobry , emma nie spala od 2 do 5 , teraz spi a ja nie wiem czy sie klasc czy z mezem kawe wypic bo sie szykuje do pracy. Na dzien matki dostalam potrawke z makaronem ktora laura zrobila w szkole , calkiem smaczna z chili :-)

Co do ubierania to pamietam ze w irlandii jaj dziecko miali czapke to bylo wiadomo ze polka idzie ;-)
    Generalnie nawet lekarze robili sobie zarty ze polacy ubieraja dzieci zbyt grubo ale zaraz dodawali bo u was takie mrozy ..... (no nie zawsze ;-)

Czyli moje dziecko z gołą głową nie byłoby jakimś ewenementem w Irlandii? Uff :-)

Ja teraz mam jakiś wewnętrzny opór, żeby Młodemu zawalić czapkę na głowę, bo nawet nie umiem pomyśleć, co ja bym teraz w czapce czuła... U nas jak zawiewało teraz, to też mieliśmy krótki rękaw, bo mimo wiatru to i tak była okropna patelnia. Ja się ubieram dość cienko, nie lubię zbyt dużo mieć na sobie, mój mąż tak samo, dlatego Hubert raczej pójdzie w nasze ślady. Ale jak teściowie to przeżyją to ja nie wiem. Oni mi w kwietniu sugerowali, żeby Hubert w domu w rękawiczkach chpodził, bo ma rączki zimne. To jest dopiero paranoja - pewnie powinien jeszcze w niedrapkach śmigać :-P

Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, no i czemu rękawiczek dziecku nie zakładasz???
    My raczej też nie jesteśmy ciepłolubni, moje dzieci wiecznie porozbierane, w domu wszyscy na boso, niektórzy przeżyć nie mogą ;-) ale przynajmniej nie chorują jak niektóre.

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tgm zapaleniem ucha u dzieci to tak jak piszecie najczesciej od infekcji gornych drig oddechowych albo od karmienia na lezaco, bo tam moze mleko splywac czy cos. W kazdym razie dzieci maja bardzo szeroka przetoke i takie rzeczy moga sie dziac, od samego wiatru w mniejszym stopniu.
    Ja tam jakas maniaczka ubierania nie jestem, ale sadze, ze od cienkiej czapeczki jakos mocno sie nie upoci. Maluchy sa wrazliwsze od nas i balabym sie, ze za mocno mu w glowe przygrzeje. Pamietam jak moja mam dostala udaru slonecznego, a siedzialysmy pod parasolami, byl maly przeswit i akurat jej grzalo w glowe, wystarczylo niewiele ponad pol godziny, a to jednak dorosla osoba.
    Mlody najczesciej chodzi w takkej cieniusiej czapce z daszkiem, czasamk w takiej letniej, podobnej do tego co pokazala zetka na fb.

Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką cienką z daszkiem to i my zakładamy na głowę, żeby słońce nie świeciło za bardzo. Mam też taką z ochroną UV na podwórko, ale ją ściąga od ręki. Pulpecja, my też na boso w domu chodzimy, ewentualnie w skarpetkach, kapcie to raczej nie dla nas są ;-) Po trawie teraz ja i Młody śmigamy boso, bez skarpetek - ciepło jest, a Młody ma nowe doznania :-)

Weridiana, Pulpecja lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka zgadzam sie ze jakas cieniutka przewiewna czapeczka lub kapelusik to dobra rzecz.
    Agaata w Irlandii z kolei, z reszta w uk tez przesadzaja w druga strone tzn w bardzo zimne dni lub gdy jest taki przenikliwy wiatr nie naloza dziecku nic lub smiga w golych nogach itd . my mam na mysli Polacy mamy tendencje do przegrzewania dzieci (oczywiscie nie wszyscy) . ja juz troche wyluzowalam czym przyprawiam moja mame czasem o zawal , ze kocykiem nie okryje cieplejszym itd ;-)

Jasmine jak malutka ? trzymacie sie?

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak puściłam Tomka na trawe w ogródku rodzicow to pierwszy raz widzialam oburzenie na jego twarzy. Ewidentnie nie pidobala mu sie swiezo scieta trawa ktora go smyrala po stopach i dloniach. Dwa dni pozniej było lepiej:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama na szczęście nie ma hopla na tym punkcie, zresztą często zwraca matkom uwagę, że przegrzewają dzieci - czasem mi powie, że jej się wydaje, że chłodno, ale to jak już faktycznie tak może być.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ja po trawie to się zawsze boję, że na jakiegoś owada nadepnę.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ostatnio jak puściłam Tomka na trawe w ogródku rodzicow to pierwszy raz widzialam oburzenie na jego twarzy. Ewidentnie nie pidobala mu sie swiezo scieta trawa ktora go smyrala po stopach i dloniach. Dwa dni pozniej było lepiej:)

My chodzimy na trawę od powrotu znad morza, czyli od połowy kwietnia i na początku też było wielkie oburzenie, ale dość szybko przeszło. Teraz raczkuje po trawie z bosymi stopami i jest bardzo szczęśliwy.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Agata, ja po trawie to się zawsze boję, że na jakiegoś owada nadepnę.

No to patrzę pod nogi :-D W ogródku trawa krótka, małe ryzyko, chyba, ze kleszcz, ale to się nie da uniknąć nawet w butach niestety.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    No to patrzę pod nogi :-D W ogródku trawa krótka, małe ryzyko, chyba, ze kleszcz, ale to się nie da uniknąć nawet w butach niestety.
    wiesz, ja mam taką małą owadofobię ;-) boję się jakiejś półżywej osy czy czegoś albo pająka bleee

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    wiesz, ja mam taką małą owadofobię ;-) boję się jakiejś półżywej osy czy czegoś albo pająka bleee

To ja jestem bardziej Cejrowski hehe ;-) A tak poważnie, to wiadomo, ze w parku nie chodzę boso, ale w ogróku pod domem często, bo nie chce mi sie butów zakładać za każdym razem jak z domu wychodzę albo z koca schodzę do domu.

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja z kawa:)
    Czuje ze bedzie ciepło, kuzwa o 11 mam jazde, 4 godziny w aucie bo jezdzimy we dwójkę, każdy 2h, najlepsze jest to że w aucie nie ma klimy (chyba albo skzoda im właczyc), zbiorę się wczesniej i przed 10 zaprowadze Szymona wózkiem do mamy

Ja uwielbiam boso to zawsze mąż i tesciowie czemu boso, a ja uwielbiam po zimnych płytkach chodzić, wtedy mi stopy odpoczywaja

Kurde już widze w zagłebieniach na rączkach i pod kolankami czerwone u Szymona, a ciepło dopiero się zaczeło..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa umiejetnosc Szymona: siedzi, z siedzenia na brzuch, na czworaka i z czworaka siada, zaskakuje mnie moje dziecko z dnia na dzień:)

0na88, lys, Paula_071, Zetka, jesslin87, witaminkab, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyruszyliśmy :-) z lekkim poślizgiem (ok. 1,5h),a obladowani jak turecki tabor :-) dziec po małej histerii (ze zmęczenia) śpi - oby jak najdłużej :-) plan jest na postój w okolicach Żywca,a później już Węgry :-)

magda sz, Paula_071, Zetka, niecierpliwa, Martucha86, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine jak operacja? Jak się czujecie?

bzkxskf.png
‹‹ 3759 3760 3761 3762 3763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ