X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Tu skopiowane z fb

120ml mm, polbanana i wg przepisu 7 lyzek kleiki i wszystko miksujemy blenderm na taka pianke puszysta

Ja zrobiłam bez kleiku i mm tylko na kaszce. Wszystko zmiksować.

Dzięki :)

74diqps6a69lyc94.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę też kupić jakąś czapkę z daszkiem, mój ma tylko taki kapelusik, w którym wygląda trochę jak dziewczynka:)
    Ja mam wiecznie dylemat jak ubrać młodego, jak jest ciepło to też ma krótki rękaw ale jak wieje to już sama nie wiem czy trzeba coś zakładać czy nie.. my najczęściej w opasce albo w tym kapelusiku, muszę wybrać się na zakupy i nakupić rampersów, w niedzielę ma być 30 st..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    delektuję się spokojnym porankiem :-) kawka, śniadanko i śpiące dzieci. Lubię to!
    Miłego dnia.

Weridiana, Migotkaa, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry , emma nie spala od 2 do 5 , teraz spi a ja nie wiem czy sie klasc czy z mezem kawe wypic bo sie szykuje do pracy. Na dzien matki dostalam potrawke z makaronem ktora laura zrobila w szkole , calkiem smaczna z chili :-)

Co do ubierania to pamietam ze w irlandii jaj dziecko miali czapke to bylo wiadomo ze polka idzie ;-)
    Generalnie nawet lekarze robili sobie zarty ze polacy ubieraja dzieci zbyt grubo ale zaraz dodawali bo u was takie mrozy ..... (no nie zawsze ;-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Dzien dobry , emma nie spala od 2 do 5 , teraz spi a ja nie wiem czy sie klasc czy z mezem kawe wypic bo sie szykuje do pracy. Na dzien matki dostalam potrawke z makaronem ktora laura zrobila w szkole , calkiem smaczna z chili :-)

Co do ubierania to pamietam ze w irlandii jaj dziecko miali czapke to bylo wiadomo ze polka idzie ;-)
    Generalnie nawet lekarze robili sobie zarty ze polacy ubieraja dzieci zbyt grubo ale zaraz dodawali bo u was takie mrozy ..... (no nie zawsze ;-)

Czyli moje dziecko z gołą głową nie byłoby jakimś ewenementem w Irlandii? Uff :-)

Ja teraz mam jakiś wewnętrzny opór, żeby Młodemu zawalić czapkę na głowę, bo nawet nie umiem pomyśleć, co ja bym teraz w czapce czuła... U nas jak zawiewało teraz, to też mieliśmy krótki rękaw, bo mimo wiatru to i tak była okropna patelnia. Ja się ubieram dość cienko, nie lubię zbyt dużo mieć na sobie, mój mąż tak samo, dlatego Hubert raczej pójdzie w nasze ślady. Ale jak teściowie to przeżyją to ja nie wiem. Oni mi w kwietniu sugerowali, żeby Hubert w domu w rękawiczkach chpodził, bo ma rączki zimne. To jest dopiero paranoja - pewnie powinien jeszcze w niedrapkach śmigać :-P

Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, no i czemu rękawiczek dziecku nie zakładasz???
    My raczej też nie jesteśmy ciepłolubni, moje dzieci wiecznie porozbierane, w domu wszyscy na boso, niektórzy przeżyć nie mogą ;-) ale przynajmniej nie chorują jak niektóre.

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tgm zapaleniem ucha u dzieci to tak jak piszecie najczesciej od infekcji gornych drig oddechowych albo od karmienia na lezaco, bo tam moze mleko splywac czy cos. W kazdym razie dzieci maja bardzo szeroka przetoke i takie rzeczy moga sie dziac, od samego wiatru w mniejszym stopniu.
    Ja tam jakas maniaczka ubierania nie jestem, ale sadze, ze od cienkiej czapeczki jakos mocno sie nie upoci. Maluchy sa wrazliwsze od nas i balabym sie, ze za mocno mu w glowe przygrzeje. Pamietam jak moja mam dostala udaru slonecznego, a siedzialysmy pod parasolami, byl maly przeswit i akurat jej grzalo w glowe, wystarczylo niewiele ponad pol godziny, a to jednak dorosla osoba.
    Mlody najczesciej chodzi w takkej cieniusiej czapce z daszkiem, czasamk w takiej letniej, podobnej do tego co pokazala zetka na fb.

Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką cienką z daszkiem to i my zakładamy na głowę, żeby słońce nie świeciło za bardzo. Mam też taką z ochroną UV na podwórko, ale ją ściąga od ręki. Pulpecja, my też na boso w domu chodzimy, ewentualnie w skarpetkach, kapcie to raczej nie dla nas są ;-) Po trawie teraz ja i Młody śmigamy boso, bez skarpetek - ciepło jest, a Młody ma nowe doznania :-)

Weridiana, Pulpecja lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka zgadzam sie ze jakas cieniutka przewiewna czapeczka lub kapelusik to dobra rzecz.
    Agaata w Irlandii z kolei, z reszta w uk tez przesadzaja w druga strone tzn w bardzo zimne dni lub gdy jest taki przenikliwy wiatr nie naloza dziecku nic lub smiga w golych nogach itd . my mam na mysli Polacy mamy tendencje do przegrzewania dzieci (oczywiscie nie wszyscy) . ja juz troche wyluzowalam czym przyprawiam moja mame czasem o zawal , ze kocykiem nie okryje cieplejszym itd ;-)

Jasmine jak malutka ? trzymacie sie?

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak puściłam Tomka na trawe w ogródku rodzicow to pierwszy raz widzialam oburzenie na jego twarzy. Ewidentnie nie pidobala mu sie swiezo scieta trawa ktora go smyrala po stopach i dloniach. Dwa dni pozniej było lepiej:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama na szczęście nie ma hopla na tym punkcie, zresztą często zwraca matkom uwagę, że przegrzewają dzieci - czasem mi powie, że jej się wydaje, że chłodno, ale to jak już faktycznie tak może być.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ja po trawie to się zawsze boję, że na jakiegoś owada nadepnę.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ostatnio jak puściłam Tomka na trawe w ogródku rodzicow to pierwszy raz widzialam oburzenie na jego twarzy. Ewidentnie nie pidobala mu sie swiezo scieta trawa ktora go smyrala po stopach i dloniach. Dwa dni pozniej było lepiej:)

My chodzimy na trawę od powrotu znad morza, czyli od połowy kwietnia i na początku też było wielkie oburzenie, ale dość szybko przeszło. Teraz raczkuje po trawie z bosymi stopami i jest bardzo szczęśliwy.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Agata, ja po trawie to się zawsze boję, że na jakiegoś owada nadepnę.

No to patrzę pod nogi :-D W ogródku trawa krótka, małe ryzyko, chyba, ze kleszcz, ale to się nie da uniknąć nawet w butach niestety.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    No to patrzę pod nogi :-D W ogródku trawa krótka, małe ryzyko, chyba, ze kleszcz, ale to się nie da uniknąć nawet w butach niestety.
    wiesz, ja mam taką małą owadofobię ;-) boję się jakiejś półżywej osy czy czegoś albo pająka bleee

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    wiesz, ja mam taką małą owadofobię ;-) boję się jakiejś półżywej osy czy czegoś albo pająka bleee

To ja jestem bardziej Cejrowski hehe ;-) A tak poważnie, to wiadomo, ze w parku nie chodzę boso, ale w ogróku pod domem często, bo nie chce mi sie butów zakładać za każdym razem jak z domu wychodzę albo z koca schodzę do domu.

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja z kawa:)
    Czuje ze bedzie ciepło, kuzwa o 11 mam jazde, 4 godziny w aucie bo jezdzimy we dwójkę, każdy 2h, najlepsze jest to że w aucie nie ma klimy (chyba albo skzoda im właczyc), zbiorę się wczesniej i przed 10 zaprowadze Szymona wózkiem do mamy

Ja uwielbiam boso to zawsze mąż i tesciowie czemu boso, a ja uwielbiam po zimnych płytkach chodzić, wtedy mi stopy odpoczywaja

Kurde już widze w zagłebieniach na rączkach i pod kolankami czerwone u Szymona, a ciepło dopiero się zaczeło..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa umiejetnosc Szymona: siedzi, z siedzenia na brzuch, na czworaka i z czworaka siada, zaskakuje mnie moje dziecko z dnia na dzień:)

0na88, lys, Paula_071, Zetka, jesslin87, witaminkab, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyruszyliśmy :-) z lekkim poślizgiem (ok. 1,5h),a obladowani jak turecki tabor :-) dziec po małej histerii (ze zmęczenia) śpi - oby jak najdłużej :-) plan jest na postój w okolicach Żywca,a później już Węgry :-)

magda sz, Paula_071, Zetka, niecierpliwa, Martucha86, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine jak operacja? Jak się czujecie?

bzkxskf.png
‹‹ 3759 3760 3761 3762 3763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ