SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrabalo mi dlugiego posta.
Agata fakt 2x szpital z infekcja, a ladowalismy tam przez dreszcze, ktore towarzysza gwaltownemu wzrostowi temp. Wtedy bylo okolo 38 st, raz chyba 39.
Antybiotyk mial raz, przez uporczywy kaszel, zeby nie dppuscic do zapalenua krtani.
Tym razem pierwszy raz taka wysoka tempka bez kaszlu, kataru, osluchowo czysciutko, tylko te plesniawki...
Lyzeczka pozwolil sobie podac, az 6 lyzeczek, pozbiej wytracal mi ja z reki i wykrecal glowe.
Strzykawka, tez myslalam, ze bede w niego wlewac, a tu psikus. 6 ml okupionych walka i placzem. Niestety kojarzy, ze w ten sposob matka szprycuje go lekami, nawet jak spi, to momentalnie sie wybudza, kiedy strzykawka dotyka ust. -
Griszanka przetrzyj buzke mokra gaza i sprawdz czy to plesniawki bo czasem tak mleko sie osadza jak np nie przemyjesz buzki.
jesli to jednak plesniawki to na pewno powoduja bol i nie chce jesc a do tego temperatura.
moze podawaj naprzemiennie paracetamol i ibuprofen lepiej zbijaja goraczke
zycze duzo zdrowia i oby szybko minelo -
Jutro rano mąż wylatuje do pracy. Zostane sama i musze jakos poradzić sobie sama przez 1.5 miesiąca bez niczyjej pomocy. Jesli nic sie nie wydarzy to chyba dam rade. Najbardziej boje się żeby znów mnie nie polamalo. Trzymajcie za mnie kciuki.
Weridiana, aaaaga lubią tę wiadomość
-
No fakt pare razy byl chory. Nie wiem gdzie popelniam blad. Zdecydowanie nie przegrzewam go, choc niekiedy nie wiem jak go ubrac. Moze to przez to, ze jednak ma dosc czesto kontakt z dzieciakami w wieku szkolno-przedszkolnym albo przez to, ze wszedzie ciagam go ze soba. Sama nie wiem skad to.
-
Griszanka wrote:No fakt pare razy byl chory. Nie wiem gdzie popelniam blad. Zdecydowanie nie przegrzewam go, choc niekiedy nie wiem jak go ubrac. Moze to przez to, ze jednak ma dosc czesto kontakt z dzieciakami w wieku szkolno-przedszkolnym albo przez to, ze wszedzie ciagam go ze soba. Sama nie wiem skad to.
-
Lys trzymam kciuki
Weridiana przecieram mu teraz buziaczaka gaza umoczona w nystatynie. W zasadzie nie mam szans na zajrzenie mu do pysia, zdecydowanie za sprytny jest, podziwiam moja pediatre, ze jej sie udalo. Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej. No jak tempka nie spada, to co 3godz na zmiane dostaje pedicetamol i ibum.
Pulpecja ostatnio w szpitalu mk mowili, ze czopki wolniej dzialaja, bo musza sie wchlonac przez sluzowke odbytu, doustne srodki dzialaja ponoc szybciej i skuteczniej. Na ile to prawda, nie wnikalam. Oby to byla ta trzydniowka, bedzismy miec to za soba.
Dzieki dziewczyny za rady i wsparcie. Oby jutro bylo lepiej.
Uciekam spac.
Dobrej nocki.lys, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Griszanka, ja bym się nie doszukiwała błędów, ale bym poprosiła lekarkę o komplet badań, bo wydaje mi się, że warto się tym infekcjom przyjrzeć. Może to jakaś anemia, albo potrzebuje jakieś witaminy dodatkowe brać.Hubert tak naprawdę był chory raz - gorączkował, miał katar i ze 3 dni miał suchy kaszel - mąż przywlókł wirusa. Dwa razy wzywałam lekarza, kiedy ja chorowałam, bo panikowałam, że coś mu jest, że się zaraził, ale jak się później okazało to nic mu nie było, nie zarażał się ode mnie. U nas obyło się bez antybiotyków do tej pory. Raz też miał wymioty po żółtku dość silne.
-
Pulpecja wrote:eee, to raczej nie to, moja ma stały kontakt z dzieciakami siłą rzeczy, przychodzą tu różne dzieciaki też do starszych, a oprócz tej trzydniówki i chrypki raz, która przeszła po inhalacji nic jej nie jest. A morfologię ma w porządku? Żadnej anemii?
Agaata, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Griszanka - zdrowka dla Karola , kurcze faktycznie trochę choruje ale może z drugiej strony teraz odchoruje swoje a potem będzie spokoj ? oby tak było.
Lys - dasz rade ! dla mnie jesteś mamuska robocopem ! tyle co nocy zerwalas, będzie dobrze !
Ja dziś wybieram się do swojej mamy , posiedzimy , poplotkujemy - pomoze mi przy dziecku i dzień jakos szybciej mi zleci.
lys lubi tę wiadomość
-
Griszanka dużo zdrowia dla Karolka! Oby minęło jak najszybciej i faktycznie zrób badania. Nie zaszkodzi.
My dziś idziemy do fizjoterapeuty, bo jakiś czas temu Łucja zaczęła się bardzo napinac. Nie wiem czy coś jest nie tak, ale wolę sprawdzić, bo dziwnie mi to wygląda.
-
Griszanka wrote:Sorki, ze Wam tak marudze, ale po prostu wyc mi sie chce. A jak sobie pomysle, ze byc moze trzeba bedzie zas polozyc sie w szpitalu, to az mnie telepie. Trzymajcie kciuki, zeby moj maluch byl bardzo spragniony w nocy.
-
witam i ja, wczoraj usnełam razem z Szymonem i tak spalismy do rana, dobrze ze zdazyłam chcoiaz tapete zmyć, w ziwazku tym jestem wyspana bo spałam od 22 do 8:)
Griszanka zdrówka dla Karola, bidulek sie morduje:( wcale sie nie dziwie ze tak reagujesz na ewentualnosc szpitala, ja mam to samo..
Chociaz moj Szymon nie choruje za bardzo, 2 razy miał katarek i narazie odpukac tyle
Teraz ma ta wysypkę troche, w sumie buzia prawie zeszłą ale dalej troche sucha ale na szyjce ma jeszcze, noi troche ciezko to wyleczyc bo ciagle pluje noi nie ma tam dostepu powietrza bo ciagle glowa docisnieta do szyji, wogóle zauwazyłam ze ma dosc sucha skóre a nigdy nie bylo problemów, w emolientach to nie kapie go juz chyba od 5 miesiecy.. teraz z powrotem kupiłam i bedziemy stososwać, zobaczymy
Aaa moje dziecko wyciagnelo mi z szafy odkurzacz, tak z enie ma wymówki..
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Griszanka,może faktycznie trzydniówka jakaś? U nas pierwsze dwa dni była wysoka gorączka, po lekach trochę spadała, młoda prawie cały dzień przespała. Trzeci dzień już była niższa gorączka, większy apetyt i potem pojawila się wysypka. A do tych płynów mleko też się wlicza, prawda? Bo 720 ml to moja nawet w najlepszy dzień przez dobę nie wypije. W sumie większość płynów to mleko, trochę w zupie(o ile akurat je zupę, a nie coś innego) i trochę wody, ale raczej niewiele. Może jutro będzie już trochę lepiej? Oby. Trzymajcie się.
Haha. Moj to tylko mm wydudnia litr. Wody w ciagu dnia z dwa kubeczki czyli 400 mm. Czyli podwojna norme. I z 4-5 kup czyli tez wiecej przeciętne dziecko;)Pulpecja, Griszanka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
U nas lepiej. Co prawda goraczka wysoka w nocy wrocila, ale nadrobil mlekiem i wyszlo nam 760-770 ml na dobe. Uffff
Rano bez goraczki, totez nadaje juz z kliniki. Mama z mlodym spacerujeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 09:57
Pulpecja, magda sz, aaaaga, lys, mamasia, jesslin87 lubią tę wiadomość