X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super, dzieki Agata, musze zakupić jakieś grubsze bo teraz tylko typowe letniaczki stopki dla niego mam:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakladam normalne i jak czuje ze nozki zmarzly, to dokladam jeszcze jedna parę po prostu ;-) ale to zazwyczaj sie zdarza jak wieje. A butów mu do tuli nie zakladam, bo nie ma sensu go trzymac w bucikach, lepiej zeby mial wygodnie, tak mi sie wydaje.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja zakladam normalne i jak czuje ze nozki zmarzly, to dokladam jeszcze jedna parę po prostu ;-) ale to zazwyczaj sie zdarza jak wieje. A butów mu do tuli nie zakladam, bo nie ma sensu go trzymac w bucikach, lepiej zeby mial wygodnie, tak mi sie wydaje.
    ja tez tak mysle ze bez butów wygodniej:) sama nie lubie zmarznac w stopy ale akurat wole skarpetki niż buty:) mamay dresiki ale mysle ze getry tez by sie super sprawdziły, ja lubie wszystko co waskie w nogawce na dole bo sie nie podwija

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje chlopaki spia, ja w koncu po kapieli pozwalam, abh wlosy troszke przeschly ;)
    Lys oby dzisiaj udalo Ci sie wyspac, zebys w koncu zregenerowala troche sily i naladowala baterie. Sweet drems dla Lily i Ciebie :)
    Martucha jak sie czuje Stasiu? Udaje Wam sie zbic goraczke.
    Ja dzis bylam u pediatry, potwierdzila, ze Karol mial trzydniowke, mowila tez ze 70% maluchow, ktore teraz przyjmuje, maja wlasnie te goraczke trzydniowa.
    Moj Karol niby zdrowy, ale dalej nie chce jesc, no i okazuje sie, ze niepozbylismy sie tych plesniawek. Przepisala mi jakis nowy plyn do pedzlowania i powiedziala, zebym podlozyla mu tetre i przetarla te plesniawki taka zasikana pielucha. W pierwszym momencie pomyslalam, ze to ochydne i w ogole, ze nie zrobie tego. Ale jak ppwiedzialam o tym mamie i bratu, to mowili, ze to najlepszy sposob na wyleczenie tego dziadostwa. Chyba bede musiala sie przemoc.
    Mam tez skierowanie do neurologa, bo mlody taki ospaly jest i cos zaczal mi dziwnie rzucac glowa, a czasami jak wali glowa o moja glowe albo o szybe to az slabo mi sie robi. Prawdopodobnie to od uszka, bo cost tam ma zaczerwienione, ale to nie zapalenie. Distalam dicortinef do zakrapiania. Zobaczymy czy to cos pomoze.
    Tyle mialam pytan, strasznie dlugo tam siedzialam, ze zapomnialam zapytac o skierowabie na badania z krwi. Nic straconego jak pojde skontrolowac to ucho, to pogadam z nia.
    No i dalej apetytu ma zero, mleko ciagnie na spiocha tylko. Ryczec mi sie chce jak wyrzucam kolejne porcje jedzenia.

lys lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bawcie sie dobrze na wakacjach, grono na urlopach sie powieksza. Wypoczywajcie robaczki :)

Paula_071, witaminkab, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ja tez tak mysle ze bez butów wygodniej:) sama nie lubie zmarznac w stopy ale akurat wole skarpetki niż buty:) mamay dresiki ale mysle ze getry tez by sie super sprawdziły, ja lubie wszystko co waskie w nogawce na dole bo sie nie podwija

Legginsy beda lepsze wg mnie, dresiki sie ppdciagaja do góry

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Griszanka biedny Karol się umęczy. Zdrówka! My ten dicortinef mieliśmy dopochwowo gdy mała miała stan zapalny związany z synechia. Pomogło.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, ja nie chce wchodzic w kompetencje pani doktor, ale ja bym dziecku moczem w buzi nic nie przecierala. Dla mnie to masakra jakaś.
    Plesniawki sie pedzluje nystatyna z tego co wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 23:46

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka biedy Karolek, wiesz ja o moczu duzo razy slyszalam ze bardzo pomaga

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki

kiedys juz wam pisalam ze moja tesciowa wlasnie tetra zamoczona w moczu tak wyleczyla plesniawki szwagrowi jak byl malym dzieckiem i juz nic nie chcial jesc. tylko juz nie pamietam czy to byla jego wlasna uryna czy zdrowej osoby.
    wiem ze temat kontrowersyjny , nigdy tego nie probowalam ale jesli inne srodki by nie pomogly to pewnie sprobowalabym.

lys czy mozesz jeszcze raz przypomniec te komedie co kiedys polecalas. za jakie grzechy dobry boze bardzo nam sie podobala :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najchetniej bym kupila Tomkowi podkolanowki, zeby wlasnie lydka nie marzla w tuli, tylko w zadnym sklepie nie widzialam.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Griszanka, ja nie chce wchodzic w kompetencje pani doktor, ale ja bym dziecku moczem w buzi nic nie przecierala. Dla mnie to masakra jakaś.
    Plesniawki sie pedzluje nystatyna z tego co wiem.
    No wlasnie ta nystatyna specjalnie nam nie pomogla. Dostalam jakis robiony plyn do pedzlowania.
    Jeszcze sie nie przemoglam, jak plyn nie zaleczy tego przez kolejne dwa dni, to moze wtedy sprobuje.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja najchetniej bym kupila Tomkowi podkolanowki, zeby wlasnie lydka nie marzla w tuli, tylko w zadnym sklepie nie widzialam.
    To zakup mu wieksze skarpetki, jak naciagniesz beda nawet za kolanko ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja chyba walnę drugą kawę, bo jakaś nieprzytomna jestem... młoda jeszcze śpi, starsza poszłą do szkoły, najstarszy zaraz wychodzi... jeszcze tylko kilka dni.... i luuuz!!!! Jestem dumna bo młody będzie miał czerwony pasek, co na zakończenie gimnazjum jest miłym akcentem :-)
    Griszanka, a skąd ta lekarka wie, ze to ucho to nie zapalenie? Byłaś u laryngologa? Oby wam już przeszły te chorobska, bo się biedaczek wymęczy. Ja też slyszalam o tym moczu, nie wiem czy bym się przemogła, temat kontrowersyjny dość...

Tyle miałąm napisać i oczywiście już nie pamiętam.
    Milego dnia w takim razie :-)

Paula_071, lys lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Narzekalam na upał, to się zachmurzylo. Mężu jeszcze śpi a my szlejemy od 6 50! Super pospalysmy. Dziś mieliśmy iść na plażę nad Solina, ale zobaczymy co z pogoda.
    Griszanka biedny Karolek. Zdrówka dużo mu życzę, a Tobie siły.
    Co do leczenia plesniawek to nie rozumiem co mogłoby w tym moczu pomóc, ale rozumiem ze jak dziecko długo nie chce jeść to ma wszystko się człowiek zdecyduje.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, sprobuj Cebionem, bo z tym moczem to chyba o kwaśne środowisko chodzi. Jakby Karol mial jakies bakterie chorobowe w moczu to mozna mu niezle narobic, a przeciez miał infekcje, to cholera wie tak naprawde....

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    hej kobietki

kiedys juz wam pisalam ze moja tesciowa wlasnie tetra zamoczona w moczu tak wyleczyla plesniawki szwagrowi jak byl malym dzieckiem i juz nic nie chcial jesc. tylko juz nie pamietam czy to byla jego wlasna uryna czy zdrowej osoby.
    wiem ze temat kontrowersyjny , nigdy tego nie probowalam ale jesli inne srodki by nie pomogly to pewnie sprobowalabym.

lys czy mozesz jeszcze raz przypomniec te komedie co kiedys polecalas. za jakie grzechy dobry boze bardzo nam sie podobala :-)
    Stoduje sie wlasny mocz dziecka. Mnie przyprawia to o dreszcze, urynoterapia jest mocno kontrowersyjna, acz nie znienia to faktu, ze skuteczna.
    Moj Karol wlasnie nic nie chce jesc, daje sie nakarmic mlekiem wylacznie na spiocha -dobre i to. Ze stalych pokarmow jsk probuje podac, to zje 2-5 lyzeczek i moge zapomniec, ze przyjmie wiecej. Zaciska buzie, a ja sobie moge.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Paula, na allegro są podkolanówki dla maluchów. Widzę, ze np. Calzedonia ma takie.

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja no zagladala do tego ucha i widziala, ze to jeszcze nie zapalenie. Ten dicortinef chyba pomogl, bo juz nie rzuca tak glowa i nie lapie sie za to ucho. Teraz z rana zakropilam mu je trzeci raz. Chociaz to bedzie z glowy.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Pulpecja no zagladala do tego ucha i widziala, ze to jeszcze nie zapalenie. Ten dicortinef chyba pomogl, bo juz nie rzuca tak glowa i nie lapie sie za to ucho. Teraz z rana zakropilam mu je trzeci raz. Chociaz to bedzie z glowy.
    hahah to jakaś jasnowidzka chyba. Wiesz, nie jestem lekarzem, ale u starszych dzieci przy takich objawach dostałam po prostu skierowanie do laryngologa, który ma specjalny wziernik do ucha i jest w stanie ocenić co się w środku dzieje. No miejmy nadzieję, ze faktycznie ten lek pomógł, bo niedoleczone zapalenie ucha może mieć poważne konsekwencje.

201508091565.png
‹‹ 3817 3818 3819 3820 3821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ