X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    ja bym się w sumie chętnie wybrała, ale jak pomyślę o jeździe pociągiem a potem jeszcze tramwajem np. z wózkiem, to mnie jakoś nie ciągnie specjalnie :-)

no nie dziwię się :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócilismy ze spaceru, ostatnio moje dziecko na spacerze jak wózek jedzie to jest ok ale jak bym już chciała usiasc na ławce w cieniu i posiedzieć z nim to nie ma opcji bo ględzi i się drze, wychodzi z wózka.. eh..

Lys nie wiem, w nocy myslałam że mi sie siku chce i przez to ale to raczej nie to.. wezme nospe i zobacze, mam nadzieje ze zadne zapalenie pęcherza

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, łyknij sobie zapobiegawczo żuravit plus dużo wody z cytryną żeby wypłukać ewentualne bakterie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie angina jak to moja super duper pani doktor stwierdzila ale antybiotyku nie da mam jakis spray do gardla i proszek do robienia plukanki

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff,nadrobilam :) uwielbiam byc na bieżąco :)

Migotka gratuluje zdanych testów :) to kiedy jazda?
    Ja,nie dość ze w Polsce może ze 4 razy na rok jestem to jeszcze mandat zarobię prawie zawsze :) teraz 200 zl i 6 pkt :) no nic,co zrobić :) zapłaciłam...

U nas juz widac kolejne zęby,obydwie dolne dwójki...
    Mój maly to tez straszny pieszczoszek <3 uwielbiam jak się do mnie tuli :P
    Za to słowa mama nie usłyszałam nawet przez przypadek...mowie mu wczoraj przez pól dnia powiedz mama,a on calutki czas tata tata :) no chyba się nie doczekam...

W przyszłym tygodniu testuję :) ale pewnie znowu nic z tego :/ ile juz mamy ciąż wśród naszych sierpnioweczek?bo juz się pogubiłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 15:03

chcebycmama lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius na testy do wordu zapisałam sie dopiero na 12 lipca, takie oblęzenie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu uuu ale cicho :(
    U nas super dzień, byliśmy u teściów potem ja skoczyłam z siostrą pojeździć rowerkiem i wróciliśmy spacerem do domu. Co prawda Łucja jeszcze nie śpi, ale jest grzeczna.

mamasia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wrrr cały blok się drze i mi dziecko obudzili :) to se Patryk chyba nie pośpi :) brawo Lewandowski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 21:06

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co sie cieszyc 1:1.

Na takie cos trafilam: http://finanse.wp.pl/martykul.html?wid=18186124&kat=1033725

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, nie ma też co się smucić - czy wygrają czy przegrają, to w końcu piłka jest niby dla rozrywki ;-) Fajny mecz jak na razie.

Paula, pytałaś wczoraj jak zamierzam sobie poradzić - jeśli wszystko by się udało teraz, to na pewno chciałabym wziąć kogoś do pomocy - nie wiem jeszcze na ile godzin dziennie, ale nie decydujemy się na ogarnianie samemu. Albo ktoś na 8 godzin dziennie, albo ewentualnie na 4 godziny, to jeszcze do rozważenia.

Ja w ogóle dziwnie się czuję, bo nic nie czuję. Wcześniej miałam jakąś senność, trochę mnie mdliło a od wczoraj kompletnie nic. Z Hubertem to już wymiotowałam i ciągle mi było niedobrze. No zobaczymy jak to będzie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka tez pisala, ze czuje sie dobrze i nic nie czuje. Moze druga ciaza jest lepsza i mniej dolegliwosci się odczuwa. Duzo zdrowia i powodzenia:)

Agaata, chcebycmama lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

U nas syn sobie ładnie drepta, ale za rączkę. Codziennie szaleje w baseniku :-) Jak czytam o tym, że dziecko samo chodzi w nocy po mieszkaniu to mam ciarki. Jejku dobrze, że nic się nie stalo.

Drugi maluszek w brzuszku sobie ładnie rośnie, już ma 6 cm :-)

Powoli zastanawiamy się nad roczkiem, czy w knajpie czy w domu. Ale po głowie chodzi mi obiad w ogrodzie. Taki stół z białym obrusem, zielona trawa, polne kwiaty, taki styl rustykalny. :-) ale jak się rozpada,? Hmm zobaczymy.

Byliśmy już na wakacjach, nad Bałtykiem, przepięknie było. Franuś grzebal w piachu, chodził po brzegu morza :-)

Aha i chciałam Was ostrzec przed kleszczami nad morzem, moja mama i mąż złapali kleszcza prawdopodobnie siedziały w piasku bo po lesie nie chodzilismy, na szczęście szybko zauważyliśmy i zostaly zniszczone ;-).

Trzymajcie się dziewczyny :-)))

Aaaa i Agata ja też czasami nawet zapominam, że w ciąży jestem, bo tak dobrze się czuje. :-) Powodzenia dla zaciążonych :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 22:10

lys, Paula_071, Maniuś, mamasia, Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś a propos mandatów to jeżdżę juz 10 lat i zero mandatu, a zdarza mi się przepisy troszkę złamać. :-) Moj mąż chyba z 10 juz zapłacił. Poprostu jedni mają szczęście a drudzy pecha do kontroli. Swoją drogą uwielbiam jeździć autem. :-)))

Maniuś lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama ja właśnie tez uwielbiam :) tu w Austrii jeżdżę bardzo dużo i raz tylko mnie zatrzymali i to przy wyjeździe z domu gdzie miałam nie zapięte pasy :) nie pomoglo tłumaczenie ze dopiero wyjeżdżam...pasy masz zapiac pierwsze i koniec...a w Pl to jakby mnie wyczuwali normalnie :)

Co do meczu to na razie naprawde spoko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 22:33

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wkurwilam na ten caly mecz, wróciliśmy pozno ze spaceru bo o 20.20, wiec szybko kapanie kaszka i poszlam robic kolacje, mowie mezowi pilnuj go bo ide do kuchni, pare razy przydreptal do mnie i wspinal sie do piekarnika, mam normalnie na dole w zabudowie,ja miedzyczasie mylam naczynia i nawet niee slyszalam jak on przyszedl, wspial sie do piekarnika i musialy mu sie drzwiczki otworzyc bo tylko slyszalam jak spadl i lezal na plecach na plytkach,
    Eh.. a maz zajety meczem wr.....
    Strasznie plakal Szymcio

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie nasi grali :-) Trudno, że przegraliśmy, ale i tak uważam, że piękny mecz dla nas.

Mój mąż wczoraj w końcu się zebrał i założył w kuchni we wszystkich szafkach te zabezpieczenia na magnes, Hubert dzisiaj chodził wzdłuż mebli w kuchni i sprawdzał każdą szafkę po kolei i był bardzo niezadowolony, że nie udało mu się żadnej otworzyć. Patrzył na mnie taki smutny, więc właśnie jedną szafkę posprzątałam, włożyłam do niej plastikowe miseczki i różne akcesoria Huberta i mu odbezpieczyłam, niech sobie tam grzebie. Dwie szuflady w łazience też odbezpieczyłam, a co tam, niech dziecko ma coś z życia. ;-)

Migotka, biedny Szymek, szkoda mi go, niestety tych wszystkich sytuacji nie da się raczej uniknąć.

mamasia, Maniuś, chcebycmama lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda tego meczu..pięknie graliśmy a karne to niestety loteria

Maniuś lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek dalej budzi sie w nocy 2 razy i pije wode. Ciekawe kiedy mu to przejdzie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja popijam kawe, wyszłam z pod prysznica bo po wczorajszym incydencie odechciało mi się jeść, myc i wogole..

słyszę, że Szymko już gaworzy, zaraz zbieramy się na pole:)

Agata mogła bys pokazać jakie zabezpieczenia kupiłas, szukam takich wartych uwagi:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ależ się niewyspalam prze ten mecz! Dziś się wybieram do fryzjera zafarbowac odrosty, mam ok 15 km wiec łącze przyjemne z przyjemnym i jadę rowerem. Musze korzystać póki jest mąż, od poniedziałku wraca do pracy :(

Maniuś lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 3835 3836 3837 3838 3839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ