X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Piękne brzuszki macie. Mój też jest dość spory wieczorem a rano prawie płaski.
    Żabko, gratulacje dzidzi i synka najprawdopodobniej :)

Jak Was bolą brzuchy?
    Całe, czy w jakiś konkretnych miejscach?
    Ja się zastanawiam, bo mnie boli tylko z prawej strony w miejscu obok kości biodrowy w tym zaglebieniu. A reszta nic. Dziwne. A wizyta dopiero 26.02 :(

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama mam sporo tych badan do zrobienia. A ja na polowkowe ide do gina do ktorego chodze wiec pewnie przed swietami pojde bo 3.03 mam wizyte. Ten czas tak wolno leci...;-(

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pseudo połówkowe 11 marca to będzie jakoś 18,3 tydz, pseudo bo nierejestrowane USG tylko takie na dyżurze u mojego Gin, na takie rejestrowane to umówiłam się na 7 kwietnia to będzie 22,2 tc wtedy maluszek nie będzie już taki maluszek :D

Ale gapa ze mnie.. zapomniałam pieczątki na L4 wziąć z rejestracji.. i muszę zasuwać na drugi koniec Wawy - dobrze że słonko świeci :)

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to półowkowe coś nie pasuje bo niby zapisał mnie na 9.03 a to będzie 18t4d więc wg mnie za wcześnie... fakt że ostatnio maluch był o 5 dni wiekszy ale to wciąz wcześnie...

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polowkowe od ktorego tyg robia? Od 20 chyba co? Chociaz z chlopcami bylam po 20 tyg dlugo:/

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe się robi jakoś 18-22 tydz. w niektórych portalach że między 19 a 22.

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniadanko zjedzone - oczywiście już drugie. Herbatka wypita. Idę z małą załatwić jej sprawy, wezmę od razu kluczyli i ogarnę auto. Potem robię zupę kalafiorową z koperkiem i idę szukać jakiejś kurtki, bo jak zapinam moją to później strasznie boli mnie brzuch. Powiedziałam wczoraj mężowi, że ostatni raz ją założyłam. Dzisiaj po prostu pójdzie do śmieci.
    Jak nic nie znajdę, a jest takie prawdopodobieństwo, to będę zasuwać w bluzach, swetrach i kamizelce, żeby cycuchy miały cieplej...
    No to uciekam!
    Słonko świeci. Szkoda dnia!
    Miłego piąteczku Wam życzę Kochane!!!!

mamasia, Cassie, magda sz, niecierpliwa, chcebycmama lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda a do jakiego gina chodzisz w Luxmedzie ? Bo ja już przed wieloma nogi rozkładalam ale dopiero po 2 poronieniach trafiłam na moją ukochaną Panią doktor Nitefor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 11:55

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Połówkowe się robi jakoś 18-22 tydz. w niektórych portalach że między 19 a 22.
    A mi lekarz mówił, że 20-22 tc :) także też różnie to wyliczają

bzkxskf.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja też byłam dziś na wizycie. Dowiedziałam się, że mam nadżerkę (z która póki co nic nie robimy), lekarz nawet nie zrobił mi USG, stwierdził też że mam dosyć twardą macicę i muszę łykać Nospę i magnez.. ALe z szyjką wszystko ok. Pobrał cytologię, a kiedy zaproponowałam posiew czy nie ma bakteri (często zdarzały mi się infekcje intymne) to stwierdził, że poczekamy na wynik cytologi..Tylko, że to będzie dopiero za 3 tygodnie.. Jeśli coś się dzieje trzeba reagować szybko :/ Wróciłam wkurzona.. Następne badanie za miesiąc (połówkowe). A Wy jak często macie wizyty? Kurcze.. chyba zmienię lekarza.. Nie jestem zadowolona..

lys, psioszka11, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja mam pseudo połówkowe 11 marca to będzie jakoś 18,3 tydz, pseudo bo nierejestrowane USG tylko takie na dyżurze u mojego Gin, na takie rejestrowane to umówiłam się na 7 kwietnia to będzie 22,2 tc wtedy maluszek nie będzie już taki maluszek :D

Ale gapa ze mnie.. zapomniałam pieczątki na L4 wziąć z rejestracji.. i muszę zasuwać na drugi koniec Wawy - dobrze że słonko świeci :)
    A nie masz bliżej placówki luxmedu :)? czy trzeba w tym w którym się było? :)

bzkxskf.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin ma na stronie info że 18 -20 tydz, ponieważ Służy ono ocenie prawidłowości anatomii dziecka oraz wykluczenia wad genetycznych (markery genetyczne).

Badanie drugiego trymestru przed 20-tym tygodniem umożliwia wiarygodną ocenę nie tylko anatomii płodu, ale także dwóch ważnych markerów genetycznych, a mianowicie oceny kości nosowej płodu oraz fałdu karkowego – przed 20 tygodniem ciąży są one najbardziej wiarygodne.
    a inni nawet do 24tc więc sie gubię...

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na polowkowe umowie sie dopiero na kolejnej wizycie. Powinnam miec termin w okresie swiat ale jedziemy do PL i dopiero po Swietach moge sie umowic.

Jak Wasze wlosy w ciazy?
    Moje sa wstretne... patrzec na nie nie moge...

• mamasia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

Jak Was bolą brzuchy?
    Całe, czy w jakiś konkretnych miejscach?
    Ja się zastanawiam, bo mnie boli tylko z prawej strony w miejscu obok kości biodrowy w tym zaglebieniu. A reszta nic. Dziwne. A wizyta dopiero 26.02 :(
    Zetka ja też mam takie bardziej ciągnięcia i albo z lewej strony podbrzusza albo z prawej (najczęściej) - nie występują jednocześnie i wczoraj gin powiedział, że to normalne, bo dzidzi jest tak usadowione i się rozpycha :)

futuremama, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia właśnie chciałam tak zrobić ale dodzwonić się do Luxmedu to jest cud..próbowałam do kilku placówek i jak słyszę tą durnowatą muzyczkę to mam ochotę rzucić telefonem. Napiszę do nich maila, zwykle w miarę szybko odpisują.

Aga89 ja kiedyś przypadkiem trafiłam na Białołękę do MR Luxmed Myśliborska. Cykl zaczął mi szaleć z 28dni do 43. Trafiłam do dr. Rawskiego, po 1 wizycie miałam mieszane uczucia bo jest młody i tak się czułam nieswojo.. powiedział że zrobimy monitoring cyklu i dowiemy się co się dzieje. Jak nie było terminów w luxmedzie na dany dzień cyklu to zapraszał mnie do siebie do szpitala. No i tak zyskał moje zaufanie. Na 1 wizycie dał nr tel i że jak coś sie dzieje to dzwonic więc tym bardziej go polubiłam. Jak zadzwoniłam w mikołajki że test pozytywy to się baaardzo cieszył :) no i on ginekolog jako pierwszy lekarz uregulował mi tarczycę w 3 miesiące. Gdzie zbijałam wynik latami płacąc za 1 wizytę 250 zł u pani suuuper profesor.. W ciąży zdarzało mi się dzwonić do niego o 22 że plamienie czy coś i zawsze odebrał także narzekać nie mogę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 12:15

mamasia, Aga89, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem wysiedziec w domu, choc wizyta dopiero o 15 zjem jakis obiadek i ide...pochodze po ciuchach, zlapie troche sloneczka w parku i mam nadzieje zleci mi szybciej anizeli bym miala w domu siedziec ;)

mamasia, lys, futuremama, Cassie, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Na polowkowe umowie sie dopiero na kolejnej wizycie. Powinnam miec termin w okresie swiat ale jedziemy do PL i dopiero po Swietach moge sie umowic.

Jak Wasze wlosy w ciazy?
    Moje sa wstretne... patrzec na nie nie moge...

Moje też okropne, cienkie, oklapłe, elektryzujące się i jeszcze ta farba wypłowiała to już w ogóle mnie dobija...
    EDIT aaa no i w połączeniu z okropnie bladą twarzą, cieniami pod oczami i przesuszoną skórą to mogę normalnie startować w konkursie piękności ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 12:18

5ylwia, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Hej dziewczyny :) Ja też byłam dziś na wizycie. Dowiedziałam się, że mam nadżerkę (z która póki co nic nie robimy), lekarz nawet nie zrobił mi USG, stwierdził też że mam dosyć twardą macicę i muszę łykać Nospę i magnez.. ALe z szyjką wszystko ok. Pobrał cytologię, a kiedy zaproponowałam posiew czy nie ma bakteri (często zdarzały mi się infekcje intymne) to stwierdził, że poczekamy na wynik cytologi..Tylko, że to będzie dopiero za 3 tygodnie.. Jeśli coś się dzieje trzeba reagować szybko :/ Wróciłam wkurzona.. Następne badanie za miesiąc (połówkowe). A Wy jak często macie wizyty? Kurcze.. chyba zmienię lekarza.. Nie jestem zadowolona..

mniej więcej co 4 tyg ja mam :)

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 ja mam co miesiąc tak jak mi zwolnienie leci. Jak coś się dzieje to przychodzę wcześniej. Jak masz podejrzenie infekcji to też zapisz się wcześniej. Też mam nadżerkę i jak miałam infekcję to aż krwawiła, wzielam 3 dni Pimafucin i wszystko gra :)

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo konkursu pieknosci maz wczoraj walnal mi taki komplement, ze az mi w piety poszlo. powiedzial, ze wygladam jak poltorej nieszczescia...milo z jego strony :)

lys, futuremama, magda sz, mamasia, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ