SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę że mnie doganiacie z brzuchami
fajnie myślałam że pewnie jakiś ukryty blizniak siedzi i dlatego mnie tak wywaliło
Jak siedzę to nie muszę zakładać biustonosza, bo brzuszek trzyma piersi doskonale..
Kurcze sprawdziłabym wyniki moczu dzisiejszego ale portal pacjenta jak na złość nie działa.
Koncert spoko ale dupy nie urwało, nie zrozumiałam nic co mówił nasz szanowny prezydent bo taka akustyka suuuper...Nie wytrzymałam do końca bo Pawlicki tak przynudzał wierszami (lubię go jako aktora ale te jego recytowanie to porażka, uspał nas). Po 1,5 h poszliśmy na pizze. Właśnie wróciłam i mąż obrażony..bo jak ze znajomymi to mam energie a jak sprzątać to już leże i umieram.Ja mu nie robię wątów jak on idzie z kolegami na piwo ale chyba zacznę jak to tak ma wyglądać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 23:04
małaMyszka, lys, zabka11, mamasia, Maniuś, psioszka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 23:07
lys, niecierpliwa, małaMyszka, chcebycmama, Pati Belgia, futuremama, Paula_071, zabka11, mamasia, Cassie, Maniuś, psioszka11, sylwucha89, Y, Katarka, Aga89, przyszła mama, Meggi31, czarnaruda lubią tę wiadomość
-
Dziś mi koleżanka powiedziała że jej siostra miała 3 usg w ciąży i że 1 dziecko a urodziła blizniaki, ciężko mi w to uwierzyć ale w sumie różne rzeczy się dzieją. Tym bardziej że są predyspozycje z dwóch stron
póki co trzymam się wersji że jest 1
no i pizza
Dodam że przed ciążą byłam prawie płaska więc różnica kolosalna w ciągu kilkunastu tyg. dziwne że żadnego rozstępu nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 23:17
lys, małaMyszka, chcebycmama, Cassie, sylwucha89, Y lubią tę wiadomość
-
Ja tak mam też jak się najem i popołudniu. Zwłasza jak jem np. jabłka, bo one są wzdymające. Wtedy czuję tak napięty brzuch, jakby miał pęknąć. Ale rano budzę się z płaskim. Nie tak, jak przed ciążą, ale też wtedy ćwiczyłam regularnie brzuszki, a od kilku miesięcy nie, więc nie dziwne, że mieśnie zwiotczały i najedzony brzuch wypada. Co mi się zdarzało dawniej (bez ciązy) i dlatego zaczęłam ćwiczyć.
Dziś weszłam w II trymestrniecierpliwa, małaMyszka, chcebycmama, zabka11, mamasia, Cassie, psioszka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! Maz szykuje sie do pracy, a ja odliczam godziny do wizyty...prosze o kciuki o 15, tak juz bym chciala zobaczyc Malenstwo, ciekawe czy uda sie podejrzec plec
małaMyszka, chcebycmama, futuremama, zabka11, mamasia, Cassie, Maniuś, psioszka11, sylwucha89, Y, lys lubią tę wiadomość
-
Witamy się w 16 tygodniu...
I od kilku dni zjawisko z pierwszych tygodni wróciło - pobudka o 4, głód i brak snu.
Także zrobiłam mężowi śniadanie i wracam do wyrka...
Plan na dzisiaj? Posprzątać i ogarnąć samochód, bo jutro jadę do szkoły z koleżanką i wstyd do takiego auta kogoś wpuścić...niecierpliwa, mamasia, Cassie, Maniuś, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Malagosia wrote:Ja zaczelam dzis 5 miesiac takie fajne uczucie. Ale chociaz tyle czasu juz minelo to nadal jestbstrach.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
niecierpliwa wrote:Dzien dobry! Maz szykuje sie do pracy, a ja odliczam godziny do wizyty...prosze o kciuki o 15, tak juz bym chciala zobaczyc Malenstwo, ciekawe czy uda sie podejrzec plec
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Dziewczyny czy miałyście robiony czyynik krzepniecia krwi? APTT ?
Wczoraj na gimnastyce prowadząca opowiadała straszną historie i tak popatrzyłam w karte ciazy i nie ma tam takiego badania.
Ogarniam sie zjem sniadanko i ide na miasteckzo, wstapie na jakiegoś lumpka to moze uda sie kupic jakies większe bluzki:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:Melduję się po wizycie
maluszek ma już 11,11 cm od głowy do pupy
serduszko bije 160 uderzeń na minutę. Pierwszy raz byłam z mężem i widziałam, że był mega dumny i szczęśliwy. Niestety dzieciątko ułożyło się miednicowo i ni hu hu było jak zaglądnąć między nogi także może za miesiąc się uda. Lekarz też mnie nastraszył, że jeśli tak zostanie ułożone to jest to wskazanie do cc, ale nie mam się tym zbytnio przejmować, bo dziecko może się z 5 razy przekręcić. Aaa... i miałam też badanie ginekologiczne szyjki, ale jest ok - długa i zamknięta.
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Hej brzuchatki:-)
Gratuluje udanych wizyt I trzymam kciuki za dzisiejsze:-)
magda sz wrote:Dziś mi koleżanka powiedziała że jej siostra miała 3 usg w ciąży i że 1 dziecko a urodziła blizniaki, ciężko mi w to uwierzyć ale w sumie różne rzeczy się dzieją. Tym bardziej że są predyspozycje z dwóch stronpóki co trzymam się wersji że jest 1
no i pizza
Dodam że przed ciążą byłam prawie płaska więc różnica kolosalna w ciągu kilkunastu tyg. dziwne że żadnego rozstępu nie mamagda sz, zabka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Witamy się w 16 tygodniu...
I od kilku dni zjawisko z pierwszych tygodni wróciło - pobudka o 4, głód i brak snu.
Także zrobiłam mężowi śniadanie i wracam do wyrka...
Plan na dzisiaj? Posprzątać i ogarnąć samochód, bo jutro jadę do szkoły z koleżanką i wstyd do takiego auta kogoś wpuścić...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Witam się w co prawda mroźny ale słoneczny i przede wszystkim PIĄTEK
A w weekend mąż ma szkołę, więc będę miała trochę czasu dla siebie i na odpoczynek z mężem
Podoba mi się taka opcjamamasia, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Małamyszka ja miałam to samo 3:58 pobudka a położyłam się jak zwykle koło 1. Zasnęłam ledwo po 5.
Pati ja też zasuwałam z Chodakowską, nawet 2 dni przed tym jak się dowiedziałam o ciąży, miałam wyrzuty sumienia bo te ćwiczenia obciążają przede wszystkim brzuch. No ale nie zaszkodziły maluszkowi na szczęście.
Dostałam się na portal pacjenta, siuski wszystko perfekt tylko za mały ciężar właściwy no ale pije dużo wody odchylenie od normy 0,0001 więc malutko. hmm czuje czasem pieczenie w pochwie, myślicie że mocz ma związek z infekcjami? Że zdrowy mocz=nie ma infekcji? Leukocytów brak
Dziewczyny życzę Wam żeby na dzisiejszych wizytach maluchy pokazały małe co nie coWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 09:34
niecierpliwa, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość