X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee cos Ty, no chyba ze mi skierowanie listem poleconym wysla w co szczerze watpie.

Paula_071 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z chlopczykiem moze latwiej , z dziewczynka jest niezla zabawa. Wiekszosc probki wyladowala na mnie , akurat ja na rekach mialam. ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja razem z mężem łapałam a i z chłopcem się ubawiliśmy :P aż nam laboratorium zamknęli :P wsadziliśmy młodego pod prysznic żeby siusiaka umyć to oczywiście tam się zesikał :P więc przez godzine do woreczka nic nie narobił...no to ściągamy woreczek żeby nowy założyć to w międzyczasie oczywiście znowu się zesikał :P i tak pół dnia nam zeszło

0na88, Paula_071 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja nie mam wyznaczonej takiej wizyty, ale moj pracodawca to tak z przymrużeniem oka to traktuje ..

My caly dzień na dzialce, wróciliśmy i 19,szymko spal 2 razy,chwile w basenie,noi złapał nas deszcz ale na dzialce jest duzy parawan takze git

Ona oby jutro pojawiła sie wysypka i zosie przestalo męczyć

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    ja razem z mężem łapałam a i z chłopcem się ubawiliśmy :P aż nam laboratorium zamknęli :P wsadziliśmy młodego pod prysznic żeby siusiaka umyć to oczywiście tam się zesikał :P więc przez godzine do woreczka nic nie narobił...no to ściągamy woreczek żeby nowy założyć to w międzyczasie oczywiście znowu się zesikał :P i tak pół dnia nam zeszło

Moja mama mowi ze na oddziale pielegniarki narzekają ze dzieci specjalnie nie robia do woreczkow, dopoki woreczek przyklejony za nic nie zrobi siku,sekunda po odklejeniu wszystko obsikane. Hubert nie wpadl chyba na to.

Aska87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Moja mama mowi ze na oddziale pielegniarki narzekają ze dzieci specjalnie nie robia do woreczkow, dopoki woreczek przyklejony za nic nie zrobi siku,sekunda po odklejeniu wszystko obsikane. Hubert nie wpadl chyba na to.
    Hubert ma dużo ważniejszych rzeczy to roboty i poznawania niż zastanawianie się kiedy i do czego siusiać :)

Agaata lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te woreczki sie milion razy odkleily. Jak Tomek byl maly i tylko lezal to bylo ok, ale teraz jak jest ruchliwy to czesto sie kawaleczek woreczka odkleja i siku ucieka bokiem.

Puplecja, jak nozka Miski? Bylas u tego naczyniowca?
    Lys, a Ty bylas u tej pediatry-dietetyk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 08:05

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Paula, nóżka nadal wygląda niestety inaczej, z naczyniowcem się tylko przez chwilę widziałam i też jest zdania, żeby poczekać jeszcze chwilę czy to się nie zacznie wyrównywać przy chodzeniu... jakiejś wielkiej nadziei nie mam, ale czekam.
    Siedzę i piję kawę, na dworze już zapowiada się upał... zero pomysłu na obiad- może ziemniaczki z jajem? szybko i bezboleśnie, do tego mizeria i kefir... Miska ma zupkę kalafiorową, to będzie szczęśliwa.
    Wiecie co mam problem z roczkiem, bo brak mi miejsca w domu dla gości... a każdy ma ochotę przyjść... mogłabym rozdzielić na dwa dni - część w sobotę część w niedzielę, ale co dwa torty będzie miała? No i wtedy też- jak podzielić gości wiec trochę dupa.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie byłam, bo Lily w poprzednim miesiącu przybrała 260g mniej niż zwykle, więc liczę na to że teraz tendencja będzie spadkowa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema
    Mam lenia zle spalam jakies glupoty mi sie snily dostalam okres i tyle
    Wczoraj wypisywalam zaproszenia na roczek
    Bylismy u tesciow obgadac impreze u nich w ogrodzie troche stopowalam tesciowa delikatnie przypominajac jej ze to nasza impreza i bedzie jak my chcemy i dziekujemy za udostepnienie miejsca

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Za chwilę ma wpaść koleżanka z pracy więc przynajmniej miałam motywację żeby chatę ogarnąć. Do nas na roczek tez zjeżdża cała rodzina wiec robimy w knajpie tym bardziej ze cena bardzo przystępna.. wczoraj obdzwonilam wszystkich bo nie robiliśmy zaproszeń.. oczywiście znowu mam dylemat pt nie mam w co się ubrać..ech..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Paula nie byłam, bo Lily w poprzednim miesiącu przybrała 260g mniej niż zwykle, więc liczę na to że teraz tendencja będzie spadkowa.

Podziwiam Cię, ze nie masz swojego pediatry. Pomijając juz kwestie wagi Lily, ktora moze niepokoić, ale tak bardziej dla komfortu psychicznego, ze ktos kompetentnym okiem popatrzy na dziecko. Moja pediatra ostatnio wychwycila szmery w serduszku i odeslala do kardiologa, a bylismy z Tomkiem tylko tak profilaktycznie, bez zadnych dolegliwosci.

Pulpecja, trzymam kciuki by sie wyrownala stopa.

AgaSad, a gdzie robicie roczek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 10:35

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tak profilaktycznie to chodzimy do przychodni pod domem a jak coś się dzieje poważnego to i tak zamawiam prywatna wizytę domowa pediatry która pracuje na klinikach.
    Nie ma u mnie w okolicy nikogo sensownego a nie będę jeździć na drugi koniec miasta.
    Od bólu takie rzeczy jak osluchac mała to mój mąż może.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robimy w moich rodzinnych stronach, tam gdzie chrzciny..cenowo było 45 zł za osobę a jedzenia mnóstwo bo oprócz obiadu, to jeszcze tzw zimna płyta i kolacja na ciepło, napoje tez były w cenie wiec nie opłaca mi się robić imprezy w domu.. zamawiam tylko tort, ciasta plus alkohol.

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy do tej samej pediatry ale w sumie wybraliśmy ja ze względu na bliską odległość od domu, jest bardzo dokładna i zawsze przebadanych małego wzdłuż i wszerz..jak zaczną się choroby to mam namiar od mojej klientki do jej lekarza do którego chodzą od 7 lat, babka jest bardzo wymagająca wiec podejrzewam że ten lekarz musi być ideałem jak jej podpasował ☺

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie u tesciow na dzialce w formie grila, niby sami najblizszi ale jak zliczylismy to znow wychodzi tych ludzi jak mrowkow i nie pomiescilabym ich u siebie. Gdyby nie tesciowie to pewnie tez wynajelabym knajpe.

Kolejny dzien zmagan z goraczka , powiem Wam ze dostaje juz na glowe od siedzenia w domu - to juz 4 dzien , moja cierpliwosc do dziecka sie pomalu konczy. Ja wiem ze ona jest chora, ze ma prawo marudzic itd. Co chwile to sobie powtarzam, ale jestem taka podminowana ze jak tylko moj maz dzwoni co tam , to mam ochote mu powiedziec "a gowno" ( w wersji light , bo tak na prawde mam ochote zwyzywac go od najgorszych - ale sama nie wiem za co ?). Mocz wyszedl ksiazkowy, czekam na ta wysypke jak dziecko na prezent od Mikolaja.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, zaczęłam się już nad knajpą zastanawiać... nie no k..... nie będę wywalać tyle kasy, nich sobie siedzą na głowach, w dupie to mam...

0na88 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byliśmy na spacerze, gorąco ze ja pierduu.. nie d asie chodzic, jakiś ciezki dzien dzis, w zwiazku z tym na obiad ziemniaki z kefirem i jajem, o 15 mam jazde na placu, chyba tam wykituje..
    ide sobie kawę zrobić

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja a jak byś zrobiła taki szwedzki stół i każdy by sobie podchodził? nie muszą wszyscy siedzieć jak na imieninach u cioci, każdy ze swoim talerzykiem:)

My mordowaliśmy się w domu, było niby 12 osób dorosłych i dzieci ale to masakra.. u siostry na działce było super:) grill to jest swietna sprawa na takie przyjecie, dzieciaki szalały na dworze:)
    AgaSAd za taka kase to bym sie nawet nie zastanawiała, ja niby strasznie nie szykowałam nic w domu ale po zrobieniu zakupów niezła suma się uzbierała a jeszcze się orobiłam jak głupek

Ona cierpliwości życze !

Powoli robie zakupy na wyjazd, myślałam że sie z mezem zmiescimy do jednej kosmetyczki ale chyba nie bardzo bo ja pełen ekwip;unek, noi Szymko oczywiscie swoja kosmetyczka, jak sobie pomysle o tym pakowaniu to mi słabo

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka... szwedzki stół jak najbardziej można, tylko część gości będzie chyba stać :-) jeszcze mąż wymyślił, ze na 14-15... chyba nie pomyślał, że młoda najczęściej 13-14 to spać idzie... bez sensu. Wolałabym chyba ok 17. U nas dorosłych będzie chyba 12-15 osób, młodzież pójdzie do pokoi dzieci, tylko na tort tutaj będą to w sumie plus 7 osób... już z namłodszymi

201508091565.png
‹‹ 3880 3881 3882 3883 3884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ