SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
u nas będzie jak dobrze pójdzie 7 dorosłych plus trójka dzieci i robimy grilla na ogrodzie...oby pogoda tylko była.... już na dekoracje same poszło 130zeta plus jeszcze jedzenie, węgiel itp trochę jednak wyjdzie no i za torta takiego 2-2,5 kg chce 120zł to dużo? nie wiem czy szukać dalej czy taka cena jest ok?
-
już się zastanawiałam czy sama nie upiec, są takie opłatki ze wzorem na torta i by był ozdobiony..... ale za duży stres że może nie wyjść, a wtedy teściowa to by miała powód kolejne do obgadywania, bo ona to wielce się szczyci jakie dobre torty robi ale nie zaproponuje ze sama upiecze a prosić się nie będe
-
jakby było tylko dla mojej rodziny to bym sama piekła, ale stresuje mnie strona od męża i wredna teściowa
aa i na muffinki kupiłam takie opłatki to sama zrobie.... to akurat łatwiejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 13:37
-
Aska jakie muffiny robisz? Ja chyba bananowe z dekoracji mam gotowe do wbijania misie wiec bedzie ok
Na placu zabaw przypierdolilam sorry ale inaczej nie moge napisac głową w drabinki prawie z rozbiegu az usiadlam na piasku twraz boli mnie czacha i zuchwa. Kuzwa noo -
jeszcze nie wiem jakie, ale bananowe chyba najlepsze kurde robiłam formata systemu i mi pokasowało wszystkie zakładki z przepisami ehhh
tez mam taki opłatki z minionkami do wbijania -
Migotka u nas będzie chyba 35 osób wiec jakbym miała robić na tyle osób imprezę to dziękuję.. robiliśmy kilka razy imprezy na 6-10 osób i zawsze urobilam się po pachy a kasy poszło mnóstwo wiec tak jak mówisz nawet nie zastanawiam się.. rodzina męża jest rozsiana po całej Polsce i tym razem większość przyjedzie bo widzimy ich raz na rok wiec jest fajna okazja do spotkania..
Ja tez robiłam te muffiny..są mega -
Cieszę się, że Wam smakowało To stary przepis z czasów studenckich
-3 banany
-2 jajka
-ponad ½ szklanki oleju
-1,5 szklanki mąki
-7 łyżek drobnego cukru
-½ łyżeczki sody
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-200 g czekolady
Pokroić czekoladę i banany, wszystko wymieszać. Piec 20 min w 180 st
Ja daje mniej cukru i oleju. Czekolade mleczną.aaaaga, Aska87, Paula_071, Martucha86, Zetka, chcebycmama lubią tę wiadomość