SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
olinka wrote:HEJ DZIEWCZYNY
ja dzis przezyłam coś okropnego wstała sobie rano i nagle zaczełam mieć drzenia całego ciałą ręce mi strasznie drżały serce kołatało jak wstawałam to zawroty w głowie i tak jak by mi się słabo robiło.
i co najciekawsze że jak zmierzyłam cisńienie to wzorowe 105/99 i tetno 80
mierzyłam kilk arazy i ciągle to samo pokazywało..
poleżałam do połuudnia w łózku wstałam i dalej mma drżenia rąk..
wiecie może co to jest ?
105/99 jest nie prawidłowe 99 jest za duże powinno być 80 skontaktuj się lekarzem naj lepiejolinka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Olinka jak mi słabo i jakieś drgawki to pije szklankę: pół kapsułki Litorsalu z wodą, to elektrolity. Piłam je jak miałam jelitówkę i lepiej się po nich czułam więc czasem z tego korzystam.
Psioszka jaka kulkaolinka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kochane, ja juz jestem po wizycie, wyczekalam sie z 2h, ale warto bylo
Malenstwo ma 10.26 cm i wazy 120g, wg usg ciagle wyprzedza o 6 dni i jest to 16t0dPani doktor bardzo starala sie rozgryzc zagadke kinder niespodzianki, ale Maluszek srednio chcial wspolpracowac, ale na 80% jej zdaniem to dziewczynka!!
Prywatna wizyte mam 3 marca i zobaczymy czy sie potwierdzi
Ale jestem happy!! Glukoze mam 77, a tsh 1.607. Morfologia i mocz tez ok, dzis mialam pobrana cytologie
Aga89, Andzia 34, olinka, Y, magda sz, lys, euforia, małaMyszka, Katarka, Paula_071, Cassie, mamasia, sylwucha89, Pati Belgia, zabka11, psioszka11, czarnaruda, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnychcebycmama wrote:Jak mnie dzisiaj boli brzuch, pierwszy raz tak mam... czytałam, że Was bolą brzuchy, że Nospę bierzecie, ale ja jakoś do tej pory nie miałam takiego problemu. Może teraz zaczyna się intensywny wzrost macicy?!
Czuje takie bóle podobne do okresowych... jak mi nie przejdzie do pół godziny to cos musze działać.
)małaMyszka, olinka lubią tę wiadomość
-
Kochane mam pytanko
Wiecie może czemu na tych wykresach dziecka CRL zatrzymał mi się na 14 tc? Wszystkie inne ok - powpisywałam dane i wszystko jest zaznaczone, a ten CRL z 14t+1d w ogóle jest nie zaznaczony na wykresie- nie widzę już nic ponad 13d+6d...
olinka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosia.b wrote:Kochane mam pytanko
Wiecie może czemu na tych wykresach dziecka CRL zatrzymał mi się na 14 tc? Wszystkie inne ok - powpisywałam dane i wszystko jest zaznaczone, a ten CRL z 14t+1d w ogóle jest nie zaznaczony na wykresie- nie widzę już nic ponad 13d+6d...
Wiesz co, teraz sprawdziłam u siebie i też mi się na 14 zatrzymuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 18:37
olinka, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Y wrote:Po prawej stronie wykresu masz rzymskie I II III - to są trymestry.. spróbuj kliknąć na II trymestr
Wiesz co, teraz sprawdziłam u siebie i też mi się na 14 zatrzymuje.
No wszędzie ta II jest podświetlona, a ten jeden wykres stanąłolinka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:CRL nie mierzy się do końca ciąży, gdzieś tam czytałam że do około 20 tygodnia, więc może na belly do 14 tc, a potem są te pozostałe parametry.
Właśnie przeczytałam, że mierzy się do 13-14 tc więc by się zgadzało
Dzięki lys
olinka, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melduję się po wizycie a więc mój syn został synem już na 100% wszystko było idealnie widać ( zero wstydu w tatusia he he) nawet dostałam fotkę potwierdzającą
wszystkie pomiary ok widocznie dobrze mu się pasożytuje od mamusi bo ma już ok 150 g , brzuszek zacny jak u tatusia oczywiście tatuś był przy badaniu dumny jak paw
synuś nadal bardzo aktywny już się nie dziwię że tak wcześnie czuję ruchy. A tak ogólnie jestem dzisiaj najszczęśliwszą kobietą na świecie
Gosia crl powyżej 14 tc jest podobno pomiarem tylko orientacyjnym bo dziecko jest już na tyle duże że się kuli dodatkowo ciężko uchwycić ten pomiar jak dziecko jest w ruchu (tak jak mój synek) od 14 tygodnia miarodajne są pomiary takie jak HC, AC, FL i BPD tak mi powiedział dzisiaj lekarz na wizycieolinka, Cassie, Paula_071, gosia.b, magda sz, lys, Y, zabka11, Aga89, chcebycmama, mamasia, małaMyszka, psioszka11, 5ylwia, euforia, Maniuś lubią tę wiadomość
-
olinka - a miałaś mierzoną glukozę w 1 trymestrze? Jaki był wynik?
lys - jak ja robiłam w Diagnostyce na Traugutta to mi się też zdarzyło, że musiałam dzwonić i prosić o wygenerowanie pdf.
Jeśli chodzi o luxmed, to zdecydowanie wolę go od NFZtu. Plus jest takie, że większość badań mam w pakiecie, że jest coś takiego jak "standardy dostępności" (myślę, że wszystkie firmy kupujące abonamenty dla pracowników coś takiego mają) gdzie jest opisane, że np. internista musi przyjąć w ciągu 24h a inny specjalista w ciągu 3 dni. Nie interesuje mnie, że w tej chwili żaden lekarz nie jest dostępy, w ciągu kilku godzin dzwonią i oferują termin wizyty. Owszem, można trafić tam na dyletantów, ale to jak wszędzie - niezależnie czy trafi się do szpitala czy prywatnego gabinetu. Wykupiłam też ojcu abonament w luxmedzie - dzięki temu miał wszystkie badania z krwi, usg, rtg, ekg, tomograf i konsultacje lekarzy w ciągu tygodnia a na NFZ by czekał kilka lat. I to jest ten plus.
Byłam właśnie dzisiaj na wizycie u gina w luxmedzie. Było bez usg bo miałam robione tydzień temu genetyczne. Wszystko ok. Koniecznie chciał mi wcisnąć zwolnienie, był bardzo zdziwiony, że go nie chce:) Szkoda, że nie poszłam do niego od razu jak się dowiedziałam, że dziecko koleżanki z pracy ma ospę, bo ponoć w ciągu 96h można podać przeciwciała, teraz jest za późno. Pozostaje się modlić, by w ciągu tygodnia mnie nie wysypało. Koleżanka z pracy dzisiaj dzwoniła, że ona się zaraziła i ma ospę. A że ona mogła zarazić kolejne koleżanki więc spędzę następne 3 tygodnie na pracy z domu.
Lekarz zalecił mi brać dodatkowo witaminę D.
olinka, lys, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
olinka wrote:Paula_071 tak robiłam i wynik 93
Ja nie chcę się wymądrzać, ale to za wysoki wg najnowszych norm. Może rób krzywą cukrową, skoro masz dodatkowo objawy neurologiczne które mogą wskazywać na wahania cukru?olinka, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
chyba powinnam coś z tym zrobić. chodz wizyte mam w czwartek nie wiem czy czekać czy samemu isć i zrobić
małaMyszka lubi tę wiadomość