X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez spi 10-11h, ale w dzien ma dwie drzemki po 1h. Czyli podobnie spia:)

Mowilam, ze Tomek ma hopla na punkcie mojej mamy? Wczoraj mama wpadla tylko przyniesc mailny i pomidory z ogrodu, tato stal pod blokiem na zakazie wiec to bylo to podanie reklamowki. Tomek gdy zobaczyl babcie wyrwal mi sie z rak, milosc w oczach, rzucil sie na szyje i nie chcial poscic. Wyl, gdy go zabieralam. Od wczoraj siedzi przy drzwiach wejsciowych, wali w nie i placze...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle, to wczoraj padłam po kilku łykach piwa... starość chyba

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u nas podobnie jest z moja siostrą blizniaczka, co prawda nie płacze ale też ja uwielbia.
    Pulpecja tak jak Lys pisała, Łucja ma jedną drzemkę.
    Dziś mam dwie rozmowy o pracę, trzymajcie kciuki. Tak wczoraj myślałam, że chce iść do pracy, ale chybai serce pęknie oddać Łuśke do żłobka.

mamasia, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka- - trzymam kciuki !

uczycie juz dzieci jedzenia samodzielnego lyzeczka? czy zdecydowanie za wczesnie?

Zoska chce wszystko jesc raczkami , i jak chodzi o sniadania , podwieczorki czy kolacje to git , gorzej z zupa. Nie da sie juz sama nakarmic, ewentualnie z dwie lyzki jej wcisne ( a pokazuje ksiazeczki , spiewam , daje zabawki - no cuda) bo od razu wystawia raczki ze sama a jak probuje jejo wcisnac lyzka to awantura. Zaczelam sie zastanawiac czy moze sprobowac z ta lyzeczka , ale predzej chyba trafi nia do oka.

P.S Wasze dzieci tez maja faze na dlubanie w nosie ? pierwszy raz sie zasmialam i powiedzialam fuuu... to ta co mnie widzisz to wciska palec w nos i sie zaciesza i czeka na moje fu. eh

witaminkab, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze mialam sie spytac , zauwazylam ze zle uklada jedna stope jak trzymam ja za raczki i robi pare krokow i tu mam zagwozdke czy juz udac sie do ortopedy czy poczekac az sama zacznie chodzic, .a noz widelec zacznie noge poprawnie ukladac?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas drzemki całkiem rozregulowane .... czasem ma jedną, jak ma dzień miłosierdzia dla mamusi to się z dwa razy zdrzemnie, a jak ma dzień diabła to żadnej drzemki :/ choćbym stawała na głowie z systemem żeby zawsze kłaść o tej samej porze to nie ma szans.... na noc też chodzi spać coraz później

aaa i u nas jest tak jak zaśnie nawet na 5 min czy mniej i się obudzi (najczęściej coś go obudzi) to już uznaje to za pełnometrażową drzemkę i nie zaśnie więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 10:24

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka powodzenia :)

witaminkab lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, a probowalas dawac Zosi lyzeczke do reki jak dajesz jej zupe? Moj jak wierci mi sie przy jedzeniu albo nie specjalnie chce jesc z lyzeczki, to dostaje druga do raczki. Najczesciej pcha ja do buzi, a jak chce mu podac zupke, to odciagam delikatnie jego raczke i pakuje do buzi te z zupka ;)
    W kwestii nozki, to ja tez sie bede wybierac do lekarza, ale to na spokojnie po weekendzie. Tyle, ze moj sam biega i zauwazylam, ze jedna stope uklada inaczej i mam wrazenie, ze ugina mu sie w kolanie.
    Wydaje mi sie, ze warto pojsc profilaktycznie nawet. Jak jest jakis problem, to lepiej wczesniej jak pozniej go wylapac.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka powodzenia!!! Trzymam kciuki.

witaminkab lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, tak jak Griszanka pisze, spróbuj karmić jedną, a małej dać drugą łyżeczkę do rączki. Moja Tośkę w ten sposób karmiłam i bardzo szybko nauczyła się trafiać tą łyżeczką do buzi.

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolek dzis konczy wiek niemowlecy. Nie moge uwierzyc, ze to juz dzis jego pierwsze urodziny!!! Imprezka w sobote.
    We wtorek pomylam okna - sama sie o to nie podejrzewalam, chcialam umyc tylko w kuchni, bo juz wolalo o pomste do nieba i tak jakos samo poszlo ;) Wczoraj ogarnelam troche ogrod, dzisiaj "part 2". Juz dzis upieke biszkopt na tort, kruche do ciasta zrobilam wczoraj i juz sie mrozi, wiekszosc zakupow zrobiona, dekoracje prawie skonczone. Jeszcze dokonczyc sprzatanie, o przygotowaniu papu nie wspomne. Przydaloby sie jeszcze wybrac do fryzjera i kupic sobie cos nowego, zeby sie wystroic. Ciekawe czy starczy checi i czasu... Zaraz musze sie zebrac do kupy i pojechac po dziadkow, bo inaczej nic nie zrobie.
    Milego dnia dziewczynki, ja wracam do domowej tyrki ;)

witaminkab, Paula_071, 0na88, lys, mamasia, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka najlepszego dla Karolka!
    Ona ja robie tak jak dziewczyny pisały, dale Łucji druga łyżeczkę i ona próbuje nią jeść sama i mnie karmić. Bez tego nie ma opcji na jedzenie łyżeczką bo mam ręce w misce i chce ja wywrocic.
    Co do nóżki tez myślę, że warto chociażby dla Twojego spokoju sprawdzić.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja widzę że wogóle nogi mu wykrzywia jak go trzymam za ręce dlatego tez tego nie robie, bo jak chodzi przy meblach to nózki stawia łądnie i prosto:)

Griszanka wszystkiego nalepszego dla Karolka !Zdrówka i samych pogodnych dni !

A ja obchodzę dziś urodziny, tzn mam je bo obchodzic nie mam zamiaru, dziś rano mój syn dał mi najpiekniejszy prezent, tak sie mocno do mnie przytulił i popatrzył mi w oczy że nic piękniejszego nie mogło mnie spotkać, w tamtym roku buczałam ze szczęscia w urodziny, w tym też łęzka mi polecaiała, a w przyszłe okrągłe 30-te chciałabym na prezent malutkie serduszko w brzuszku, :)

mamasia, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego Karol i Migotka:)

Ona, a jak sama chodzi to tez zle stawia nogi? Bo jesli wtedy jest ok to na Twoim miejscu bym nie prowadzila jej za reke.

Dzisiaj mam wychodne - moj dyrektor, ktory zostal czlonkiem zarzadu w innym kraju robi kolejna impreze pozegnalna. Maz zostaje z maluchem.
    Jutro ide z mezem na pokera, junior zostaje ze swoja ukochana babcia:)

0na88, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawalam jej lyzeczke do drugiej reki , i trafia nia do buzi ,gryzie ja , mamle, czasem do gory nogami , lub dnem do dolu ale gdy mam nabrana zupe i chce jej tamta lyzeczke wyjac z buzi lub odsuac ,to ta zaczyna sie rzucac i zazwyczaj zawartosc lyzki laduje na mnie ;-)

ona chodzi sama ale tylko przy meblach , i zazywczaj wtedy dobrze nozki uklada choc zdarzy sie ze przykoslawi lewa stope. Jak konczy sie jej mebel to lapie sie mojej nogi ja jej daje druga reke do potrzymania i z dwa , trzy kroki zrobi za reke wlasnie ale wtedy to fatalnie ta jedna stope ma. Albo jak sie wspina po mnie i zaczynam sie odsuwac ( cos jak pchacz , to tez widze ze cos z ta stopa jest nie tak) tak czy siak chce sie wybrac do ortopedy tylko nie wiem czy juz dzialac czy czekac az nauczy sie sama chodzic.

Ale macie racje , niech sama kombinuje narazie przy meblach.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - gratuluje wychodnego ! :)

My za tydzien mamy wesele , idziemy bez malej - troche sie rozerwiemy mam nadzieje , dawno razem nie wychodzilismy . Zazwyczaj on sam a ja wtedy zajmowalam sie dzieckiem lub na zmiane.

Oczywiscie nie mam zadnej sukienki co by na tylek zalozyc , musze ruszyc na zakupy - a nie cierpie ich.

Paula_071 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla dzisiejszych jubilatów
    Mlody jak wstaje na nozki i tez mam wrazenie ze zle to robi po pierwsze nie zawsze najpierw na kolanko i hyc tylko jak baletnica na paluszki stopy tez czesto stawia jak kaczka lub jakby tanczyl w balecie na poczatku wrzesnia przychodzi fizjo to zapytam
    U nas jutro roczek ale zlecialo o 4:30 zaczęły mi sie saczyc wody.

chcebycmama, jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa moje siostry zrobiły mi dzis niespodziankę, wpadły z torcikiem:) bardzo mi było miło,:)

Szymko zasnął 21.20, nie pospał na drugiej drzemce bo Jagoda go obudziła

Paula_071, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Karola :)

I dla Ciebie Migotka :)

Ja znowu nie mam weny na nic... Dzisiaj moje dziecko usnelo do piosenki scootera. Zmienialam stacje w radiu by nam coś miłego do uszu leciało bo wystarczy jedna dobra piosenka i spi i jak przelaczylam a tam scooter to się od razu położył na ramieniu. Improwizowalam z tekstem piosenki ale udało się usnął ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy rok !! Najlepszego rowniez dla Majeczki i Alexia

jesslin87, witaminkab, Paula_071, 0na88, AgaSad, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3899 3900 3901 3902 3903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ