X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez spi 10-11h, ale w dzien ma dwie drzemki po 1h. Czyli podobnie spia:)

Mowilam, ze Tomek ma hopla na punkcie mojej mamy? Wczoraj mama wpadla tylko przyniesc mailny i pomidory z ogrodu, tato stal pod blokiem na zakazie wiec to bylo to podanie reklamowki. Tomek gdy zobaczyl babcie wyrwal mi sie z rak, milosc w oczach, rzucil sie na szyje i nie chcial poscic. Wyl, gdy go zabieralam. Od wczoraj siedzi przy drzwiach wejsciowych, wali w nie i placze...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle, to wczoraj padłam po kilku łykach piwa... starość chyba

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u nas podobnie jest z moja siostrą blizniaczka, co prawda nie płacze ale też ja uwielbia.
    Pulpecja tak jak Lys pisała, Łucja ma jedną drzemkę.
    Dziś mam dwie rozmowy o pracę, trzymajcie kciuki. Tak wczoraj myślałam, że chce iść do pracy, ale chybai serce pęknie oddać Łuśke do żłobka.

mamasia, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka- - trzymam kciuki !

uczycie juz dzieci jedzenia samodzielnego lyzeczka? czy zdecydowanie za wczesnie?

Zoska chce wszystko jesc raczkami , i jak chodzi o sniadania , podwieczorki czy kolacje to git , gorzej z zupa. Nie da sie juz sama nakarmic, ewentualnie z dwie lyzki jej wcisne ( a pokazuje ksiazeczki , spiewam , daje zabawki - no cuda) bo od razu wystawia raczki ze sama a jak probuje jejo wcisnac lyzka to awantura. Zaczelam sie zastanawiac czy moze sprobowac z ta lyzeczka , ale predzej chyba trafi nia do oka.

P.S Wasze dzieci tez maja faze na dlubanie w nosie ? pierwszy raz sie zasmialam i powiedzialam fuuu... to ta co mnie widzisz to wciska palec w nos i sie zaciesza i czeka na moje fu. eh

witaminkab, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze mialam sie spytac , zauwazylam ze zle uklada jedna stope jak trzymam ja za raczki i robi pare krokow i tu mam zagwozdke czy juz udac sie do ortopedy czy poczekac az sama zacznie chodzic, .a noz widelec zacznie noge poprawnie ukladac?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas drzemki całkiem rozregulowane .... czasem ma jedną, jak ma dzień miłosierdzia dla mamusi to się z dwa razy zdrzemnie, a jak ma dzień diabła to żadnej drzemki :/ choćbym stawała na głowie z systemem żeby zawsze kłaść o tej samej porze to nie ma szans.... na noc też chodzi spać coraz później

aaa i u nas jest tak jak zaśnie nawet na 5 min czy mniej i się obudzi (najczęściej coś go obudzi) to już uznaje to za pełnometrażową drzemkę i nie zaśnie więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 10:24

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka powodzenia :)

witaminkab lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, a probowalas dawac Zosi lyzeczke do reki jak dajesz jej zupe? Moj jak wierci mi sie przy jedzeniu albo nie specjalnie chce jesc z lyzeczki, to dostaje druga do raczki. Najczesciej pcha ja do buzi, a jak chce mu podac zupke, to odciagam delikatnie jego raczke i pakuje do buzi te z zupka ;)
    W kwestii nozki, to ja tez sie bede wybierac do lekarza, ale to na spokojnie po weekendzie. Tyle, ze moj sam biega i zauwazylam, ze jedna stope uklada inaczej i mam wrazenie, ze ugina mu sie w kolanie.
    Wydaje mi sie, ze warto pojsc profilaktycznie nawet. Jak jest jakis problem, to lepiej wczesniej jak pozniej go wylapac.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka powodzenia!!! Trzymam kciuki.

witaminkab lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, tak jak Griszanka pisze, spróbuj karmić jedną, a małej dać drugą łyżeczkę do rączki. Moja Tośkę w ten sposób karmiłam i bardzo szybko nauczyła się trafiać tą łyżeczką do buzi.

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolek dzis konczy wiek niemowlecy. Nie moge uwierzyc, ze to juz dzis jego pierwsze urodziny!!! Imprezka w sobote.
    We wtorek pomylam okna - sama sie o to nie podejrzewalam, chcialam umyc tylko w kuchni, bo juz wolalo o pomste do nieba i tak jakos samo poszlo ;) Wczoraj ogarnelam troche ogrod, dzisiaj "part 2". Juz dzis upieke biszkopt na tort, kruche do ciasta zrobilam wczoraj i juz sie mrozi, wiekszosc zakupow zrobiona, dekoracje prawie skonczone. Jeszcze dokonczyc sprzatanie, o przygotowaniu papu nie wspomne. Przydaloby sie jeszcze wybrac do fryzjera i kupic sobie cos nowego, zeby sie wystroic. Ciekawe czy starczy checi i czasu... Zaraz musze sie zebrac do kupy i pojechac po dziadkow, bo inaczej nic nie zrobie.
    Milego dnia dziewczynki, ja wracam do domowej tyrki ;)

witaminkab, Paula_071, 0na88, lys, mamasia, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka najlepszego dla Karolka!
    Ona ja robie tak jak dziewczyny pisały, dale Łucji druga łyżeczkę i ona próbuje nią jeść sama i mnie karmić. Bez tego nie ma opcji na jedzenie łyżeczką bo mam ręce w misce i chce ja wywrocic.
    Co do nóżki tez myślę, że warto chociażby dla Twojego spokoju sprawdzić.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja widzę że wogóle nogi mu wykrzywia jak go trzymam za ręce dlatego tez tego nie robie, bo jak chodzi przy meblach to nózki stawia łądnie i prosto:)

Griszanka wszystkiego nalepszego dla Karolka !Zdrówka i samych pogodnych dni !

A ja obchodzę dziś urodziny, tzn mam je bo obchodzic nie mam zamiaru, dziś rano mój syn dał mi najpiekniejszy prezent, tak sie mocno do mnie przytulił i popatrzył mi w oczy że nic piękniejszego nie mogło mnie spotkać, w tamtym roku buczałam ze szczęscia w urodziny, w tym też łęzka mi polecaiała, a w przyszłe okrągłe 30-te chciałabym na prezent malutkie serduszko w brzuszku, :)

mamasia, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego Karol i Migotka:)

Ona, a jak sama chodzi to tez zle stawia nogi? Bo jesli wtedy jest ok to na Twoim miejscu bym nie prowadzila jej za reke.

Dzisiaj mam wychodne - moj dyrektor, ktory zostal czlonkiem zarzadu w innym kraju robi kolejna impreze pozegnalna. Maz zostaje z maluchem.
    Jutro ide z mezem na pokera, junior zostaje ze swoja ukochana babcia:)

0na88, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawalam jej lyzeczke do drugiej reki , i trafia nia do buzi ,gryzie ja , mamle, czasem do gory nogami , lub dnem do dolu ale gdy mam nabrana zupe i chce jej tamta lyzeczke wyjac z buzi lub odsuac ,to ta zaczyna sie rzucac i zazwyczaj zawartosc lyzki laduje na mnie ;-)

ona chodzi sama ale tylko przy meblach , i zazywczaj wtedy dobrze nozki uklada choc zdarzy sie ze przykoslawi lewa stope. Jak konczy sie jej mebel to lapie sie mojej nogi ja jej daje druga reke do potrzymania i z dwa , trzy kroki zrobi za reke wlasnie ale wtedy to fatalnie ta jedna stope ma. Albo jak sie wspina po mnie i zaczynam sie odsuwac ( cos jak pchacz , to tez widze ze cos z ta stopa jest nie tak) tak czy siak chce sie wybrac do ortopedy tylko nie wiem czy juz dzialac czy czekac az nauczy sie sama chodzic.

Ale macie racje , niech sama kombinuje narazie przy meblach.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - gratuluje wychodnego ! :)

My za tydzien mamy wesele , idziemy bez malej - troche sie rozerwiemy mam nadzieje , dawno razem nie wychodzilismy . Zazwyczaj on sam a ja wtedy zajmowalam sie dzieckiem lub na zmiane.

Oczywiscie nie mam zadnej sukienki co by na tylek zalozyc , musze ruszyc na zakupy - a nie cierpie ich.

Paula_071 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla dzisiejszych jubilatów
    Mlody jak wstaje na nozki i tez mam wrazenie ze zle to robi po pierwsze nie zawsze najpierw na kolanko i hyc tylko jak baletnica na paluszki stopy tez czesto stawia jak kaczka lub jakby tanczyl w balecie na poczatku wrzesnia przychodzi fizjo to zapytam
    U nas jutro roczek ale zlecialo o 4:30 zaczęły mi sie saczyc wody.

chcebycmama, jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa moje siostry zrobiły mi dzis niespodziankę, wpadły z torcikiem:) bardzo mi było miło,:)

Szymko zasnął 21.20, nie pospał na drugiej drzemce bo Jagoda go obudziła

Paula_071, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Karola :)

I dla Ciebie Migotka :)

Ja znowu nie mam weny na nic... Dzisiaj moje dziecko usnelo do piosenki scootera. Zmienialam stacje w radiu by nam coś miłego do uszu leciało bo wystarczy jedna dobra piosenka i spi i jak przelaczylam a tam scooter to się od razu położył na ramieniu. Improwizowalam z tekstem piosenki ale udało się usnął ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy rok !! Najlepszego rowniez dla Majeczki i Alexia

jesslin87, witaminkab, Paula_071, 0na88, AgaSad, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3899 3900 3901 3902 3903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ