X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja Cię,że niby wg belly piąty miesiąc rozpoczynam :-) ale jaja :-)

magda sz, niecierpliwa, sylwucha89, olinka, Cassie, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać, zasnęłam z płaczem około 2 i obudziłam się z płaczem pół godz. temu. Tak się nie da żyć..pod jednym dachem?

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Chcebycmama ten wozek jest cudowny, juz wczoraj pokazywalam mezowi tylko bardzo bym chciala zobaczyc go na zywo :) Ale poki co numer 1 :)

Y co do jajek na miekko ja uwielbiam i gotuje co 2 tyg w weekend, ale tak zeby bialko bylo sciete 7,5 minuty :)

Katarka super ciuszki!

Zabka grochowka wyglada smakowicie! Az mi slinka cieknie ;)

Magda sz kurde musicie troche wystopowac, bo zycie w'takim stresie nie sluzy ani Tobie, a przede wszystkim dziecku

Hermiona masz racje to forum uzaleznia :P Ja juz od dawna nie umiem spac na brzuchu i uzaleznilam sie tez od tej poduszkh ;)

Wczoraj bardzo milo spedzilismy wieczor u znajomych, a wczesniej ponad godzinny spacer po'Parku Slaskim i pojecia nie macie jak sie zmeczylam, ja nie szlam, ja sie toczylam! Maz sie boi co bedzie pozniej :D
    Dzis rodzinny obiadek u tesciow :)

Milego dnia, lece gotowac jajka! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 06:43

zabka11, chcebycmama, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:-)

Cały wczorajszy dzien miałam załamany a obiecałam sobie, ze wkoncu odpocznie... No niestety, nie udało sie. Może dzis po kościele sie uda... Oby...

Co do jajek na miękko to tutaj odradzają ze względu na inne bakterie niż salmonella. Nawet pani profesor, która prowadzi mojego brata w białaczce, po przeszczepie powiedziała mu, ze zero jajek z wyplywajacym żółtkiem tak jak dla kobiet w ciąży... Wiec, choć uwielbiam, to nie jem bo sie boje... Wole nie ryzykować. Śmiejemy sie z bratem, ze mamy podobne ograniczenia dietetyczne, on po przeszczepie a ja w ciąży:-)

Madzia sz współczuje Ci kochana... Nie wiem co doradzić... Chyba tylko to, żeby jakoś przeczekać i w ten sposób zmusić go do rozmowy, poważnej rozmowy. I ja na Twoim miejscu, pojechalabym normalnie na obiad do jego mamy, sama, nawet nic mu nie mówiąc. A jak sie teściowa spyta, czemu sama to zdawkowo odpowiedzieć, ze maz obrażony, tym, ze nie wszystkie obowiązki w ciąży jesteś w stanie wykonać... Dałoby to jej do myślenia i może troszkę wpłynęła na syna. Wkoncu sama była w ciąży i wie jak to jest... Choć nie wiem jaka masz teściowa, czy w porządku czy raczej taka, która zawsze stoi po stronie synka...

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Wciagnelam na śniadanie jajka sadzone :)
    Snila mi sie moja praca, jutro juz idę :( a tak mi się nie chce, tak dobrze mi w domu - chyba że dopadnie mnie migrena tfu tfu to wtedy zostaje.

Magda sz-no co za osiol z tego twojego meza. Ty nie masz za co przepraszac, ciąża to szczególny czas i trzeba się wtedy bardziej skupić na sobie. Ni wiem czego on tutaj nie rozumie. Myślał pewnie ze ciąża nic w waszym życiu nie zmieni, ze dalej bedziesz wszystko tobic jsk jakdo tej pory. Niech on się w końcu ocknie i dorosnie.
    Wyobrażam sobie jak musi byc ci ciężko (sama nie znosze cichych dni), ale postaraj sie w tym truudnych czasie zadbac o siebie, zrobić dla siebie cos przyjemnego (zakupy, kosmetyczka, spotkanie z przyjaciolmi). A on niech dalej kisi sie w swojej złości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 09:22

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozkow Camarelo to moj wybor bedzie sie toczyl miedzy Carera a Sevilla i z tego co widze na stronie internetowej sa dostepne w moim osiedlowym sklepie wiec jrzeba bedzie sie kiedys wybrac i poogladac ;) Kiedy planujecie kupowac wozek?? Czytalam, ze szczegolnie kola smierdza nowoscia wiec z miesiac powinien postac i sie powietrzyc ;)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Gianna-ja mam zawsze niestety grzybicza infekche i w ciąży na nia dostaje zawsze nystatyne.

Migotka-to ja nagotowalam gar grochowki :) czestuje :)
    grochowka_pozywna_popup_watermark.jpg

Jezyk mam na monitorze

zabka11, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoras z Was jeszcze raz doda zdjecie'tej grochowki to osobiscie przyjedzie mi ja ugotowac!! :D

zabka11, bosa, mamasia, Y, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pół gara mam, także wpadajcie.
    To jest moja pierwsza grochowka w życiu, wyszła naprawdę pyszna-wczoraj zjadłam 3miski :P

niecierpliwa, mamasia, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciazy wozek kupila mi mama w 7miesiacu ciazy. Teraz planuje kupic okolo 8miesiaca bo w Belgii w tym czasie akurat czyli w lipcu sa soldeny - obnizki cen nawet do 70%. A nie ukrywam, wozki tu sa drogie. Ten ktory mi sie akurat podoba kosztuje okolo 900 € wiec nawet jak bedzie obnizka 40lub 50% to bedzie dobrze:-)
    Jesli chodzi o cala wyprawke to zaczne kupowac jak dowiemy sie plec. Moze juz jutro:-)

niecierpliwa, sylwucha89, bosa, mamasia, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    A ja niedawo się obudziłam się i nurtuje mnie jedno pytanie. Bierzecie jakieś witaminy? Jeśli tak to jakie? Wczoraj spotkałam się z koleżanką też w ciąży i ona nie bierze, bo lekarz jej powiedział, że od witamin duże dzieci się rodzą! A co Wy o tym sądzicie?
    Od II trymestr biorę prenatal classic.

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Jeszcze pół gara mam, także wpadajcie.
    To jest moja pierwsza grochowka w życiu, wyszła naprawdę pyszna-wczoraj zjadłam 3miski :P
    Zabka prowadzisz jakas kulinarna stronke?

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Pati to zdjęcie wrzucilam z sieci,moja grochowka wygląda identycznie :)

Kasiulek-ja od początku ciąży biore witaminy. Obecnie biorę falvit mama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 10:00

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Nie Pati to zdjęcie wrzucilam z sieci,moja grochowka wygląda identycznie :)

Kasiulek-ja od początku ciąży biore witaminy. Obecnie biorę falvit mama.
    Aha myslalam, ze troche przepisow podrzucisz:-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wczoraj wieczorem mikrofala zepsula... czeka mnie jutro wizyty w sklepie...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj od przepisow na naszym forum jest kaaarolinka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 10:10

bosa, Cassie, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a dzis mam grill od 12 bedziemy pod altanka a dzieci na dworze. Moj mlodszy to uwielbia kury i kroliki wiec pol dnia spedze tam z nim.

Tesciowa przyjezdza pytam po co? Ale maz nie odp mi:/ ehhh

Ja witaminy zamierzam brac od dzisiaj ale tylko dlatego ze wczesniej wymiotowalam.

Aaaa i babcia kazala mi zrobic skorupki od jajek i je jesc by zeby mi nie polecialy wiec dzis postaram sie zrobic:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzien dobry!

Chcebycmama ten wozek jest cudowny, juz wczoraj pokazywalam mezowi tylko bardzo bym chciala zobaczyc go na zywo :) Ale poki co numer 1 :)

Y co do jajek na miekko ja uwielbiam i gotuje co 2 tyg w weekend, ale tak zeby bialko bylo sciete 7,5 minuty :)

Katarka super ciuszki!

Zabka grochowka wyglada smakowicie! Az mi slinka cieknie ;)

Magda sz kurde musicie troche wystopowac, bo zycie w'takim stresie nie sluzy ani Tobie, a przede wszystkim dziecku

Hermiona masz racje to forum uzaleznia :P Ja juz od dawna nie umiem spac na brzuchu i uzaleznilam sie tez od tej poduszkh ;)

Wczoraj bardzo milo spedzilismy wieczor u znajomych, a wczesniej ponad godzinny spacer po'Parku Slaskim i pojecia nie macie jak sie zmeczylam, ja nie szlam, ja sie toczylam! Maz sie boi co bedzie pozniej :D
    Dzis rodzinny obiadek u tesciow :)

Milego dnia, lece gotowac jajka! :)

My też dziś na obiadek do teściów :-) zatem smacznego :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja wózek kupowałam w 8 miesiącu więc jest jeszcze na gwarancji ;)
    Polecam, ma duże koła, miękkie zawieszenie, ogromną gondolę, ogromną spacerówkę i bardzo lekko się prowadzi- małym paluszkiem po asfalcie ;) fotelik mamy Maxi Cosi Cabrio.Chcieliśmy kolor turkusowy ale nie było więc mamy lilię hehe Obstawiam,że druga będzie dziewczynka a jak będzie chłopak to coś się wymyśli ;)

dino.sklep.pl/nowy/tako-ballila-slim-2014-spacerowka-gondola-fotelik-tako-kurier-gratis-p-18786.html?gclid=CKid5sGb9cMCFdMatAodn2IAsQ

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Nie mogę spać, zasnęłam z płaczem około 2 i obudziłam się z płaczem pół godz. temu. Tak się nie da żyć..pod jednym dachem?

Madziu wiem,że nie jest Ci lekko z tą całą sytuacją,ale spróbuj jakoś się od tego "wyluzować" dla dzidziolka.Choć powiem Ci,że ja chyba bym nie wytrzymała i pierwsza zaczęła rozmowę. Pati dobrze radzi,jeśli masz dobre kontakty z teściowa to pojedź do nich na trochę

bzkxskf.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ