X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    W poprzedniej ciazy wozek kupila mi mama w 7miesiacu ciazy. Teraz planuje kupic okolo 8miesiaca bo w Belgii w tym czasie akurat czyli w lipcu sa soldeny - obnizki cen nawet do 70%. A nie ukrywam, wozki tu sa drogie. Ten ktory mi sie akurat podoba kosztuje okolo 900 € wiec nawet jak bedzie obnizka 40lub 50% to bedzie dobrze:-)
    Jesli chodzi o cala wyprawke to zaczne kupowac jak dowiemy sie plec. Moze juz jutro:-)
    Kciukam za poznanie płci :-)

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Cześć dziewczyny!
    A ja niedawo się obudziłam się i nurtuje mnie jedno pytanie. Bierzecie jakieś witaminy? Jeśli tak to jakie? Wczoraj spotkałam się z koleżanką też w ciąży i ona nie bierze, bo lekarz jej powiedział, że od witamin duże dzieci się rodzą! A co Wy o tym sądzicie?
    Od II trymestr biorę prenatal classic.
    Ja biorę vitaminer prenatal dha

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Hej a dzis mam grill od 12 bedziemy pod altanka a dzieci na dworze. Moj mlodszy to uwielbia kury i kroliki wiec pol dnia spedze tam z nim.

Tesciowa przyjezdza pytam po co? Ale maz nie odp mi:/ ehhh

Ja witaminy zamierzam brac od dzisiaj ale tylko dlatego ze wczesniej wymiotowalam.

Aaaa i babcia kazala mi zrobic skorupki od jajek i je jesc by zeby mi nie polecialy wiec dzis postaram sie zrobic:-)
    Jak się robi skorupki od jajek? Pierwsze slysze :-P

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Jak się robi skorupki od jajek? Pierwsze slysze :-P

Tez sie nad tym zastanawialam :P

mamasia lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam sobie spodnie dresowe z nadrukiem na tylku, po wypraniu naklejka zaczela sie rozwarstwiac i dzis maz sobie zazartowal, ze mi tylek urosl bo sie napis rozchodzi. Tak sie rozplakalam i urzadzilam mu karczemna awanture, ze az mi zal biedaka bo nie wiedzial co sie dzieje minute wczesniej mialam super humor, a tu taka draka. Ma porzadna nauczke, ze nie wspomina sie nic na temat figury tyjacej kobiety, nawet w zartach :P

zabka11, mamasia, chcebycmama, olinka, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze wszyscy spia. Wystawilam pranie na balkon bo piękne słonko u nas.
    Na obiad kończymy grochowke i potem rybka z ziemniaczkami i marchewka z groszkiem.
    Dzis w planach joga domowa, prasowanie i manicure&pedicure:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 11:05

mamasia, chcebycmama, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dobre kontakty z teściowa ale ja nie wiem czy ona tez nie dzwonila do niego:/ nie chce takiej sytuacji ze ja pojade i on tam bedzie i bedziemy siedziec w ciszy albo ja nie wytrzymam i wybuchne płaczem przy stole.

Kosmetyczke i fryzjera mam umówiona na czwartek (hybryda wchodzi w ciąży w gre?), w piątek dentysta (ciekawe czy mogę znieczulenie miejscowe?). W środę jadę do mamy na tydzień. Więc muszę jeszcze pare dni wytrzymać.

Zastanawiałam się czy się go nie zapytać kiedy zamierza się wyprowadzić. To jest moje mieszkanie kupione jeszcze zanim go poznałam.Jak mamy tak żyć to lepiej zeby go nie było to bo zbyt bolesne tak się mijać pod 1 dachem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 11:12

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz-hybryde i żele mozna w ciazy, jedynie akrylu nie, bo przenika przez płytkę paznokcia.
    Ja robue robię sobie sama hybryde w domu i dzis właśnie zamierzam położyć.
    Co do dentysty to podobno miejscowe nie obkurczajace naczyń krwionośnych się stosuje :http://m.edziecko.pl/edziecko/1,113154,7087668,Dentysta_w_ciazy__ktore_zabiegi_sa_dozwolone_.html

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin biore femibion natal 2, to raczej nie prawda z tym ze duze dzieci od witamin..kolezanka cala ciaze brala femibion i urodzila corke w terminie 3200,druga kolezanka to samo,a coreczka 2900.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ja biorę vitaminer prenatal dha
    Ja biorę Pregna Plus od razu po potwierdzeniu ciazy gin mi zalecił.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mam dobre kontakty z teściowa ale ja nie wiem czy ona tez nie dzwonila do niego:/ nie chce takiej sytuacji ze ja pojade i on tam bedzie i bedziemy siedziec w ciszy albo ja nie wytrzymam i wybuchne płaczem przy stole.

Kosmetyczke i fryzjera mam umówiona na czwartek (hybryda wchodzi w ciąży w gre?), w piątek dentysta (ciekawe czy mogę znieczulenie miejscowe?). W środę jadę do mamy na tydzień. Więc muszę jeszcze pare dni wytrzymać.

Zastanawiałam się czy się go nie zapytać kiedy zamierza się wyprowadzić. To jest moje mieszkanie kupione jeszcze zanim go poznałam.Jak mamy tak żyć to lepiej zeby go nie było to bo zbyt bolesne tak się mijać pod 1 dachem...
    Ja z moim mężem po kłótni najdłużej pół godziny nie rozmawiałam... po kłótni rozmawiamy i dochodzimy do kompromisu.

nie mogę sobie wyobrazić co czujesz...

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tez sie nad tym zastanawialam :P

Gotujesz same skorupki okolo 15 min potem suszysz na kaloryferze ja klade na kartce i kaloryfer jak beda suche to miele i pol lyzeczki dziennie jem a zeby nie wypadna bo w ciazy mi straszbie poszly przy 1 dziecku a tu juz 3 ciaza...:-)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kupilam sobie spodnie dresowe z nadrukiem na tylku, po wypraniu naklejka zaczela sie rozwarstwiac i dzis maz sobie zazartowal, ze mi tylek urosl bo sie napis rozchodzi. Tak sie rozplakalam i urzadzilam mu karczemna awanture, ze az mi zal biedaka bo nie wiedzial co sie dzieje minute wczesniej mialam super humor, a tu taka draka. Ma porzadna nauczke, ze nie wspomina sie nic na temat figury tyjacej kobiety, nawet w zartach :P

hehe to u mnie podobnie było w sklepie chodzimy po zakupach i weszlśmy to ezotiqu i tłumacze kobiecie że przed ciązą nosiłam 70A a teraz jest mi ciasny wiec większy wiec ona ze 80D.. sama się zddziwiłam ze aż tak duży mi proponuje. na co moj mąż aż taki bimbały masz..
    niby nic a ledwo zdążyłam wyjść z sklepu zanim się rozpłakałam

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Gotujesz same skorupki okolo 15 min potem suszysz na kaloryferze ja klade na kartce i kaloryfer jak beda suche to miele i pol lyzeczki dziennie jem a zeby nie wypadna bo w ciazy mi straszbie poszly przy 1 dziecku a tu juz 3 ciaza...:-)

A nie bezpieczniej pić mleko, jogurt naturalny, jeść żółty ser? te produkty mają bardzo dużo wapnia. Ja bym się nie odważyła jeść skorupek...

Mi lekarz ostatnio zalecił kwas foliowy, mumomega oraz witaminę D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:03

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Milej niedzieli
    Ja dzisiaj niedo zycia, glowa mi odlatuje...
    Buziaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam.

O tych skorupkach slyszalam wieki temu i razem z mezem zastanawialismy sie na co to bylo ;)

Wozek bedziemy zamawiac w czerwcu - kupie sobie prezent urodzinowy ;)

Z witamin biore Z DoppelHerz + kwas foliowy, kwasy omega3 i mg+b6.
    I wlasnie zauwazylam ze od kilku dni od kiedy zaczelam brac mg+b6 nie boli mnie tak mocno podbrzusze tylko na lezdzwiny przeszlo...

Zabiegi 'kosmetyczne' zostawie sobie na kolejny weekend, chcialam dzisiaj ale jestem jak chodzacy trup, w nocy nie spalam, wczesnie wstalam i do tego ta glowa... ach... Ide cos porobic, moze mi przejdzie.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam go kiedy się wyprowadza,bo nie będę żyć w takich warunkach w ciąży- powiedział że jestem psychiczna i powinnam na czas ciąży iść do psychiatryka bo na głowię mi się rzuca.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Zapytałam go kiedy się wyprowadza,bo nie będę żyć w takich warunkach w ciąży- powiedział że jestem psychiczna i powinnam na czas ciąży iść do psychiatryka bo na głowię mi się rzuca.

jak ty to wytrzymujesz ??
    moze poprostu powiedz mu by on na tydzień się wyprowadził i przemyślał

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Faktycznie mogłoby wyjść nieciekawie,gdyby mąż też był u teściów :-/ jeśli chodzi i znieczulenie miejscowe to ja od 7 do 10 tc miałam kanałowe i właśnie takie znieczulenie

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Olinka, nie wytrzymuje właśnie. chyba pojadę do szpitala po jakiś środek uspokajający bo cała się telepie. no nie wiem co robić, w życiu nie czułam się taka bezradna i tak beznadziejnie jak teraz

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ