X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • olinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Nie wiem Olinka, nie wytrzymuje właśnie. chyba pojadę do szpitala po jakiś środek uspokajający bo cała się telepie. no nie wiem co robić, w życiu nie czułam się taka bezradna i tak beznadziejnie jak teraz

moze i bedzie lepiej jak się farmakologiczni uspokoisz.. no ale kurcze.. czy ten twój mąż tego nie widzi.. zapomina, że jesteś w ciąży

małaMyszka lubi tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze stresu poleciało mi 2 kg od piątku, niby jem i to wcale nie mało. BOŻE jak tak można traktować kobietę w ciąży?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Gotujesz same skorupki okolo 15 min potem suszysz na kaloryferze ja klade na kartce i kaloryfer jak beda suche to miele i pol lyzeczki dziennie jem a zeby nie wypadna bo w ciazy mi straszbie poszly przy 1 dziecku a tu juz 3 ciaza...:-)
    O kurczę... ja chyba na taką metodę bym się nie zdecydowała :-P

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Zapytałam go kiedy się wyprowadza,bo nie będę żyć w takich warunkach w ciąży- powiedział że jestem psychiczna i powinnam na czas ciąży iść do psychiatryka bo na głowię mi się rzuca.
    Co za typ! Zero zrozumienia,ech...

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda z takim typem nawet gdy sie zmieni na wiecej dzieci bym sie nie decydowala...
    Rozumiem focha walnac ale zeby tak traktowac kobiete w ciazy to mi sie w glowie nie miesci.

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę pochwalić mojego męża :-) wczoraj kupił mi małą sokowirówke,żebym mogła sobie robić świeże soki z owoców i warzyw :-) głównie burakow, a dziś na test zrobił mi soczek marchewkowy :-) to taki prezent już na dzień kobiet

Paula_071, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madga sz nie wiem czy rozstanie na tydzien jest dobrym wyjście. Myśle, ze Wam naprawdę potrzebna spokojna, szczera rozmowa. Rozstanie nie służy związkowi...

małaMyszka, Andzia 34 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis obiadu nie gotuje bo mi z wczorajszej kolacji cannelloni jeszcze zostały, a ze byłam dzis na chwile u mamy to dała mi jeszcze szarlotkę wiec deser tez jest. Nie mam tylko pierwszego Dania ale raz jak nie bedzie to sie nic nie stanie. Teraz sobie zależne na kanapie i z mezusiem obejrzę komedie Last Vegas:-)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz-brak mi słów. Co za buc! ...on nie ma sumienia??? Przecież krzywdzi Ciebie i maluszka takim traktowaniem. Dlaczego to ty masz sie usuwać??? Wyeksmitowalabym go do kolegi n tydzień skoro tam mu tak dobrze a w domu wszystko mu nie pasuje!!! Moze wtedy przemysli swoje aroganckie zachowanie i cos z tym zrobi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 13:31

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj wieczorem czułam ruchy! :D Nawet Mąż jak położył rękę na brzuchu to czuł :D Cudowne uczucie :)

Magda sz - dziewczyny już ci wszystko napisały, ja ci po prostu życzę, żeby się wszystko ułożyło.

mamasia, niecierpliwa, zabka11, sylwucha89, Cassie, chcebycmama, gosia.b, małaMyszka, futuremama, Andzia 34, Maniuś lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz, strasznie mi przykro :( Nie wiem co Ci doradzić, by było lepiej :(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    O kurczę... ja chyba na taką metodę bym się nie zdecydowała :-P

Dobre sa ja jem te co mi babcia dala:-)

Magda nie wiem co Ci poradzic ale pogadaj z nim bo zwariujesz!

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie gotuje ;)
    Wczoraj byly lazanki a dzisiaj maz pojechal do Turka bo Dünery ;)
    Chodza za mna lody albo sorbet truskawkowy :o po niedzieli musze wyciagnac meza do Wlocha ;)

Kocham to uczucie jak moja kulka wierci sie pod skora i eweidentnie po lewej stronie brzucha on bardziej odstaje, tam tez lekarz robil USG :)
    Jeszcze 2 tyg do wizyty :D nie moge sie doczekac!

zabka11, niecierpliwa, sylwucha89, Paula_071, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 9 dni i potwierdzi sie czy na pewno wszystko w porzadku z naszym dzidziolem i czy bedzie dziewczynka mam nadzieje ze juz na 100 % bedzie dziewczynka a nie na 80% jak bylo:-)

sylwucha89, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ze stresu poleciało mi 2 kg od piątku, niby jem i to wcale nie mało. BOŻE jak tak można traktować kobietę w ciąży?

W ciąży czy nie w ciąży. Nie można.

Odlot z tymi skorupkami, ale to dość wg mnie obrzydliwe, bo mimo, że ugotowane, to te skorupki (jajka) wyszły z kurzej dupy (pardon, kloaki). I czy węglan wapnia, bo z niego składają się głównie skorupki jest w ogóle przyswajalny przez człowieka? Wydaje mi się, że wapń powinien mieć jonową formę, inaczej można jeść kamienie na kilogramy (wolałabym kamienie niż skorupki) i nic :)

Ja brałam kompleks witamin dla kobiet w ciąży, starających się i karmiących, ale lekarz mi powiedział, że nie ma po co i przynajmniej w pierwszym trymestrze mam brać tylko kwas foliowy i jod. I że ogólnie rzecz biorąc zróżnicowana dieta dostarcz wszystkiego, co trzeba. Zapytam go teraz, czy już mogę brać moje amerykańskie witaminy, przecież po to je kupiłam. Biorę też Calcium, ale to ze względu na alergię (nie biorę innych leków teraz).

My też mamy dziś obiad u teściów, ale ja nie poszłam, bo nadal po uszy siedzę w pracy. M ma mi wziąć na wynos :)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Jeszcze 9 dni i potwierdzi sie czy na pewno wszystko w porzadku z naszym dzidziolem i czy bedzie dziewczynka mam nadzieje ze juz na 100 % bedzie dziewczynka a nie na 80% jak bylo:-)

Madzik wizytujesz 3 marca??. Jak tak to ja tez i tez mam nadzieje, ze moja 80% dziewczynka stanie sie 100% ;)

sylwucha89, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ledwo weszlam do domu po urodzinowym obiedzie u tescia i od razu pocalunek z toaleta :/

• Neyla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG dziewczyny ja wiem, że hormony itd., ale jak coś się dzieje, to trzeba rozmawiać!
    Magdasz dialog to podstawa. Musicie normalnie porozmawiać, wywalanie kogoś z domu to najprostszy sposób- też to kiedyś przerabiałam (właśnie w okolicach roku po ślubie-wspólnym zamieszkaniu). Trzeba się dotrzeć, rozmawiać, wypracować kompromis. Dumę trzeba schować w kieszeń. Powiedz mu co czujesz, że jest Ci teraz potrzebne wsparcie, że i dla Ciebie to trudny okres zmian i potrzebujesz widzieć akceptacje z jego strony i pomoc. MUSISZ go zmusić do rozmowy, spokojnej bez krzyków. Przecież będziecie mieli dziecko - najpiękniejszy dar. Trzymam kciuki byście wypracowali jakiś konsensus.

A ja jutro według belly już 2 trymestr zaczynam (według USG już jestem w 2). Mdłości prawie całkowicie minęły :) ale mam teraz bóle głowy, bezsenność i walenie serducha... z deszczu pod rynnę. Najważniejsze, że kurdupelek jest zdrowy i ma już 7cm :D Na płeć jeszcze za wcześnie...może 9.03 coś będzie.

sylwucha89, ekropka, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze każda z nas czeka na poznanie płci dzidziusia... Ja mam wizytę jutro i mam nadzieje, ze maluszek odkrzyzowal nóżki:-)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze sporo z Nas ma wizyte 9.03 :)

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ