SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Nie wiem Olinka, nie wytrzymuje właśnie. chyba pojadę do szpitala po jakiś środek uspokajający bo cała się telepie. no nie wiem co robić, w życiu nie czułam się taka bezradna i tak beznadziejnie jak teraz
moze i bedzie lepiej jak się farmakologiczni uspokoisz.. no ale kurcze.. czy ten twój mąż tego nie widzi.. zapomina, że jesteś w ciążymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Gotujesz same skorupki okolo 15 min potem suszysz na kaloryferze ja klade na kartce i kaloryfer jak beda suche to miele i pol lyzeczki dziennie jem a zeby nie wypadna bo w ciazy mi straszbie poszly przy 1 dziecku a tu juz 3 ciaza...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Zapytałam go kiedy się wyprowadza,bo nie będę żyć w takich warunkach w ciąży- powiedział że jestem psychiczna i powinnam na czas ciąży iść do psychiatryka bo na głowię mi się rzuca.
-
nick nieaktualny
-
A ja muszę pochwalić mojego męża
wczoraj kupił mi małą sokowirówke,żebym mogła sobie robić świeże soki z owoców i warzyw
głównie burakow, a dziś na test zrobił mi soczek marchewkowy
to taki prezent już na dzień kobiet
Paula_071, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość
-
A ja dzis obiadu nie gotuje bo mi z wczorajszej kolacji cannelloni jeszcze zostały, a ze byłam dzis na chwile u mamy to dała mi jeszcze szarlotkę wiec deser tez jest. Nie mam tylko pierwszego Dania ale raz jak nie bedzie to sie nic nie stanie. Teraz sobie zależne na kanapie i z mezusiem obejrzę komedie Last Vegas:-)
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda sz-brak mi słów. Co za buc! ...on nie ma sumienia??? Przecież krzywdzi Ciebie i maluszka takim traktowaniem. Dlaczego to ty masz sie usuwać??? Wyeksmitowalabym go do kolegi n tydzień skoro tam mu tak dobrze a w domu wszystko mu nie pasuje!!! Moze wtedy przemysli swoje aroganckie zachowanie i cos z tym zrobi!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 13:31
-
Dziewczyny, wczoraj wieczorem czułam ruchy!
Nawet Mąż jak położył rękę na brzuchu to czuł
Cudowne uczucie
Magda sz - dziewczyny już ci wszystko napisały, ja ci po prostu życzę, żeby się wszystko ułożyło.mamasia, niecierpliwa, zabka11, sylwucha89, Cassie, chcebycmama, gosia.b, małaMyszka, futuremama, Andzia 34, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj nie gotuje
Wczoraj byly lazanki a dzisiaj maz pojechal do Turka bo Dünery
Chodza za mna lody albo sorbet truskawkowy :o po niedzieli musze wyciagnac meza do Wlocha
Kocham to uczucie jak moja kulka wierci sie pod skora i eweidentnie po lewej stronie brzucha on bardziej odstaje, tam tez lekarz robil USG
Jeszcze 2 tyg do wizytynie moge sie doczekac!
zabka11, niecierpliwa, sylwucha89, Paula_071, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Jeszcze 9 dni i potwierdzi sie czy na pewno wszystko w porzadku z naszym dzidziolem i czy bedzie dziewczynka mam nadzieje ze juz na 100 % bedzie dziewczynka a nie na 80% jak bylo:-)
sylwucha89, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ze stresu poleciało mi 2 kg od piątku, niby jem i to wcale nie mało. BOŻE jak tak można traktować kobietę w ciąży?
W ciąży czy nie w ciąży. Nie można.
Odlot z tymi skorupkami, ale to dość wg mnie obrzydliwe, bo mimo, że ugotowane, to te skorupki (jajka) wyszły z kurzej dupy (pardon, kloaki). I czy węglan wapnia, bo z niego składają się głównie skorupki jest w ogóle przyswajalny przez człowieka? Wydaje mi się, że wapń powinien mieć jonową formę, inaczej można jeść kamienie na kilogramy (wolałabym kamienie niż skorupki) i nic
Ja brałam kompleks witamin dla kobiet w ciąży, starających się i karmiących, ale lekarz mi powiedział, że nie ma po co i przynajmniej w pierwszym trymestrze mam brać tylko kwas foliowy i jod. I że ogólnie rzecz biorąc zróżnicowana dieta dostarcz wszystkiego, co trzeba. Zapytam go teraz, czy już mogę brać moje amerykańskie witaminy, przecież po to je kupiłam. Biorę też Calcium, ale to ze względu na alergię (nie biorę innych leków teraz).
My też mamy dziś obiad u teściów, ale ja nie poszłam, bo nadal po uszy siedzę w pracy. M ma mi wziąć na wynosmałaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Jeszcze 9 dni i potwierdzi sie czy na pewno wszystko w porzadku z naszym dzidziolem i czy bedzie dziewczynka mam nadzieje ze juz na 100 % bedzie dziewczynka a nie na 80% jak bylo:-)
Madzik wizytujesz 3 marca??. Jak tak to ja tez i tez mam nadzieje, ze moja 80% dziewczynka stanie sie 100%sylwucha89, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
OMG dziewczyny ja wiem, że hormony itd., ale jak coś się dzieje, to trzeba rozmawiać!
Magdasz dialog to podstawa. Musicie normalnie porozmawiać, wywalanie kogoś z domu to najprostszy sposób- też to kiedyś przerabiałam (właśnie w okolicach roku po ślubie-wspólnym zamieszkaniu). Trzeba się dotrzeć, rozmawiać, wypracować kompromis. Dumę trzeba schować w kieszeń. Powiedz mu co czujesz, że jest Ci teraz potrzebne wsparcie, że i dla Ciebie to trudny okres zmian i potrzebujesz widzieć akceptacje z jego strony i pomoc. MUSISZ go zmusić do rozmowy, spokojnej bez krzyków. Przecież będziecie mieli dziecko - najpiękniejszy dar. Trzymam kciuki byście wypracowali jakiś konsensus.
A ja jutro według belly już 2 trymestr zaczynam (według USG już jestem w 2). Mdłości prawie całkowicie minęłyale mam teraz bóle głowy, bezsenność i walenie serducha... z deszczu pod rynnę. Najważniejsze, że kurdupelek jest zdrowy i ma już 7cm
Na płeć jeszcze za wcześnie...może 9.03 coś będzie.
sylwucha89, ekropka, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny