SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Hej... oj zamieszania a zamieszania. Dużo zajęć i chyba ponad tydzień was nie odwiedzałam... nawet nie będę nadrabiać. Zapytam po prostu co słychać
Co się wydarzyło?
Ja od jakiś 1-2 tyg czuję ruchy. Na początku bardzo delikatnie, że zastanawiałam się czy na pewno się nie mylę, ale teraz już jest normalnie tak jak w pierwszej ciąży. Masaż od środka, ale jeszcze nie tak częstoA wy już czujecie?
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:MalaMyszka bierzesz jedna 100 luteiny dziennie?? A w ktorym tygodniu zmniejszylas dawke? Bo ja w piatek tez zmniejszylam do 1, ale bardzo dawal mi sie brzuch we znaki i od wczoraj zas zaczelaw brac 2 tabletki
-
psioszka11 wrote:A ja jeszcze takie coś znalazłam, pamiętam,że chyba małaMyszka jest z Gdańska?!
http://motherandbaby.pl/program-targow/ -
nick nieaktualnyWg Usg ciaze mam o 3 dni starsza ale nie zmieniam suwaczka bo i tak cc bede miala w pierwszym tyg sierpnia.
Obiad? Leniwy... kielbaski i kanapki...
potem skocze po pekinska i zrobie golabki.
Mam dzien lenia
Ruchy czuje najbardziej wieczorem jak kulka sie przesuwa pod skora
Rano tez ale taka bardziej leniwie. W ciagu dnia jestem w ruchu wiec nie czuje
Pogoda mnoe dzisiaj dobila... po slonecznym i cieplym weekendzie plus 3 stopnie pada snieg ktory od razu sie topi i jest taka plucha czy jak to sie mowi ze strach wyjsc zeby orla nie wywinac.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam się jako wolny czlowiek na L4:) coś pieknego! Co prawda miałam już 4 telefony z pracy.. Moja kierowniczka stwierdziła, że czuję się jakby była dziś pierwszy dzień w nowej pracy! Psi.. Nie dziwota jak nic nie robiła bo wszystko było na mojej głowie!!!
Na obiad grochówka.. Nie mogłam przeżyćmałaMyszka, psioszka11, niecierpliwa, chcebycmama, zabka11, Cassie lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Wg Usg ciaze mam o 3 dni starsza ale nie zmieniam suwaczka bo i tak cc bede miala w pierwszym tyg sierpnia.
Obiad? Leniwy... kielbaski i kanapki...
potem skocze po pekinska i zrobie golabki.
Mam dzien lenia
Ruchy czuje najbardziej wieczorem jak kulka sie przesuwa pod skora
Rano tez ale taka bardziej leniwie. W ciagu dnia jestem w ruchu wiec nie czuje
Pogoda mnoe dzisiaj dobila... po slonecznym i cieplym weekendzie plus 3 stopnie pada snieg ktory od razu sie topi i jest taka plucha czy jak to sie mowi ze strach wyjsc zeby orla nie wywinac.
Gołąbki z pekińskiej? To takie długie wychodzą?
Ja dzisiaj w końcu łazanki:)małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Nadrobiłam... Ufff myślałam że po weekendzie w szkole nie dam rady ale się udało.
Odpisywałam mniej więcej jak nadrabiałam
Co do obiadku - standard pieczone ziemniaki i zapiekana w folii karkówka, bo tęsknię przez was za grillowaną hahaha hahaha
Odebrałam spodnie od krawcowej. Mąż nie dowierzał, że mi sie to udało hi hi hi hi
Mówi wczoraj wieczorem: No tak masz teraz tyle na głowie, że ciężko ogarnąć krawcową... Ha ha ha ha miałam odebrać w sobotę, ale oczywiście nie zdążyłam.
Więc mu mówię: Wiesz muszę teraz wszystko zapisywać, żeby pamiętać o umyciu zębów, wyjściem z małą, obiadem, ogarnięciem mieszkania (całą sobotę on sprzątał ten cały bajzel, który zrobiłam hi hi hi hi)
Codziennie wieczorem podsłuchujemy maluszka... Wieczorem fika i słychać takie charakterystyczne bulgotanie. Dzisiaj po 7 jeszcze spało, bo było cicho... W ciągu dnia nie słucham, bo przelewa mi się w jelitach i żołądku, więc nie wiem czy to maluszek czy moje flaczki.. Jeszcze 10 dni do wizyty. Nie wiem jak to wytrzymam...psioszka11, niecierpliwa, mamasia, ekropka lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę Wam tych ruchów, ja nic kompletnie nie czuję! Wizyta za 2 tygodnie to zapytam o to. Chociaż wiem,że przez mój tłuszcz to może być to utrudnione i dłużej trzeba czekać
małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Witam dziewczyny, ciesze się, że u was w porządku i, że kłótnie zostały zarzegnane
U mnie dziś kiepsko niewyspana jestem chodzę jak zombi mój Olafek ma chyba chore uszko cala noc nie spał, ale nie potrafi określić co go boli, gorączki brak...
Co do wagi 5 kg na plusie jak miło, że nie jestem sama,
Co do ruchów to jeszcze nic nie czuje chodź czasem mi się coś wydaje ale pewna nie jestem,
A jeśli chodzi o imiona to
Chłopiec - Leon
Dziewczynka- Tola / Liliana
Pozdrawiamchcebycmama, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Ja tez od jakis 2 tyg czuje jakies dziwne smyranie w brzuchu co pare dni, a od weekendu co jakis czas czuje coraz wyrazniej ruchy maluszka, dzis rano np. byl po prawej stronie i poczulam maluskiego kopniaka, ale to bylo dziwne!! Ale u mnie wg usg ciaza o tydzien starsza niz wg suwaczka
Katarka, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
MałaMaszyka - o Wejherowo to nie daleko odemnieBo ja z ELbląga.
SLuchajcie kiedyś już była mowa tu o położnych.
także ja dziś zadzwoniłam do poradni rodzinej zwanej też pierwszego kontaku. na rejstracje i pytam sie czy jak mam tu lekarza rodzinengo czy przysługuje mi opieka położnej babeczka mówi że tak i ze połączy mnie z położną
POłożna do mnie ze opieka jest za darmo pierwsze spotkanie do 21 tygodnia musi być i najlepiej jak ja do niej przyjde chyba ze nie mogę to ona do mnie. wiec na 3.03 na godzine 11 się z nią umówiłam i wtedy ustalimy plan spotkań w czasie ciąży. i wszystkie nurtujące pytanie problemy będzie rozmawiać i tyle co się dowiedziałam przez telefon.
także w wtorek mam nadzieje ze dowiem się czegos więcej
a teraz jeszcze tylko 3 dni no w sumie 4 dni i czwartek 19:30 wizyta już nie moge się doczekać to bedzie 5+6 myślicie że jest szansa ze płeć się ujawni ? czy za wcześnie
-
psioszka11 wrote:Z USG mam na 28lipca, a z OM na 3.08, więc różnica tygodnia. Ja i tak będę miała CC , więc podejrzewam,że będzie to jeszcze w lipcu.
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A jeśli chodzi o ruchy to od tygodnia czuję, parę razy dość mocno zwłaszcza wieczorem jak mam pełny pęcherz i czy wam też twardnieje już macica?