X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyciągnęłąm fileta z kurczaka i pewnie uklepie kotleta bo cos nie mam pomysła na obiad:P

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis robie zrazy z mielonego nadziewane korniszonem, z sosikiem koperkowym, do tego kasza gryczana i duuuzo surowki :)

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapusta kiszona z makaronem

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Kapusta kiszona z makaronem

Pierwsze słyszę- co to takiego?Sama kapusta i makaron czy coś do tego?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej... oj zamieszania a zamieszania. Dużo zajęć i chyba ponad tydzień was nie odwiedzałam... nawet nie będę nadrabiać. Zapytam po prostu co słychać ;) Co się wydarzyło?:D
    Ja od jakiś 1-2 tyg czuję ruchy. Na początku bardzo delikatnie, że zastanawiałam się czy na pewno się nie mylę, ale teraz już jest normalnie tak jak w pierwszej ciąży. Masaż od środka, ale jeszcze nie tak często :P A wy już czujecie?:)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ruchów to ja od kilku dni też czuje, zazwyczaj jak sie wycisz i położę ale nie zawsze:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    MalaMyszka bierzesz jedna 100 luteiny dziennie?? A w ktorym tygodniu zmniejszylas dawke? Bo ja w piatek tez zmniejszylam do 1, ale bardzo dawal mi sie brzuch we znaki i od wczoraj zas zaczelaw brac 2 tabletki
    Od poczatku ciąży brałam 2x50mg od 5 lutego przepisała mi 2x100mg - chyba się pomyliła, ale zorientowałam się w domu jak wykupiłam receptę. Przez parę dni miałam brać normalnie, potem zmniejszyć dawkę do jednej rano, ale jakby coś bolało czy niepokoiło to wrócić do dwóch. Jednego dnia na zakupach klęczałam w markecie na podłodze i nie mogłam się zebrać z bólu więc od razu wróciłam do dwóch dawek. A teraz od ok tygodnia biorę tylko rano i jest dobrze. Owszem brzuch pobolewa ale rośnie w oczach więc musi poboleć...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A ja jeszcze takie coś znalazłam, pamiętam,że chyba małaMyszka jest z Gdańska?!

http://motherandbaby.pl/program-targow/
    Do Gdańska mam 40 km, bo mieszkam na zadupiu zwanym Wejherowem, ale częściej bywam poza miejscem zamieszkania hehe hehe hehe

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Pierwsze słyszę- co to takiego?Sama kapusta i makaron czy coś do tego?
    Cos podobnego do lazanek tylko ze mi mieso nie wchodzi:/

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg Usg ciaze mam o 3 dni starsza ale nie zmieniam suwaczka bo i tak cc bede miala w pierwszym tyg sierpnia.

Obiad? Leniwy... kielbaski i kanapki...
    potem skocze po pekinska i zrobie golabki.
    Mam dzien lenia ;)

Ruchy czuje najbardziej wieczorem jak kulka sie przesuwa pod skora :)
    Rano tez ale taka bardziej leniwie. W ciagu dnia jestem w ruchu wiec nie czuje

Pogoda mnoe dzisiaj dobila... po slonecznym i cieplym weekendzie plus 3 stopnie pada snieg ktory od razu sie topi i jest taka plucha czy jak to sie mowi ze strach wyjsc zeby orla nie wywinac.

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się jako wolny czlowiek na L4:) coś pieknego! Co prawda miałam już 4 telefony z pracy.. Moja kierowniczka stwierdziła, że czuję się jakby była dziś pierwszy dzień w nowej pracy! Psi.. Nie dziwota jak nic nie robiła bo wszystko było na mojej głowie!!!
    Na obiad grochówka.. Nie mogłam przeżyć

małaMyszka, psioszka11, niecierpliwa, chcebycmama, zabka11, Cassie lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Wg Usg ciaze mam o 3 dni starsza ale nie zmieniam suwaczka bo i tak cc bede miala w pierwszym tyg sierpnia.

Obiad? Leniwy... kielbaski i kanapki...
    potem skocze po pekinska i zrobie golabki.
    Mam dzien lenia ;)

Ruchy czuje najbardziej wieczorem jak kulka sie przesuwa pod skora :)
    Rano tez ale taka bardziej leniwie. W ciagu dnia jestem w ruchu wiec nie czuje

Pogoda mnoe dzisiaj dobila... po slonecznym i cieplym weekendzie plus 3 stopnie pada snieg ktory od razu sie topi i jest taka plucha czy jak to sie mowi ze strach wyjsc zeby orla nie wywinac.

Gołąbki z pekińskiej? To takie długie wychodzą?:)
    Ja dzisiaj w końcu łazanki:)

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam... Ufff myślałam że po weekendzie w szkole nie dam rady ale się udało.

Odpisywałam mniej więcej jak nadrabiałam :D ;-)

Co do obiadku - standard pieczone ziemniaki i zapiekana w folii karkówka, bo tęsknię przez was za grillowaną hahaha hahaha

Odebrałam spodnie od krawcowej. Mąż nie dowierzał, że mi sie to udało hi hi hi hi

Mówi wczoraj wieczorem: No tak masz teraz tyle na głowie, że ciężko ogarnąć krawcową... Ha ha ha ha miałam odebrać w sobotę, ale oczywiście nie zdążyłam.
    Więc mu mówię: Wiesz muszę teraz wszystko zapisywać, żeby pamiętać o umyciu zębów, wyjściem z małą, obiadem, ogarnięciem mieszkania (całą sobotę on sprzątał ten cały bajzel, który zrobiłam hi hi hi hi)

Codziennie wieczorem podsłuchujemy maluszka... Wieczorem fika i słychać takie charakterystyczne bulgotanie. Dzisiaj po 7 jeszcze spało, bo było cicho... W ciągu dnia nie słucham, bo przelewa mi się w jelitach i żołądku, więc nie wiem czy to maluszek czy moje flaczki.. Jeszcze 10 dni do wizyty. Nie wiem jak to wytrzymam...

psioszka11, niecierpliwa, mamasia, ekropka lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie zrobie jednak placki ziemniaczane a dla męża kotlet:D

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych ruchów, ja nic kompletnie nie czuję! Wizyta za 2 tygodnie to zapytam o to. Chociaż wiem,że przez mój tłuszcz to może być to utrudnione i dłużej trzeba czekać :/

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mayka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, ciesze się, że u was w porządku i, że kłótnie zostały zarzegnane :-)
    U mnie dziś kiepsko niewyspana jestem chodzę jak zombi mój Olafek ma chyba chore uszko cala noc nie spał, ale nie potrafi określić co go boli, gorączki brak...
    Co do wagi 5 kg na plusie jak miło, że nie jestem sama,
    Co do ruchów to jeszcze nic nie czuje chodź czasem mi się coś wydaje ale pewna nie jestem,
    A jeśli chodzi o imiona to
    Chłopiec - Leon
    Dziewczynka- Tola / Liliana

Pozdrawiam

chcebycmama, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od jakis 2 tyg czuje jakies dziwne smyranie w brzuchu co pare dni, a od weekendu co jakis czas czuje coraz wyrazniej ruchy maluszka, dzis rano np. byl po prawej stronie i poczulam maluskiego kopniaka, ale to bylo dziwne!! Ale u mnie wg usg ciaza o tydzien starsza niz wg suwaczka

Katarka, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :):)
    MałaMaszyka - o Wejherowo to nie daleko odemnie ;):) Bo ja z ELbląga.

SLuchajcie kiedyś już była mowa tu o położnych.
    także ja dziś zadzwoniłam do poradni rodzinej zwanej też pierwszego kontaku. na rejstracje i pytam sie czy jak mam tu lekarza rodzinengo czy przysługuje mi opieka położnej babeczka mówi że tak i ze połączy mnie z położną
    POłożna do mnie ze opieka jest za darmo pierwsze spotkanie do 21 tygodnia musi być i najlepiej jak ja do niej przyjde chyba ze nie mogę to ona do mnie. wiec na 3.03 na godzine 11 się z nią umówiłam i wtedy ustalimy plan spotkań w czasie ciąży. i wszystkie nurtujące pytanie problemy będzie rozmawiać i tyle co się dowiedziałam przez telefon.
    także w wtorek mam nadzieje ze dowiem się czegos więcej

a teraz jeszcze tylko 3 dni no w sumie 4 dni i czwartek 19:30 wizyta już nie moge się doczekać to bedzie 5+6 myślicie że jest szansa ze płeć się ujawni ? czy za wcześnie

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Z USG mam na 28lipca, a z OM na 3.08, więc różnica tygodnia. Ja i tak będę miała CC , więc podejrzewam,że będzie to jeszcze w lipcu.
    Ja też cesarka tylko moja gin mówi że nie zrobimy szybciej, a z synem miałam cesarkę 2 tyg przed czasem. Zobaczymy jak będzie

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o ruchy to od tygodnia czuję, parę razy dość mocno zwłaszcza wieczorem jak mam pełny pęcherz i czy wam też twardnieje już macica?

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ