X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    mam nadzieje, że tak będzie do końca ciąży z wynikami a nie gorzej:-( od lat lecze sie na niedokrwistość, 3 lata diagnozowania w Poznaniu skłonności do stanu przedbiałaczkowego brr do tego małopłytkowość a to wszystko po 1 ciąży:-( ale mam zdrowego synka i to jest najważniejsze

Są różne rodzaje anemii, nie każda wiąże się z poziomem żelaza, więc nie każdemu żelazo pomoże, czasem chodzi o wit. B12, czasem o kwas foliowy, a czasem nie ma to związku z niedoborami. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys dziękuję za miłe słowa:-) wsparcie jest bardzo ważne.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybyscie mialy do wyboru 6x USG 3D do konca ciazy czy 6x USG 2D co byscie wybraly?
    Roznica w cenie 50euro. Musze cos wybrac bo w DE przysluguja tylko 3x USG 2D na kase chorych.
    Doradzcie prosze.

Gratuluje wizyt :)

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zyciu bym nie doplacala za zadne D, a to dlatego ze mi sie usg 3,4 D w ogole nie podobaja

małaMyszka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Gdybyscie mialy do wyboru 6x USG 3D do konca ciazy czy 6x USG 2D co byscie wybraly?
    Roznica w cenie 50euro. Musze cos wybrac bo w DE przysluguja tylko 3x USG 2D na kase chorych.
    Doradzcie prosze.

Ja bym wybrała 3d :D, usg z końca ciąży to będzie piękna pamiątka, no i taki cytacik załączam:

"Bardzo ważną kwestią jest przewaga badania 3D, jeśli chodzi o swobodę manewru. Dwuwymiarowe badanie USG można wykonać tylko przez brzuch i pochwę ciężarnej, ponieważ płód jest zasłonięty od dołu przez kości miednicy, z boku i od góry – przez żebra ciężarnej, a od strony grzbietu przez jej kręgosłup. W badaniu 3D lub 4D możemy płód obracać właściwie dowolnie na ekranie aparatu, uzyskując przekroje niedostępne w badaniu tradycyjnym."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 18:09

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1988 - mnie tez ostatnio twardnieje macica. Teoche mnie to niepokoi, wydaje mi sie, ze jest za wczesnie. Czasami jak mi stwardnieje, to nie koge sie obrocic z boku na bok. Jutro bede pytac o to mojego lekarza.
    Magda Sz. - Ja swego czasu mialam hemoglobine na poziomie 9. Moja dr rodzinna od razu przepisala mi zelazo, lykalam konska dawke kilka miesiecy, kiedy walczylismy z moja anemia. Nie pamietam co to bylo, w kazdym razie rozowe tabletki trzy razy dziennie i nie zauwazylam takiego zjawiska na zebach.
    Moze dostawala zelazo do picia albo w jakiej formie, w ktorej kiala bezposredni kontakt z zebami - wtedy sie zgodze,ze masakruje zeby. Ale jak ktos zdaje sobie z tego sprawe, to kombinuje tak , zeby ograniczyc do absolutnego minimum potencjalny kontak z zebami, chocby spozywajac przez rurke. Najwyrazniej kolezanka miala strasznego pecha :(
    Ja posegregowalam otrzymane wczoraj ciuszki dla maluszka, poskladalam i zapelnilam cala szafke :o Pojkladalam je sobie wielkoscia, na male, srednie i wieksze. Mam nadzieje, ze moj system sie sprawdzi :p

Cassie, małaMyszka, mamasia, futuremama lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka tardyferon jest właśnie różowy :) no to się cieszę, że nie zaobserwowałaś dziwnych efektów na zębach

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Doradzcie prosze.

Ja też zdecydowanie wolę 2D, 3D jest dla mnie dziwne. Ale ja nie jestem z tych sentymentalnych, jestem dwa lata po ślubie i jeszcze zdjęć nie wywołałam;)

lys - mi przypisano żelazo o nazwie na "S" i też jest różowe :)

lys, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Magda sz - cieszę się, że już wszystko dobrze z mężem - oby już tak zostało :)
    Ja też wizytuję 11.03 więc jest nas już trochę na ten dzień :)
    Gratuluję dzisiejszych wizyt - lys śliczny maluszek :)
    Ja mam na każdej wizycie robione 2d i 3d, ale do domu dostaję te w 2d.
    Wydaję mi się, że od dwóch dni też czuję czasami takie łaskotanie w podbrzuszu, ale nie wiem czy to ruchy już... :)
    Mi też powoli wraca energia życiowa - dziś rano pierwszy raz czułam się wypoczęta. Zaczynam też częściej odczuwać głód - przed chwilą zjadłam tosty, ale nie chowałam opiekacza bo chyba skuszę się zaraz na drugą porcję :P

lys, Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• lys Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam 2 parówki na gorąco, ale jak mi smakowały, normalnie jakbym jakiś rarytas jadła :) i tak sobie myślę, co by tu jeszcze zjeść...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 2D bardziej widać dziecko i szczegóły niż na 4D. Na 4D dziecko wygląda jak marsjanin nawet jak się robi w 35 tyg. Sama planuje zrobić takie jedno mimo wszystko ale tylko na pamiątkę żeby kiedyś puścić dziecku filmik.
    aa jak robią 4D to powinni też 2D, w trakcie przełączają na inny tryb a wszystkie kości itp. ogląda się na 2D więc może wez te 4D to będziesz miała i to i to

Griszanka nie każdy jest podatny na efekty uboczne leków, moja mama od lat walczy z anemią, brała prze różniaste leki, też takie po których zęby się posypały, co jakiś czas zmienia bo jednak zęby ma zniszczone i zaparcia mega.

Jak trzeba brać to oczywiście trzeba, nie ryzykowałabym życiem dla zębów :) chociaż zęby nie grzyby po deszczu nie wyrosną :) (mam dwa implanty- górne jedynki bo w wieku 16 mdlejąc wybiłam...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 18:43

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze tylko takie pakiety oferuja a nie mieszane bo ja osobiscie wolalabym jedno 3D i reszte 2D ale to koszt w sumie 175e - ciut za duzo.
    Mam jeszcze jedno refunowane wiec podpytam lekarza co o tym mysli i cos wspolnie ustalimy.

Anemie mialam w obu ciazach, przyjmowalam zelazo doustnie w tabletach bo wielkie byly... ble... moje zeby pozostaly bez plamek, zaparcia mega... a mlodszy syn ma plamy na zebach ktore juz mial gdy mu wychodzily mleczaki.
    Czytalam ze to moze byc wlasnie od zelaza ale ile w tym prawdy? Nie wiem...

magda sz, małaMyszka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o Tummy tub ? mam płaski brodzik, miejsca w łazience średnio więc wymyśliłam wiaderko do kąpieli. Fajnie jakbym poznała opinie kogoś kto korzystał i na jaki czas takie wiaderko dało radę?

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Co myślicie o Tummy tub ? mam płaski brodzik, miejsca w łazience średnio więc wymyśliłam wiaderko do kąpieli. Fajnie jakbym poznała opinie kogoś kto korzystał i na jaki czas takie wiaderko dało radę?

Ogladalam te kubelki i nie przekonuje mnie to. Wole standardowa wanienke.

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• euforia Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka korzystała z pierwszym dzieckiem z tradycyjnej wanienki. Z drugim kupiła wiaderko- jej opinia..."żałuje, że z pierwszym dzieckiem nie korzystałam z wiaderka, nie ma nic lepszego, szczególnie dla początkujących matek". Dlatego ja bym się od razu zdecydowała, ale mój mąż mówi że nie będzie kąpał dziecka we wiadrze:(

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez sie usmialam z tego wiaderka, zielonego pojecia o nim nie mialam :D Ale 80 zl za wiaderko to chyba lekka przesada moim zdaniem

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo mój jak zwykle czuły - po co kupić takie Tummy za 70 zł jak można za 10zł zwykłe wiadro i wyparzyć.. Czytałam dużo pozytywów, filmiki na youtube rozczulają jak dzieci się w tym uspokajają, niby kolki mijają. Miałabym straszny problem z wanienką, musiałaby chyba stać na brodziku :(

Aga89, 5ylwia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz mam dwa akwaria i dwa wiaderka do podmiany wody i wylowu rybek wygladaja prawie identycznie jak ten do kapania... kwestia gustu ;)

Andzia 34, małaMyszka, mamasia, lula.91 lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    noo mój jak zwykle czuły - po co kupić takie Tummy za 70 zł jak można za 10zł zwykłe wiadro i wyparzyć.. Czytałam dużo pozytywów, filmiki na youtube rozczulają jak dzieci się w tym uspokajają, niby kolki mijają. Miałabym straszny problem z wanienką, musiałaby chyba stać na brodziku :(

Haha jakbym slyszala swojego A. Pokazalam mu te wiaderka i jak zapytal ile to kosztuje to stwierdził ze w Castoramie za 15 zl bede miala duzy wybor kolorow :-)

niecierpliwa, Cassie, lys, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha Cassie właśnie przyszedł mi do głowy pomysł że zawsze chciałam mieć duże akwarium z rybkami, może zamiast wiadra i wanienki kupie akwarium i tam będę kąpać malucha, wtedy to może nawet w salonie stać :D

A tak serio to ja już nawet nie patrze jak to wygląda tylko jak zmieścić w 40m rzeczy nasze i całą wyprawkę dla dziecka. Łazienka 5m powoduje czasem klaustrofobię. Trzeba będzie wymyślić kompromis pomiędzy wygląd a praktyka

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ