X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    mam nadzieje, że tak będzie do końca ciąży z wynikami a nie gorzej:-( od lat lecze sie na niedokrwistość, 3 lata diagnozowania w Poznaniu skłonności do stanu przedbiałaczkowego brr do tego małopłytkowość a to wszystko po 1 ciąży:-( ale mam zdrowego synka i to jest najważniejsze

Są różne rodzaje anemii, nie każda wiąże się z poziomem żelaza, więc nie każdemu żelazo pomoże, czasem chodzi o wit. B12, czasem o kwas foliowy, a czasem nie ma to związku z niedoborami. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys dziękuję za miłe słowa:-) wsparcie jest bardzo ważne.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybyscie mialy do wyboru 6x USG 3D do konca ciazy czy 6x USG 2D co byscie wybraly?
    Roznica w cenie 50euro. Musze cos wybrac bo w DE przysluguja tylko 3x USG 2D na kase chorych.
    Doradzcie prosze.

Gratuluje wizyt :)

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zyciu bym nie doplacala za zadne D, a to dlatego ze mi sie usg 3,4 D w ogole nie podobaja

małaMyszka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Gdybyscie mialy do wyboru 6x USG 3D do konca ciazy czy 6x USG 2D co byscie wybraly?
    Roznica w cenie 50euro. Musze cos wybrac bo w DE przysluguja tylko 3x USG 2D na kase chorych.
    Doradzcie prosze.

Ja bym wybrała 3d :D, usg z końca ciąży to będzie piękna pamiątka, no i taki cytacik załączam:

"Bardzo ważną kwestią jest przewaga badania 3D, jeśli chodzi o swobodę manewru. Dwuwymiarowe badanie USG można wykonać tylko przez brzuch i pochwę ciężarnej, ponieważ płód jest zasłonięty od dołu przez kości miednicy, z boku i od góry – przez żebra ciężarnej, a od strony grzbietu przez jej kręgosłup. W badaniu 3D lub 4D możemy płód obracać właściwie dowolnie na ekranie aparatu, uzyskując przekroje niedostępne w badaniu tradycyjnym."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 18:09

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1988 - mnie tez ostatnio twardnieje macica. Teoche mnie to niepokoi, wydaje mi sie, ze jest za wczesnie. Czasami jak mi stwardnieje, to nie koge sie obrocic z boku na bok. Jutro bede pytac o to mojego lekarza.
    Magda Sz. - Ja swego czasu mialam hemoglobine na poziomie 9. Moja dr rodzinna od razu przepisala mi zelazo, lykalam konska dawke kilka miesiecy, kiedy walczylismy z moja anemia. Nie pamietam co to bylo, w kazdym razie rozowe tabletki trzy razy dziennie i nie zauwazylam takiego zjawiska na zebach.
    Moze dostawala zelazo do picia albo w jakiej formie, w ktorej kiala bezposredni kontakt z zebami - wtedy sie zgodze,ze masakruje zeby. Ale jak ktos zdaje sobie z tego sprawe, to kombinuje tak , zeby ograniczyc do absolutnego minimum potencjalny kontak z zebami, chocby spozywajac przez rurke. Najwyrazniej kolezanka miala strasznego pecha :(
    Ja posegregowalam otrzymane wczoraj ciuszki dla maluszka, poskladalam i zapelnilam cala szafke :o Pojkladalam je sobie wielkoscia, na male, srednie i wieksze. Mam nadzieje, ze moj system sie sprawdzi :p

Cassie, małaMyszka, mamasia, futuremama lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka tardyferon jest właśnie różowy :) no to się cieszę, że nie zaobserwowałaś dziwnych efektów na zębach

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Doradzcie prosze.

Ja też zdecydowanie wolę 2D, 3D jest dla mnie dziwne. Ale ja nie jestem z tych sentymentalnych, jestem dwa lata po ślubie i jeszcze zdjęć nie wywołałam;)

lys - mi przypisano żelazo o nazwie na "S" i też jest różowe :)

lys, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Magda sz - cieszę się, że już wszystko dobrze z mężem - oby już tak zostało :)
    Ja też wizytuję 11.03 więc jest nas już trochę na ten dzień :)
    Gratuluję dzisiejszych wizyt - lys śliczny maluszek :)
    Ja mam na każdej wizycie robione 2d i 3d, ale do domu dostaję te w 2d.
    Wydaję mi się, że od dwóch dni też czuję czasami takie łaskotanie w podbrzuszu, ale nie wiem czy to ruchy już... :)
    Mi też powoli wraca energia życiowa - dziś rano pierwszy raz czułam się wypoczęta. Zaczynam też częściej odczuwać głód - przed chwilą zjadłam tosty, ale nie chowałam opiekacza bo chyba skuszę się zaraz na drugą porcję :P

lys, Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• lys Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam 2 parówki na gorąco, ale jak mi smakowały, normalnie jakbym jakiś rarytas jadła :) i tak sobie myślę, co by tu jeszcze zjeść...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 2D bardziej widać dziecko i szczegóły niż na 4D. Na 4D dziecko wygląda jak marsjanin nawet jak się robi w 35 tyg. Sama planuje zrobić takie jedno mimo wszystko ale tylko na pamiątkę żeby kiedyś puścić dziecku filmik.
    aa jak robią 4D to powinni też 2D, w trakcie przełączają na inny tryb a wszystkie kości itp. ogląda się na 2D więc może wez te 4D to będziesz miała i to i to

Griszanka nie każdy jest podatny na efekty uboczne leków, moja mama od lat walczy z anemią, brała prze różniaste leki, też takie po których zęby się posypały, co jakiś czas zmienia bo jednak zęby ma zniszczone i zaparcia mega.

Jak trzeba brać to oczywiście trzeba, nie ryzykowałabym życiem dla zębów :) chociaż zęby nie grzyby po deszczu nie wyrosną :) (mam dwa implanty- górne jedynki bo w wieku 16 mdlejąc wybiłam...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 18:43

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze tylko takie pakiety oferuja a nie mieszane bo ja osobiscie wolalabym jedno 3D i reszte 2D ale to koszt w sumie 175e - ciut za duzo.
    Mam jeszcze jedno refunowane wiec podpytam lekarza co o tym mysli i cos wspolnie ustalimy.

Anemie mialam w obu ciazach, przyjmowalam zelazo doustnie w tabletach bo wielkie byly... ble... moje zeby pozostaly bez plamek, zaparcia mega... a mlodszy syn ma plamy na zebach ktore juz mial gdy mu wychodzily mleczaki.
    Czytalam ze to moze byc wlasnie od zelaza ale ile w tym prawdy? Nie wiem...

magda sz, małaMyszka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o Tummy tub ? mam płaski brodzik, miejsca w łazience średnio więc wymyśliłam wiaderko do kąpieli. Fajnie jakbym poznała opinie kogoś kto korzystał i na jaki czas takie wiaderko dało radę?

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Co myślicie o Tummy tub ? mam płaski brodzik, miejsca w łazience średnio więc wymyśliłam wiaderko do kąpieli. Fajnie jakbym poznała opinie kogoś kto korzystał i na jaki czas takie wiaderko dało radę?

Ogladalam te kubelki i nie przekonuje mnie to. Wole standardowa wanienke.

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• euforia Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka korzystała z pierwszym dzieckiem z tradycyjnej wanienki. Z drugim kupiła wiaderko- jej opinia..."żałuje, że z pierwszym dzieckiem nie korzystałam z wiaderka, nie ma nic lepszego, szczególnie dla początkujących matek". Dlatego ja bym się od razu zdecydowała, ale mój mąż mówi że nie będzie kąpał dziecka we wiadrze:(

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez sie usmialam z tego wiaderka, zielonego pojecia o nim nie mialam :D Ale 80 zl za wiaderko to chyba lekka przesada moim zdaniem

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo mój jak zwykle czuły - po co kupić takie Tummy za 70 zł jak można za 10zł zwykłe wiadro i wyparzyć.. Czytałam dużo pozytywów, filmiki na youtube rozczulają jak dzieci się w tym uspokajają, niby kolki mijają. Miałabym straszny problem z wanienką, musiałaby chyba stać na brodziku :(

Aga89, 5ylwia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz mam dwa akwaria i dwa wiaderka do podmiany wody i wylowu rybek wygladaja prawie identycznie jak ten do kapania... kwestia gustu ;)

Andzia 34, małaMyszka, mamasia, lula.91 lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    noo mój jak zwykle czuły - po co kupić takie Tummy za 70 zł jak można za 10zł zwykłe wiadro i wyparzyć.. Czytałam dużo pozytywów, filmiki na youtube rozczulają jak dzieci się w tym uspokajają, niby kolki mijają. Miałabym straszny problem z wanienką, musiałaby chyba stać na brodziku :(

Haha jakbym slyszala swojego A. Pokazalam mu te wiaderka i jak zapytal ile to kosztuje to stwierdził ze w Castoramie za 15 zl bede miala duzy wybor kolorow :-)

niecierpliwa, Cassie, lys, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha Cassie właśnie przyszedł mi do głowy pomysł że zawsze chciałam mieć duże akwarium z rybkami, może zamiast wiadra i wanienki kupie akwarium i tam będę kąpać malucha, wtedy to może nawet w salonie stać :D

A tak serio to ja już nawet nie patrze jak to wygląda tylko jak zmieścić w 40m rzeczy nasze i całą wyprawkę dla dziecka. Łazienka 5m powoduje czasem klaustrofobię. Trzeba będzie wymyślić kompromis pomiędzy wygląd a praktyka

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ