X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz ja to Ci zazdroszcze tych 40 m, my z mezem mieszkamy katem u mojej matki mamy 1 pokoj, wspolny salon i ona swoja sypialnie i czeka nas niebawem z nia powazna rozmowa czy zechce nam oddac swoja sypialnie na pokoj dla dziecka. Bardzo boje sie tej rozmowy i odwlekam ja jak moge, bo jak juz Wam mowilaw nie mamy najlepszych stosunkow

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mi chyba na rozum pada :):)
    nie wiem czy można czy nie można ale zachcianka wzieła górę. włąśnie weszłam do kuchni wycisnełam cały sok z jednej cytryny i duszkiem wypiłam na co wszedł mój mąż i pyta się co ja robie ? a ja no co kwaśnego mi się chciało ;)
    najlepsze jest, że mam jeszcze jedną cytryne i tak kusi kusi..

sluchajcie wolno nam sok z cytryny czy nie wolno ?

nick nieaktualny, 0na88, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Gdybyscie mialy do wyboru 6x USG 3D do konca ciazy czy 6x USG 2D co byscie wybraly?
    Roznica w cenie 50euro. Musze cos wybrac bo w DE przysluguja tylko 3x USG 2D na kase chorych.
    Doradzcie prosze.

Gratuluje wizyt :)
    Ja tez bym postawiła na zwykłe usg.

nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Co myślicie o Tummy tub ? mam płaski brodzik, miejsca w łazience średnio więc wymyśliłam wiaderko do kąpieli. Fajnie jakbym poznała opinie kogoś kto korzystał i na jaki czas takie wiaderko dało radę?
    Wiesz co jakoś dziwnie dziecko wygląda w wiadrze, choć nie przeczę, ze może byc to fajna rzecz. A może przemyslisz kwestie wanienki ze stojakiem? Możesz przecież kąpać w pokoju, gdzie dziecko będzie spać. :-)

nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    nie wiem czy można czy nie można ale zachcianka wzieła górę. włąśnie weszłam do kuchni wycisnełam cały sok z jednej cytryny i duszkiem wypiłam na co wszedł mój mąż i pyta się co ja robie ? a ja no co kwaśnego mi się chciało ;)

Mozna ;)
    Jak Cie boli glowa to woda mineralna z polowka cytryny :)

Ja codziennie wypijam szklanke wody mineralnej z polowka limetki a jak limetki/limonki nie mam to z cytryna ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana prosila o przypomnienie o Naszej tajnej facebookowej grupie :)
    Ktora jeszcze chce dolaczyc to wyslijcie Sanie zaproszenie do przyjaciolek a jak zaakceptuje to swoje namiary na fb ;)

PatiBelgia Sana zaakceptowala wyslij jej dane z fb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 20:01

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi gdzie będę kąpać ale gdzie trzymać te rzeczy, wanienki są różne rozmiary ale bezsens co kilka miesięcy kupować większą. Wiaderko zmieszczę wszędzie a wanienka to jest lekki gabaryt

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:

Mozna, mozna. Zagryzanie cytryny cytryna, powoduje, ze bierze mnie na wspominki. Mialam trzy kolezanki w pracy, wszystkie zaszly w jednym czasie w ciaze i w pewnym momencie wyjadaly nam caly zapas cytryny firmowej - szef zaczal sie zastanawiac, jak to sie dzieje, ze w ciagu miesiaca kupilismy 5 kg cytryn ;) Normalnie szlo 3-4 szt. Do tego wykorzystywaly mnie do wyyjazdow na przerwie po lody , winogrona i oczywiscie cytryny jak im braklo :p Wszystkie trzy urodzily chlopcow :p tydzien po tygodniu ;)

olinka, małaMyszka, magda sz, mamasia, futuremama lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Nie chodzi gdzie będę kąpać ale gdzie trzymać te rzeczy, wanienki są różne rozmiary ale bezsens co kilka miesięcy kupować większą. Wiaderko zmieszczę wszędzie a wanienka to jest lekki gabaryt
    Magda Sz, znajoma z mikromieszkankiem kapala malego w owalnej misce, kupila w biedronce za pare groszy - taka jak na pranie. Przez pierwszy miesiac miala wanienke, a pozniej ja wywalila ze wzgledu na brak miejsca i jajowata miska dawala rade :) A mlody jak byl ciut wiekszy, to po prostu byl myty na siedzaco :p Dla chcacego nic trudnego ;) Juz chyba wolalabym myc malenstwo w misce, anizeli w wiadrze - jakos mnie to nie przekonuje :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad zakupem wanienki razem z przewijakiem na stelażu z półeczkami. na olx za 80 zł, widziałam. wg mnie praktyczne bo wanienka nie stoi odłogiem czy w łazience tylko ma swoje miejsce no i przewijak pod ręką więc nie trzeba dziecka przenosić do ubrania tylko wszystko pod ręką .

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha a jak maluszek bedzie wiekszy, mozna zainwestowac w maly gumowy basenik, rozkladac go pod prysznicem i tez jest git. Pozniej spuszczasz powietrze albo przystawiasz do sciany prysznica dowyschniecia - oszczednosc miejsca, ekonomicznie i nigdzie nie trzeba dzwigac. Ot taka namiastka wanny :p

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już widzę minę mojej teściowej jakby zobaczyła, jak wkładam dziecko do wiadra ;-) w sumie moja mama też by pewnie wzięła mnie za sadystkę;-)

małaMyszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello!! wróciłam!! :D tęskniłyście??:P muszę Was trochę poczytać, żeby zobaczyć co się działo :)

nick nieaktualny, lys, małaMyszka, magda sz, mamasia lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy nie mialam w PL lazienki kapalam dziecko w wanience na stole kuchennym, pozniej w misce a potem juz pod prysznicem.
    Teraz w zasadzie mam wanne i wanienka raczej wg mnie zbedna ale od razu prysznicem pluskac tez nie chce.
    Takie wiadro tez posluzy max 2miesiace i co potem? I tak trzeba cos wymyslic jakas alternatywe.

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie myślę o takich rzeczach jak wanienka, ale widziałam w domku letniskowym znajomych taką składaną:
    http://mamatomaka.pl/wp-content/uploads/2014/07/skladana-wanienka.jpg
    To też jakaś opcja jak ktoś ma mało miejsca.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam taką komodę z wanienka i poleczkami przy pierwszym dziecku rewelacja, niestety materacyk się rozpadł, a stelaż podczas przeprowadzki pogubił.
    Teraz też rozważam zakup tej komody kapielowej.
    Minusem jest, że Wanienka jest dość mała i przy dziecku rocznym to już lepiej zainwestować w nową np z Ikei za 20 zł -rewelacha :-D
    Bądź kąpać juz w wannie lub w brodziku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 20:51

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam z ciekawości te wiadra. No, spoko - zajmuje mało miejsca i dziecko się relaksuje, ale jak umyć mu stopy i pupę? Głową w dół? Bez sensu.

nick nieaktualny, małaMyszka, Neyla, niecierpliwa lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z Ikea mam zamiar kupic.

Dobranoc

• olinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie po ten cytrynie :):) siedze sobie i wyszywam i nagle coś mi w brzuchu tak przyjemnie bulgocze-pływa nie wiem jak to opisać i po kilku sekundach taka myśl " o to dzidzia" przestałam wyszywać i skupiłam się na brzuchu i już cisza..
    kurcze czy to mogły być pierwsze ruchy ?:)

0na88, małaMyszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• lys Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie to wiaderko wygląda, w sensie taki słodki widok, ale wolę wanienkę

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ