WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz ja to Ci zazdroszcze tych 40 m, my z mezem mieszkamy katem u mojej matki mamy 1 pokoj, wspolny salon i ona swoja sypialnie i czeka nas niebawem z nia powazna rozmowa czy zechce nam oddac swoja sypialnie na pokoj dla dziecka. Bardzo boje sie tej rozmowy i odwlekam ja jak moge, bo jak juz Wam mowilaw nie mamy najlepszych stosunkow

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mi chyba na rozum pada :):)
    nie wiem czy można czy nie można ale zachcianka wzieła górę. włąśnie weszłam do kuchni wycisnełam cały sok z jednej cytryny i duszkiem wypiłam na co wszedł mój mąż i pyta się co ja robie ? a ja no co kwaśnego mi się chciało ;)
    najlepsze jest, że mam jeszcze jedną cytryne i tak kusi kusi..

sluchajcie wolno nam sok z cytryny czy nie wolno ?

Cassie, 0na88, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Gdybyscie mialy do wyboru 6x USG 3D do konca ciazy czy 6x USG 2D co byscie wybraly?
    Roznica w cenie 50euro. Musze cos wybrac bo w DE przysluguja tylko 3x USG 2D na kase chorych.
    Doradzcie prosze.

Gratuluje wizyt :)
    Ja tez bym postawiła na zwykłe usg.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Co myślicie o Tummy tub ? mam płaski brodzik, miejsca w łazience średnio więc wymyśliłam wiaderko do kąpieli. Fajnie jakbym poznała opinie kogoś kto korzystał i na jaki czas takie wiaderko dało radę?
    Wiesz co jakoś dziwnie dziecko wygląda w wiadrze, choć nie przeczę, ze może byc to fajna rzecz. A może przemyslisz kwestie wanienki ze stojakiem? Możesz przecież kąpać w pokoju, gdzie dziecko będzie spać. :-)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    nie wiem czy można czy nie można ale zachcianka wzieła górę. włąśnie weszłam do kuchni wycisnełam cały sok z jednej cytryny i duszkiem wypiłam na co wszedł mój mąż i pyta się co ja robie ? a ja no co kwaśnego mi się chciało ;)

Mozna ;)
    Jak Cie boli glowa to woda mineralna z polowka cytryny :)

Ja codziennie wypijam szklanke wody mineralnej z polowka limetki a jak limetki/limonki nie mam to z cytryna ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana prosila o przypomnienie o Naszej tajnej facebookowej grupie :)
    Ktora jeszcze chce dolaczyc to wyslijcie Sanie zaproszenie do przyjaciolek a jak zaakceptuje to swoje namiary na fb ;)

PatiBelgia Sana zaakceptowala wyslij jej dane z fb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 20:01

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi gdzie będę kąpać ale gdzie trzymać te rzeczy, wanienki są różne rozmiary ale bezsens co kilka miesięcy kupować większą. Wiaderko zmieszczę wszędzie a wanienka to jest lekki gabaryt

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:

Mozna, mozna. Zagryzanie cytryny cytryna, powoduje, ze bierze mnie na wspominki. Mialam trzy kolezanki w pracy, wszystkie zaszly w jednym czasie w ciaze i w pewnym momencie wyjadaly nam caly zapas cytryny firmowej - szef zaczal sie zastanawiac, jak to sie dzieje, ze w ciagu miesiaca kupilismy 5 kg cytryn ;) Normalnie szlo 3-4 szt. Do tego wykorzystywaly mnie do wyyjazdow na przerwie po lody , winogrona i oczywiscie cytryny jak im braklo :p Wszystkie trzy urodzily chlopcow :p tydzien po tygodniu ;)

olinka, małaMyszka, magda sz, mamasia, futuremama lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Nie chodzi gdzie będę kąpać ale gdzie trzymać te rzeczy, wanienki są różne rozmiary ale bezsens co kilka miesięcy kupować większą. Wiaderko zmieszczę wszędzie a wanienka to jest lekki gabaryt
    Magda Sz, znajoma z mikromieszkankiem kapala malego w owalnej misce, kupila w biedronce za pare groszy - taka jak na pranie. Przez pierwszy miesiac miala wanienke, a pozniej ja wywalila ze wzgledu na brak miejsca i jajowata miska dawala rade :) A mlody jak byl ciut wiekszy, to po prostu byl myty na siedzaco :p Dla chcacego nic trudnego ;) Juz chyba wolalabym myc malenstwo w misce, anizeli w wiadrze - jakos mnie to nie przekonuje :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad zakupem wanienki razem z przewijakiem na stelażu z półeczkami. na olx za 80 zł, widziałam. wg mnie praktyczne bo wanienka nie stoi odłogiem czy w łazience tylko ma swoje miejsce no i przewijak pod ręką więc nie trzeba dziecka przenosić do ubrania tylko wszystko pod ręką .

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha a jak maluszek bedzie wiekszy, mozna zainwestowac w maly gumowy basenik, rozkladac go pod prysznicem i tez jest git. Pozniej spuszczasz powietrze albo przystawiasz do sciany prysznica dowyschniecia - oszczednosc miejsca, ekonomicznie i nigdzie nie trzeba dzwigac. Ot taka namiastka wanny :p

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już widzę minę mojej teściowej jakby zobaczyła, jak wkładam dziecko do wiadra ;-) w sumie moja mama też by pewnie wzięła mnie za sadystkę;-)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello!! wróciłam!! :D tęskniłyście??:P muszę Was trochę poczytać, żeby zobaczyć co się działo :)

Cassie, lys, małaMyszka, magda sz, mamasia lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy nie mialam w PL lazienki kapalam dziecko w wanience na stole kuchennym, pozniej w misce a potem juz pod prysznicem.
    Teraz w zasadzie mam wanne i wanienka raczej wg mnie zbedna ale od razu prysznicem pluskac tez nie chce.
    Takie wiadro tez posluzy max 2miesiace i co potem? I tak trzeba cos wymyslic jakas alternatywe.

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie myślę o takich rzeczach jak wanienka, ale widziałam w domku letniskowym znajomych taką składaną:
    http://mamatomaka.pl/wp-content/uploads/2014/07/skladana-wanienka.jpg
    To też jakaś opcja jak ktoś ma mało miejsca.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam taką komodę z wanienka i poleczkami przy pierwszym dziecku rewelacja, niestety materacyk się rozpadł, a stelaż podczas przeprowadzki pogubił.
    Teraz też rozważam zakup tej komody kapielowej.
    Minusem jest, że Wanienka jest dość mała i przy dziecku rocznym to już lepiej zainwestować w nową np z Ikei za 20 zł -rewelacha :-D
    Bądź kąpać juz w wannie lub w brodziku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 20:51

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam z ciekawości te wiadra. No, spoko - zajmuje mało miejsca i dziecko się relaksuje, ale jak umyć mu stopy i pupę? Głową w dół? Bez sensu.

Cassie, małaMyszka, Neyla, niecierpliwa lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z Ikea mam zamiar kupic.

Dobranoc

• olinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie po ten cytrynie :):) siedze sobie i wyszywam i nagle coś mi w brzuchu tak przyjemnie bulgocze-pływa nie wiem jak to opisać i po kilku sekundach taka myśl " o to dzidzia" przestałam wyszywać i skupiłam się na brzuchu i już cisza..
    kurcze czy to mogły być pierwsze ruchy ?:)

0na88, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• lys Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie to wiaderko wygląda, w sensie taki słodki widok, ale wolę wanienkę

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ