SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:niescierpliwa mnie teraz wciągnęło "pretty little liars" ale to nie jest typowo kryminalny"
Dzieki! Po przeczytaniu opisu to cos co lubieI co najwazniejsze jest duzo sezonow, jak tylko maz wroci z pracy to zagonie go do sciagania
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
psioszka11 wrote:Polazłam do przychodni. Pani z rejestracji- proszę przejść po 3 gabinetach i zapytać dr czy panią przyjmą. Więc ruszyłam: wiecie jaka znieczulica?! Nie mają miejsc, a poza tym mają jeszcze wizyty domowe- i mówię,że w ciąży,że wyniki i dupa! Noż kurwa mać! Sorki,ale mega się zdenerwowałam! Zapytałam panie z labo o wyniki i też stwierdziły,że są ok, może tak być od kataru. Myślicie,że panikuję!? Zadzwoniłam do kumpeli-pracuje w szpitalu, powiedziała mi,że u nas 2 szpitale zamknięte, bo epidemia grypy jest, no jakaś masakra. Żyć, nie umierać!
Psioszka, bez urazy, ale mysle, ze panikujesz i to zupelnie niepotrzebnieA nie moglabys napisac meila, smsa czy zadzwonic do swojego gina??
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nakręciłam się chyba nie potrzebnie i to crp też mogłam nie robić. Mąż mi właśnie zlał głowę,że panikuję i denerwuje siebie, jego i Leona. Ehh...
niecierpliwa, Cassie, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
psioszka11 wrote:Cześć Siostry!
Sprawdziłam właśnie wyniki on line- poradźcie i pomóżcie:
leukocyty- 11,6 - norma do 10
neutrofile- 7,80- norma do 7
CRP- 7,88 - norma do 5
Oczywiście wyczytałam,że w ciąży te normy są inne, ale mam mega stracha, zważywszy po tej historii tej dziewczyny z forum. Czu to,że od 3 tyg mam katar może być powodem tego?! Tłumaczę sobie na chłopski rozum,że jakąś infekcję na pewno mam skoro tyle czasu smarkam. Wizyta dopiero 11.03, ale chyba pójdę dziś do internisty do przychodni, bo umrę ze strachu!
Oczywiscie, jak masz sie tyle czasu denerwowac, to zarejestruj sie do lekarza rodzinnego i rozwieje Twoje watpliwosci. A moze masz mozliwosc kontaktu telefonicznego ze swoim ginem albo z polozna? W ten sposob szybko by cie uspokoili
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Nakręciłam się chyba nie potrzebnie i to crp też mogłam nie robić. Mąż mi właśnie zlał głowę,że panikuję i denerwuje siebie, jego i Leona. Ehh...
Ja uwazam, ze dobrze, ze je zrobilas i wynik jest w porzadkupsioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wlasnie wyczytalam ze pewne skorzenia typu problemy z ukladem krazenia czy np. luszczyca maja wplyw na wynik i moga go zawyzszac.
Pisze o luszczycy poniewaj ja ja przechodzilam, mam wyleczona ale wiadomo ona z organizmu nigdy nie zniknie. Do tego problemy z pulsem.
Przypuszczam ze gdybym to CRP zrobila wynik bylby poza norma. Odpuszczam sobie to badanie.psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
To jak sie tak wszyscy ladnie witaja to i ja witam sie w 15 tygodniu
Dziewczyny za chwile juz marzec,ale ten czas zapiernicza
A my mamy dzisiaj gosci tak ze bedzie mnie tu mniej,ale w wolnych chwilach bede zagladac,bo to juz uzaleznienie
Buziaczkipsioszka11, niecierpliwa, Cassie, mamasia, Laura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Hermiona wrote:Wczoraj powiedziałam szefowi o ciąży. Nie zabił mnie ani nie wpadł w białą furię, po prostu powiedział, że to fatalna wiadomość
Powiedziałam mu, że jeśli będę się nadal dobrze czuła, to nie planuję brać zwolnienia i z tym semestrem nie będzie problemów, a potem wezmę tyle macierzyńskiego, ale jest obowiązkowe, czyli 3,5 miesiąca. Nieco go to uspokoiło.
Wzięłam też z pracy stetoskop i słucham brzucha, gdzie słychać głównie ogłuszające odgłosy przelewającej się treści jelitowej i żołądkowejW okolicach macicy jest trochę ciszej, ale też słyszę głównie jakieś płynne odgłosy. O ile słucham macicy, a nie pęcherza.
A teraz wracam do roboty, jutro na 12 mam dedlajn oddania tej wszawej tabelki nad którą pracuję ostatnimi dniami (a zwłaszcza nocami).
A dlaczego chcesz tak szybko wracać do pracy, skoro pół roku możesz być na macierzyńskim płatnym 100%? Tak bardzo kochasz swoją pracę?
Jakaś poważna epidemia jest opsy i grypy we Wrocławiu. Mama rano jechała tramwajem z koleżanką (pielęgniarką) która pracuje w szpitalu na Weigla i mówi, że świńska grypa zaczęła się rozprzestrzeniać, że wczoraj była tylko jedna osoba chora, a dzisiaj już kolejna (www.gazetawroclawska.pl/artykul/3764613,swinska-grypa-we-wroclawiu-chora-lezy-w-szpitalu-przy-weigla,id,t.html). Ponoć wstrzymali wszystkie planowe zabiegi. A z powodu ospy już zamknęli kilka przedszkoli (i przez ospę ja siedzę w domu, bo w pracy u mnie też wysypało).małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
niecierpliwa wrote:Dzieki! Po przeczytaniu opisu to cos co lubie
I co najwazniejsze jest duzo sezonow, jak tylko maz wroci z pracy to zagonie go do sciagania
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nadrobilam co u Was, a teraz sie pieknie witam w 18 tc, czyli rozpoczelismy 5 m-c
Piekne brzuszki - jak patrze na moj o poranku, to tylko na dole wyglada jakby dopadlo mnie wzdecie, ale po poludniu nie da sie pomylic, ze to ciaza
Spalam dzisiaj prawie 12 godzin, zasnelam przed 21 i obudzilam sie przed 9. Ide zaraz pod prysznic, bo wczoraj poszlam spac na trolla :p Potem sniadanko i na poczte, bo zostawili awizo.
Psioszka polecam poszukac jakiejs innej przychodni, gdzie sa jakies normalne warunki i mozliwa rejestracja telefoniczna. W ogole nie rozumiem takiego podejscia do pacjentow, a moze przez to, ze u mnie jest zupelnie inaczej. Ja mieszkam pod Wroclawiem i do lekarza zawsze rejestruje sie telefonicznie i moge umowic sie z wyprzedzeniem. Jak nie ma miejsc na dzien dzisiejszy, to najpozniej na drugi dzien jestem przyjeta. Jak ciezszy przypadek czy choroba w ciazy - zawsze wcisna miedzy pacjentow. Malo tego jak mojemu tacie wyszly fatalne wyniki w labo, to lekarka stawala na glowie, zeby sie z nim skontaktowac i sciagnac go natychmiast do przychodni. Dzwonila do domu, zdobyla numer do pracy i jeszcze wyslala po niego samochodem pielegniarke, zeby to za dlugo nie trwalo. Warto znalezc przychodnie, w ktorej dbaja o pacjenta, a nie tylko ciagna za niego pieniadze z nfz.
futuremama, psioszka11, Maniuś, mamasia, Cassie, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
zjadłam na śniadanie łazanki i jeszcze chodzi za mną ten hod - dog...odwiedźcie mnie od tego pomysłu proszę...potem koleżanka ma urodziny i dzieli ciastem, a w domu grochówki sobie nie odmówię... jęknę i pęknę...
Cassie, sylwucha89, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
A ja się witam w 16 tc!Niestety 15 tc pożegnałam z okropnym bólem nadbrzusza ( żołądka chyba). Wieczorem nagle dostałam silnego bólu i nie mam pojęcia od czego. Brzuszek był tak twardy i spięty...
Przestraszyłam się bardzo, bo podczas ostatniego poronienia nie miałam innych objawów jak plamienie i właśnie ból nad pępkiem... Chciałam jechać na pogotowie, ale ból jak nagle przyszedł tak nagle sobie poszedł. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Na szczęście czuje się już dobrze:)
Bólu a pffuu uciekaj daleko i do nas nie wracaj!
psioszka11, mamasia, Cassie, sylwucha89, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
psioszka11 - U przechodni nie jest jeszcze tak źle, ale w poradni do ginekologa masakra. Lekarz przyjmuje na oddziale patologii ciąży oficjalnie przez 2 h( od 13.30-15.30) a pacjentki ma rejestrowane co 5 MINUT! Żeby wejść do niego w miarę o przyzwoitej godz muszę być pod gabinetem przed 12 no i oczywiście muszę doliczyć jeszcze jakieś 05-1h w kolejce do rejestracji po numerek, z którym i tak nikt się nie liczy ;/ Oczywiście jak to lekarz na oddziale może dostać wezwanie na porodówkę i czekasz na niego dodatkowo 1,5 godzinki:) Ostatnio już wspomniał, że nie będzie mógł przyjmować wszystkich swoich pacjentek, ale na szczęście udało mi się zarejestrować jeszcze na następną wizytę
Do męża się śmieje, że chyba uczą nas tam już cierpliwości na przyszłośćpsioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
witajcie dziewczyny
ja dziś na 19:30 wizyte całą noc miałam koszmary wkrecam sobie straszne rzeczy że brak objawów itp. kosmos chce juz być po..
a jeszcze czeka mnie romans z maszynką jak ja tego nie lubiemamasia, Cassie, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość