X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    niescierpliwa mnie teraz wciągnęło "pretty little liars" ale to nie jest typowo kryminalny"

Dzieki! Po przeczytaniu opisu to cos co lubie :) I co najwazniejsze jest duzo sezonow, jak tylko maz wroci z pracy to zagonie go do sciagania :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka u Nas juz od miesiaca jest epidemia grypy. Ta grypa jest nagla, ciezka i paskudnie sie ja leczy. Bez antybiotykow nie ma szans.
    Z roku na rok jest coraz gorzej.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Dobra mam jezyk do pasa... ziemniaczki z koperkiem, schabowy i mizeria... lece do sklepu....

Cassie to ja tez poprosze o koperek, bo tylko jego mi brakuje a w taki deszcz mi sie isc nie chce :P

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Polazłam do przychodni. Pani z rejestracji- proszę przejść po 3 gabinetach i zapytać dr czy panią przyjmą. Więc ruszyłam: wiecie jaka znieczulica?! Nie mają miejsc, a poza tym mają jeszcze wizyty domowe- i mówię,że w ciąży,że wyniki i dupa! Noż kurwa mać! Sorki,ale mega się zdenerwowałam! Zapytałam panie z labo o wyniki i też stwierdziły,że są ok, może tak być od kataru. Myślicie,że panikuję!? Zadzwoniłam do kumpeli-pracuje w szpitalu, powiedziała mi,że u nas 2 szpitale zamknięte, bo epidemia grypy jest, no jakaś masakra. Żyć, nie umierać!

Psioszka, bez urazy, ale mysle, ze panikujesz i to zupelnie niepotrzebnie :) A nie moglabys napisac meila, smsa czy zadzwonic do swojego gina??

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie chyba odpuszcze dodatkowe badania i zostane tylko przy tych ktore lekarz zaleca.
    To CRP obilo mi sie o uszy, poczytam o tym.

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakręciłam się chyba nie potrzebnie i to crp też mogłam nie robić. Mąż mi właśnie zlał głowę,że panikuję i denerwuje siebie, jego i Leona. Ehh...

niecierpliwa, Cassie, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cześć Siostry!
    Sprawdziłam właśnie wyniki on line- poradźcie i pomóżcie:
    leukocyty- 11,6 - norma do 10
    neutrofile- 7,80- norma do 7
    CRP- 7,88 - norma do 5
    Oczywiście wyczytałam,że w ciąży te normy są inne, ale mam mega stracha, zważywszy po tej historii tej dziewczyny z forum. Czu to,że od 3 tyg mam katar może być powodem tego?! Tłumaczę sobie na chłopski rozum,że jakąś infekcję na pewno mam skoro tyle czasu smarkam. Wizyta dopiero 11.03, ale chyba pójdę dziś do internisty do przychodni, bo umrę ze strachu!
    Psioszka, na prawde nie ma powodu do niepokoju. Norma CRP w ciazy, jest chyba do 15, wiec jest dobrze, leukocyty tez mieszcza sie w normach ciazowych. Nie wiem co to neutrofile, ale skoro sprawdzalas, ze tez mieszcza sie w normach ciazowych, to jest w porzadku.
    Oczywiscie, jak masz sie tyle czasu denerwowac, to zarejestruj sie do lekarza rodzinnego i rozwieje Twoje watpliwosci. A moze masz mozliwosc kontaktu telefonicznego ze swoim ginem albo z polozna? W ten sposob szybko by cie uspokoili :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Nakręciłam się chyba nie potrzebnie i to crp też mogłam nie robić. Mąż mi właśnie zlał głowę,że panikuję i denerwuje siebie, jego i Leona. Ehh...

Ja uwazam, ze dobrze, ze je zrobilas i wynik jest w porzadku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wyczytalam ze pewne skorzenia typu problemy z ukladem krazenia czy np. luszczyca maja wplyw na wynik i moga go zawyzszac.
    Pisze o luszczycy poniewaj ja ja przechodzilam, mam wyleczona ale wiadomo ona z organizmu nigdy nie zniknie. Do tego problemy z pulsem.
    Przypuszczam ze gdybym to CRP zrobila wynik bylby poza norma. Odpuszczam sobie to badanie.

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak sie tak wszyscy ladnie witaja to i ja witam sie w 15 tygodniu :D
    Dziewczyny za chwile juz marzec,ale ten czas zapiernicza :)
    A my mamy dzisiaj gosci tak ze bedzie mnie tu mniej,ale w wolnych chwilach bede zagladac,bo to juz uzaleznienie <3
    Buziaczki :)

psioszka11, niecierpliwa, Cassie, mamasia, Laura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Wczoraj powiedziałam szefowi o ciąży. Nie zabił mnie ani nie wpadł w białą furię, po prostu powiedział, że to fatalna wiadomość :) Powiedziałam mu, że jeśli będę się nadal dobrze czuła, to nie planuję brać zwolnienia i z tym semestrem nie będzie problemów, a potem wezmę tyle macierzyńskiego, ale jest obowiązkowe, czyli 3,5 miesiąca. Nieco go to uspokoiło.
    Wzięłam też z pracy stetoskop i słucham brzucha, gdzie słychać głównie ogłuszające odgłosy przelewającej się treści jelitowej i żołądkowej :D W okolicach macicy jest trochę ciszej, ale też słyszę głównie jakieś płynne odgłosy. O ile słucham macicy, a nie pęcherza.
    A teraz wracam do roboty, jutro na 12 mam dedlajn oddania tej wszawej tabelki nad którą pracuję ostatnimi dniami (a zwłaszcza nocami).

A dlaczego chcesz tak szybko wracać do pracy, skoro pół roku możesz być na macierzyńskim płatnym 100%? Tak bardzo kochasz swoją pracę?:)

Jakaś poważna epidemia jest opsy i grypy we Wrocławiu. Mama rano jechała tramwajem z koleżanką (pielęgniarką) która pracuje w szpitalu na Weigla i mówi, że świńska grypa zaczęła się rozprzestrzeniać, że wczoraj była tylko jedna osoba chora, a dzisiaj już kolejna (www.gazetawroclawska.pl/artykul/3764613,swinska-grypa-we-wroclawiu-chora-lezy-w-szpitalu-przy-weigla,id,t.html). Ponoć wstrzymali wszystkie planowe zabiegi. A z powodu ospy już zamknęli kilka przedszkoli (i przez ospę ja siedzę w domu, bo w pracy u mnie też wysypało).

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzieki! Po przeczytaniu opisu to cos co lubie :) I co najwazniejsze jest duzo sezonow, jak tylko maz wroci z pracy to zagonie go do sciagania :)
    Na seansik.tv możesz oglądać bez limitów ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam co u Was, a teraz sie pieknie witam w 18 tc, czyli rozpoczelismy 5 m-c :D
    Piekne brzuszki - jak patrze na moj o poranku, to tylko na dole wyglada jakby dopadlo mnie wzdecie, ale po poludniu nie da sie pomylic, ze to ciaza :)
    Spalam dzisiaj prawie 12 godzin, zasnelam przed 21 i obudzilam sie przed 9. Ide zaraz pod prysznic, bo wczoraj poszlam spac na trolla :p Potem sniadanko i na poczte, bo zostawili awizo.

Psioszka polecam poszukac jakiejs innej przychodni, gdzie sa jakies normalne warunki i mozliwa rejestracja telefoniczna. W ogole nie rozumiem takiego podejscia do pacjentow, a moze przez to, ze u mnie jest zupelnie inaczej. Ja mieszkam pod Wroclawiem i do lekarza zawsze rejestruje sie telefonicznie i moge umowic sie z wyprzedzeniem. Jak nie ma miejsc na dzien dzisiejszy, to najpozniej na drugi dzien jestem przyjeta. Jak ciezszy przypadek czy choroba w ciazy - zawsze wcisna miedzy pacjentow. Malo tego jak mojemu tacie wyszly fatalne wyniki w labo, to lekarka stawala na glowie, zeby sie z nim skontaktowac i sciagnac go natychmiast do przychodni. Dzwonila do domu, zdobyla numer do pracy i jeszcze wyslala po niego samochodem pielegniarke, zeby to za dlugo nie trwalo. Warto znalezc przychodnie, w ktorej dbaja o pacjenta :), a nie tylko ciagna za niego pieniadze z nfz.

futuremama, psioszka11, Maniuś, mamasia, Cassie, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas takie seriale: orange is a new blac, good wife, wikingowie, the killing, breaking bad, chirurdzy.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam na śniadanie łazanki i jeszcze chodzi za mną ten hod - dog...odwiedźcie mnie od tego pomysłu proszę...potem koleżanka ma urodziny i dzieli ciastem, a w domu grochówki sobie nie odmówię... jęknę i pęknę...

Cassie, sylwucha89, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wpalaszowalam na 2 sniadanie salatke owocowa!! Pychaaaa :)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nastawiłąm jarzynki na sałątkę jarzynową:)

Cassie, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    A ja się witam w 16 tc!:D Niestety 15 tc pożegnałam z okropnym bólem nadbrzusza ( żołądka chyba). Wieczorem nagle dostałam silnego bólu i nie mam pojęcia od czego. Brzuszek był tak twardy i spięty...:( Przestraszyłam się bardzo, bo podczas ostatniego poronienia nie miałam innych objawów jak plamienie i właśnie ból nad pępkiem... Chciałam jechać na pogotowie, ale ból jak nagle przyszedł tak nagle sobie poszedł. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Na szczęście czuje się już dobrze:)
    Bólu a pffuu uciekaj daleko i do nas nie wracaj!

psioszka11, mamasia, Cassie, sylwucha89, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 - U przechodni nie jest jeszcze tak źle, ale w poradni do ginekologa masakra. Lekarz przyjmuje na oddziale patologii ciąży oficjalnie przez 2 h( od 13.30-15.30) a pacjentki ma rejestrowane co 5 MINUT! Żeby wejść do niego w miarę o przyzwoitej godz muszę być pod gabinetem przed 12 no i oczywiście muszę doliczyć jeszcze jakieś 05-1h w kolejce do rejestracji po numerek, z którym i tak nikt się nie liczy ;/ Oczywiście jak to lekarz na oddziale może dostać wezwanie na porodówkę i czekasz na niego dodatkowo 1,5 godzinki:) Ostatnio już wspomniał, że nie będzie mógł przyjmować wszystkich swoich pacjentek, ale na szczęście udało mi się zarejestrować jeszcze na następną wizytę :)
    Do męża się śmieje, że chyba uczą nas tam już cierpliwości na przyszłość;)

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• olinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny
    ja dziś na 19:30 wizyte całą noc miałam koszmary wkrecam sobie straszne rzeczy że brak objawów itp. kosmos chce juz być po..
    a jeszcze czeka mnie romans z maszynką jak ja tego nie lubie

mamasia, Cassie, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ