SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwa wrote:Nie wydaje mi sie, bo on jest tylko widoczny jak jest cialo mokre, no ale dokladnie w miejscu lini negra
W ogole wlosy na brzuchu mi strasznie pociemnialy
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Postanowiłam, by w końcu po prawie po 2 latach od ślubu zmienić dowód - bo zmieniłam nazwisko. I może w końcu wymeldować się od rodziców i zameldować w naszym mieszkaniu co by dziecko nie było jedynym lokatorem (mąż dalej też zameldowany u swoich rodziców). Oczywiście gdzieś wcięło akt ślubu, nie mamy ani my, ani jedni i drudzy rodzice. Cóż, chyba już zawsze będę córeczką rodziców nosząca ich nazwisko:)
Andzia 34, Cassie, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
psioszka11 wrote:Cześć Siostry!
Sprawdziłam właśnie wyniki on line- poradźcie i pomóżcie:
leukocyty- 11,6 - norma do 10
neutrofile- 7,80- norma do 7
CRP- 7,88 - norma do 5
Oczywiście wyczytałam,że w ciąży te normy są inne, ale mam mega stracha, zważywszy po tej historii tej dziewczyny z forum. Czu to,że od 3 tyg mam katar może być powodem tego?! Tłumaczę sobie na chłopski rozum,że jakąś infekcję na pewno mam skoro tyle czasu smarkam. Wizyta dopiero 11.03, ale chyba pójdę dziś do internisty do przychodni, bo umrę ze strachu!
Hej,
ja miałam przed ciążą latami, przy każdym badaniu zaburzoną proporcję leukocytów i neurofili właśnie i konsultowałam to nawet hematologicznie. Badania nie wykazały żadnych chorób czy problemów, tak widocznie mam. Ciekawostka: w ciąży mam leukocyty i neurofile w normie, jak nigdy dotąd
W każdym razie - nie przejmuj się, zapytaj lekarza, ale to raczej nic strasznego, zwłaszcza, że odchylenia nie są duże.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dziewczyny wiem, ze to pytanie juz bylo, ale nie chce mi sie wertowac kilkuset stron, prosze czy mozecie polecic jakies fajne seriale (najchetniej kryminalne, zbrodnie, i tego typu rzeczy) cos ala Csi Kryminalne Zagadki?? Wczoraj skonczylam ogladac 1 sezon "Stalker" i bardzo mi sie podobal, niestety na 2 musze dluugo poczekac
Mnie zauroczył ostatnio True Detective no i Sherlock. Natomiast ja oglądam pasjami seriale o lekarzach (tylko wszystkie już chyba obejrzałam).małaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Cześć Siostry!
Sprawdziłam właśnie wyniki on line- poradźcie i pomóżcie:
leukocyty- 11,6 - norma do 10
neutrofile- 7,80- norma do 7
CRP- 7,88 - norma do 5
Oczywiście wyczytałam,że w ciąży te normy są inne, ale mam mega stracha, zważywszy po tej historii tej dziewczyny z forum. Czu to,że od 3 tyg mam katar może być powodem tego?! Tłumaczę sobie na chłopski rozum,że jakąś infekcję na pewno mam skoro tyle czasu smarkam. Wizyta dopiero 11.03, ale chyba pójdę dziś do internisty do przychodni, bo umrę ze strachu!
Psioczka tylko nie zapomnij że dla ciężarnych są inne normy Leukocyty masz ciążowe w porzątku i neutrofilie tez a crp ciążowe kobiety mają podwyszone tak samo jak obpsioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
dawajcie jeszcze o jedzeniu, bo nie mam pomysłu na obiad i czekam na inspiracje. w lodówce mam mięso mielone, piersi z kurczaka, i chyba piersi z indyka.
I nie mam pomysłu co z tego zrobić......
Ja to lubię jak gadacie o jedzeniu, nie muszę się zastanawiać na co mam ochotę, tylko Was poczytam i samo olśnienie przychodzi.
ja nie miałam tej linii w poprzedniej ciąży, teraz też chyba nie wylezie
KasiaeN., małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Wow, Paula
i jak Ty się uchowałaś bez zmienionego nazwiska? nie chodziłaś do Banków, na pocztę, itp.
?
Oczywiście, że chodziłam. A skąd w banku mają wiedzieć, że nazywam się inaczej i gdzie mieszkam?małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Postanowiłam, by w końcu po prawie po 2 latach od ślubu zmienić dowód - bo zmieniłam nazwisko. I może w końcu wymeldować się od rodziców i zameldować w naszym mieszkaniu co by dziecko nie było jedynym lokatorem (mąż dalej też zameldowany u swoich rodziców). Oczywiście gdzieś wcięło akt ślubu, nie mamy ani my, ani jedni i drudzy rodzice. Cóż, chyba już zawsze będę córeczką rodziców nosząca ich nazwisko:)
Ja tez dopiero teraz po ponad pół roku zmieniałam dowód bo zmieniłam nazwisko a akt ślubu możesz odebrać tam gdzie ślub braliście oni mają wiec żaden problemA teraz od Marca są nowe dowody bez zamieszkania a zmien bo do spitala potrzebujesz dowód i żeby dziecko zameldować . Dowód wymiana jest za darmo
-
A co do seriali, to też jestem fanka Orange is the new black (o laskach w więzieniu) i Six Feet Under - ten nie jest krwawy ani detektywistyczny, ale uważam, że to jeden z lepszych seriali wszechczasów
A teraz muszę się zbierać do lekarza, postraszyłyście grypą - mój gin przyjmuje w przychodni pełnej chorych staruszkówRobiłam wczoraj badania moczu i wyszło mi wysokie (zasadowe) pH (
, ale doczytałam, że dieta wysokowarzywna podnosi pH, a ja ostatnio jadę na samych warzywach praktycznie.
Paula, nie kocham aż tak pracy, ale mam krótką umowę i jak się wymiksują na dłużej to nie spełnię swoich zobowiązań i nie przedłużą mi potem umowy. Poza tym ja wezmę 3,5 miesiąca, a potem mój mąż weźmie 6 miesięcy, więc w sumie 8,5 miesiąca ktoś z nas będzie z małym/małą. A że pracuję na uczelni, to cały etat nie oznacza, że będę poza domem 8h dziennie, bo zajęcia są tylko w niektóre dni, a większość pracy i tak robię w domu.
Miłego dnia wszystkim!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Andzia 34 wrote:Ja tez dopiero teraz po ponad pół roku zmieniałam dowód bo zmieniłam nazwisko a akt ślubu możesz odebrać tam gdzie ślub braliście oni mają wiec żaden problem
A teraz od Marca są nowe dowody bez zamieszkania a zmien bo do spitala potrzebujesz dowód i żeby dziecko zameldować . Dowód wymiana jest za darmo
A wydają duplikat aktu? Bo my go odebraliśmy, ale tego samego dnia lecieliśmy na Stanów i gdzieś przepadł, bo nie możemy znaleźćI chcę wymienić, nawet zdjęcie zrobiłam póki nie jestem gruba. Prawo jazdy też muszę wymienić, a to kosztuje już niestety.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hermiona wrote:Paula, nie kocham aż tak pracy, ale mam krótką umowę i jak się wymiksują na dłużej to nie spełnię swoich zobowiązań i nie przedłużą mi potem umowy. Poza tym ja wezmę 3,5 miesiąca, a potem mój mąż weźmie 6 miesięcy, więc w sumie 8,5 miesiąca ktoś z nas będzie z małym/małą. A że pracuję na uczelni, to cały etat nie oznacza, że będę poza domem 8h dziennie, bo zajęcia są tylko w niektóre dni, a większość pracy i tak robię w domu.
W takim razie nie mam pytańMam męża, którego pensum wynosi tyle co moje 2 miesiące pracy, więc rozumiem.
małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.