X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wczoraj podczas kapieli zauwazylam od pepka w dol i od pepka w gore pas ciemnych wlosow idacy przez srodek brzuch. Wyglada to komicznie bo wczesniej mialam tylko jasny meszek na podbrzuszu ;)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:17

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to już zaczątki linea nigra?

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wydaje mi sie, bo on jest tylko widoczny jak jest cialo mokre, no ale dokladnie w miejscu lini negra ;) W ogole wlosy na brzuchu mi strasznie pociemnialy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 11:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jasna karnacje wiec sobie jeszcze poczekam na linie :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Ja mam jasna karnacje wiec sobie jeszcze poczekam na linie :)

Ja tez ;)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:18

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie wydaje mi sie, bo on jest tylko widoczny jak jest cialo mokre, no ale dokladnie w miejscu lini negra ;) W ogole wlosy na brzuchu mi strasznie pociemnialy
    Moje też pociemniały trochę, ale są w "rozrzucie" nie w ładnej linii :)

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam, by w końcu po prawie po 2 latach od ślubu zmienić dowód - bo zmieniłam nazwisko. I może w końcu wymeldować się od rodziców i zameldować w naszym mieszkaniu co by dziecko nie było jedynym lokatorem (mąż dalej też zameldowany u swoich rodziców). Oczywiście gdzieś wcięło akt ślubu, nie mamy ani my, ani jedni i drudzy rodzice. Cóż, chyba już zawsze będę córeczką rodziców nosząca ich nazwisko:)

Andzia 34, Cassie, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cześć Siostry!
    Sprawdziłam właśnie wyniki on line- poradźcie i pomóżcie:
    leukocyty- 11,6 - norma do 10
    neutrofile- 7,80- norma do 7
    CRP- 7,88 - norma do 5
    Oczywiście wyczytałam,że w ciąży te normy są inne, ale mam mega stracha, zważywszy po tej historii tej dziewczyny z forum. Czu to,że od 3 tyg mam katar może być powodem tego?! Tłumaczę sobie na chłopski rozum,że jakąś infekcję na pewno mam skoro tyle czasu smarkam. Wizyta dopiero 11.03, ale chyba pójdę dziś do internisty do przychodni, bo umrę ze strachu!

Hej,

ja miałam przed ciążą latami, przy każdym badaniu zaburzoną proporcję leukocytów i neurofili właśnie i konsultowałam to nawet hematologicznie. Badania nie wykazały żadnych chorób czy problemów, tak widocznie mam. Ciekawostka: w ciąży mam leukocyty i neurofile w normie, jak nigdy dotąd :)
    W każdym razie - nie przejmuj się, zapytaj lekarza, ale to raczej nic strasznego, zwłaszcza, że odchylenia nie są duże.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Paula :) i jak Ty się uchowałaś bez zmienionego nazwiska? nie chodziłaś do Banków, na pocztę, itp. :P?

bzkxskf.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny wiem, ze to pytanie juz bylo, ale nie chce mi sie wertowac kilkuset stron, prosze czy mozecie polecic jakies fajne seriale (najchetniej kryminalne, zbrodnie, i tego typu rzeczy) cos ala Csi Kryminalne Zagadki?? Wczoraj skonczylam ogladac 1 sezon "Stalker" i bardzo mi sie podobal, niestety na 2 musze dluugo poczekac :(

Mnie zauroczył ostatnio True Detective no i Sherlock. Natomiast ja oglądam pasjami seriale o lekarzach (tylko wszystkie już chyba obejrzałam).

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cześć Siostry!
    Sprawdziłam właśnie wyniki on line- poradźcie i pomóżcie:
    leukocyty- 11,6 - norma do 10
    neutrofile- 7,80- norma do 7
    CRP- 7,88 - norma do 5
    Oczywiście wyczytałam,że w ciąży te normy są inne, ale mam mega stracha, zważywszy po tej historii tej dziewczyny z forum. Czu to,że od 3 tyg mam katar może być powodem tego?! Tłumaczę sobie na chłopski rozum,że jakąś infekcję na pewno mam skoro tyle czasu smarkam. Wizyta dopiero 11.03, ale chyba pójdę dziś do internisty do przychodni, bo umrę ze strachu!

Psioczka tylko nie zapomnij że dla ciężarnych są inne normy Leukocyty masz ciążowe w porzątku i neutrofilie tez a crp ciążowe kobiety mają podwyszone tak samo jak ob

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawajcie jeszcze o jedzeniu, bo nie mam pomysłu na obiad i czekam na inspiracje. w lodówce mam mięso mielone, piersi z kurczaka, i chyba piersi z indyka.
    I nie mam pomysłu co z tego zrobić......
    Ja to lubię jak gadacie o jedzeniu, nie muszę się zastanawiać na co mam ochotę, tylko Was poczytam i samo olśnienie przychodzi :D.
    ja nie miałam tej linii w poprzedniej ciąży, teraz też chyba nie wylezie

KasiaeN., małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Wow, Paula :) i jak Ty się uchowałaś bez zmienionego nazwiska? nie chodziłaś do Banków, na pocztę, itp. :P?

Oczywiście, że chodziłam. A skąd w banku mają wiedzieć, że nazywam się inaczej i gdzie mieszkam?:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Postanowiłam, by w końcu po prawie po 2 latach od ślubu zmienić dowód - bo zmieniłam nazwisko. I może w końcu wymeldować się od rodziców i zameldować w naszym mieszkaniu co by dziecko nie było jedynym lokatorem (mąż dalej też zameldowany u swoich rodziców). Oczywiście gdzieś wcięło akt ślubu, nie mamy ani my, ani jedni i drudzy rodzice. Cóż, chyba już zawsze będę córeczką rodziców nosząca ich nazwisko:)

Ja tez dopiero teraz po ponad pół roku zmieniałam dowód bo zmieniłam nazwisko a akt ślubu możesz odebrać tam gdzie ślub braliście oni mają wiec żaden problem :) A teraz od Marca są nowe dowody bez zamieszkania a zmien bo do spitala potrzebujesz dowód i żeby dziecko zameldować . Dowód wymiana jest za darmo :)

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do seriali, to też jestem fanka Orange is the new black (o laskach w więzieniu) i Six Feet Under - ten nie jest krwawy ani detektywistyczny, ale uważam, że to jeden z lepszych seriali wszechczasów

A teraz muszę się zbierać do lekarza, postraszyłyście grypą - mój gin przyjmuje w przychodni pełnej chorych staruszków :) Robiłam wczoraj badania moczu i wyszło mi wysokie (zasadowe) pH (8), ale doczytałam, że dieta wysokowarzywna podnosi pH, a ja ostatnio jadę na samych warzywach praktycznie.

Paula, nie kocham aż tak pracy, ale mam krótką umowę i jak się wymiksują na dłużej to nie spełnię swoich zobowiązań i nie przedłużą mi potem umowy. Poza tym ja wezmę 3,5 miesiąca, a potem mój mąż weźmie 6 miesięcy, więc w sumie 8,5 miesiąca ktoś z nas będzie z małym/małą. A że pracuję na uczelni, to cały etat nie oznacza, że będę poza domem 8h dziennie, bo zajęcia są tylko w niektóre dni, a większość pracy i tak robię w domu.

Miłego dnia wszystkim!

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona ja też miałam wysokie pH i lekarz mnie uspokoił ze to zalezy co się je

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:
    Ja tez dopiero teraz po ponad pół roku zmieniałam dowód bo zmieniłam nazwisko a akt ślubu możesz odebrać tam gdzie ślub braliście oni mają wiec żaden problem :) A teraz od Marca są nowe dowody bez zamieszkania a zmien bo do spitala potrzebujesz dowód i żeby dziecko zameldować . Dowód wymiana jest za darmo :)

A wydają duplikat aktu? Bo my go odebraliśmy, ale tego samego dnia lecieliśmy na Stanów i gdzieś przepadł, bo nie możemy znaleźć:) I chcę wymienić, nawet zdjęcie zrobiłam póki nie jestem gruba. Prawo jazdy też muszę wymienić, a to kosztuje już niestety.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Paula, nie kocham aż tak pracy, ale mam krótką umowę i jak się wymiksują na dłużej to nie spełnię swoich zobowiązań i nie przedłużą mi potem umowy. Poza tym ja wezmę 3,5 miesiąca, a potem mój mąż weźmie 6 miesięcy, więc w sumie 8,5 miesiąca ktoś z nas będzie z małym/małą. A że pracuję na uczelni, to cały etat nie oznacza, że będę poza domem 8h dziennie, bo zajęcia są tylko w niektóre dni, a większość pracy i tak robię w domu.

W takim razie nie mam pytań:) Mam męża, którego pensum wynosi tyle co moje 2 miesiące pracy, więc rozumiem.

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ