X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pójdę z moją mama do jej lekarza, bo jest umówiona i grzecznościowo poproszę o rzucenie okiem na moje wyniki i mnie.
    Mam zamiar zmienić przychodnię, ale jak się przeprowadzę już do Wrocławia, to tam poszukam, bo nie będę jeździć 70 km do rodziców.
    No i już nie panikuje. Tragedii nie ma, więc luz.
    Na obiad mam frytki,jajko sadzone i sałatę zieloną.

Cassie, małaMyszka, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cześć Siostry!
    Sprawdziłam właśnie wyniki on line- poradźcie i pomóżcie:
    leukocyty- 11,6 - norma do 10
    neutrofile- 7,80- norma do 7
    CRP- 7,88 - norma do 5
    Oczywiście wyczytałam,że w ciąży te normy są inne, ale mam mega stracha, zważywszy po tej historii tej dziewczyny z forum. Czu to,że od 3 tyg mam katar może być powodem tego?! Tłumaczę sobie na chłopski rozum,że jakąś infekcję na pewno mam skoro tyle czasu smarkam. Wizyta dopiero 11.03, ale chyba pójdę dziś do internisty do przychodni, bo umrę ze strachu!

dobry pomysł, podejdź do lekarza i dopytaj :) a tel do swojego gina nie masz by przedzwonić?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak dla mnie wyniki sa ok, ale daj znac co powiedzial lekarz, ale moim zdaniem powinnas dostac po tylku! Skoro wizyte masz dopiero 11.03 to dlaczego tak wczesnie robisz badania, ja zawsze robie tak, zeby wyniki miec gora dzien przed wizyta, zeby zaoszczedzic sobie dodatkowych stresow ;)

Racja, też tak robię na 2-3 dni przed wizytą by zdążyć odebrać wyniki. Psioszka słyszysz? :P

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Zrobiłam je w tym tyg, bo w przyszłym jadę do Niemiec pakować rzeczy, załatwiać formalności z wyprowadzką. Wrócę przed wizytą, więc innej możliwości nie miałam.
    Teraz doczytałam :) no to chyba, że to indywidualny wybryk to masz rozgrzeszenie :P

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam,że nie mogę zrobić później, bo nie ma mnie w Polsce.
    A ze swoją gin mam kontakt mailowy, poza tym to crp robiłam w swoim zakresie.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • witaminkab Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! podczytuję Was od jakiegoś czasu i już jakiś czas temu chciałam się podłączyć, ale cały czas coś i bałam się zapeszać :) termin mam wyznaczony na 28. 08, dowiedziałam się o ciąży w Wigilię i było to sporym zaskoczeniem, bo kilka dni wcześniej test wyszedł negatywny mimo terminy spodziewanej miesiączki. Magiczne święta!
    Strasznie podobają mi się Wasze brzuszki, ja niestety jeszcze takiego nie mam i czekam kiedy się pojawi.
    miłego dnia

KasiaeN., kasiuleek, 0na88, psioszka11, Paula_071, Laura, mamasia, Cassie, niecierpliwa, ainer85, sylwucha89, małaMyszka, euforia, gosia.b, magda sz, zabka11, Aga89 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • KasiaeN. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Dawno mnie nie było bo jakoś brak czasu mnie dopadł ale wieczorami starałam się Was nadrabiać ;)

Ja na drugie śniadanie zrobiłam pyszny sok energetyczny z ananasa, pomarańczy i imbiru :) Mhmhmhmh...Odkąd odkurzyłam sokowirówkę dwa razy dziennie serwuję sobie pyszne odżywcze bomby witaminowe:) Na obiad dziś udka z kurczaka i ryż z warzywami, a dodatkowo sobie ugotuję trochę grochówki bo zrobiłyście mi smaka :)

Miłego dnia!

mamasia, Cassie, niecierpliwa, małaMyszka, euforia, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki! :)

Tak Was podczytuję co jakiś czas i Wy ciągle o jedzeniu :D piszę to bo tak Wam zazdroszczę, że macie apetyt na tyle różnych rzeczy... a ja się męczę od kilku dni i nic jesc nie mogę, od wszystkiego mnie odrzuca, na nic nie mam apetytu, wmuszam w siebie cokolwiek bo wiem, że tak trzeba, ale jest ciężko :(

Gratuluję pięknych brzuszków, mój nadal prawie niewidoczny, w ubraniu nic nie widac, chyba że wieczorem jak mnie wywali nie wiadomo po czym :)

I gratuluję tym, które już poznały płec ;)

Miłego dnia! :)

psioszka11, mamasia, Laura, Cassie, niecierpliwa, sylwucha89, małaMyszka, chcebycmama, zabka11 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zazdroszcze Ci Cassie tej energii, bo ja od rana czuje sie nie najlepiej, najpierw nie zdazylam przygotowac sniadania i dopadly mnie wymioty zolcia, a teraz leze w wyrku i nawet palcem kiwnac sily nie mam, do tego na dworze drugi dzien leje tak, ze nawet na spacer wyjsc sie nie chce. Potrzebuje energii slonecznej, jak na dworze ladnie to i ja jestem pelna zycia ;)
    Co dzis robicie na obiadek?? Ja kotlet schabowy, mizerie i ziemniaczki :)

U nas dziś pulpety mielone w sosie grzybowym z kaszą i ogórem kiszonym :)

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

witaminkab witamy kolejna brzuchatke :)

ja dzis na obiad placki ziemniaczane z kurkami , ewentualnie z kefirkiem.
    Dzis czuje sie juz lepiej , kregosłup odpuścił (tfu tfu nie zapeszyc )

KasiaeN ja na poczatku ciazy pamietam codziennie robilam sobie szklanke soku z pomaranczy , niestety szybko wena mnie opusciła i schowałam sokowirowke z powrotem do szafki :( obyś ty wytrzynała dłuzej :)

milego dzionka !

psioszka11, KasiaeN., niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Hej

Ja poczytuje ale nie mam czasu aby popisać z wami. W pracy natłok tematów, nie wyrabiam się.
    Wczoraj bylam z córką na przymiarce sukni do tańców standardowych którą szyjemy.achhhh jest piękna!pochwalę się fotka jak będzie skończona :)

Widzę ze na topie galeria brzuszków. Jak dojadę do pracy to koleżanka mi pstryknie w całej okazałości i tez wrzucę mojego brzucholka :)

Magda szsz-odpoczywaj i smacznego! Nie ma to jak u mamy ;) haha usmialam die z twojego komentarza do kierowcy na temat amortyzatorów ;) ty to jednak jesteś babka z ikra ;)

Żabka koniecznie pochwal się fotkami jak tylko będziesz miała chwilkę :D

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na obiadek robie kurczaczka (juz zamarynowałam go w ziołach mm jak pachnie :) a potem jeszcze obtaczam go w pokruszonych płatkach kukurydzianych :) + ziemniacki z koperkiem + sałata lodowa ze smietaną :)

A dopiero zjadłam całego grapefruita mm ale pycha !

Jej .. jak ja bym chciała juz znac płec.. :)

KasiaeN., mamasia, Laura, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona 88 ja właśnie przed ciążą codziennie piłam soki aż musieliśmy wymienić sokowirówkę bo tamtą już zajechaliśmy ;) Jak zaszłam w ciążę to nie miałam chęci na soki w ogóle. Z resztą na nic nie miałam chęci. Ale od 14,15 tygodnia smaki wróciły i chyba wróciłam do starych przyzwyczajeń ;)

psioszka11, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie tylko o jedzeniu:P to ide sobie zagrzać troche fasolki;) a reszte zapasteryzuje w sloikach takich na "raz" to bede miec na smaka:)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie pozwalam sobie dopisać się na listę brzuchatek.
    faktycznie tak dajecie o tym jedzeniu, że można zaślinić całą klawiaturę, ale niestety muszę uważać, bo mam problemy z wagą. A czasem mi się po nocach śnią te wasze przepisy!

mamasia, KasiaeN., 0na88, Laura, Cassie, małaMyszka, chcebycmama, zabka11 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam stetoskop, całe flaczki obsłuchałam, żeby miec porównanie i nie pomylić dzwięków i chyba znalazłam maleństwo, bo trochę inne dźwięki tam, a właśnie w miejscu, gdzie lekarz jeździł głowicą :) ale to wciąga :)

KasiaeN., Laura, Cassie, niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Odebrałam stetoskop, całe flaczki obsłuchałam, żeby miec porównanie i nie pomylić dzwięków i chyba znalazłam maleństwo, bo trochę inne dźwięki tam, a właśnie w miejscu, gdzie lekarz jeździł głowicą :) ale to wciąga :)

Oj wciąga:) Ja nasłuchuję zaraz po przebudzeniu, przed pójściem spać no i w ciągu dnia też czasem jak się uda ;) Czekam tylko teraz na kopniaki, na jakiś ruch, jakiś znak od dzidziusia :) Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić ;) Wczoraj czułam delikatne przelewania w brzuchu ale nie jestem pewna czy to nie były jelita bo wczoraj biegunkę miałam więc to pewnie od tego. W każdym razie nie mogę się doczekać :)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:17

KasiaeN., niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:17

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dopiero co zjadlam rogalika z musem orzechowym, wafla toffie i wypilam goraca czekolade a wy dalej o jedzeniu...

Kupilam wszystko na mizerie i miesko na schabowe :D ale bedzie pyszny obiad!!!

Witam nowa mamusie :)

Laura, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ