WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry dzień:)
    U nas pogoda okropna, od wczoraj pada, w sumie to mi nie zalezy bo mam zakaz wychodzenia jeszcze dziś:)
    Kurde staram sie pilnowac i spać na odpowiednim boku ale co sie obudze to przyklejona do męża haha, myślicie, że to juz teraz ma znaczenie czy dopiero przy dużym brzuchu?
    U mnie dziś na obiad ogórkowa i spagetii:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do mnie tata dzwonił że dzięki Suni ma kilku Mariachi pod ogrodzeniem :D dobrze że brama solidna i że tata ma akurat 2 tyg urlopu więc moje rude kudłate szczęście bezpieczne :) No ale bidula która tak kocha spacery nad rzeczkę prędko nie wyjdzie

psioszka11, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rowniez 11 wizytuje :)
    miłego dnia dziewczyny !

psioszka11, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    dobry dzień:)
    U nas pogoda okropna, od wczoraj pada, w sumie to mi nie zalezy bo mam zakaz wychodzenia jeszcze dziś:)
    Kurde staram sie pilnowac i spać na odpowiednim boku ale co sie obudze to przyklejona do męża haha, myślicie, że to juz teraz ma znaczenie czy dopiero przy dużym brzuchu?
    U mnie dziś na obiad ogórkowa i spagetii:)

Migotka czytałam gdzieś żeby nie spać na plecach z wyprostowanymi nogami bo ucisk na żyłę i szkoda nie dla dziecka ale dla nas bo nam ciśnienie wariuje i powoduje zawroty głowy, a czy prawa czy lewa to już nie ma znaczenia. Żeby spać tylko na lewej trzeba by się do kaloryfera przywiązać :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka wypróbuj ziajke do pielęgnacji dzieci i niemowląt od 1 dnia życia. Kosztuje jakieś 4-5 zł ale dla mnie jest rewelacyjny

Laura lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaSz no już myślałam, że bede musiała się wiązac

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Byłam dzisiaj na pobraniu krwi i musiałam tez zdać mocz. Czekałam w kolejce prawie 1,5h..masakra !! o 15 ide odebrać wyniki.
    Jak wróciłam z przychodni, weszlam standardowo na wage (codziennie rano sie waze) i bylo 1kg mniej niz wczoraj..o co chodzi?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli kregoslup ze ledwo laze:-(
    Moj maz jak chory nic nie powie,sprzata,pomaga i do pracy chodzi. Nosz. Jak ma katar to mowi ze go cos lekko wzielo ale lekow nie wezmie bron boze...
    U nas sniegu brak ale tak jakos ponuro,sloneczka brak i zimno:( po 2 tyg ma buc ladnie.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu sie zwazyłam (po sniadaniu) juz jest tak jak ostatnio zawsze po sniadanu :) pewnie dlatego ze tyle czasu nic nie piłam, a jednak sikałam pare razy i poprostu woda ze mnie zeszła.

Ta ciąża to dziwny stan, człowiek sie martwi jak mniej wazy, a jak wiecej to juz geba zadowolona ;P

małaMyszka, Maniuś, Laura lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Psioszka wypróbuj ziajke do pielęgnacji dzieci i niemowląt od 1 dnia życia. Kosztuje jakieś 4-5 zł ale dla mnie jest rewelacyjny

Tylko czy nie jest zbyt tłusty? Bo kupiłam z Ziaji,ale z morskiej solanki czy coś takiego i o ile poliki i te miejsca suche poprawiły się , to na czole dostałam krostek, takich potówek, bo zbyt tłusty był.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • olinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) witam was z samego rana
    ja zaraz ide do położnej na spotkanie ale jakoś nie mam weny.
    czy wam też w nocy przewracanie z boku na bok sprawia trudność i brzuch jak by twardy

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Tylko czy nie jest zbyt tłusty? Bo kupiłam z Ziaji,ale z morskiej solanki czy coś takiego i o ile poliki i te miejsca suche poprawiły się , to na czole dostałam krostek, takich potówek, bo zbyt tłusty był.
    Ja mam czoło suche na wiór a nos i brodę tłustą ten kremik mi ładnie wyrównał cerę. Myślę o tym żeby stosować same kosmetyki dla dzieci. Są łagodniejsze i lepiej się wchłaniają

psioszka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    U mnie też dziś śniegowo aż nie chce się z domu wychodzić, brrr.Ja już chcę wiosnę!Szczególnie, że płaszcz zimowy robi się coraz bardziej ciasny.

Dziś na obiad risotto :)

Czy Wy też jesteście permanentnie zmęczone i senne?U mnie jest gorzej niż w pierwszym trymestrze!Myślałam, że będzie super energicznie a tu dupa.

Jeszcze 4h 36 minut i wizyta! :)

Miłego dnia! :)

małaMyszka, Maniuś, 0na88, Laura, niecierpliwa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się również zimowo :( pogoda straszna, a ja mam dziś mnóstwo załatwień i aż mi się nie chce nosa z domu wychylać, ale muszę bo już ze 2 tyg to odkładam.
    link absolutnie świetny uśmiałam się z rana :)
    wszystkim wizytującym dużo radości i poznania płci życzę!

małaMyszka, Laura, niecierpliwa lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sierpnioweczki :)
    Trzymam kciuki za wizytujace dzis &&&
    U mnie piekne sloneczno za oknem dzis,ale najwyzsza pora bo caly tamten tydzien bylo tak szaro,ponuro,wialo i padalo...a dzis az chce sie zyc :)
    Probowalam z tym miesem w niedziele i wczoraj w innej postaci,no ale nie wchodzi...martwi mnie to bo nie dostarczam tyle zelaza ile powinnam :( i nie chce anemii sie dorobic...moglabym jesc zupy i tosty na okraglo :) a co dziwne szynke zjem a miesa nie papu :)
    Pozdrawiam kochane i czekam na wiadomosci od Was :)

małaMyszka, psioszka11, Laura, niecierpliwa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!!!

Wczorajsza wizyta tam mnie zestresowała, że po nic nie napisałam bo zasnęłam już w samochodzie.
    Więc po kolei:
    Gdy przyjechaliśmy jeszcze dwie pary czekały, ale o dziwo weszłam o czasie. Najpierw waga: przytyłam od ost wizyty 2,3 kg ( chociaż ważyłam się wieczorem i w ubraniu) ciśnienie 140/90 ( od razu ostrzegłam dr że będzie wysokie bo strasznie się denerwowałam) kazał codziennie mierzyć i jak będzie chociażby raz wyższe to od razu dzwonić do niego na komórkę. Badanie usg: " mierzę główkę, brzuszek, kość udową, serduszko bije książkowo...chcą państwo poznać płeć?" ja na to że jeżeli widać od razu to tak, na to dr, że to chłop. A ja na pewno? ( nic nie widziałam, a poza tym byłam przekonana ze to dziewczynka- miałam wszystkie objawy) on że na 99% chociaż na tym etapie łechtaczka wygląda czasami jak penis:) Następnie badanie ginekologiczne wszystko ok. Dr zaczął uzupełniać moją kartę ciąży, moje ost badania książkowe. Test PAPPA super min. ryzyko. Na koniec lekarz wspomniał o swojej pacjentce, która tak jak ja przeszła 2 poronienia, wszystko było w kolejnej ciąży super aż do 28 tc kiedy szyjka się rozwarła, wody zaczęły odchodzić i od razu wysłał ją do szpitala. /teraz się do niego nie odzywa i nie wie czy dziecko żyje itp. Powiedział, że teraz ma wyrzuty sumienia, że mówił jej cały czas jak u mnie że ok i nie przewidział tego co się stało. W związku z tym chce założyć mi jakąś przeponę na szyjkę ( nie wiem dokładnie jak się nazywa) mówił że to trochę niewygodne, ale on uważa że czułabym się bezpieczniej i on byłby spokojniejszy. Co o tym myślicie? Lącznie wizyta trwała 50 min. wyszliśmy od niego ok 22.00.
    Co do płci to jednak pierwsze przeczucie jest najważniejsze :)
    Zapytałam na sam koniec jeszcze czy na pewno syn, on że jeżeli nie to oznacza że czas na emeryturę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 10:33

małaMyszka, psioszka11, KasiaeN., lys, 0na88, sylwucha89, Laura, Paula_071, niecierpliwa, mamasia, chcebycmama, magda sz, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Hej hej!
    U mnie też dziś śniegowo aż nie chce się z domu wychodzić, brrr.Ja już chcę wiosnę!Szczególnie, że płaszcz zimowy robi się coraz bardziej ciasny.

Dziś na obiad risotto :)

Czy Wy też jesteście permanentnie zmęczone i senne?U mnie jest gorzej niż w pierwszym trymestrze!Myślałam, że będzie super energicznie a tu dupa.

Jeszcze 4h 36 minut i wizyta! :)

Miłego dnia! :)
    Od wczoraj mogłabym spać non stop... Teraz też leżę w łóżeczku i chyba będzie drzemka...

KasiaeN. lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia gratuluję synka!!!

euforia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Dzień Dobry!!!

Wczorajsza wizyta tam mnie zestresowała, że po nic nie napisałam bo zasnęłam już w samochodzie.
    Więc po kolei:
    Gdy przyjechaliśmy jeszcze dwie pary czekały, ale o dziwo weszłam o czasie. Najpierw waga: przytyłam od ost wizyty 2,3 kg ( chociaż ważyłam się wieczorem i w ubraniu) ciśnienie 140/90 ( od razu ostrzegłam dr że będzie wysokie bo strasznie się denerwowałam) kazał codziennie mierzyć i jak będzie chociażby raz wyższe to od razu dzwonić do niego na komórkę. Badanie usg: " mierzę główkę, brzuszek, kość udową, serduszko bije książkowo...chcą państwo poznać płeć?" ja na to że jeżeli widać od razu to tak, na to dr, że to chłop. A ja na pewno? ( nic nie widziałam, a poza tym byłam przekonana ze to dziewczynka- miałam wszystkie objawy) on że na 99% chociaż na tym etapie łechtaczka wygląda czasami jak penis:) Następnie badanie ginekologiczne wszystko ok. Dr zaczął uzupełniać moją kartę ciąży, moje ost badania książkowe. Test PAPPA super min. ryzyko. Na koniec lekarz wspomniał o swojej pacjentce, która tak jak ja przeszła 2 poronienia, wszystko było w kolejnej ciąży super aż do 28 tc kiedy szyjka się rozwarła, wody zaczęły odchodzić i od razu wysłał ją do szpitala. /teraz się do niego nie odzywa i nie wie czy dziecko żyje itp. Powiedział, że teraz ma wyrzuty sumienia, że mówił jej cały czas jak u mnie że ok i nie przewidział tego co się stało. W związku z tym chce założyć mi jakąś przeponę na szyjkę ( nie wiem dokładnie jak się nazywa) mówił że to trochę niewygodne, ale on uważa że czułabym się bezpieczniej i on byłby spokojniejszy. Co o tym myślicie? Lącznie wizyta trwała 50 min. wyszliśmy od niego ok 22.00.
    Zapytałam na sam koniec jeszcze czy na pewno syn, on że jeżeli nie to oznacza że czas na emeryturę :)

Kiedyś moja znajoma miała coś takiego założonego, to się nazywało pessar chyba, takie jakieś klipsy,szwy czy coś takiego. Urodziła zdrowego syna, więc myślę,że jeśli dr chce Ci to założyć to ja bym się zgodziła.

euforia, małaMyszka, 0na88, niecierpliwa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Dzień Dobry!!!

Więc po kolei:

Euforia pewnie mowił o Pessarze , to nic zlego a faktycznie pomaga przy skracajacej sie szyjce - duzo kobiet ma to założone ma to zatrzymac przedwczesny poród. Chyba na Kwietniówkach zaczełam o tym czytac . Grauluje udanej wizyty :)

sama jak bede miala wskazania bede chciała zeby mi założyli Pessar :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ