SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
euforia wrote:Dzień Dobry!!!
Wczorajsza wizyta tam mnie zestresowała, że po nic nie napisałam bo zasnęłam już w samochodzie.
Więc po kolei:
Gdy przyjechaliśmy jeszcze dwie pary czekały, ale o dziwo weszłam o czasie. Najpierw waga: przytyłam od ost wizyty 2,3 kg ( chociaż ważyłam się wieczorem i w ubraniu) ciśnienie 140/90 ( od razu ostrzegłam dr że będzie wysokie bo strasznie się denerwowałam) kazał codziennie mierzyć i jak będzie chociażby raz wyższe to od razu dzwonić do niego na komórkę. Badanie usg: " mierzę główkę, brzuszek, kość udową, serduszko bije książkowo...chcą państwo poznać płeć?" ja na to że jeżeli widać od razu to tak, na to dr, że to chłop. A ja na pewno? ( nic nie widziałam, a poza tym byłam przekonana ze to dziewczynka- miałam wszystkie objawy) on że na 99% chociaż na tym etapie łechtaczka wygląda czasami jak penis:) Następnie badanie ginekologiczne wszystko ok. Dr zaczął uzupełniać moją kartę ciąży, moje ost badania książkowe. Test PAPPA super min. ryzyko. Na koniec lekarz wspomniał o swojej pacjentce, która tak jak ja przeszła 2 poronienia, wszystko było w kolejnej ciąży super aż do 28 tc kiedy szyjka się rozwarła, wody zaczęły odchodzić i od razu wysłał ją do szpitala. /teraz się do niego nie odzywa i nie wie czy dziecko żyje itp. Powiedział, że teraz ma wyrzuty sumienia, że mówił jej cały czas jak u mnie że ok i nie przewidział tego co się stało. W związku z tym chce założyć mi jakąś przeponę na szyjkę ( nie wiem dokładnie jak się nazywa) mówił że to trochę niewygodne, ale on uważa że czułabym się bezpieczniej i on byłby spokojniejszy. Co o tym myślicie? Lącznie wizyta trwała 50 min. wyszliśmy od niego ok 22.00.
Co do płci to jednak pierwsze przeczucie jest najważniejsze
Zapytałam na sam koniec jeszcze czy na pewno syn, on że jeżeli nie to oznacza że czas na emeryturę
Gratulacje) !
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Euforia, jakie są objawy dziewczynki???? Serio mówisz, że płcie dają objawy czy to jakieś przesądy? Bo ja dalej nie wiem. Lekarz od USG 11-14 tyg powiedział, że raczej dziewczynka (a wolałabym chłopca), a potem już nie miałam USG, więc pewnie na połówkowym wyjdzie. Mój mąz nabrał takiego zaufania do tego lekarza, że uważa, że będzie dziewczynka i nawet nie chce się zastanawiać nad imionami dla chłopców teraz...
Ja w pracy, mam dyżur, więc mogę poczytać bellyPotem idę do drugiej pracy na chwilę, a potem do teatru z koleżanką, daaaawno nie byłam. Idziemy na Lot nad kukułczym gniazdem.
I gdzieś muszę znowu zjeść obiad na mieście... Co by tu? Hm, chińczyk czy moja ulubiona hipsterska knajpka?
Aha, u nas od rana pada śnieg, nie trochę, tylko normalnie śnieżyca. Może to przekona mojego męża do zakupu błotników rowerowych, bo ostatnio wraca ciągle z mokrą pupą, bo jeździ w taką pogodę bez błotników, szalony.0na88, małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość
-
Hermiona wrote:Euforia, jakie są objawy dziewczynki???? Serio mówisz, że płcie dają objawy czy to jakieś przesądy? Bo ja dalej nie wiem. Lekarz od USG 11-14 tyg powiedział, że raczej dziewczynka (a wolałabym chłopca), a potem już nie miałam USG, więc pewnie na połówkowym wyjdzie. Mój mąz nabrał takiego zaufania do tego lekarza, że uważa, że będzie dziewczynka i nawet nie chce się zastanawiać nad imionami dla chłopców teraz...
Ja w pracy, mam dyżur, więc mogę poczytać bellyPotem idę do drugiej pracy na chwilę, a potem do teatru z koleżanką, daaaawno nie byłam. Idziemy na Lot nad kukułczym gniazdem.
I gdzieś muszę znowu zjeść obiad na mieście... Co by tu? Hm, chińczyk czy moja ulubiona hipsterska knajpka?
Aha, u nas od rana pada śnieg, nie trochę, tylko normalnie śnieżyca. Może to przekona mojego męża do zakupu błotników rowerowych, bo ostatnio wraca ciągle z mokrą pupą, bo jeździ w taką pogodę bez błotników, szalony.
Byliśmy z Adamem na Locie nad kukułczym gniazdem i byliśmy zachwyceni!Też właśnie dziś sprawdzałam repertuar teatrów w naszej okolicy bo stwierdziłam, ze trzeba by było się odchamić
-
nick nieaktualny
-
Kkarolinaaaa wrote:Znowu sie zwazyłam (po sniadaniu) juz jest tak jak ostatnio zawsze po sniadanu
pewnie dlatego ze tyle czasu nic nie piłam, a jednak sikałam pare razy i poprostu woda ze mnie zeszła.
Ta ciąża to dziwny stan, człowiek sie martwi jak mniej wazy, a jak wiecej to juz geba zadowolona ;P
Nawet mi nie mów, ja znowu ważę mniej, niż wczoraj i przedwczoraj:( Ciągle mi brakuje 3 kg do wagi przed ciążą, wyglądam jak anorektyczkamałaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dzień dobry wszystkim:)
Czytałam na bieżąco, ale pisać nie byłam w stanie. Po weekendzie spędzonym na uczelni mąż zaprosił mnie w niedziele na jedzonko. Ok 18 zjadłam trochę kebaba no i się zaczęło... ;/Nie tknę go do końca ciąży na pewno! Pół nocy i wczorajszy poranek po długgim czasie spędziłam nad miską. Jeszcze wczoraj musiałam rano wstać, czekać w kolejce 1 h i zrobić morfologie;/ Co to była za męczarnia:/ Dzisiaj już jest w końcu lepiej:) Jutro wizytujemy i mam nadzieję, że wszytko jest dobrze:)
Magda sz - znam to w ciąży już kilka razy mi się śniło, że mnie mąż zdradza. Pierwszy raz byłam zła jak Ty i nie wiedział o co:) Kurcze skąd biorą się takie dziwne sny?małaMyszka, mamasia, magda sz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa do Was wchodze i wychodze bo nawet nie mam sily popisac. Jestem tak samo senna i zmeczona jak w pierwszym trymestrze.
Jakkolwiek spie wszystko mnie boli no i ciagle mnie mdli.
W poniedzialek wizyta, nie moge sie doczekac.
Za wizytujace dzisiaj trzymam mocno kciuki!!!małaMyszka, KasiaeN., niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Hermiona wrote:Euforia, jakie są objawy dziewczynki???? Serio mówisz, że płcie dają objawy czy to jakieś przesądy? Bo ja dalej nie wiem. Lekarz od USG 11-14 tyg powiedział, że raczej dziewczynka (a wolałabym chłopca), a potem już nie miałam USG, więc pewnie na połówkowym wyjdzie. Mój mąz nabrał takiego zaufania do tego lekarza, że uważa, że będzie dziewczynka i nawet nie chce się zastanawiać nad imionami dla chłopców teraz...
Jako nastolatka, zawsze chciałam mieć chłopca, gdy zaszłam w ciąże też myślałam że to chłopiec, aż do dnia kiedy zaczęłam śnić o dziecku. U mnie w rodzinie wszystkim kobietą w ciąży wyśniłam najpierw ciąże a potem płcie dzieci, a mnie od początku śniły się dziewczynki. Co do objawów: mdłości, wymioty, krosty, większe owłosienie, chęć na słodycze, utyłam bardziej w udach niż w brzuchu, czytałam również że znaczenie ma :tętno płodu zawsze powyżej 160 i kwaśne ph moczu.
Jedynie przyjaciółka mojej mamy mówiła, że będzie chłopiec bo nie zmieniłam się na twarzy.
A mój mąż przed samą wizytą gdy zaczęłam mu wyliczać imiona dla dziewczynki powiedział, że niepotrzebnie sobie zawracam tym głowę bo to będzie chłopiecWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 11:01
-
Hermiona wrote:Euforia, jakie są objawy dziewczynki???? Serio mówisz, że płcie dają objawy czy to jakieś przesądy?
Przesądy. Żadne badania nie potwierdzają, że np. jak je się słodkie to będzie dziewczynka, albo jak kobieta ładnie wygląda to syn. Mąż ma dostęp do bazy przeróżnych badań zagranicznych (od humanistycznych przez matematyczne po medyczne), przewertował co się dało i nie ma potwierdzonych tez na ten temat. Tak samo jak na to, że herbata z cukrem i cytryną powoduje Alzheimera (jakiś czas temu bardzo modny był ten pogląd)małaMyszka, euforia, Cassie, magda sz lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Przesądy. Żadne badania nie potwierdzają, że np. jak je się słodkie to będzie dziewczynka, albo jak kobieta ładnie wygląda to syn. Mąż ma dostęp do bazy przeróżnych badań zagranicznych (od humanistycznych przez matematyczne po medyczne), przewertował co się dało i nie ma potwierdzonych tez na ten temat. Tak samo jak na to, że herbata z cukrem i cytryną powoduje Alzheimera (jakiś czas temu bardzo modny był ten pogląd)
Jasne, że tak...ale moje sny zawsze się sprawdzały tylko w moim przypadku nie
A tak poza tym nie wiem czy Wam pisałam ale moje dwie szwagierki też są w ciąży (lipcówki) i teraz sobie przypomniałam, że kalendarz chiński u każdej z nas się sprawdziłWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 11:13
-
euforia- gratuluje synka. Cieszę się, że wyniki są ok:)
Zazdroszczę też lekarza. Czasami lekarz nie jest w stanie przewidzieć wszystkiego, ale mało który lekarz potrafi doszukiwać się winy w sobie! Nie wiem co to jest na przepona na szyjkę, ale widać że lekarz przejmuje się swoimi pacjentkami.
Ja do mojego nie mam nawet nr tel i ostatnio nawet wspomniał, że ma za dużo pacjentek-z czego wywnioskowałam, że część niestety nie zostanie przyjęta. Chodzę na NFZ na oddział patologii ciąży w szpitalu. Możliwe, że będę jeszcze zmieniała lekarza... Ale na jutro mam pierwszy numerek do przyjęcia, więc się jeszcze nie martwie:Peuforia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:euforia- gratuluje synka. Cieszę się, że wyniki są ok:)
Zazdroszczę też lekarza. Czasami lekarz nie jest w stanie przewidzieć wszystkiego, ale mało który lekarz potrafi doszukiwać się winy w sobie! Nie wiem co to jest na przepona na szyjkę, ale widać że lekarz przejmuje się swoimi pacjentkami.
Ja do mojego nie mam nawet nr tel i ostatnio nawet wspomniał, że ma za dużo pacjentek-z czego wywnioskowałam, że część niestety nie zostanie przyjęta. Chodzę na NFZ na oddział patologii ciąży w szpitalu. Możliwe, że będę jeszcze zmieniała lekarza... Ale na jutro mam pierwszy numerek do przyjęcia, więc się jeszcze nie martwie:P
Powiem szczerze że umawiając się na 21:00 ( przyjmuje od 8:00 z małą przerwą) myślałam, że wizyta będzie ekspresowa, a dr był bardzo dokładny i w ogóle się nie spieszył.
Kasiulek na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
euforia wrote:Jasne, że tak...ale moje sny zawsze się sprawdzały tylko w moim przypadku nie
A tak poza tym nie wiem czy Wam pisałam ale moje dwie szwagierki też są w ciąży (lipcówki) i teraz sobie przypomniałam, że kalendarz chiński u każdej z nas się sprawdził
Równie dobrze można rzucić monetą - taka sama szansa trafienia;)0na88, Cassie, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też w zabobony nie wierzę, wkurza mnie jak coś jem a babcia- oo pewnie będzie dziewczynka, innego dnia jem co co innego- będzie chłopak
...
No to nasprzątałam w dokumentach, właśnie obudziłam się z drzemki. Jadę do playa wymienić tel bo sramsung szajsung doprowadza mnie do szewskiej pasji,wiesza się, boje się że jak będę potrzebowała pomocy to nigdzie się nie dodzwonię a służbowy oddałam kilka tyg temu.
Euforia ten passer ma więcej plusów niż minusów. Skoro lekarz zaleca to bym posłuchałaGratuluje synka
widzisz Ty byłaś pewna dziewczynki, ja jestem pewna chłopca- zobaczymy za tydzien jak to nas natura oszukuje
euforia, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość