WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sprawdzila wam sie w rozba z obraczki?
    Mi dwa razy tak ze chlopak teraz wychodzi cora...ehhh

Kocyki i body sa w biedronce.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliczne te body sa w biedronce , ogladalam wczoraj - ale nie ma w neutralnych kolorach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 15:23

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he ja już wstałam...maniuś kolorowych snów

Maniuś lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    sliczne te body sa w biedronce , ogladalam wczoraj - ale nie ma w neutralnych kolorach :(

ja wczoraj kupiłam w biedronce z kubusiem puchatkiem białe z elementami niebieskimi myśle że i dla chłopca i dla dziewczynki może być :)

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    ja wczoraj kupiłam w biedronce z kubusiem puchatkiem białe z elementami niebieskimi myśle że i dla chłopca i dla dziewczynki może być :)

a to udało Ci sie , w mojej zostały tylko różowe i niebieskie :(

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was jest pierwszy raz w ciąży, ale NIE wybiera się do szkoły rodzenia?
    Ja zdecydowałam, że nie idę na żadne zajęcia. Moja siostra oczywiście taki cyrk z tego zrobiła, że to niepojęte żeby nie uczestniczyć w szkole rodzenia itd itd

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Mozecie sie pobawic ;)

http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1&ope=1

chlopach chy dziewczynka kalkulator

dobre :) ale dużo mi nie wyjaśniło prawie po równo i chłopak i dziewczynka z malutką przewagą chłopca :)

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie bylam na szkole rodzenia ;) mam dwojke dzieci :)

Obraczkowa wrozba sprawdzila mi sie 2x - ruch wahadlowy chlopak. Teraz sie kreci.

Jezu ta glowa... pospalam i boli jeszcze mocniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 15:52

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do szkoły rodzenia głownie chce iść żeby się troszkę choć nauczyć zajmować dzieckiem bo do tej pory nigdy nawet pieluchy nie zmieniałam :) jedynie kilka razy takie malutkie na rękach trzymałam :) no i jakoś sie psychicznie przygotować do porodu, zobaczyć porodówke ( u nas można tylko w ramach szkoły rodzenia zwiedzić) no i zajęcia prowadzą położne z tego szpitala to tak psychicznie może lepiej się będę czuła jak już poznam twarze a może uda się trafić akurat na ich dyżur
    tylko że u nas taka przyjemność 8 zajęć 300 zł ... nie wiem czy to dużo czy mało :/ a u Was ile kosztuje szkoła rodzenia?

lys, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam na nfz.
    Aska87 poszukaj u siebie jakieś na nfz, na pewno jest- może w szpitalu ginekologicznym?!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas byla na NFZ ale to bylo 9 i 6 lat temu.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    ja do szkoły rodzenia głownie chce iść żeby się troszkę choć nauczyć zajmować dzieckiem bo do tej pory nigdy nawet pieluchy nie zmieniałam :) jedynie kilka razy takie malutkie na rękach trzymałam :) no i jakoś sie psychicznie przygotować do porodu, zobaczyć porodówke ( u nas można tylko w ramach szkoły rodzenia zwiedzić) no i zajęcia prowadzą położne z tego szpitala to tak psychicznie może lepiej się będę czuła jak już poznam twarze a może uda się trafić akurat na ich dyżur
    tylko że u nas taka przyjemność 8 zajęć 300 zł ... nie wiem czy to dużo czy mało :/ a u Was ile kosztuje szkoła rodzenia?

10 spotkań dwugodzinnych - 400zł.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie a wiesz co bedziesz miala??

Ja do szkoly rodzenia nie chodzilam a jestem w 3 ciazy:-)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Cassie a wiesz co bedziesz miala??

Ja do szkoly rodzenia nie chodzilam a jestem w 3 ciazy:-)

No wiem, dziecko :)

Plec jest mi obojetna ;) dwoch chlopcow juz mam z tego drugi mial byc dziewczynka. Teraz cokolwiek lekarz zobacze to uwierze na porodowce ;)
    USG mam w poniedzialek, zobaczymy ;)

małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza ciąża i nie wybieram sie do szkoly rodzenia :P

Odebrałam wyniki:
    morfologia- idealnie
    mcz- idealnie

juhu ! Zdrowa mamuśka zdrowy bobasek :D

małaMyszka, lys, Cassie, mamasia, Pati Belgia, Y lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was jest pierwszy raz w ciąży, ale NIE wybiera się do szkoły rodzenia?
    Ja zdecydowałam, że nie idę na żadne zajęcia. Moja siostra oczywiście taki cyrk z tego zrobiła, że to niepojęte żeby nie uczestniczyć w szkole rodzenia itd itd
    Iys zrobisz jak bedziesz chciala. Ja jakos jestem przekonana, ze to sie pozytywnie odbije na moim porodzie. Pamietam jak szwagierka opowiadala, ze zaluje iz sie na szkole nie zdecydowala. Ponadto na focusie jakis czas temu trafilam na program "Rodzicom na ratunek" czy cos w ten desen. Odcinek byl o przygotowaniu do porodu, dziewczyna w zaawansowanej ciazy, po pierwszyn ciezkim porodzie, panicznie bala sie kolejnego. Polozna dala jej wiele wskazowek cwiczyly oddychanie i takie tam, dodatkowo cwiczyl z nimi jej maz, tez dosgal wiele wskazowek, co robic, zeby jej pomoc. Pokazali tez czesc porodu i bylo widac, ze czuje sie dobrze, nie jest obolala i miala usmiech na twarzy. To mnie ostatecznie przekonalo, zeby zatroszczyc sie o wlasciwe przygotowanie sie do porodu :)

niecierpliwa, małaMyszka, lys, kasiuleek, Paula_071, magda sz, futuremama lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 1 ciazy i do szkoly rodzenia chce isc ze wzgledu na kilka spraw: zeby zapoznac sie z oddzialem szpitala, w ktorym chce robic, zeby poznac polozne bo to one prowadza i z czystej ciekawosci i bedzie to jakas forma aktywnosci :) U mnie to bodajze koszt 20zl/zajecia 2 osoby a zajec jest 5 spotkan 2 godzinnych :)

małaMyszka, lys, psioszka11 lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy dzisiaj takie senne, a we mnie jakas energia wstapila. Posprzatalam w domu na dole, ogarnelam kuchnie, lazienke, poodkurzalam i umylam podlogi, nawet kotlownie nieco ogarnelam. Pozniej maseczka z drozdzy, prysznic, mumifikacja moimi mazidlami. W miedzyczasie obejrzalam jeszcze odcinek serialu. Pozniej przyjelam bardzo milego goscia, posiedzialysmy, pogadalysmy. Teraz czekam na meza, obiadek konczy sie gotowac :D Ostatnio tak aktywna bylam przed ciaza ;) Normalnie nie wierze... Zeby tak juz zostalo :D
    A co do pogody, u mnie caly czas wieje. Sloneczko od czasu do czasu sie przedziera i chyba w ogole nie padalo :) A termometr wskazuje 8 stopni. Milej reszty dnia :)

Laura, KasiaeN., Maniuś, małaMyszka, psioszka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Zapisałam się za 2 tyg na szkołę rodzenia. Znalazłam na nfz we Wrocławiu od 21tc. Ależ jestem podekscytowana! Nawet mój mąż się cieszy:)
    A gdzie się zapisałaś :D?

bzkxskf.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja znalazłam na nfz.
    Aska87 poszukaj u siebie jakieś na nfz, na pewno jest- może w szpitalu ginekologicznym?!

że tak powiem :) jak się mieszka na "zadupiu" to dużego wyboru nie ma :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ