SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kochane witam sie
zarobiona po poachy jestem w pracy, w domu tez ciagle cos i od prawie tyg. nie mialam czasu na forum.
ale teraz powiedzialam "basta" - muszę was nadrobic.
wiec zaczynam:
pisalyscie o weselach - mnie tez czekaja dwa , jedno na poczatku sierpnia, drugie na początku wrzesnia, a ze mam termin porodu na ok.22.08 wiec na oba nie pójdę
tez zakupiłam stetoskop i raz wydawało mi sie ze słysze serduszko maluszka
Pati Belgia - swietny ten wózek Chicco Urban 2015, podoba mi sie tez ze wzgledu na wagę Camarelo Careraja mam podobną sytuację, moja starsza córka zacznie szkołe jak maleństwo bedzie mialo tydzień z kawałkiem, wiec tez muszę miec wózeczek lekki i poręczny. choc ceny w PL wysokie tych wózków, ale moze uda sie namierzyc używany w dobrym stanie?
Bosa - podziwiam za kupno tak wysokich butów
Neyla - obyś szybciutko wróciła do domku!
5sylwia - ojej... wspieraj przyjaciółkę i jak dojdziesz do siebie to wracaj do nas.
Cassiie - mam nadzieje ze ta wstretna jelitówka juz poszła w zapomnienie?
Magda sz - hehehee seta z cyrtryną - to jest to !
piękne zakupki zrobiłasja tez osttanio kupiłam kilka bodziaczków, ale ja wciąz ostrożnie i tylko białe - czekam do 26.03;-)
kaasiulek - mi tez tak wypycha brzuch wieczorem i mam twardy i taki wzdęty....
psioszka11- kochana niech smutki i obawy odejda precz!!! zacznij myslec pozytywniemałaMyszka, Pati Belgia, psioszka11, Cassie, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
KasiaeN a jaka dluga jest Twoja corcia?
A moj syn mi zasnal na kolanach:-)
1 porod rodzilam sama a drugi z mezem i bylo super. Dziekuje mu,ze byl teraz tez mowi moje i ja bede przy porodzie moze uda sie przeciaz pepowine bo wczesniej mu sie nie udalo gdyz pepowina byla bardzo krociutka:/małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Mój tez sie boi, mówi ze nie da rady, nie dość ze patrzec na krew, jak to wszystko wyglada to tez ze ciezko mu by bylo patrzyć na to jak sie męcze, wiec po prostu jak dojdzie do tego ze bede juz miałą przeć to po prostu wyjdzie na korytarz. Ja go rozumiem, bo sama pewnie nie dałabym rady, jak widze krew to mi słabo sie robi-on ma to samo.
Słuchajcie, jutro mój tato ma urodziny i idziemy do rodziców na kolacje.
Kupiliśmy dla niego ochraniacze motocyklowe przeciwdeszczowe na buty i na rekawice (sporo jezdzą motorem) + dużą czekolade. Chciałabym jeszcze coś dodać, jakiś drobiażdzek ale nie wiem co.. hm. Macie jakis pomysł? (nie kwiatki bo w niedziele były jego imieniny wiec i prawie wszyscy goscie przyszli z kwiatkami takze mają w domu kwiaciarnie;p)
A torcik udało się zrobić czy odpuściłaś/ to byłby super dodatekmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Maaadzik tego jak jest długa nie wiem bo lekarka nie podała mi tej miary. Znam tylko wagę-204g, obwód brzuszka 11,81 cm i długość kości udowej - 2,61cm i jakiś BPD i w internecie znalazłam że to jakiś pomiar dwuciemieniowy 3,96 cm i jest napisane, ze te wymiary odpowiadają mniej więcej od 17 +1 do 17+6. Także chyba jest wszystko ok
A powiedzcie mi taką rzecz.Lekarka powiedziała, ze mogę już przestać brać kwas foliowy, czy Wy bierzecie do końca ciąży?małaMyszka, 0na88, Aga89 lubią tę wiadomość
-
I ja melduje sie po wizycie. Wszystko ok i podczas badania i usg
Lekarka nie podala mi zadnych wymiarow malej poza waga 180 gram i powiedziala, ze chyba modelka bedzie bo ma dlugie nogi
Dzis pierwszy raz byl ze mna maz na usg i zebyscie widzialy jego zawiedziona mine jak lekarka powiedziala, ze jej zdaniem cora! Nawet lekarka zrozumiala, ze liczyl na syna i zaczela go pocieszac, ze jest jeszcze cien szansy na syna i ze okaze sid za miesiac, ale skoro juz druga lekarka mi mowi, ze dziewczynka wiec ja wierze, ze zostanie dziewczynka
mamasia, lys, Katarka, małaMyszka, 0na88, psioszka11, Aga89, Maniuś, KasiaeN., magda sz, Cassie, sylwucha89, futuremama, gosia.b, rybka1988, zabka11 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Migotka a moge zapytac dlaczego nie chcesz meza przy porodzie??
Mojego męża też nie będzie przy porodzie. Co prawda mój mąż prawie został lekarzem, ale mimo wszystko wolę by nie był przy tym - najchętniej ja też bym poczekała na korytarzu, ale jakoś się nie da;) Będę mieć cesarkę, więc preferuję żeby on trzymał dziecko jak będą mnie szyć niż żeby był koło mnie.
Przyszła do mnie koszulka ciążowa, któraś z Was wrzucała linka do allegro - jest bardzo dobra gatunkowo, fajna. Wzięłam rozmiar M - teraz się w niej topię, ale w końcu kiedyś urośnie mi brzuch i więc na lato myślę, że będzie okWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 20:54
małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
zabka11 wrote:kochane witam sie
zarobiona po poachy jestem w pracy, w domu tez ciagle cos i od prawie tyg. nie mialam czasu na forum.
ale teraz powiedzialam "basta" - muszę was nadrobic.
wiec zaczynam:
pisalyscie o weselach - mnie tez czekaja dwa , jedno na poczatku sierpnia, drugie na początku wrzesnia, a ze mam termin porodu na ok.22.08 wiec na oba nie pójdę
tez zakupiłam stetoskop i raz wydawało mi sie ze słysze serduszko maluszka
Pati Belgia - swietny ten wózek Chicco Urban 2015, podoba mi sie tez ze wzgledu na wagę Camarelo Careraja mam podobną sytuację, moja starsza córka zacznie szkołe jak maleństwo bedzie mialo tydzień z kawałkiem, wiec tez muszę miec wózeczek lekki i poręczny. choc ceny w PL wysokie tych wózków, ale moze uda sie namierzyc używany w dobrym stanie?
Bosa - podziwiam za kupno tak wysokich butów
Neyla - obyś szybciutko wróciła do domku!
5sylwia - ojej... wspieraj przyjaciółkę i jak dojdziesz do siebie to wracaj do nas.
Cassiie - mam nadzieje ze ta wstretna jelitówka juz poszła w zapomnienie?
Magda sz - hehehee seta z cyrtryną - to jest to !
piękne zakupki zrobiłasja tez osttanio kupiłam kilka bodziaczków, ale ja wciąz ostrożnie i tylko białe - czekam do 26.03;-)
kaasiulek - mi tez tak wypycha brzuch wieczorem i mam twardy i taki wzdęty....
psioszka11- kochana niech smutki i obawy odejda precz!!! zacznij myslec pozytywnie
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Pisałyście o wiaderkach do kąpania, a ja znalazłam właśnie inne wynalazki do kąpania zamiast standardowej wanienki. Dość interesujące - może komuś się przyda.
http://dziumdziusiowo.blogspot.com/2012/10/zamiast-wanienki-dla-niemowlaka-puj-tub.html
http://puj.com/collections/allmałaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:
Przyszła do mnie koszulka ciążowa, któraś z Was wrzucała linka do allegro - jest bardzo dobra gatunkowo, fajna. Wzięłam rozmiar M - teraz się w niej topię, ale w końcu kiedyś urośnie mi brzuch i więc na lota myślę, że będzie ok
Kochana a możesz podrzucić link? Musiałam go wcześniej przeoczyćRozglądam się teraz za koszulami bo już w piżamach mnie gumki od spodni cisną
A boję się z Allegro w ciemno zamawiać, że zamiast 100% bawełny przyjdzie jakaś sztuczna szmatka
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Kochana a możesz podrzucić link? Musiałam go wcześniej przeoczyć
Rozglądam się teraz za koszulami bo już w piżamach mnie gumki od spodni cisną
A boję się z Allegro w ciemno zamawiać, że zamiast 100% bawełny przyjdzie jakaś sztuczna szmatka
Proszę bardzo:) http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-m-i5031145764.htmlmałaMyszka, Aga89, Aga89 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Wróciłam z warsztatów Bezpieczny Maluch, w sumie spoko ale przynudzali meega, reklama, reklama i jeszcze raz reklama. Był NUK- i coś pani mówiła o butelkach itp. nuda ale trwało krótko, pózniej była pierwsza pomoc dla ciężarnej i maluszka i genialnie poprowadzone
dowiedziałam się mnóstwo rzeczy o których nie wiedziałam, następnie- dziecko w podróży, prowadził Pan z Maxi Cosi, też super, pozniej o Enfamilu-karmieniu, Palmersie i Banku Komórek ale to nuda że się zasypiało o 20.20 się skończyło od 17... Dla pierwszej pomocy i bezpiecznej podróży dziecka warto
No i trochę próbek: smoczek, czapeczka, próbki palmersów i enfamilu.
Pati Belgia- na pewno chcesz kupować tak szybko wózek? Gwarancja będzie Ci niepotrzebnie uciekać.
Co do szkoły rodzenia to mam w szpitalu gdzie chce rodzić i to za darmo, nie wyobrażam sobie nie chodzić, to zawsze jakaś atrakcja na zwolnieniu
A z mężem przy porodzie? Sama nie wiem, niby chciałam i on też ale boje się bardziej będzie mnie wkurwiać niż uspokajać, że np. ile to trwa? itp. no przemyśleć muszę, jak coś to przyjaciółkę wezmę bo z kolei moja mama to histeryczka
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
jakby któraś chciała porówna c zdjecia usg czy to chłopak czy dziewucha.
https://www.google.pl/search?q=17+tydzie%C5%84+ci%C4%85%C5%BCy+usg&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hxz2VPO2O4G2UYOZgLgJ&ved=0CCAQsAQ&biw=1366&bih=631#tbm=isch&q=17+tydzie%C5%84+ci%C4%85%C5%BCy+usg+p%C5%82e%C4%87&revid=561689953&imgdii=_&imgrc=ADEXw7kgqs0FHM%253A%3BsM1BQehvyYfRZM%3Bhttp%253A%252F%252F40tygodni.pl%252Fphotos%252Fquestions%252F5d4a89ed7098720392315541695f9bb5.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.maluchy.pl%252Fforum%252Flofiversion%252Findex.php%252Ft96604-1500.html%3B324%3B213małaMyszka lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:jakby któraś chciała porówna c zdjecia usg czy to chłopak czy dziewucha.
https://www.google.pl/search?q=17+tydzie%C5%84+ci%C4%85%C5%BCy+usg&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hxz2VPO2O4G2UYOZgLgJ&ved=0CCAQsAQ&biw=1366&bih=631#tbm=isch&q=17+tydzie%C5%84+ci%C4%85%C5%BCy+usg+p%C5%82e%C4%87&revid=561689953&imgdii=_&imgrc=ADEXw7kgqs0FHM%253A%3BsM1BQehvyYfRZM%3Bhttp%253A%252F%252F40tygodni.pl%252Fphotos%252Fquestions%252F5d4a89ed7098720392315541695f9bb5.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.maluchy.pl%252Fforum%252Flofiversion%252Findex.php%252Ft96604-1500.html%3B324%3B213
Przecież to wygląda tak samo!małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
olinka- zazdroszcze ze juz mam dowód naoczny co do płci maluszka
Miru - równiez gratuluje synka:-)
Aga89 - cieszę sie ze juz jesteście w domku
niecierpliwa - faktycznie siwetny ten wózek - sprawdzałam na stronie i wychodzi na to ze gondola wazy ok 4-5kg, i 4 kg stelaż czyli wózio w granicach 9 kg:-)małaMyszka, niecierpliwa, Aga89 lubią tę wiadomość