WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi porod jest szybszy czy latwiejszy? Nie wiem ale za drugim rqzem askakalam,bylam pod prysznicem i mialam gaz. Przyjechalam do szpitala juz z 5 cm rozwarciemm

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuchatki :-)
    A ja dzisiaj wstałam ze świetnym humorkiem bo dzisiaj wizytujemy! :-) wizytę mamy na 13.30 ale muszę być w szpitalu już przed 12. Ale damy radę:) mam nadzieję, że dzisiaj doktor pozwoli wejść mężowi na usg i może poznamy płeć? :)
    Wczoraj zasnelam z mdłościami. Od czasu niedzielnego kebaba nie czułam się za dobrze. Mam nadzieję, że wszystko będzie jednak ok.Też muszę odebrać dziś wyniki, które robiłam w poniedziałek. Z racji tego, że niedzielny wieczór spędziłam nad miską mogę być pewnie nie za dobre. Ale już nie długo wszystko się okaże.
    Trzymajcie kciuki! ;)
    A rodzić chciałabym bardzo z mężem.
    Zawsze jest dla mnie wsparciem. A jak będzie faktycznie mnie denerwował to poprostu będzie musiał wyjść :)

mamasia, niecierpliwa, Maniuś, lys, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Cześć brzuchatki :-)
    A ja dzisiaj wstałam ze świetnym humorkiem bo dzisiaj wizytujemy! :-) wizytę mamy na 13.30 ale muszę być w szpitalu już przed 12. Ale damy radę:) mam nadzieję, że dzisiaj doktor pozwoli wejść mężowi na usg i może poznamy płeć? :)
    Wczoraj zasnelam z mdłościami. Od czasu niedzielnego kebaba nie czułam się za dobrze. Mam nadzieję, że wszystko będzie jednak ok.Też muszę odebrać dziś wyniki, które robiłam w poniedziałek. Z racji tego, że niedzielny wieczór spędziłam nad miską mogę być pewnie nie za dobre. Ale już nie długo wszystko się okaże.
    Trzymajcie kciuki! ;)
    A rodzić chciałabym bardzo z mężem.
    Zawsze jest dla mnie wsparciem. A jak będzie faktycznie mnie denerwował to poprostu będzie musiał wyjść :)

Czekamy na wieści po wizycie :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy wywolywany 9dni po terminie.
    Drugi poszlam spac w dzien terminu a o 00.45 obudzily mnie skurcze co minute. Urodzilam o 4.30 ale z vaccum bo maly byl obrocony.
    Za drugim razem jest wg mnie szybciej i latwiej bo szyjka jest bardziej elastyczna.

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty no i czekam na wieści :)

Ta pogoda mnie dobija, nic mi się nie chce, nie mam na nic siły i czekam z utęsknieniem na słońce i wiosnę!Dziś obudziłam się po 6.00 i już zasnąć nie mogłam, bo przez wczorajsze emocje po-wizytowe zasnęłam ok 21.00.

Dziś na obiad w planie chińszczyzna z ryżem. A teraz na drugie śniadanie wciągnę drugą część melona, którego wczoraj kupiłam :) Pychaaaa :)

Miłego dnia dziewczynki :)

niecierpliwa, mamasia, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

przerwa w pracy...

Rano ledwo wlazłam w swoje dżinsy, brzuch mi się zaczął wybrzuszać na dole, nie tylko już ta trawieniowa część.

O żywieniu w ciąży: http://www.wszechnica_zywieniowa.sggw.pl/Prezentacje/2015/slajdy_18_luty.pdf - niby nic nowego, ale są podane konkretne dawki - ile czego i ile wynosi porcja. Ja mam za mało nabiału, ale co zrobię. Mleka nie trawię, jem jogurt raz dziennie, jak dobrze pójdzie to jeszcze coś z serem, a jak nie to nie :/ Kolega z pracy podsyła mi takie linki odkąd mu powiedziałam o ciąży :)

Do szkoły rodzenia się wybieram. Myślę, że chodzi o to, co nas uspokaja. Ja lubię dużo wiedzieć, wtedy mam wrażenie (podkreślam - wrażenie) kontroli nad sytuacją. A są osoby, które wolą nie zaprzątać sobie głowy, nie martwić się na zapas itd. Interesuje mnie bardziej ta część o porodzie i połogu, na pielęgnację dziecka nawet nie chce mi się chodzić. Pieluchy zmieniałam, kąpanie to chyba też żadna filozofia, ważne, żeby główkę dziecka trzymać nad wodą ;) Mam sporo młodsze rodzeństwo i babysittowałam dzieci znajomych. Nasza szkoła kosztuje 400zł za osobę lub parę, jest 6 spotkań po 2,5h plus można w tej cenie pójść 3x na gimnastykę dla kobiet w ciąży.

Mąż przy porodzie - raczej tak. Kiedyś myślałam, że no fuckin way, żeby mnie widział w takiej sytuacji, ale teraz sobie myślę, że poród trwa wiele godzin zazwyczaj, to przecież nudziło by mi się samej. A gdybym zmieniła zdanie i chciała zostać sama, albo on by miał jakieś trudności, to przecież zawsze może wyjść. Ważne tylko, żeby "stał po właściwej stronie", bo nie chcę, żeby oglądał jak dziecko wychodzi i jak wygląda w tej sytuacji moja wagina. On ostatnio się nasłuchał opowieści porodowych swojego przyjaciela i chyba nie odpuści takiego wydarzenia :) Myślę, że jedyną trudnością może być to, że będzie go męczyła sytuacja, w której ja cierpię (bo pewnie się bez tego nie obejdzie), a on nie może mi pomóc.

Coś jeszcze miałam pisać, ale zapomniałam. Zajrzę później.

KasiaeN., psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam sie przywitac I milego dnia zyczyc...:-)

KasiaeN., Cassie, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tesciu mi jesienia nazbieral i zamrozilam, ale niestety ostatnia paczuszka :(

Dobry teściu :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :)
    Dziewczyny czy Wam takze leci krew z nosa???bo u mnie ostetnio prawie codziennie...i ten kregoslup :( jakie sa powody tego bolu? Ale ok dosc narzekania,bo twardym trzeba byc :) dla mojego bejbika zniose jeszcze wiele wiecej <3
    Pozdrawiamy :D

Cassie, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam jeszcze porcje borowików w zamrażalce, od koleżanki z pracy:D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś na obiad będziemy mieli łazanki, bo tak ostatnio tu królowały, że narobiłyście mi smaka :) na szczęście mąż nie grymasi i też się zgodził :)

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius mi leci krew codziennie z nosa,może nie leci ale jak smarkam to jest na chustce. Zapytam dziś położnej o co kaman.Budzilam się dziś kilka razy tak mnie cyce bolały..czuję jak tam się wszystko udraznia, już wczoraj na warsztatach czułam.

Mamuśki powodzenia na wizytach,czemu się boicie? Ja odliczamy godziny do usg za tydzień bo tak chce wiedzieć co siedzi w środku:) nie ma u mnie w słowniku ze cos nie tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:49

Maniuś, psioszka11, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    O żywieniu w ciąży: http://www.wszechnica_zywieniowa.sggw.pl/Prezentacje/2015/slajdy_18_luty.pdf - niby nic nowego, ale są podane konkretne dawki - ile czego i ile wynosi porcja. Ja mam za mało nabiału, ale co zrobię. Mleka nie trawię, jem jogurt raz dziennie, jak dobrze pójdzie to jeszcze coś z serem, a jak nie to nie :/ Kolega z pracy podsyła mi takie linki odkąd mu powiedziałam o ciąży :)

Bardzo fajna strona, dzięki. Miałam wątpliwości co do tego, że ginekolog przypisał mi taką dużą dawkę witaminy D oraz kwasów, ale widzę, że SGGW potwierdza jego zalecenia:)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się też że doładowałam abonament na belly i forum zniknęło. Taka była wściekła że mnie oszukali :D bez kitu w nałóg wpadłam.

Dziewczyny dziś mam o 16 korki u położnej jak macie jakieś pytania to piszcie.

Maniuś, psioszka11, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Budzilam się dziś kilka razy tak mnie cyce bolały..czuję jak tam się wszystko udraznia, już wczoraj na warsztatach czułam.

A mnie przestały całkiem boleć. Przed ciążą to mnie przez 90% miesiąca polały, i w sumie tak do 14 tygodnia, albo nawet jeszcze mocniej - jak wstawałam w nocy do toalety to musiałam podtrzymywać sobie piersi, tak bolało. A teraz nic nie czuję, całkowicie znieczulone;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, zauważyłam dzis pod biustem takie suche placki, czerwono brązowe, chyba skóra bardzo sucha, zamierzam kupic maść linomag, chyba ze ktoras ma jakies inne propozycje?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też bolą, byłą chwila ciszy a teraz znów, a sutki to wogóle masakra

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziennie smarkam krwia.

Przed wizyta sie nie denerwuje ale nie moge sie jej doczekac :D byle do poniedzalku :D

Na obiad spaghetti, zostaly mi od wczoraj - oczywscie zrobilam porcje jak dal calego wojska ;)

Maniuś, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a żyły Ci wyskoczyły na piersiach? Ja mam taką siatkę żył wszystkie prowadzą do sutka, im bardziej mnie boli tym więcej żył. Czasem rano też widzę białą lepką maź na brodawce. A już nie daj Boże zaczepić o cyckonosz, tym bardziej że ciągle stoją i bardzo łatwo o kolizje :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja zaczynam 5 miesiąc ;)
    bo termin mam na 12 sierpnia już na bank

Cassie, psioszka11, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ