SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOk otwarlam. Teraz rozumie dlaczego lekarz powiedzial ze na tym etapie wszystko wyglada identycznie u chlopca jak i u dziewczynki.
Pewnosc jako taka mozna moec dopiero na polowkowym.
Odnosnie porodu. Przy pierwszym moj byl od poczatku do konca czyli 9godz.
Na drugi nie zdazyl. Syn urodzil sie w momencie kiedy maz wracal do Polski z pracy.
Teraz bede miala cc i tez bedzie ze mna.
Dobranoc
Aaaa i gratuluje udanych wizyt oraz poznanych plci!!!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:jakby któraś chciała porówna c zdjecia usg czy to chłopak czy dziewucha.
https://www.google.pl/search?q=17+tydzie%C5%84+ci%C4%85%C5%BCy+usg&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hxz2VPO2O4G2UYOZgLgJ&ved=0CCAQsAQ&biw=1366&bih=631#tbm=isch&q=17+tydzie%C5%84+ci%C4%85%C5%BCy+usg+p%C5%82e%C4%87&revid=561689953&imgdii=_&imgrc=ADEXw7kgqs0FHM%253A%3BsM1BQehvyYfRZM%3Bhttp%253A%252F%252F40tygodni.pl%252Fphotos%252Fquestions%252F5d4a89ed7098720392315541695f9bb5.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.maluchy.pl%252Fforum%252Flofiversion%252Findex.php%252Ft96604-1500.html%3B324%3B213
Akurat ten wygląd genitaliów tyczy się 11 tygodnia ciąży. I od tego momentu powoli zaczyna się to różnicować, czyli u dziewczynki łechtaczka zaczyna zanikać, wargi sromowe zaczynają być bardziej widoczne, a u chłopca penis bardziej zaczyna przypominać penis, formuje się napletek itd. W 20 tyg. ciąży w zasadzie zewnętrzne zmiany są już na tyle ukształtowane, że jak widok jest dobry to nie da się pomylić.
U mnie na usg I trym, dokładnie w 11tyg6d widziałam wyraźnie jakąś "antenkę" między nogami dziecka, gin która mi robiła usg stwierdziła, że na 70% chłopak, na kolejnym usg w 14tyg6dni nie było już takiej "antenki", moja prowadząca powiedziała, że wygląda to na dziewczynkę. Wczoraj czyli w 15tyg6d żadnej antenki też nie było, a za to widziałam wyraźny zarys warg sromowych i stanęło na tym, że na 95% to dziewczynka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 23:18
małaMyszka, Cassie, mamasia lubią tę wiadomość
-
Lys jak sie siusiak podwinie to i w 25 nie zobaczysz
koleżanka w 22- jeee córeczka, w 32- jednak chłopak
Aa nie pochwaliłam się moim zakupem... Pojechałam dziś po nowy tel do play i zaraz po poszłam do Saturna kupic folijkę na ten tel, po drodze zobaczyłam sokowirówki, a mianowicie karton sokowirówki Philips ze zdjęciem owoców. No i żem kupiła a jutro jadę oddać bo zapomniałam że mamy robota kuchennego który ma taką funkcję ale nigdy z niej nie skorzystałam.. Chyba wyjmę z portfela karty i będę chodziła tylko z 50zł, mąż zaniemówił jak pełna dumny pokazałam mu nabytek..małaMyszka, Paula_071, mamasia, Katarka, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! Musze sie Wam przyznac, ze uzaleznilam sie od naszej poduszki! Nie wyobrazam sobie bez niej nocy, a nawet popoludniowej drzemki
Ostatnie pare nocy odpukac, nawet po nocnej wedrowce na siusiu dobrze potem przesypiam reszte nocy, no i co najwazniejsze, cala noc przesypiam na lewym boku! To uwazam za mega sukces
Dzis na obiad placki ziemniaczane z sosem kurkowym.
Zycze Wam bardziej pogodnego dnia niz u mnie sie zapowiada, bo od rana leje wiec dzis tez kisze sie w domumamasia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry brzuchatki
Ktora dzisiaj wizytuje?
Ja mam w planie farbowanie odrostow i zrobic sweet focie na dowod i paszport. Jutro skladam wnioski wiec trzeba przez kolejne 10lat jak ludz wygladac
Milego dniamamasia, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Czesc!
16tc! (Usg 15+4)
Ja mam dzisiaj wizyte,alenbez usg, musze zaniesc wyniki z morfologii i moczu. Lusia (moja gin) pewnie znowu bedzie sie smiala ze jestem nudna pacjentka bo ciagle wszystkie wyniki mam ksiazkoweale poprosze ja zeby dala posluchac serduszka detektorem:)
Wiecie co,ona ma dzisiaj imieniny - łucja, no i z racji tego ze mam u niej naprawde zajebiscie a jegstem na nfz + znam ja od dzieciaka bo jest kolezanka rodzicow + mam dzisiaj wizyte, kupilam jej zestawik 2 herbat na wage + takie cukieeki na wage,to chyba skorki pomaranczy w czekoladzie,to wszystko zapakowane w przezroczysta folie. Myslicie ze to dobry pomysl?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 09:16
mamasia, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy się w 5 miesiącu. Niesamowite jak ten czas leci. U mnie śnieg i zimno
Niestety ból kręgosłupa nie daje żyć w ciągu dnia o nocy nie wspomnęniecierpliwa, KasiaeN., mamasia, Cassie, Maniuś, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dzis na obiad placki ziemniaczane z sosem kurkowym.
Jaaaa, skąd masz o tej porze roku kurki? Mrożone? Suszone? Ale mi narobiłaś smaka, uwielbiam jajecznicę na kurkach
niecierpliwa, magda sz, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hello!!
Też powinnam zabrać się za farbowanie włosów, ale trochę się boję, bo jutro wizyta i do ludzi trzeba iść ;/ A zasugerowałam się któraś z Was i kupiłam eksperymentalnie Casting i trochę się boje że wyjdą żółte. Co do obiadu to zrobiłam w pon spaghetti z pulpecikami i przeżreć tego nie idzie, wydawało mi się że robię tyle co zwykle, ale zostało nawet na dzisiaj ;/
A co do porodu to od początku mówiliśmy, że mój będzie ze mną, ale koniec końców leżałam 2 tyg na patologi. Na porodówkę przenosili mnie parę razy z później wracali, bo nic się nie działo. Za ostatnim razem nie kazałam mu przyjeżdżać, bo też nie miałam pewności czy znowu mnie nie cofną. A jak już się zaczęło to porodówka była oblężona, bo wszystkie na raz rodziły i nie chcieli nikogo wpuszczać, bo za duże zamieszanie było. I tyle było z mojego planowania, ale jakoś wielce nie żałuje, bo też właśnie się obawiam że by mnie tylko wkurw.... Teraz nawet nie planuję, co będzie to będzie.
A tu pytanie do dziewczyn które już rodziły więcej niż raz: łatwiej jest za drugim razem?????
powodzenia na wizytach dziewczyny!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam Was serdecznie!
Z powodu remontu nie mam czasu na belly...
Ale podczytuje Was czasami.
3majcie się ciepło!!!
U mnie wszystko ok, czekam na wizytę. Mam 10.03, ale może wybiorę się wcześniej, ponieważ kończy mi się luteina, a biorę ją 3 razy dziennie i się zastanawiam co zrobić, czy brać po dwie, albo po jednej, czy iść wcześniej do ginekologa. Hmm. Co radzicie?
Na ostatniej wizycie przepisł mi dwa opakowania luteiny i powiedział, żeby brać 3 razy dziennie i przyjść 10.03. No to chyba potrafi liczyć i wie, że luteina się skończy kilka dni przed wizytą. Hmm co sądzicie?Cassie, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
magda sz wrote:Lys jak sie siusiak podwinie to i w 25 nie zobaczysz
koleżanka w 22- jeee córeczka, w 32- jednak chłopak
Aa nie pochwaliłam się moim zakupem... Pojechałam dziś po nowy tel do play i zaraz po poszłam do Saturna kupic folijkę na ten tel, po drodze zobaczyłam sokowirówki, a mianowicie karton sokowirówki Philips ze zdjęciem owoców. No i żem kupiła a jutro jadę oddać bo zapomniałam że mamy robota kuchennego który ma taką funkcję ale nigdy z niej nie skorzystałam.. Chyba wyjmę z portfela karty i będę chodziła tylko z 50zł, mąż zaniemówił jak pełna dumny pokazałam mu nabytek..
Hehe, wariatkaTy to zakręcona jesteś, ale dzięki temu aż się zaszczerzyłam do monitorka :*
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć Siostry!
Jeszcze tydzień i wizytuje,a dzisiejszym ciężarówką życzę powodzenia i gratuluje wizyt!
Właśnie wróciłam z Fado- bosz...jaka pogoda! Słońce, wiatr i śnieg, kiedy to się uspokoi?
Poza tym mam dzień lenia, nic mi się nie chce, aż mi głupio, bo mama wszystko robi, a ja leżę i pachnę
Ale już odliczam dni do przeprowadzki i będę miała ręce pełne roboty.
Magda, we Wro Bezpieczny Maluch jest 17marca, zapisałam się- pójdę z ciekawości, choć mówisz,że nuda. Zapisałam też męża,ale chyba mu odpuszczę
Poza tym znowu stopy mnie bolą i puchną, ehh..
Miłej środy!niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Kkarolinaaaa wrote:Czesc!
16tc! (Usg 15+4)
Ja mam dzisiaj wizyte,alenbez usg, musze zaniesc wyniki z morfologii i moczu. Lusia (moja gin) pewnie znowu bedzie sie smiala ze jestem nudna pacjentka bo ciagle wszystkie wyniki mam ksiazkoweale poprosze ja zeby dala posluchac serduszka detektorem:)
Wiecie co,ona ma dzisiaj imieniny - łucja, no i z racji tego ze mam u niej naprawde zajebiscie a jegstem na nfz + znam ja od dzieciaka bo jest kolezanka rodzicow + mam dzisiaj wizyte, kupilam jej zestawik 2 herbat na wage + takie cukieeki na wage,to chyba skorki pomaranczy w czekoladzie,to wszystko zapakowane w przezroczysta folie. Myslicie ze to dobry pomysl?
Jeśli masz takie układy z lekarką to jak najbardziejpewnie będzie jej bardzo miło
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość