X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok otwarlam. Teraz rozumie dlaczego lekarz powiedzial ze na tym etapie wszystko wyglada identycznie u chlopca jak i u dziewczynki.
    Pewnosc jako taka mozna moec dopiero na polowkowym.

Odnosnie porodu. Przy pierwszym moj byl od poczatku do konca czyli 9godz.
    Na drugi nie zdazyl. Syn urodzil sie w momencie kiedy maz wracal do Polski z pracy.
    Teraz bede miala cc i tez bedzie ze mna.

Dobranoc

Aaaa i gratuluje udanych wizyt oraz poznanych plci!!!

małaMyszka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    jakby któraś chciała porówna c zdjecia usg czy to chłopak czy dziewucha.

https://www.google.pl/search?q=17+tydzie%C5%84+ci%C4%85%C5%BCy+usg&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hxz2VPO2O4G2UYOZgLgJ&ved=0CCAQsAQ&biw=1366&bih=631#tbm=isch&q=17+tydzie%C5%84+ci%C4%85%C5%BCy+usg+p%C5%82e%C4%87&revid=561689953&imgdii=_&imgrc=ADEXw7kgqs0FHM%253A%3BsM1BQehvyYfRZM%3Bhttp%253A%252F%252F40tygodni.pl%252Fphotos%252Fquestions%252F5d4a89ed7098720392315541695f9bb5.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.maluchy.pl%252Fforum%252Flofiversion%252Findex.php%252Ft96604-1500.html%3B324%3B213

Akurat ten wygląd genitaliów tyczy się 11 tygodnia ciąży. I od tego momentu powoli zaczyna się to różnicować, czyli u dziewczynki łechtaczka zaczyna zanikać, wargi sromowe zaczynają być bardziej widoczne, a u chłopca penis bardziej zaczyna przypominać penis, formuje się napletek itd. W 20 tyg. ciąży w zasadzie zewnętrzne zmiany są już na tyle ukształtowane, że jak widok jest dobry to nie da się pomylić.
    U mnie na usg I trym, dokładnie w 11tyg6d widziałam wyraźnie jakąś "antenkę" między nogami dziecka, gin która mi robiła usg stwierdziła, że na 70% chłopak, na kolejnym usg w 14tyg6dni nie było już takiej "antenki", moja prowadząca powiedziała, że wygląda to na dziewczynkę. Wczoraj czyli w 15tyg6d żadnej antenki też nie było, a za to widziałam wyraźny zarys warg sromowych i stanęło na tym, że na 95% to dziewczynka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 23:18

małaMyszka, Cassie, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys jak sie siusiak podwinie to i w 25 nie zobaczysz :) koleżanka w 22- jeee córeczka, w 32- jednak chłopak :D

Aa nie pochwaliłam się moim zakupem... Pojechałam dziś po nowy tel do play i zaraz po poszłam do Saturna kupic folijkę na ten tel, po drodze zobaczyłam sokowirówki, a mianowicie karton sokowirówki Philips ze zdjęciem owoców. No i żem kupiła a jutro jadę oddać bo zapomniałam że mamy robota kuchennego który ma taką funkcję ale nigdy z niej nie skorzystałam.. Chyba wyjmę z portfela karty i będę chodziła tylko z 50zł, mąż zaniemówił jak pełna dumny pokazałam mu nabytek.. :)

małaMyszka, Paula_071, mamasia, Katarka, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to nie chodzi o to czy penis jest czy go nie ma, ale czy wargi sromowe są. Jak są wargi sromowe to nie ma opcji na żadnego penisa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie zasnę... A to dopiero badania...
    Co będzie wieczorem jak będzie wizyta na następny dzień?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamyszka dasz radę, postaraj się o tym nie myśleć, bądź cierpliwa i może się jakoś zrelaksuj

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Musze sie Wam przyznac, ze uzaleznilam sie od naszej poduszki! Nie wyobrazam sobie bez niej nocy, a nawet popoludniowej drzemki ;) Ostatnie pare nocy odpukac, nawet po nocnej wedrowce na siusiu dobrze potem przesypiam reszte nocy, no i co najwazniejsze, cala noc przesypiam na lewym boku! To uwazam za mega sukces :P
    Dzis na obiad placki ziemniaczane z sosem kurkowym.
    Zycze Wam bardziej pogodnego dnia niz u mnie sie zapowiada, bo od rana leje wiec dzis tez kisze sie w domu :/

mamasia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry brzuchatki :)

Ktora dzisiaj wizytuje?
    Ja mam w planie farbowanie odrostow i zrobic sweet focie na dowod i paszport. Jutro skladam wnioski wiec trzeba przez kolejne 10lat jak ludz wygladac ;)

Milego dnia

mamasia, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!
    16tc :) ! (Usg 15+4)

Ja mam dzisiaj wizyte,alenbez usg, musze zaniesc wyniki z morfologii i moczu. Lusia (moja gin) pewnie znowu bedzie sie smiala ze jestem nudna pacjentka bo ciagle wszystkie wyniki mam ksiazkowe :) ale poprosze ja zeby dala posluchac serduszka detektorem:)

Wiecie co,ona ma dzisiaj imieniny - łucja, no i z racji tego ze mam u niej naprawde zajebiscie a jegstem na nfz + znam ja od dzieciaka bo jest kolezanka rodzicow + mam dzisiaj wizyte, kupilam jej zestawik 2 herbat na wage + takie cukieeki na wage,to chyba skorki pomaranczy w czekoladzie,to wszystko zapakowane w przezroczysta folie. Myslicie ze to dobry pomysl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 09:16

mamasia, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 5 miesiącu. Niesamowite jak ten czas leci. U mnie śnieg i zimno :(
    Niestety ból kręgosłupa nie daje żyć w ciągu dnia o nocy nie wspomnę :/

niecierpliwa, KasiaeN., mamasia, Cassie, Maniuś, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamyyy, no żesz kurde ten katar nie chce mnie opuścić, mógł by juz ze mnie zejsc;/
    Gratuluje wizyt, widze, że nasz emaluszki rosną sobie zdrowo:)

Karolina myśle ze to fajny pomysł, sama lubie takie rzeczy:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzis na obiad placki ziemniaczane z sosem kurkowym.

Jaaaa, skąd masz o tej porze roku kurki? Mrożone? Suszone? Ale mi narobiłaś smaka, uwielbiam jajecznicę na kurkach :)

niecierpliwa, magda sz, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś bitki wieprzowe w sosie, ziemniaczki i do tego pomidor ze smietana, bo któraś mi narobiła smaka ostatniio:D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jaaaa, skąd masz o tej porze roku kurki? Mrożone? Suszone? Ale mi narobiłaś smaka, uwielbiam jajecznicę na kurkach :)

Tesciu mi jesienia nazbieral i zamrozilam, ale niestety ostatnia paczuszka :(

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!!
    Też powinnam zabrać się za farbowanie włosów, ale trochę się boję, bo jutro wizyta i do ludzi trzeba iść ;/ A zasugerowałam się któraś z Was i kupiłam eksperymentalnie Casting i trochę się boje że wyjdą żółte. Co do obiadu to zrobiłam w pon spaghetti z pulpecikami i przeżreć tego nie idzie, wydawało mi się że robię tyle co zwykle, ale zostało nawet na dzisiaj ;/

A co do porodu to od początku mówiliśmy, że mój będzie ze mną, ale koniec końców leżałam 2 tyg na patologi. Na porodówkę przenosili mnie parę razy z później wracali, bo nic się nie działo. Za ostatnim razem nie kazałam mu przyjeżdżać, bo też nie miałam pewności czy znowu mnie nie cofną. A jak już się zaczęło to porodówka była oblężona, bo wszystkie na raz rodziły i nie chcieli nikogo wpuszczać, bo za duże zamieszanie było. I tyle było z mojego planowania, ale jakoś wielce nie żałuje, bo też właśnie się obawiam że by mnie tylko wkurw.... Teraz nawet nie planuję, co będzie to będzie.
    A tu pytanie do dziewczyn które już rodziły więcej niż raz: łatwiej jest za drugim razem?????

powodzenia na wizytach dziewczyny! :)

v40cu9h.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie!

Z powodu remontu nie mam czasu na belly... :-(

Ale podczytuje Was czasami. :-)

3majcie się ciepło!!!

U mnie wszystko ok, czekam na wizytę. Mam 10.03, ale może wybiorę się wcześniej, ponieważ kończy mi się luteina, a biorę ją 3 razy dziennie i się zastanawiam co zrobić, czy brać po dwie, albo po jednej, czy iść wcześniej do ginekologa. Hmm. Co radzicie?

Na ostatniej wizycie przepisł mi dwa opakowania luteiny i powiedział, żeby brać 3 razy dziennie i przyjść 10.03. No to chyba potrafi liczyć i wie, że luteina się skończy kilka dni przed wizytą. Hmm co sądzicie?

Cassie, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys jak sie siusiak podwinie to i w 25 nie zobaczysz :) koleżanka w 22- jeee córeczka, w 32- jednak chłopak :D

Aa nie pochwaliłam się moim zakupem... Pojechałam dziś po nowy tel do play i zaraz po poszłam do Saturna kupic folijkę na ten tel, po drodze zobaczyłam sokowirówki, a mianowicie karton sokowirówki Philips ze zdjęciem owoców. No i żem kupiła a jutro jadę oddać bo zapomniałam że mamy robota kuchennego który ma taką funkcję ale nigdy z niej nie skorzystałam.. Chyba wyjmę z portfela karty i będę chodziła tylko z 50zł, mąż zaniemówił jak pełna dumny pokazałam mu nabytek.. :)

Hehe, wariatka :) Ty to zakręcona jesteś, ale dzięki temu aż się zaszczerzyłam do monitorka :*

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was zdecyduje sie na prywatna polozna do porodu???

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    Jeszcze tydzień i wizytuje,a dzisiejszym ciężarówką życzę powodzenia i gratuluje wizyt!
    Właśnie wróciłam z Fado- bosz...jaka pogoda! Słońce, wiatr i śnieg, kiedy to się uspokoi?
    Poza tym mam dzień lenia, nic mi się nie chce, aż mi głupio, bo mama wszystko robi, a ja leżę i pachnę :)
    Ale już odliczam dni do przeprowadzki i będę miała ręce pełne roboty.
    Magda, we Wro Bezpieczny Maluch jest 17marca, zapisałam się- pójdę z ciekawości, choć mówisz,że nuda. Zapisałam też męża,ale chyba mu odpuszczę :)
    Poza tym znowu stopy mnie bolą i puchną, ehh..
    Miłej środy!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Czesc!
    16tc :) ! (Usg 15+4)

Ja mam dzisiaj wizyte,alenbez usg, musze zaniesc wyniki z morfologii i moczu. Lusia (moja gin) pewnie znowu bedzie sie smiala ze jestem nudna pacjentka bo ciagle wszystkie wyniki mam ksiazkowe :) ale poprosze ja zeby dala posluchac serduszka detektorem:)

Wiecie co,ona ma dzisiaj imieniny - łucja, no i z racji tego ze mam u niej naprawde zajebiscie a jegstem na nfz + znam ja od dzieciaka bo jest kolezanka rodzicow + mam dzisiaj wizyte, kupilam jej zestawik 2 herbat na wage + takie cukieeki na wage,to chyba skorki pomaranczy w czekoladzie,to wszystko zapakowane w przezroczysta folie. Myslicie ze to dobry pomysl?

Jeśli masz takie układy z lekarką to jak najbardziej :) pewnie będzie jej bardzo miło :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ