WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok otwarlam. Teraz rozumie dlaczego lekarz powiedzial ze na tym etapie wszystko wyglada identycznie u chlopca jak i u dziewczynki.
    Pewnosc jako taka mozna moec dopiero na polowkowym.

Odnosnie porodu. Przy pierwszym moj byl od poczatku do konca czyli 9godz.
    Na drugi nie zdazyl. Syn urodzil sie w momencie kiedy maz wracal do Polski z pracy.
    Teraz bede miala cc i tez bedzie ze mna.

Dobranoc

Aaaa i gratuluje udanych wizyt oraz poznanych plci!!!

małaMyszka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    jakby któraś chciała porówna c zdjecia usg czy to chłopak czy dziewucha.

https://www.google.pl/search?q=17+tydzie%C5%84+ci%C4%85%C5%BCy+usg&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hxz2VPO2O4G2UYOZgLgJ&ved=0CCAQsAQ&biw=1366&bih=631#tbm=isch&q=17+tydzie%C5%84+ci%C4%85%C5%BCy+usg+p%C5%82e%C4%87&revid=561689953&imgdii=_&imgrc=ADEXw7kgqs0FHM%253A%3BsM1BQehvyYfRZM%3Bhttp%253A%252F%252F40tygodni.pl%252Fphotos%252Fquestions%252F5d4a89ed7098720392315541695f9bb5.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.maluchy.pl%252Fforum%252Flofiversion%252Findex.php%252Ft96604-1500.html%3B324%3B213

Akurat ten wygląd genitaliów tyczy się 11 tygodnia ciąży. I od tego momentu powoli zaczyna się to różnicować, czyli u dziewczynki łechtaczka zaczyna zanikać, wargi sromowe zaczynają być bardziej widoczne, a u chłopca penis bardziej zaczyna przypominać penis, formuje się napletek itd. W 20 tyg. ciąży w zasadzie zewnętrzne zmiany są już na tyle ukształtowane, że jak widok jest dobry to nie da się pomylić.
    U mnie na usg I trym, dokładnie w 11tyg6d widziałam wyraźnie jakąś "antenkę" między nogami dziecka, gin która mi robiła usg stwierdziła, że na 70% chłopak, na kolejnym usg w 14tyg6dni nie było już takiej "antenki", moja prowadząca powiedziała, że wygląda to na dziewczynkę. Wczoraj czyli w 15tyg6d żadnej antenki też nie było, a za to widziałam wyraźny zarys warg sromowych i stanęło na tym, że na 95% to dziewczynka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 23:18

małaMyszka, Cassie, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys jak sie siusiak podwinie to i w 25 nie zobaczysz :) koleżanka w 22- jeee córeczka, w 32- jednak chłopak :D

Aa nie pochwaliłam się moim zakupem... Pojechałam dziś po nowy tel do play i zaraz po poszłam do Saturna kupic folijkę na ten tel, po drodze zobaczyłam sokowirówki, a mianowicie karton sokowirówki Philips ze zdjęciem owoców. No i żem kupiła a jutro jadę oddać bo zapomniałam że mamy robota kuchennego który ma taką funkcję ale nigdy z niej nie skorzystałam.. Chyba wyjmę z portfela karty i będę chodziła tylko z 50zł, mąż zaniemówił jak pełna dumny pokazałam mu nabytek.. :)

małaMyszka, Paula_071, mamasia, Katarka, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to nie chodzi o to czy penis jest czy go nie ma, ale czy wargi sromowe są. Jak są wargi sromowe to nie ma opcji na żadnego penisa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie zasnę... A to dopiero badania...
    Co będzie wieczorem jak będzie wizyta na następny dzień?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamyszka dasz radę, postaraj się o tym nie myśleć, bądź cierpliwa i może się jakoś zrelaksuj

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Musze sie Wam przyznac, ze uzaleznilam sie od naszej poduszki! Nie wyobrazam sobie bez niej nocy, a nawet popoludniowej drzemki ;) Ostatnie pare nocy odpukac, nawet po nocnej wedrowce na siusiu dobrze potem przesypiam reszte nocy, no i co najwazniejsze, cala noc przesypiam na lewym boku! To uwazam za mega sukces :P
    Dzis na obiad placki ziemniaczane z sosem kurkowym.
    Zycze Wam bardziej pogodnego dnia niz u mnie sie zapowiada, bo od rana leje wiec dzis tez kisze sie w domu :/

mamasia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry brzuchatki :)

Ktora dzisiaj wizytuje?
    Ja mam w planie farbowanie odrostow i zrobic sweet focie na dowod i paszport. Jutro skladam wnioski wiec trzeba przez kolejne 10lat jak ludz wygladac ;)

Milego dnia

mamasia, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!
    16tc :) ! (Usg 15+4)

Ja mam dzisiaj wizyte,alenbez usg, musze zaniesc wyniki z morfologii i moczu. Lusia (moja gin) pewnie znowu bedzie sie smiala ze jestem nudna pacjentka bo ciagle wszystkie wyniki mam ksiazkowe :) ale poprosze ja zeby dala posluchac serduszka detektorem:)

Wiecie co,ona ma dzisiaj imieniny - łucja, no i z racji tego ze mam u niej naprawde zajebiscie a jegstem na nfz + znam ja od dzieciaka bo jest kolezanka rodzicow + mam dzisiaj wizyte, kupilam jej zestawik 2 herbat na wage + takie cukieeki na wage,to chyba skorki pomaranczy w czekoladzie,to wszystko zapakowane w przezroczysta folie. Myslicie ze to dobry pomysl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 09:16

mamasia, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 5 miesiącu. Niesamowite jak ten czas leci. U mnie śnieg i zimno :(
    Niestety ból kręgosłupa nie daje żyć w ciągu dnia o nocy nie wspomnę :/

niecierpliwa, KasiaeN., mamasia, Cassie, Maniuś, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamyyy, no żesz kurde ten katar nie chce mnie opuścić, mógł by juz ze mnie zejsc;/
    Gratuluje wizyt, widze, że nasz emaluszki rosną sobie zdrowo:)

Karolina myśle ze to fajny pomysł, sama lubie takie rzeczy:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzis na obiad placki ziemniaczane z sosem kurkowym.

Jaaaa, skąd masz o tej porze roku kurki? Mrożone? Suszone? Ale mi narobiłaś smaka, uwielbiam jajecznicę na kurkach :)

niecierpliwa, magda sz, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś bitki wieprzowe w sosie, ziemniaczki i do tego pomidor ze smietana, bo któraś mi narobiła smaka ostatniio:D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jaaaa, skąd masz o tej porze roku kurki? Mrożone? Suszone? Ale mi narobiłaś smaka, uwielbiam jajecznicę na kurkach :)

Tesciu mi jesienia nazbieral i zamrozilam, ale niestety ostatnia paczuszka :(

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!!
    Też powinnam zabrać się za farbowanie włosów, ale trochę się boję, bo jutro wizyta i do ludzi trzeba iść ;/ A zasugerowałam się któraś z Was i kupiłam eksperymentalnie Casting i trochę się boje że wyjdą żółte. Co do obiadu to zrobiłam w pon spaghetti z pulpecikami i przeżreć tego nie idzie, wydawało mi się że robię tyle co zwykle, ale zostało nawet na dzisiaj ;/

A co do porodu to od początku mówiliśmy, że mój będzie ze mną, ale koniec końców leżałam 2 tyg na patologi. Na porodówkę przenosili mnie parę razy z później wracali, bo nic się nie działo. Za ostatnim razem nie kazałam mu przyjeżdżać, bo też nie miałam pewności czy znowu mnie nie cofną. A jak już się zaczęło to porodówka była oblężona, bo wszystkie na raz rodziły i nie chcieli nikogo wpuszczać, bo za duże zamieszanie było. I tyle było z mojego planowania, ale jakoś wielce nie żałuje, bo też właśnie się obawiam że by mnie tylko wkurw.... Teraz nawet nie planuję, co będzie to będzie.
    A tu pytanie do dziewczyn które już rodziły więcej niż raz: łatwiej jest za drugim razem?????

powodzenia na wizytach dziewczyny! :)

v40cu9h.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie!

Z powodu remontu nie mam czasu na belly... :-(

Ale podczytuje Was czasami. :-)

3majcie się ciepło!!!

U mnie wszystko ok, czekam na wizytę. Mam 10.03, ale może wybiorę się wcześniej, ponieważ kończy mi się luteina, a biorę ją 3 razy dziennie i się zastanawiam co zrobić, czy brać po dwie, albo po jednej, czy iść wcześniej do ginekologa. Hmm. Co radzicie?

Na ostatniej wizycie przepisł mi dwa opakowania luteiny i powiedział, żeby brać 3 razy dziennie i przyjść 10.03. No to chyba potrafi liczyć i wie, że luteina się skończy kilka dni przed wizytą. Hmm co sądzicie?

Cassie, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys jak sie siusiak podwinie to i w 25 nie zobaczysz :) koleżanka w 22- jeee córeczka, w 32- jednak chłopak :D

Aa nie pochwaliłam się moim zakupem... Pojechałam dziś po nowy tel do play i zaraz po poszłam do Saturna kupic folijkę na ten tel, po drodze zobaczyłam sokowirówki, a mianowicie karton sokowirówki Philips ze zdjęciem owoców. No i żem kupiła a jutro jadę oddać bo zapomniałam że mamy robota kuchennego który ma taką funkcję ale nigdy z niej nie skorzystałam.. Chyba wyjmę z portfela karty i będę chodziła tylko z 50zł, mąż zaniemówił jak pełna dumny pokazałam mu nabytek.. :)

Hehe, wariatka :) Ty to zakręcona jesteś, ale dzięki temu aż się zaszczerzyłam do monitorka :*

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was zdecyduje sie na prywatna polozna do porodu???

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    Jeszcze tydzień i wizytuje,a dzisiejszym ciężarówką życzę powodzenia i gratuluje wizyt!
    Właśnie wróciłam z Fado- bosz...jaka pogoda! Słońce, wiatr i śnieg, kiedy to się uspokoi?
    Poza tym mam dzień lenia, nic mi się nie chce, aż mi głupio, bo mama wszystko robi, a ja leżę i pachnę :)
    Ale już odliczam dni do przeprowadzki i będę miała ręce pełne roboty.
    Magda, we Wro Bezpieczny Maluch jest 17marca, zapisałam się- pójdę z ciekawości, choć mówisz,że nuda. Zapisałam też męża,ale chyba mu odpuszczę :)
    Poza tym znowu stopy mnie bolą i puchną, ehh..
    Miłej środy!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Czesc!
    16tc :) ! (Usg 15+4)

Ja mam dzisiaj wizyte,alenbez usg, musze zaniesc wyniki z morfologii i moczu. Lusia (moja gin) pewnie znowu bedzie sie smiala ze jestem nudna pacjentka bo ciagle wszystkie wyniki mam ksiazkowe :) ale poprosze ja zeby dala posluchac serduszka detektorem:)

Wiecie co,ona ma dzisiaj imieniny - łucja, no i z racji tego ze mam u niej naprawde zajebiscie a jegstem na nfz + znam ja od dzieciaka bo jest kolezanka rodzicow + mam dzisiaj wizyte, kupilam jej zestawik 2 herbat na wage + takie cukieeki na wage,to chyba skorki pomaranczy w czekoladzie,to wszystko zapakowane w przezroczysta folie. Myslicie ze to dobry pomysl?

Jeśli masz takie układy z lekarką to jak najbardziej :) pewnie będzie jej bardzo miło :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ