SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. ja wczoraj kupiłam wózek tako jumper gt 3w1 przez facebooka:-) później wrzucę fotke. Wyprałam i poprasowałam wszystkie ciuszki ręczniczki itp i już trochę tego jest
na wizytę muszę czekać do 25 marca ale po drodze 9 urodziny i 13 imieniny więc same przyjemności czekają
Cassie, psioszka11, lys, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda, Ty to jesteś mega optymistka i tak trzymaj- zazdroszczę Ci tego podejścia!
Jeśli mogłabyś zapytać położną o:
- bóle stóp i żył (pojawienie się pajączków )- dosyć dużo w ciąży na nogach mi się pojawiło, i raz w tyg przynajmniej bolą mnie stopy i żyły tudzież właśnie te pajączki.Smaruje żelem kasztanowym- tak gin poleciła.
- ja się cały czas martwię brakiem tych ruchów- wiem,że pisałaś ostatnio,że im więcej tłuszczu to dłużej na nie trzeba czekać,ale może podałaby Ci jakiś "dedlajn" ,który powie,że coś złego się dzieje
- cesarka- bo mnie czeka- może by Ci opowiedziała co i jak
Z góry dziękuję , oczywiście jak tylko zacznę swoją szkołę rodzenia i spotkania z położną, to równie chętnie będę służyć pytaniami:)
Na obiad- pierogi ruskie babcimagda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
nick nieaktualny
-
Andzia 34 wrote:Hej ja zaczynam 5 miesiąc
bo termin mam na 12 sierpnia już na bankale cesarkę zrobią wcześniej:-)
Andzia 34, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Paula a żyły Ci wyskoczyły na piersiach? Ja mam taką siatkę żył wszystkie prowadzą do sutka, im bardziej mnie boli tym więcej żył. Czasem rano też widzę białą lepką maź na brodawce. A już nie daj Boże zaczepić o cyckonosz, tym bardziej że ciągle stoją i bardzo łatwo o kolizje
Mam żyły, ale nie są one jakoś bardzo widoczne, żebym miała "sine" piersi.
Karolina - ja też mam fazę na pomidory, codziennie jem jednego dużego na śniadanie. Tylko koszmarnie drogie są. We Wrocławiu polskie malinówki kosztują ok. 30zł/kg, ale to w sumie moja jedyna "zachcianka" więc sobie nie odmawiam.
Tak na mnie wpłynął ten link Hermiony, że zmiksowałąm sobie maliny z jogurtem naturalnym (tak samego to bym w życiu nie zjadła) żeby dostarczyć dzidzi trochę wapnia. Zaopatrzyłam się też w Muszyniankę do picia, bo ma dużo wapnia w składzie.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Właśnie z ciekawości zobaczyłam program warsztatów Mamo to ja:
Żywienie niemowląt i małych dzieci
Zdrowie i rozwój dziecka
Pielęgnacja malucha i kobiety w ciąży
Krew pępowinowa - bezcenny dar dla dziecka
Pierwsza pomoc w nagłych wypadkach
To jest dokładnie to samo co Bezpieczny Maluch nawet w tym samym budynku i ta sama godzina, pewnie Ci sami prowadzący, więc daruje sobie.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Właśnie z ciekawości zobaczyłam program warsztatów Mamo to ja:
Żywienie niemowląt i małych dzieci
Zdrowie i rozwój dziecka
Pielęgnacja malucha i kobiety w ciąży
Krew pępowinowa - bezcenny dar dla dziecka
Pierwsza pomoc w nagłych wypadkach
To jest dokładnie to samo co Bezpieczny Maluch nawet w tym samym budynku i ta sama godzina, pewnie Ci sami prowadzący, więc daruje sobie.
A na te warsztaty to można wchodzić i wychodzić? Czy jak się wejdzie to trzeba już siedzieć? Chodzi mi o to, czy można wejść na wybrane panele.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kupilam sobie taka swieza bule i tak sie do mnie pasztet usmiechal, ze nie wytrzymalam. Wiem, ze nie powinnam pasztetu, ale chyba raz mi nie zaszkodzi
Do jego ogoras kiszony!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 11:50
psioszka11, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Śniło mi się też że doładowałam abonament na belly i forum zniknęło. Taka była wściekła że mnie oszukali
bez kitu w nałóg wpadłam.
Dziewczyny dziś mam o 16 korki u położnej jak macie jakieś pytania to piszcie.małaMyszka lubi tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Jezuuuu pasztet! Idę zaraz do sklepu!Konserwa mnie jeszcze ciągnie, ale jej w ciąży nigdy nie zjem. Taka głupia jestem- jak poroniłam 4 lata temu to rano przed trafieniem do szpitala zjadłam kromkę z konserwą i od tamtej pory nie tknęłam, więc może po porodzie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
O ja !! Znalazłam starą karte pamięci z telefonu! A na niej mam filmik z 2009r jak w moim miescie były dzieci z Ugandy na tydzień. Moi teście zaprosili te dzieci na obiad bo akurat była wtedy komunia sw a robili ją w restauracji. Taki pokaz dali
Specjalnie wrzuciłam na yt zeby wam pokazac!
https://www.youtube.com/watch?v=KV4VJ_7-XZM&feature=youtu.bepsioszka11, mamasia, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:O ja !! Znalazłam starą karte pamięci z telefonu! A na niej mam filmik z 2009r jak w moim miescie były dzieci z Ugandy na tydzień. Moi teście zaprosili te dzieci na obiad bo akurat była wtedy komunia sw a robili ją w restauracji. Taki pokaz dali
https://www.youtube.com/watch?v=KV4VJ_7-XZM&feature=youtu.bemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:O ja !! Znalazłam starą karte pamięci z telefonu! A na niej mam filmik z 2009r jak w moim miescie były dzieci z Ugandy na tydzień. Moi teście zaprosili te dzieci na obiad bo akurat była wtedy komunia sw a robili ją w restauracji. Taki pokaz dali
https://www.youtube.com/watch?v=KV4VJ_7-XZM&feature=youtu.be
Ale czad!
W mojej poprzedniej pracy współpracowaliśmy z dziećmi Romskimi, one też się wyginały w niemożliwy sposób, cudownie tańczyły i śpiewały.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
https://www.youtube.com/watch?v=54EBwbyk9ag&feature=youtu.be
A wiec, do niego mam ogromny sentyment ponieważ ten samochod którym jedziemy był mjego dziadka, mega rozklekotany,dziadek mi go oddał i wyobrazcie sobie ze pojechałysmy nim na weekend 200km ! ile smiechu przy tym bylo to jest po prostu masakra ! tym bardziej ze jechało nas 5 osob w nim, tył prawie szorował po asfalcie a cienias ciagle sie przegrzewał i musiałysmy robic postoje
A na filmiku jedziemy do sklepu po zakupyCassie, mamasia, magda sz, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:kurcze, zauważyłam dzis pod biustem takie suche placki, czerwono brązowe, chyba skóra bardzo sucha, zamierzam kupic maść linomag, chyba ze ktoras ma jakies inne propozycje?
migotka mam to samo , od wczoraj skóra z teo miejsca schodzi mi płatami mimo smarowaniamałaMyszka lubi tę wiadomość