X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. ja wczoraj kupiłam wózek tako jumper gt 3w1 przez facebooka:-) później wrzucę fotke. Wyprałam i poprasowałam wszystkie ciuszki ręczniczki itp i już trochę tego jest :-) na wizytę muszę czekać do 25 marca ale po drodze 9 urodziny i 13 imieniny więc same przyjemności czekają ;-)

Cassie, psioszka11, lys, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • psioszka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Ty to jesteś mega optymistka i tak trzymaj- zazdroszczę Ci tego podejścia!
    Jeśli mogłabyś zapytać położną o:
    - bóle stóp i żył (pojawienie się pajączków )- dosyć dużo w ciąży na nogach mi się pojawiło, i raz w tyg przynajmniej bolą mnie stopy i żyły tudzież właśnie te pajączki.Smaruje żelem kasztanowym- tak gin poleciła.
    - ja się cały czas martwię brakiem tych ruchów- wiem,że pisałaś ostatnio,że im więcej tłuszczu to dłużej na nie trzeba czekać,ale może podałaby Ci jakiś "dedlajn" ,który powie,że coś złego się dzieje
    - cesarka- bo mnie czeka- może by Ci opowiedziała co i jak

Z góry dziękuję , oczywiście jak tylko zacznę swoją szkołę rodzenia i spotkania z położną, to równie chętnie będę służyć pytaniami:)

Na obiad- pierogi ruskie babci :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi nie bola, od czasu zmiany stanika na wiekszy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:
    Hej ja zaczynam 5 miesiąc ;)
    bo termin mam na 12 sierpnia już na bank
    Ja na 13 wg badań prenatalnych :-) ale cesarkę zrobią wcześniej:-)

Andzia 34, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka- co do pomidorow ze smietana ..to ja:p ostatnio mialam na nie taka faze ze codziennie jadlam :p

A jezeli chodzi o piersi,ja nie mialam ani chwili wystchnienia,caly czas mnie bola i piersi i sutki.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula a żyły Ci wyskoczyły na piersiach? Ja mam taką siatkę żył wszystkie prowadzą do sutka, im bardziej mnie boli tym więcej żył. Czasem rano też widzę białą lepką maź na brodawce. A już nie daj Boże zaczepić o cyckonosz, tym bardziej że ciągle stoją i bardzo łatwo o kolizje :)

Mam żyły, ale nie są one jakoś bardzo widoczne, żebym miała "sine" piersi.

Karolina - ja też mam fazę na pomidory, codziennie jem jednego dużego na śniadanie. Tylko koszmarnie drogie są. We Wrocławiu polskie malinówki kosztują ok. 30zł/kg, ale to w sumie moja jedyna "zachcianka" więc sobie nie odmawiam.

Tak na mnie wpłynął ten link Hermiony, że zmiksowałąm sobie maliny z jogurtem naturalnym (tak samego to bym w życiu nie zjadła) żeby dostarczyć dzidzi trochę wapnia. Zaopatrzyłam się też w Muszyniankę do picia, bo ma dużo wapnia w składzie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z ciekawości zobaczyłam program warsztatów Mamo to ja:
    Żywienie niemowląt i małych dzieci
    Zdrowie i rozwój dziecka
    Pielęgnacja malucha i kobiety w ciąży
    Krew pępowinowa - bezcenny dar dla dziecka
    Pierwsza pomoc w nagłych wypadkach

To jest dokładnie to samo co Bezpieczny Maluch nawet w tym samym budynku i ta sama godzina, pewnie Ci sami prowadzący, więc daruje sobie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Właśnie z ciekawości zobaczyłam program warsztatów Mamo to ja:
    Żywienie niemowląt i małych dzieci
    Zdrowie i rozwój dziecka
    Pielęgnacja malucha i kobiety w ciąży
    Krew pępowinowa - bezcenny dar dla dziecka
    Pierwsza pomoc w nagłych wypadkach

To jest dokładnie to samo co Bezpieczny Maluch nawet w tym samym budynku i ta sama godzina, pewnie Ci sami prowadzący, więc daruje sobie.

A na te warsztaty to można wchodzić i wychodzić? Czy jak się wejdzie to trzeba już siedzieć? Chodzi mi o to, czy można wejść na wybrane panele.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Piersi nie bola, od czasu zmiany stanika na wiekszy.

u mnie tak samo , wiekszy stanik to jest to . Jak narazie miseczka i obwod o rozmiar wiekszy.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam sobie taka swieza bule i tak sie do mnie pasztet usmiechal, ze nie wytrzymalam. Wiem, ze nie powinnam pasztetu, ale chyba raz mi nie zaszkodzi ;) Do jego ogoras kiszony!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 11:50

psioszka11, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• bosa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Śniło mi się też że doładowałam abonament na belly i forum zniknęło. Taka była wściekła że mnie oszukali :D bez kitu w nałóg wpadłam.

Dziewczyny dziś mam o 16 korki u położnej jak macie jakieś pytania to piszcie.
    Magda spytaj się pls czy to prawda że pokarm produkuje sie 24h od porodu i w tym czasie mozna jesc wszystko na co ma sie ochote? Moja znajoma po porodzie zjadla kebaba a ja bym sobie pierogi z jagodami zamówiła ;)

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu pasztet! Idę zaraz do sklepu!Konserwa mnie jeszcze ciągnie, ale jej w ciąży nigdy nie zjem. Taka głupia jestem- jak poroniłam 4 lata temu to rano przed trafieniem do szpitala zjadłam kromkę z konserwą i od tamtej pory nie tknęłam, więc może po porodzie :)

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja !! Znalazłam starą karte pamięci z telefonu! A na niej mam filmik z 2009r jak w moim miescie były dzieci z Ugandy na tydzień. Moi teście zaprosili te dzieci na obiad bo akurat była wtedy komunia sw a robili ją w restauracji. Taki pokaz dali :)
    Specjalnie wrzuciłam na yt zeby wam pokazac! :)
    https://www.youtube.com/watch?v=KV4VJ_7-XZM&feature=youtu.be

psioszka11, mamasia, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nawet ten pasztet nie ciagnal co mi spasowal do buly, ale warto bylo ogien w dupie :D

KasiaeN., małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    O ja !! Znalazłam starą karte pamięci z telefonu! A na niej mam filmik z 2009r jak w moim miescie były dzieci z Ugandy na tydzień. Moi teście zaprosili te dzieci na obiad bo akurat była wtedy komunia sw a robili ją w restauracji. Taki pokaz dali :)
    Granie na pupie wymiata :P

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Ale czad!
    W mojej poprzedniej pracy współpracowaliśmy z dziećmi Romskimi, one też się wyginały w niemożliwy sposób, cudownie tańczyły i śpiewały.

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te dzeciaki są super..i ta wdzięczność za wszystko.. az sie chce im cos dawac :)

Zaraz wam pokaze jeszcze filmik z wakacji bodajze 4 lata temu, uwielbiam go :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak dziwny plastikowy posmak w ustach od wczoraj ze nie umiem sie go pozbyc, obojetnie ile razy zeby myje i cokolwiek jem... bleeee

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=54EBwbyk9ag&feature=youtu.be

A wiec, do niego mam ogromny sentyment ponieważ ten samochod którym jedziemy był mjego dziadka, mega rozklekotany,dziadek mi go oddał i wyobrazcie sobie ze pojechałysmy nim na weekend 200km ! ile smiechu przy tym bylo to jest po prostu masakra ! tym bardziej ze jechało nas 5 osob w nim, tył prawie szorował po asfalcie a cienias ciagle sie przegrzewał i musiałysmy robic postoje :D

A na filmiku jedziemy do sklepu po zakupy :D

Cassie, mamasia, magda sz, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    kurcze, zauważyłam dzis pod biustem takie suche placki, czerwono brązowe, chyba skóra bardzo sucha, zamierzam kupic maść linomag, chyba ze ktoras ma jakies inne propozycje?

migotka mam to samo , od wczoraj skóra z teo miejsca schodzi mi płatami mimo smarowania :/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ