X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31052014 wrote:
    Ja wczoraj byłam załamana. Dziś już czekam aż to się stanie. :( Po pierwszym poronieniu, dwóch ciążach biochemicznych jest mi chyba łatwiej... Ale przestaję wierzyć że kiedyś nam się uda. Tym bardziej że nie mamy dzieci.

Wiem, że trudno w to uwierzyć, ale ja myślę, że jeszcze przyjdzie czas kiedy Wam się uda i będziecie mieli ślicznego bobasa.

31052014 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takie niesprawiedliwe. Tyle kobiet die stara, otoczyloby dziecko miloscia a inne...ech nie moge sie z tym pogodzic. Przytulam Was.

tb73i09k881y3sjt.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, to prawda, jest w tym okrutna niesprawiedliwość.

8599hqvkfbce0bon.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Mój termin to 30 lipiec także podejrzewam, że dzidziuś będzie w sierpniu (nie rodzą się w mojej rodzinie wcześniaki także tego się trzymam:)

Cassie, Miru lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl witaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kiedyś. Jak w końcu jakiś lekarz mi pomoże. Póki co każdy uważa że jest wszystko dobrze. No zajebiście jest nie?

• Miru Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31052014 wrote:
    Może kiedyś. Jak w końcu jakiś lekarz mi pomoże. Póki co każdy uważa że jest wszystko dobrze. No zajebiście jest nie?

Po pierwsze nie daj sobie wmówić ze jest w porządku.
    Po drugie upór i walka doprowadza do celu.
    co Ci mogę doradzić : zrób przeciwciała kardiolipidowe w klasie IgG i IgM
    to podstawa po poronieniach nawyków.
    Idź do lekarza gin nfz lub priv kto ma podpisany kontrakt z NFZ lub lekarz ogólny. Poproś o skierowanie do poradni genetycznej. Nie wskazuj której bo z terminami różnie. Musi Ci dać juz po 2 poronieniach należy się wizyta w poradni genetycznej na nfz.
    jeśli chcesz więcej wiedzieć napisz na prv.
    Ja jechałam 300 km ale warto było.

Kitaja, Avensis lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jedna torbiel na lewym jajniku tez jestem na progesteronie dopochwowo crinone 8%,do kiedy trzeba brac progesteron/duphostan /luteine/? Do ktorego tygodnia zalecil wam lekarz? Mi tu w Norwegii do 12tyg,ale za tydzien mam wizyte u gin polskiego wtedy sie go spytam....Bardzo mi przykro dziewczyny,tak bardzo przezylam to co was spotkalo,ze w nocy snily mi sie straszne rzeczy.Miru ma racje porobcie badania wtedy moze one cos pokaza i wtedy lekarze beda mogli wam pomoc.Musicie walczyc dziewczyny o swoje szczescie!

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. :) W poniedziałek mam wizytę u nowej ginekolog o zobaczymy co dalej. Może na coś mnie skieruje. Zapiszę sobie to co napisałaś. :)

• czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałabym się dopisać do Sierpnióweczek. Termin wg OVF 17/08/2015, a do lekarza na potwierdzenie idę za niecałe 1,5tygodnia. To moja pierwsza ciąża.
    Wszystkim już byłym Sierpnióweczkom bardzo szczerze współczuję, ale wierzę, że już niedługo dołączycie ponownie.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie.

Cassie lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • Miru Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31052014 sama poproś o skierowanie do poradni genetycznej. Na nfz. Lekarze jak się nie upomnisz to Ci nic takiego nie zaleca. To są kosztowne badania- około min podstawowe badanie 800-1000 zl/os a musisz zrobić z mężem.
    Nfz oszczędza a lekarze nie przypisują. Jeśli mogę Ci polecić to w Stronsku zależy skąd jesteś.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Ja tez mam jedna torbiel na lewym jajniku tez jestem na progesteronie dopochwowo crinone 8%,do kiedy trzeba brac progesteron/duphostan /luteine/? Do ktorego tygodnia zalecil wam lekarz? Mi tu w Norwegii do 12tyg,ale za tydzien mam wizyte u gin polskiego wtedy sie go spytam....Bardzo mi przykro dziewczyny,tak bardzo przezylam to co was spotkalo,ze w nocy snily mi sie straszne rzeczy.Miru ma racje porobcie badania wtedy moze one cos pokaza i wtedy lekarze beda mogli wam pomoc.Musicie walczyc dziewczyny o swoje szczescie!

Hmmm, ja w sumie nie zapytałam jak długo mam brać duphaston. Dostałam 6 opakowań po 20 tabletek, więc wychodzi na ok 40 dni, czyli do następnej wizyty.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam właśnie wynik bety : 5476,00 a dwa dni temu było 2838,00. Dobrze przyrasta???

Cassie lubi tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    31052014 sama poproś o skierowanie do poradni genetycznej. Na nfz. Lekarze jak się nie upomnisz to Ci nic takiego nie zaleca. To są kosztowne badania- około min podstawowe badanie 800-1000 zl/os a musisz zrobić z mężem.
    Nfz oszczędza a lekarze nie przypisują. Jeśli mogę Ci polecić to w Stronsku zależy skąd jesteś.
    Jestem z dolnego śląska. Wyproszę choćby nie wiem co. ;)

• lys Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi31 wrote:
    Dziewczyny odebrałam właśnie wynik bety : 5476,00 a dwa dni temu było 2838,00. Dobrze przyrasta???

Tu możesz w kalkulatorze sprawdzić :)

https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna ruda witamy!!!

Meggi piekny przyros :D

A ja znowu pospalam, doslownie kladzie mnie caly czas jakbym maraton przebiegla.
    Dobrze ze dzieci mnie nie budza i jak widza ze mama spi to ladnie bawia sie u siebie.

• Miru Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcz o swoje. Ja rok biegałam za tymi badaniami i lekarzami.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, strasznie Wam współczuję. Nie traćcie nadziei, wiara czyni cuda, jak się czegoś bardzo pragnie to się uda. Ale trzeba korzystać w dobrodziejstwa medycyny - idźcie do innego lekarza, koniecznie, może do jakiejś kliniki bezpłodności? Może oni będą mądrzejsi niż zwykły gin-położnik?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru a co u Ciebie się okazało? Co pomogło?

U mnie już koniec. To znaczy beta na pewno spada, bo piersi przestały boleć, brodawki już też coraz mniej. Za to brzuch bardziej i krzyż. :(

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ