SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam
Jestem tu nowa, po dzisiejszym testowaniu bardzo bym chciała do Was dołaczyć, jestem w ciąży:)
Nie myślałam że uda się w pierwszym cyklu a tu tak niespodzianka na świeta, jeszcze nikomu nie mówiłam nawet mezowi, mam 12 letnią córkę w pierwsza ciąże zaszłam w wieku 18 lat i też w pierwszym cyklu, teraz mam 30 latek i najwyzsza pora na drugie dzieciątko, mam do Was pytanie, kiedy po pozytywnym teście ciazowym udać się do lekarza?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 17:17
Cassie, qska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
31052014.
Pierwsza ciążę biochemiczna zaszłam przy braniu tabletek anty.
w druga ponad rok temu @ spóźniala się 7 tyg.testy negatywne. Na usg kropka a raczej jej pozostałości. Luteine na wywołanie @. Po jednej @ kolejny spóźniony cykl.istatnia @ w listopadzie 13'. Test negatywny.przed świętami ostra alergia, antybiotyk a po nim jeszcze większą. W styczniu 2 krechy słabe. Alergia nadal. Usg pokazało mała ciążę 5 tyg.wg ostatnuej@ 10'11 tydz.
3.01 pozytywny test- od 8.01 plamienia l4 luteine Duphaston. Pęcherzyk nie rozwijał się.
22-23.01 szpital i poronienie samoistne. Najgorsza noc w moim życiu.
Później starania na clostymbergu i pregnylu. Czerwiec test ledwo widoczny beta ujemna. Po 3 tyg okazało się ze była pozytywna 14...Pomylono wyniki. @ przyszła po 3 dniach od bety i po terminie @.
Kolejne cykle na CLO. Udało się w lipcu dokładnie 15.07.w dniu @ test pozytywny beta 15, pi 48 h 3,8.
We wrześniu zapisałam się do Strońska. Wizyta na 15.12. Dzwoniłam co tydz zwolnił się termin na 10.10.
Wzięłam swoje wyniki - wszystkie dobre.
badanie ginekologiczne , nadzerka- wypalił mi ją. Wziął wymaz na hpv, ureoplazme, cytologia, chlamydie. Układ idealny, jajniki macica echo pracy jajnikow - ok.
wyniki ok. Kardiolipidowe ze stycznia średnio didatnie- 19
Ujemne norma 13.
Podobno wynik silnej alergii.
Wyniki wymazow:negatywne są dobre.
czekamy na kariotyp z genetyki podobno w pon ma być.
Przyczyną poronien: nieregularne @ co za tym idzie zaburzenia cyklu owulacji, za krótka 2 faza. Do zapłodnienia dochodziło zbyt późno i zagnieżdżanie następowało kiedy endo było w trakcie zluszczania.
Po za tym leki na owulacji clo znieksztalcaly zarodek a kobiety kiedy mają zdrowy organizm nie utrzymują uszkodzonego zarodka i dochodzi do poronienia.
Tym razem wzięłam zioła na regulację cyklu. Castangnusa. Bylam przygotowana ze pierwszy cykl będzie długi - skutek uboczny.
Codziennie mierzył temp.zauwazylam zmuane- skoki temp czego wcześniej nie było. Ze względu na to ze po wypalaniu nadzerki mieliśmy post 6 tyg 36 dc była ovu skok tem.pistaniwilismy zaryzykować ♡ dzień po skoku ,i śluz ie jakiego nigdy nie miałam po 2 dniach wysokiej temp zaczęłam brać luteine.. jak nigdy bolała mnie szyjka nie mogłam chodzić siedzieć wstawać. Temp powyżej 37.
Po 11 d od ♡ test pozytywny.
przepraszam ze tak się rozpisałam ale może komuś coś się przyda.Avensis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalagosia wrote:dziewczyny mam pewien problem bo często swędzi mnie tam na dole jako tako nie mam zakażenia, ale jednak coś doskwiera. możecie doradzić co stosować?
-
nick nieaktualnyWłasnie mnie tak swędziało że poszłam i kupiłam tą maść,ale się nie odważyłam zastosować. Jak są zdania podzielone to lepiej odpuścić. Jedni pisali,że można, inni że dopiero po 12 tygodniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 19:06
-
nick nieaktualny