X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem tu nowa, po dzisiejszym testowaniu bardzo bym chciała do Was dołaczyć, jestem w ciąży:)
    Nie myślałam że uda się w pierwszym cyklu a tu tak niespodzianka na świeta, jeszcze nikomu nie mówiłam nawet mezowi, mam 12 letnią córkę w pierwsza ciąże zaszłam w wieku 18 lat i też w pierwszym cyklu, teraz mam 30 latek i najwyzsza pora na drugie dzieciątko :), mam do Was pytanie, kiedy po pozytywnym teście ciazowym udać się do lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 17:17

Cassie, qska lubią tę wiadomość

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od tego jak się czujesz i co chcesz od lekarza się dowiedzieć. Teraz na USG niewiele będzie widać a w 7 tygodniu będzie serduszko także wszstko zależy od Ciebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małagosia, chodzi mi o zwykłą pierwsza wizytę ciązową:) a tak pozatym to może ktos mi podpowiedzieć jak ustawic suwaczek, bo jestem zielona w tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 17:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7v8rqqmzsgft3fky.png

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wstaw sobie ten suwaczek w podpisie, w ustawieniach możesz sobie to zmienić.

• Miru Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31052014.
    Pierwsza ciążę biochemiczna zaszłam przy braniu tabletek anty.
    w druga ponad rok temu @ spóźniala się 7 tyg.testy negatywne. Na usg kropka a raczej jej pozostałości. Luteine na wywołanie @. Po jednej @ kolejny spóźniony cykl.istatnia @ w listopadzie 13'. Test negatywny.przed świętami ostra alergia, antybiotyk a po nim jeszcze większą. W styczniu 2 krechy słabe. Alergia nadal. Usg pokazało mała ciążę 5 tyg.wg ostatnuej@ 10'11 tydz.
    3.01 pozytywny test- od 8.01 plamienia l4 luteine Duphaston. Pęcherzyk nie rozwijał się.
    22-23.01 szpital i poronienie samoistne. Najgorsza noc w moim życiu.
    Później starania na clostymbergu i pregnylu. Czerwiec test ledwo widoczny beta ujemna. Po 3 tyg okazało się ze była pozytywna 14...Pomylono wyniki. @ przyszła po 3 dniach od bety i po terminie @.
    Kolejne cykle na CLO. Udało się w lipcu dokładnie 15.07.w dniu @ test pozytywny beta 15, pi 48 h 3,8.
    We wrześniu zapisałam się do Strońska. Wizyta na 15.12. Dzwoniłam co tydz zwolnił się termin na 10.10.
    Wzięłam swoje wyniki - wszystkie dobre.
    badanie ginekologiczne , nadzerka- wypalił mi ją. Wziął wymaz na hpv, ureoplazme, cytologia, chlamydie. Układ idealny, jajniki macica echo pracy jajnikow - ok.
    wyniki ok. Kardiolipidowe ze stycznia średnio didatnie- 19
    Ujemne norma 13.
    Podobno wynik silnej alergii.
    Wyniki wymazow:negatywne są dobre.
    czekamy na kariotyp z genetyki podobno w pon ma być.
    Przyczyną poronien: nieregularne @ co za tym idzie zaburzenia cyklu owulacji, za krótka 2 faza. Do zapłodnienia dochodziło zbyt późno i zagnieżdżanie następowało kiedy endo było w trakcie zluszczania.
    Po za tym leki na owulacji clo znieksztalcaly zarodek a kobiety kiedy mają zdrowy organizm nie utrzymują uszkodzonego zarodka i dochodzi do poronienia.
    Tym razem wzięłam zioła na regulację cyklu. Castangnusa. Bylam przygotowana ze pierwszy cykl będzie długi - skutek uboczny.
    Codziennie mierzył temp.zauwazylam zmuane- skoki temp czego wcześniej nie było. Ze względu na to ze po wypalaniu nadzerki mieliśmy post 6 tyg 36 dc była ovu skok tem.pistaniwilismy zaryzykować ♡ dzień po skoku ,i śluz ie jakiego nigdy nie miałam po 2 dniach wysokiej temp zaczęłam brać luteine.. jak nigdy bolała mnie szyjka nie mogłam chodzić siedzieć wstawać. Temp powyżej 37.
    Po 11 d od ♡ test pozytywny.

przepraszam ze tak się rozpisałam ale może komuś coś się przyda.

Avensis lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo przeszłaś Kochana. Jesteśmy twardzielkami i damy radę! Życzę Ci żebyś tym razem dotrwała do rozwiązania. Mi się może uda następnym razem. :)

• Miru Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi się udać. Wiem ze choćby i tym razem finał byłby tragiczny będę dalej walczyć. Az do skutku. I Wam również życzę tej woli walki. Najgorzej się poddać. Trzymam kciuki.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę walczyć. Bez walki to marzenie nigdy się nie spełni. :(

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pewien problem bo często swędzi mnie tam na dole jako tako nie mam zakażenia, ale jednak coś doskwiera. możecie doradzić co stosować?

• Miru Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia ja też mam problem ale w czwartek zapytam gin bo teraz każdy lek powinien być skonsultowany z lekarzem.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znac co ci powie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    dziewczyny mam pewien problem bo często swędzi mnie tam na dole jako tako nie mam zakażenia, ale jednak coś doskwiera. możecie doradzić co stosować?
    Ja na samym początku miałam taki problem,dostałam natamycynę,można również stosować nystatynę,ulgę przynosi tantum rosa (tylko do podmywania) albo lactovaginal.Przerabiałam to całkiem niedawno i ponoć to z powodu ciąży,tak mi gin powiedział...

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się jak to jest z maścią clotrimazolum,bo na ulotce jest że nie wolno, a na forach duzo wypowiedzi że lekarze w 1 trymestrze i tak zapisywali

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie mnie tak swędziało że poszłam i kupiłam tą maść,ale się nie odważyłam zastosować. Jak są zdania podzielone to lepiej odpuścić. Jedni pisali,że można, inni że dopiero po 12 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 19:06

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytalam wypowiedz Pani ginekolog że tak jest na ulotcebo poprostu na koietach w ciąży nie była badana, co nie oznacza że szkodzi.
    Jak ostatnio zapytałam się lekarki co można stosowac to mi powiedziała że w ciąży chorować nie mozna i tyle

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na kobietach w ciąży już po I trymestrze tak? Bo przecież tak jest w ulotce,ale swoją drogą ja biorę mnóstwo leków które wg ulotki są absolutnie zabronione dla kobiet w ciąży,a lekarze każą brać...

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwariować z tym wszystkim można :(

Cassie lubi tę wiadomość

• paola1205 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czy mogę nieśmiało do Was dołączyć? :) Pierwsza wizyta jeszcze przede mną, bo w piątek beta wynosiła jedynie 25 :)

Cassie, Pati Belgia, Kropka_1 lubią tę wiadomość

km5stv73b57ghe1m.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Paola!:)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ